mechpanos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Μιας και το έφερε η κουβέντα, ετοιμάζω κι εγώ για τα ρολά για τα Shelly σιγά σιγά, έχοντας πάρει σχεδόν όλα τα 2.5 που θα χρειαστώ, συν βαθιά κουτιά, συν κανα κιλό Wago κλέμες όλων των μεγεθών για ευκολότερη σύνδεση, συν μερικούς διακόπτες Shelly (των δύο κουμπιών, περισσότερο για δοκιμή σε αυτή τη φάση). Ομολογώ αυτό με το RC Snubber δεν το ήξερα. Θα το βάλω στα υπ' όψιν, αν και πιστεύω ότι τα μοτέρ θα είναι αρκετά ποιοτικά για να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα. Αν κατάλαβα καλά ο καλύτερος τρόπος να το δοκιμάσει κάποιος είναι να λειτουργήσει το ρολό με ανοιχτό το διακόπτη και να κοιτάει μέσα για σπίθες. Αν δεν έχει σπίθες, τότε φαντάζομαι δεν υπάρχει και θέμα. Μήπως υπάρχει κάπου φωτό της σύνδεσης με το Snubber ή κάποιο διάγραμμα λίγο πιο λεπτομερές από αυτό που δίνει η Shelly; Ναι η Shelly βγάζει διαγράμματα για μυημένους. Αν το αποδομήσεις λοιπόν, και επειδή δεν είμαστε για να ανοίγουμε κουτιά να τοποθετούμε RC Snubber στους πόλους του μοτέρ όπως το λέει η Shelly, η μία επαφή του 1 snubber στην επαφή 01, η άλλη στο Ν...η μια επαφή του 2ου snubber στην επαφή 02, η άλλη πάλι στο N... Με δεδομένο, ότι ο ουδέτερος που έρχεται στο Shelly συνδέεται σχεδόν άμεσα, και στο μοτέρ. Έτσι έχεις συνδεδεμένα τα Snubber σου παράλληλα με το φορτίο. Υπάρχει άλλη μια φιλοσοφία που λέει να βάζεις snubber κατάλληλης διαστασιολόγησης παράλληλα με τον διακόπτη, αλλά δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση, να πάει κάποιος να κάνει κάτι και να θεωρεί ότι έχει τον διακόπτη κλειστό, και να του φέρνει φάση! <--- Αν και ΑΥΣΤΗΡΑ σε οτιδήποτε αφορά ρεύμα, πρέπει η ασφάλεια της γραμμής να είναι κατεβασμένη ή ακόμα και ο γενικός διακόπτης, αν υπάρχει σχετική αμφιβολία, και να ελεγχθεί και με δοκιμαστικό/πολύμετρο...υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι το να είναι κλειστός ο διακόπτης, είναι αρκετή ασφάλεια... Στο θέμα σπίθες, αν τα ρολά είναι ποιοτικά μπορεί να έχουν ενσωματωμένους καλούς πυκνωτές, που κάνουν την δουλειά των snubber. Αν είναι Γερμανικά πχ, το πιο πιθανό είναι να έχουν, αν είναι Κινέζικα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλά μοτέρ, μπορεί να μην έχουν! Απλά από την εμφάνιση ή μη σπιθών οπτικά δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος 100%...είναι όμως μια καλή ένδειξη! Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από mechpanos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tvkal είπε Ενας φίλος ήρθε 2 μέρες σπίτι μου και ενώ στην αρχή ήταν ευγενικά αρνητικός όταν του έδωσα το tablet και του λέω πάρε να παίξεις, κόλλησε. Μετά με ρώταγε πως γίνεται. Του έκανα δώρο 2 smart πρίζες και ήδη τις έβαλε σπίτι του. Νομίζω οτι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσει κάποιος. Και εγώ απο εκεί ξεκίνησα. Καλή φάση, αλλά στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για άτομο με μηδενικές τεχνικές γνώσεις, οπότε το home