Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

'Αρα μήπως πρέπει να κάνεις σκηνή στον διακόπτη; Πχ κλείσε τον διακόπτη αν δεν δεις κίνηση για πάνω από 10΄.

Πάντως το πρόβλημα θα λυθεί με αισθητήρα παρουσίας τύπου μικροκυματικού ραντάρ όπως αυτός:

Μαλλον κατι τετοιο χρειαζομαι γιατι οτιδηποτε αλλο απλως κραταει ασκοπα τα φωτα αναμμενα. Εχετε εμπειρια απο καποιο αλλο εξυπνο αισθητηρα κινησης; εστω και ρευματος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, gallikan είπε

Μαλλον κατι τετοιο χρειαζομαι γιατι οτιδηποτε αλλο απλως κραταει ασκοπα τα φωτα αναμμενα. Εχετε εμπειρια απο καποιο αλλο εξυπνο αισθητηρα κινησης; εστω και ρευματος;

Αυτό που λέει ο liakjim. Ο αισθητήρας θα δώσει εντολή στον διακόπτη να ανάψει. Πρέπει τώρα στον διακόπτη να φτιάξεις αυτοματισμό, όταν πάρει σήμα να ανάψει, να παραμείνει αναμμένος για Χ ώρα. Αν στο μεσοδιάστημα πάρει κι άλλη εντολή, θα ανανεωθεί η Χ ώρα από την αρχή. Όπου Χ ώρα, προφανώς κάτι μεγαλύτερο από το 1 min που ανανεώνει την εντολή το αισθητήριο. Η shelly το κάνει, σε sonoff θα υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία, δεν μπορεί!

• Like 1

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό που λέει ο liakjim. Ο αισθητήρας θα δώσει εντολή στον διακόπτη να ανάψει. Πρέπει τώρα στον διακόπτη να φτιάξεις αυτοματισμό, όταν πάρει σήμα να ανάψει, να παραμείνει αναμμένος για Χ ώρα. Αν στο μεσοδιάστημα πάρει κι άλλη εντολή, θα ανανεωθεί η Χ ώρα από την αρχή. Όπου Χ ώρα, προφανώς κάτι μεγαλύτερο από το 1 min που ανανεώνει την εντολή το αισθητήριο. Η shelly το κάνει, σε sonoff θα υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία, δεν μπορεί!

Προχωρημένο για ewelink αλλά ίσως να υπάρχει, αλλιώς στο ha είναι πανεύκολο.

20 λεπτά πριν, liakjim είπε

αλλά ίσως να υπάρχει, αλλιώς στο ha είναι πανεύκο

Οχι στο Ewelink δεν εχει. Εψαξα τους διακοπτες. Εχει Timmer - Schedule - Loop Timer Και το Inching Που ειναι για να:

In case that you wish your device to turn itself off after being on for a while, inching mode works the magic. Imagine how annoying it is to have to go back to the bathroom to turn off the exhaust fan. Leave it to eWeLink app. When inching mode is enabled, the device will be programmed to turn off automatically after a set period

4 λεπτά πριν, Spect~ είπε

image.png.7c5730afafe7cb92c978fe939eb17838.pngA

Αυτο σε ΗΑ;;

3 λεπτά πριν, gallikan είπε

Αυτο σε ΗΑ;;

Ναι αλλά είναι σε nodered . Δεν είναι απαραίτητο. Βέβαια θα βρεις και ορκισμένους οπαδούς αλλά και αρνητές. Είναι απλά ένας τρόπος.

Σε υπερ ευχαριστω! Ειναι στα αμεσα σχεδια μου να στησω το ΗΑ. Ελπιζω να προλαβω συντομα πριν παλιωσει το thread. Διαφορετικα θα ψαξω αλλους αισθητηρες... 

Παιδιά καλησπέρα

Εχει προβλημα κανεις με την εφαρμογη sonoff, με την V4.25.0 δεν εχω καθόλου ειδοποιήσεις απο κανενα διακόπτη 

Μόλις ήμουν έτοιμος να κάνω reset  τις συσκευές γιατί δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις. Η εφαρμογή όμως που έχω είναι η V4.24.0

Με γλίτωσες από μεγάλη φασαρία. 

4 ώρες πριν, nik187 είπε

Μόλις ήμουν έτοιμος να κάνω reset  τις συσκευές γιατί δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις. Η εφαρμογή όμως που έχω είναι η V4.24.0

Με γλίτωσες από μεγάλη φασαρία. 

Γίνεται πανικός στο φβ της sonoff, ο κοσμος διαμαρτύρεται απο προχθές αλλα δεν βλεπω ακαμα αναβάθμιση.

Αυτο που φοβαμαι ειναι μην πουν οτι οι ειδοποιήσεις θα ειναι επι πληρωμή 😥

θα μετακομίσω και σκέπτομαι στο νεο σπιτι να βαλω sonoff  διακοπτες η κατι παρόμοιο. απο ότι βλέπω θέλει ουδέτερο, αυτό ξεπερνιέται η πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο να περάσει καλώδιο ? έχω δει οτι στο εξωτερικό υπάρχουν καποιοι διακοπτες που δεν απαιτουν τη χρήση ουδερου αλλα Ελλάδα δε βρισκω κατι αντιστοιχο δυστηχως

• Moderators
3 λεπτά πριν, sndev είπε

θα μετακομίσω και σκέπτομαι στο νεο σπιτι να βαλω sonoff  διακοπτες η κατι παρόμοιο. απο ότι βλέπω θέλει ουδέτερο, αυτό ξεπερνιέται η πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο να περάσει καλώδιο ? έχω δει οτι στο εξωτερικό υπάρχουν καποιοι διακοπτες που δεν απαιτουν τη χρήση ουδερου αλλα Ελλάδα δε βρισκω κατι αντιστοιχο δυστηχως

Το καλυτερο ειναι να επρασεις ουδετερο. Αν δεν μπορεις τοτε μπορεις σιγουρα να βρεις και χωρις ουδετερο. Δεν χρειαζεται να ειναι απο Ελλαδα, αγοραζεις απο ευρωπη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...