assistant είναι πολύ μακριά. Και θέλω να του λύσω ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα με μια λάμπα που ξεχνιέται ανοιχτή, οπότε θέλω να μάθω αν το κιτ του ΙΚΕΑ είναι οκ για έναν αρχάριο να φτιάξει βασικούς αυτοματισμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Καλή φάση, αλλά στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για άτομο με μηδενικές τεχνικές γνώσεις, οπότε το home assistant είναι πολύ μακριά. Και θέλω να του λύσω ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα με μια λάμπα που ξεχνιέται ανοιχτή, οπότε θέλω να μάθω αν το κιτ του ΙΚΕΑ είναι οκ για έναν αρχάριο να φτιάξει βασικούς αυτοματισμούς. thanassi δεν είπα για home assistant ! Παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gallikan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Καλησπερα Εχω παρει 1 sonoff snzb-03 το οποιο εγκατεστησα στο μπανιο με σκοπο να αναβει το φως οταν δει κινηση και να σβηνει μετα απο 5 λεπτα αν δεν δει κινηση. Το προβλημα με αυτον τον αισθητηρα ειναι οτι ενω δουλευει αψογα και η εντολη να αναψει το φως ειναι μικροτερη απο το δευτερολεπτο μολις πιασει κινηση μπαινει σε αδρανεια για 60" μεχρι να ανιχνευσει ξανα κινηση. Απο οτι διαβασα το κανει για λογους εξοικονομησης ενεργειας κτλ. Το θεμα ομως ειναι πως αν στο λεπτο επανω δεν πιασει κινηση θα σβησει τα φωτα και θα πρεπει να περιμενω να περασει ακομη ενα λεπτο μχρι να ξαναπιασει καθιστωντας ουσιαστικα αχρηστο τον αισθητηρα για την δουλεια που τον θελω. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει τροπος να υπερκερασω το προβλημα αυτο της χρονοκαθυστερησης η αν υπαρχει καποιος αλλος αισθητηρας να δουλευει καλυτερα απο τον sonoff. Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, gallikan είπε Καλησπερα Εχω παρει 1 sonoff snzb-03 το οποιο εγκατεστησα στο μπανιο με σκοπο να αναβει το φως οταν δει κινηση και να σβηνει μετα απο 5 λεπτα αν δεν δει κινηση. Το προβλημα με αυτον τον αισθητηρα ειναι οτι ενω δουλευει αψογα και η εντολη να αναψει το φως ειναι μικροτερη απο το δευτερολεπτο μολις πιασει κινηση μπαινει σε αδρανεια για 60" μεχρι να ανιχνευσει ξανα κινηση. Απο οτι διαβασα το κανει για λογους εξοικονομησης ενεργειας κτλ. Το θεμα ομως ειναι πως αν στο λεπτο επανω δεν πιασει κινηση θα σβησει τα φωτα και θα πρεπει να περιμενω να περασει ακομη ενα λεπτο μχρι να ξαναπιασει καθιστωντας ουσιαστικα αχρηστο τον αισθητηρα για την δουλεια που τον θελω. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει τροπος να υπερκερασω το προβλημα αυτο της χρονοκαθυστερησης η αν υπαρχει καποιος αλλος αισθητηρας να δουλευει καλυτερα απο τον sonoff. Ευχαριστω! Το δουλευεις μεσω Home Assisant ή μεσω της δικης του εφαρμογης; Στην δευτερη περιπτωση δεν μπορεις να κανεις κατι. Νομιζω μονο αισθητηρας με παροχη ρευματος θα μπορει να κανει αυτο που θες(χωρις HA ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gallikan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Το δουλευεις μεσω Home Assisant ή μεσω της δικης του εφαρμογης; Στην δευτερη περιπτωση δεν μπορεις να κανεις κατι. Νομιζω μονο αισθητηρας με παροχη ρευματος θα μπορει να κανει αυτο που θες(χωρις HA ) Το δουλευω με Ewelink (δικη του εφαρμογη). Με ΗΑ εχω περισσοτερες επιλογες; ειναι στα σχεδια μου να στησω ΗΑ. Γνωριζεις τι παραπανω θα μου δωσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, gallikan είπε Το δουλευω με Ewelink (δικη του εφαρμογη) Για αυτο δεν ξερω να σου πω τι παιζει αλλα φανταζομαι οτι εχει περιορισμενες δυνατοτητες. 6 λεπτά πριν, gallikan είπε Με ΗΑ εχω περισσοτερες επιλογες; ειναι στα σχεδια μου να στησω ΗΑ. Γνωριζεις τι παραπανω θα μου δωσει; Ουσιαστικα με ΗΑ μπορεις να κανεις οτι θες αρκει να εχεις φαντασια. Εχω κανει σε NodeRed εναν αυτοματισμο για να αποφυγω αυτο το προβλημα. Αν θυμαμαι καλα το ειχα βαλει να ξεκιναει το countdown μετα το χρονο που θελει για να ενεργοποιηθει ο αισθητηρας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, gallikan είπε Το δουλευω με Ewelink (δικη του εφαρμογη). Με ΗΑ εχω περισσοτερες επιλογες; ειναι στα σχεδια μου να στησω ΗΑ. Γνωριζεις τι παραπανω θα μου δωσει; Με το ha κάνεις ότι θέλεις. Πχ θα έχεις έναν αυτοματισμό όπου θα σου ανάβει τα φώτα και δεν θα τα σβήνει μέχρι να γίνει κάτι άλλο πχ χρόνος. ΥΓ Στο ewelink δεν μπορείς να κάνεις σενάρια; Το λέει σκηνές: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gallikan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για αυτο δεν ξερω να σου πω τι παιζει αλλα φανταζομαι οτι εχει περιορισμενες δυνατοτητες. Ουσιαστικα με ΗΑ μπορεις να κανεις οτι θες αρκει να εχεις φαντασια. Εχω κανει σε NodeRed εναν αυτοματισμο για να αποφυγω αυτο το προβλημα. Αν θυμαμαι καλα το ειχα βαλει να ξεκιναει το countdown μετα το χρονο που θελει για να ενεργοποιηθει ο αισθητηρας Υπαρχει περιπτωση να κανεις ενα share τον αυτοματισμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, gallikan είπε Υπαρχει περιπτωση να κανεις ενα share τον αυτοματισμο; Δεν χρειάζεται nodered. Οι εγγενείς αυτοματισμοί του ha είναι πολύ απλοί. πχ το συγεκριμένο γίνεται με ένα wait time. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gallikan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν χρειάζεται nodered. Οι εγγενείς αυτοματισμοί του ha είναι πολύ απλοί. πχ το συγεκριμένο γίνεται με ένα wait time. Το wait time το εχει και η εφαρμογη. Να δωσω μια σκηνη που εχω στην εφαρμογη. Σκηνη 1 ανοιγμα φωτα: If motion detected -> Then turn lights on (ολα οκ εως εδω και με γρηγορη αποκριση) Σκηνη 2 Σβησιμο φωτα: If no motion detected -> wait 5min then turn off the lights. Ολα καλα εως εδω! Το προβλημα ειναι τωρα οτι αν δεν ανιχνεύσει κινηση οταν περασει το 5 θα σβησει τα φωτα και ο αισθητηρας δεν στελνει αλλο σημα για ενα ολοκληρο λεπτο. Δηλ αν πες οτι ειμαι ακομη στο δωματιο και την ωρα που εληγε το 5 λεπτο ημουν ακινητος οσο και να κανω κινησεις μπροστα απο τον αισθητηρα δεν θα δωσει καμια εντολη αν δεν περασει 1 λεπτο. Ειναι χαρακτηριστικο αυτου του αισθητηρα τα σηματα που στελνει να ειναι μετα απο 1 λεπτο. Αυτο προσπαθω να δω αν υπαρχει λυση να δω η να παρω καλυτερο αισθητηρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, gallikan είπε Το wait time το εχει και η εφαρμογη. Να δωσω μια σκηνη που εχω στην εφαρμογη. Σκηνη 1 ανοιγμα φωτα: If motion detected -> Then turn lights on (ολα οκ εως εδω και με γρηγορη αποκριση) Σκηνη 2 Σβησιμο φωτα: If no motion detected -> wait 5min then turn off the lights. Ολα καλα εως εδω! Το προβλημα ειναι τωρα οτι αν δεν ανιχνεύσει κινηση οταν περασει το 5 θα σβησει τα φωτα και ο αισθητηρας δεν στελνει αλλο σημα για ενα ολοκληρο λεπτο. Δηλ αν πες οτι ειμαι ακομη στο δωματιο και την ωρα που εληγε το 5 λεπτο ημουν ακινητος οσο και να κανω κινησεις μπροστα απο τον αισθητηρα δεν θα δωσει καμια εντολη αν δεν περασει 1 λεπτο. Ειναι χαρακτηριστικο αυτου του αισθητηρα τα σηματα που στελνει να ειναι μετα απο 1 λεπτο. Αυτο προσπαθω να δω αν υπαρχει λυση να δω η να παρω καλυτερο αισθητηρα. Με ποιον τρόπο σβήνουν τα φώτα; Έχεις άλλη συσκευή ή είναι το Sonoff και switch ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gallikan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Με ποιον τρόπο σβήνουν τα φώτα; Έχεις άλλη συσκευή ή είναι το Sonoff και switch ; Ο αισθητηρας δινει εντολη στον διακοπτη οπου ελεγχεται απο ενα DualR3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, gallikan είπε Καλησπερα Εχω παρει 1 sonoff snzb-03 το οποιο εγκατεστησα στο μπανιο με σκοπο να αναβει το φως οταν δει κινηση και να σβηνει μετα απο 5 λεπτα αν δεν δει κινηση. Το προβλημα με αυτον τον αισθητηρα ειναι οτι ενω δουλευει αψογα και η εντολη να αναψει το φως ειναι μικροτερη απο το δευτερολεπτο μολις πιασει κινηση μπαινει σε αδρανεια για 60" μεχρι να ανιχνευσει ξανα κινηση. Απο οτι διαβασα το κανει για λογους εξοικονομησης ενεργειας κτλ. Το θεμα ομως ειναι πως αν στο λεπτο επανω δεν πιασει κινηση θα σβησει τα φωτα και θα πρεπει να περιμενω να περασει ακομη ενα λεπτο μχρι να ξαναπιασει καθιστωντας ουσιαστικα αχρηστο τον αισθητηρα για την δουλεια που τον θελω. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει τροπος να υπερκερασω το προβλημα αυτο της χρονοκαθυστερησης η αν υπαρχει καποιος αλλος αισθητηρας να δουλευει καλυτερα απο τον sonoff. Ευχαριστω! Δεν έχω sonoff, τα Shelly πάντως έχουν λειτουργία να μένουν αναμμένα και να κλείνουν μετά από Χ χρονικό διάστημα. Ψάξε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ή το web interface του διακόπτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, gallikan είπε Ο αισθητηρας δινει εντολη στον διακοπτη οπου ελεγχεται απο ενα DualR3 'Αρα μήπως πρέπει να κάνεις σκηνή στον διακόπτη; Πχ κλείσε τον διακόπτη αν δεν δεις κίνηση για πάνω από 10΄. Πάντως το πρόβλημα θα λυθεί με αισθητήρα παρουσίας τύπου μικροκυματικού ραντάρ όπως αυτός: Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από liakjim 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα