tvkal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, JT71 είπε καλησπέρα. Απ οτι ξέρω οι ezviz έχουν και app για adroid tv.To έχεις χρησιμοποιήσει; παίζει καλά για σύνδεση με alexa; είχα πάρει tplink tapo έχει φοβερή εικόνα και ανάλυση αλλά για να την δεις σε tv μόνο με φωνητική εντολή σε google Alexa έχω πάρει αλλά δεν την έχω ακόμη ψάξει για να δω για την τηλεόραση. Αλλά με το google τις βλέπω στην android tv. Αργούν λιγάκι να συνδεθούν, μερικές φορές αποτυγχάνουν αλλά σε ποσοστό 85% δείχνουν καλά. Προσωπικά χρησιμοποιώ laptop συνεχώς οπότε δεν πολυ-προβληματίζομαι για την TV. Στο λάπτοπ πάει αέρας τόσο με το wifi όσο και ημι-καλωδιακά καθώς τις έχω συνδέσει καλωδιακά σε switch και μετά στο ρούτερ αλλά με το λάπτοπ στο ρουτερ συνδέομαι με wifi. Σε 3 δευτερόλεπτα έχεις εικόνα. Αλλά και παλιότερα που τις δούλευα wifi εύκολα συνδέονταν. Ισως αποτύγχαναν μια στις 10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JT71 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, tvkal είπε Alexa έχω πάρει αλλά δεν την έχω ακόμη ψάξει για να δω για την τηλεόραση. Αλλά με το google τις βλέπω στην android tv. Αργούν λιγάκι να συνδεθούν, μερικές φορές αποτυγχάνουν αλλά σε ποσοστό 85% δείχνουν καλά. Προσωπικά χρησιμοποιώ laptop συνεχώς οπότε δεν πολυ-προβληματίζομαι για την TV. Στο λάπτοπ πάει αέρας τόσο με το wifi όσο και ημι-καλωδιακά καθώς τις έχω συνδέσει καλωδιακά σε switch και μετά στο ρούτερ αλλά με το λάπτοπ στο ρουτερ συνδέομαι με wifi. Σε 3 δευτερόλεπτα έχεις εικόνα. Αλλά και παλιότερα που τις δούλευα wifi εύκολα συνδέονταν. Ισως αποτύγχαναν μια στις 10. στην android tv τις βλέπεις μέσω της εφαρμογής των καμερών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, JT71 είπε στην android tv τις βλέπεις μέσω της εφαρμογής των καμερών; To google βλέπει τις κάμερες αλλά απο το G H δεν τις κάνει μετάδοση. Μόνο όνομα έχουν εκεί πχ entrance, garden κλπ. Αναμετάδoση κάνεις με φωνητική εντολή του google assistant την οποία τη βάζεις σε ρουτίνα ή συντόμευση και έτσι δείχνει την κάμερα. "show entrance camera on chromecast tv" . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fabricated Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Στις 21/5/2020 στις 3:54 ΜΜ, petesoulis είπε Αν θυμάμαι καλά, ρωτήθηκε πριν μερικές μέρες κάτι σχετικά με αυτοματισμό για ρολά. Παράγγειλα και περιμένω δύο Shelly 2.5 τα οποία βάσει specs χωράνε πίσω από τους διακόπτες Legrand (55mm βάθος το κουτί - 22mm o Legrand - 17mm το Shelly). Η σύνδεση θα γίνει όπως φαίνεται εδώ και... λογικά θα δουλέψει. Θα ενημερώσω Καλησπέρα ψαχνω κάποια συσκευή για να αυτοματοποιησω τα παντζούρια, στην συζήτηση βρηκα αυτό. Αλλά εδώ αναφέρεται και καποιος διακοπτης legrand. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, και ποια ειναι η καλύτερη? Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με wifi ρολά οποτε αν μπορείτε να μου πείτε τι συσκευές θα χρειαστώ. Έχω αλεξα σαν assistant Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 1. Οταν λες "να αυτοματοποιησω τα παντζούρια" εννοείς κάποιο ρολό ? 2. Ο διακόπτης που αναφέρεται ως legrand είναι ο παλιός χαζός διακόπτης που είχε ο συντάκτης και με την προσθήκη στο ίδιο παλιό κουτί του διακόπτη ΚΑΙ του shelly 2.5 που αναφέρει θα τον κάνει smart και ο χειρισμός του θα εξακολουθεί να γίνεται και απο τα παλια κουμπια του διακόπτη. 3. Οταν λες κάτι διαφορετικό-εναλλακτικό, το εναλλακτικό πολλές φορές ξεκινάει και απο τι συσκευές ήδη έχουμε. Εννοώ οτι ακόμα και αν τις έχουμε με κάποιο google ή alexa assistant μας ενδιαφέρει τι μάρκα και με ποια εφαρμογή δουλεύουν ωστε να μην φορτωθούμε για καθέναν διακόπτη και μια διαφορετικη εφαρμογη και καταλήξουμε με 20. 2 ώρες πριν, Fabricated είπε Καλησπέρα ψαχνω κάποια συσκευή για να αυτοματοποιησω τα παντζούρια, στην συζήτηση βρηκα αυτό. Αλλά εδώ αναφέρεται και καποιος διακοπτης legrand. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, και ποια ειναι η καλύτερη? Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με wifi ρολά οποτε αν μπορείτε να μου πείτε τι συσκευές θα χρειαστώ. Έχω αλεξα σαν assistant 1. Οταν λες "να αυτοματοποιησω τα παντζούρια" εννοείς κάποιο ρολό ? 2. Ο διακόπτης που αναφέρεται ως legrand είναι ο παλιός χαζός διακόπτης που είχε ο συντάκτης και με την προσθήκη στο ίδιο παλιό κουτί του διακόπτη ΚΑΙ του shelly 2.5 που αναφέρει θα τον κάνει smart και ο χειρισμός του θα εξακολουθεί να γίνεται και απο τα παλια κουμπια του διακόπτη. 3. Οταν λες κάτι διαφορετικό-εναλλακτικό, το εναλλακτικό πολλές φορές ξεκινάει και απο τι συσκευές ήδη έχουμε. Εννοώ οτι ακόμα και αν τις έχουμε με κάποιο google ή alexa assistant μας ενδιαφέρει τι μάρκα και με ποια εφαρμογή δουλεύουν ωστε να μην φορτωθούμε για καθέναν διακόπτη και μια διαφορετικη εφαρμογη και καταλήξουμε με 20. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fabricated Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, tvkal είπε 1. Οταν λες "να αυτοματοποιησω τα παντζούρια" εννοείς κάποιο ρολό ? 2. Ο διακόπτης που αναφέρεται ως legrand είναι ο παλιός χαζός διακόπτης που είχε ο συντάκτης και με την προσθήκη στο ίδιο παλιό κουτί του διακόπτη ΚΑΙ του shelly 2.5 που αναφέρει θα τον κάνει smart και ο χειρισμός του θα εξακολουθεί να γίνεται και απο τα παλια κουμπια του διακόπτη. 3. Οταν λες κάτι διαφορετικό-εναλλακτικό, το εναλλακτικό πολλές φορές ξεκινάει και απο τι συσκευές ήδη έχουμε. Εννοώ οτι ακόμα και αν τις έχουμε με κάποιο google ή alexa assistant μας ενδιαφέρει τι μάρκα και με ποια εφαρμογή δουλεύουν ωστε να μην φορτωθούμε για καθέναν διακόπτη και μια διαφορετικη εφαρμογη και καταλήξουμε με 20. 1. Οταν λες "να αυτοματοποιησω τα παντζούρια" εννοείς κάποιο ρολό ? 2. Ο διακόπτης που αναφέρεται ως legrand είναι ο παλιός χαζός διακόπτης που είχε ο συντάκτης και με την προσθήκη στο ίδιο παλιό κουτί του διακόπτη ΚΑΙ του shelly 2.5 που αναφέρει θα τον κάνει smart και ο χειρισμός του θα εξακολουθεί να γίνεται και απο τα παλια κουμπια του διακόπτη. 3. Οταν λες κάτι διαφορετικό-εναλλακτικό, το εναλλακτικό πολλές φορές ξεκινάει και απο τι συσκευές ήδη έχουμε. Εννοώ οτι ακόμα και αν τις έχουμε με κάποιο google ή alexa assistant μας ενδιαφέρει τι μάρκα και με ποια εφαρμογή δουλεύουν ωστε να μην φορτωθούμε για καθέναν διακόπτη και μια διαφορετικη εφαρμογη και καταλήξουμε με 20. 1)Ναι τα ρόλο εννοω 2) ευχαριστώ για την επεξήγηση 3) δε με πειράζει θα ήθελα κάποια vfm επιλογή καθώς δεν έχω ιδέα από τέτοιες συσκευές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, Fabricated είπε 1)Ναι τα ρόλο εννοω 2) ευχαριστώ για την επεξήγηση 3) δε με πειράζει θα ήθελα κάποια vfm επιλογή καθώς δεν έχω ιδέα από τέτοιες συσκευές Η τελευταία ερώτηση μου είχε να κάνει με την πλατφόρμα-εφαρμογή που θες να έχεις. Εγώ που έχω πολλούς sonoff διακόπτες και τρέχουν με ewelink εφαρμογή θα έπαιρνα αυτόν https://www.aliexpress.com/item/1005002262589133.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.66bf313fYaKaHP&algo_pvid=05e86ce6-3fe4-4545-bf09-f103643fd850&algo_exp_id=05e86ce6-3fe4-4545-bf09-f103643fd850-55&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000019801581279"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!25.38!17.77!!!!!%402103255b16600004281745675eeacd!12000019801581279!sea&curPageLogUid=ixlmHOi7qehk κάποιοι άλλοι που έχουν περισσότερες συσκευές με tuya εφαρμογή θα έπαιρναν αυτόν https://www.aliexpress.com/item/1005003084975369.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.66bf313fYaKaHP&algo_pvid=05e86ce6-3fe4-4545-bf09-f103643fd850&algo_exp_id=05e86ce6-3fe4-4545-bf09-f103643fd850-38&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029846220725"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!33.22!19.93!!!!!%402103255b16600004281745675eeacd!12000029846220725!sea&curPageLogUid=v9jHn3uUkTEc την ίδια δουλειά κάνουν και τους 2 μπορείς να τους εντάξεις σε alexa και google, η εφαρμογή αλλάζει. Αν έχεις τρύπα ηλεκτρολογικού κουτιού για τον διακόπτη θα τον βάλεις εκεί, αλλιώς μπορεις να αγοράσεις ένα εξωτερικό κουτάκι ηλεκτρολογικό https://www.e-shop.gr/nedis-wifiwb10wt-xoneyto-koyti-toixoy-gia-diakoptes-nedis-smart-p-PER.588605?gclid=CjwKCAjw6MKXBhA5EiwANWLODLwPwAKjcJJeaiz4v_u-_TaZGr7J76mW37POtzfuV0hb4HfH_9CWchoCJLsQAvD_BwE ή https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/plastika-spiral-koutia-chalyvdina/vareos-typou/koutia-vareos-typou-betou/koutia-vareos-typou/kouvidis-kouti-epitoicho-eis.101mmx101mm-ip65-anoichto-gkri-tetragono_180595/?=14&gclid=CjwKCAjw6MKXBhA5EiwANWLODMD1fec25vp32PE7Ik2-Iw3ahbvZ9ov5GVQeAHjdpX3WWMZSSbZ7ZBoCKRoQAvD_BwE και να του κάνεις μια τρύπα να το βάλεις εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, Fabricated είπε Καλησπέρα ψαχνω κάποια συσκευή για να αυτοματοποιησω τα παντζούρια, στην συζήτηση βρηκα αυτό. Αλλά εδώ αναφέρεται και καποιος διακοπτης legrand. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, και ποια ειναι η καλύτερη? Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με wifi ρολά οποτε αν μπορείτε να μου πείτε τι συσκευές θα χρειαστώ. Έχω αλεξα σαν assistant Εφοσον εχεις ηλεκτρικα ρολα τοτε βαζεις ενα shelly 2,5 μεταξυ ρολών και διακόπτη και τοτε μπορεις να τα ελεγχεις ειτε με το κινητο ειτε το διακοπτη. Ο διακοπτης δεν σε απασχολει τι θα ειναι την ολη δουλεια την κανει το shelly Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, Fabricated είπε Καλησπέρα ψαχνω κάποια συσκευή για να αυτοματοποιησω τα παντζούρια, στην συζήτηση βρηκα αυτό. Αλλά εδώ αναφέρεται και καποιος διακοπτης legrand. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, και ποια ειναι η καλύτερη? Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με wifi ρολά οποτε αν μπορείτε να μου πείτε τι συσκευές θα χρειαστώ. Έχω αλεξα σαν assistant Να βάλεις Shelly, είναι εύκολο απλό στην εγκατάσταση (από επαγγελματία ηλεκτρολόγο) και κάνει ακριβώς αυτό που θες. Έχει βγάλει νέα σειρά τώρα, το Shelly Plus 2. Μην παραλείψεις, αν και δεν το λέει ανοιχτά η Shelly στο λέω εγώ ως παθών, να παραγγείλεις και να βάλεις μαζί RC Snubber (2 για κάθε ρολό, ένα για την πάνω - ένα για την κάτω κίνηση) γιατί αν το μοτέρ δεν είναι πολύ ποιοτικό, κάνει arc στο πάτημα του διακόπτη και καταστρέφει το Shelly. Μου έχουν καεί 2 Shelly και σκεφτόμουν γιατί, όταν άνοιξα διακόπτη για να καταργήσω το καμμένο και πριν κουμπώσω ακόμα καπάκια (έχοντας αφαιρέσει το Shelly) κάνοντας δοκιμές αν έχουν συνδεθεί σωστά οι κινήσεις και αν δουλεύει το ρολό, έβλεπα σπίθες μέσα στον διακόπτη σε κάθε πάτημα! Και τώρα σκέφτομαι, ότι πρέπει να ανοίξω 20 διακόπτες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fabricated Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 3 δώσατε ακριβως οτι πληροφορια χρειαζόμουν και παραπάνω! Αν χρειαστώ κατι άλλο θα επανέλθω 😁 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 3 δώσατε ακριβως οτι πληροφορια χρειαζόμουν και παραπάνω! Αν χρειαστώ κατι άλλο θα επανέλθω 😁 Μια ερώτηση μόνο. Βλέπω οτι το shelly 2.5 η το Plus 2 εχουν γύρω στα 30 ευρώ (μονο στο αλιεξπρες τς βρισκω). Αλλά τα πρώτα 2 που πρότεινε ο tvkal 6 ώρες πριν, tvkal είπε αυτόν Είναι πιο φθηνά και ειναι και διακόπτες από μόνοι τους. Δηλαδή βγαινει πιο φθηνό να βαλω μεκ διακόπτη από οτι να αυτοματοποιησω τον υπάρχον, σωστά? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Βάζεις κανονικούς διακόπτες, νέους και ωραίους και ξεμπλέχεις απο πατέντες και πολλές συνδέσεις επι συνδέσεων. 20 διακόπτες έχω βάλει σπίτι μου, 1000 φορές καλύτεροι απο κουτάκια μέσα απο τους παλιούς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, Fabricated είπε Μια ερώτηση μόνο. Βλέπω οτι το shelly 2.5 η το Plus 2 εχουν γύρω στα 30 ευρώ (μονο στο αλιεξπρες τς βρισκω). https://www.skroutz.gr/s/22789964/Shelly-2-5-Smart-Ενδιάμεσος-Διακόπτης-Wi-Fi-σε-Μαύρο-Χρώμα.html Εχω touch διακοπτες και ειναι τραγικοι γενικα θα σου σπασουν τα νευρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Μιας και το έφερε η κουβέντα, ετοιμάζω κι εγώ για τα ρολά για τα Shelly σιγά σιγά, έχοντας πάρει σχεδόν όλα τα 2.5 που θα χρειαστώ, συν βαθιά κουτιά, συν κανα κιλό Wago κλέμες όλων των μεγεθών για ευκολότερη σύνδεση, συν μερικούς διακόπτες Shelly (των δύο κουμπιών, περισσότερο για δοκιμή σε αυτή τη φάση). Ομολογώ αυτό με το RC Snubber δεν το ήξερα. Θα το βάλω στα υπ' όψιν, αν και πιστεύω ότι τα μοτέρ θα είναι αρκετά ποιοτικά για να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα. Αν κατάλαβα καλά ο καλύτερος τρόπος να το δοκιμάσει κάποιος είναι να λειτουργήσει το ρολό με ανοιχτό το διακόπτη και να κοιτάει μέσα για σπίθες. Αν δεν έχει σπίθες, τότε φαντάζομαι δεν υπάρχει και θέμα. Μήπως υπάρχει κάπου φωτό της σύνδεσης με το Snubber ή κάποιο διάγραμμα λίγο πιο λεπτομερές από αυτό που δίνει η Shelly; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, για κάποιον που δεν έχει πολλές γνώσεις ακόμα με smart home, αλλά θέλει να μπει σταδιακά, σκέφτηκα να του πάρω δώρο όλο το home kit από το ΙΚΕΑ, δηλαδή το hub και 2-3 λάμπες για αρχή. Πιστεύετε για κάποιον εντελώς άσχετο με τον χώρο (αλλά νέο σε ηλικία, δηλαδή μπορεί να μάθει άνετα), είναι κομπλέ αυτό το σύστημα; Προτιμώ zigbee για να μπορεί μελλοντικά να αλλάξει το hub με κάποιο που να συνδεθεί σε home assistant είτε απ' ευθείας είτε μέσω Zigbee2MQTT. Έχετε εναλλακτικές από το ΙΚΕΑ; Σκέφτηκα να πάω προς τα κει, μιας και έχει πολλά smart home components το ΙΚΕΑ, οπότε είναι ένα καλό starting point για κάποιον αρχάριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Καλησπέρα, για κάποιον που δεν έχει πολλές γνώσεις ακόμα με smart home, αλλά θέλει να μπει σταδιακά, σκέφτηκα να του πάρω δώρο όλο το home kit από το ΙΚΕΑ, δηλαδή το hub και 2-3 λάμπες για αρχή. Πιστεύετε για κάποιον εντελώς άσχετο με τον χώρο (αλλά νέο σε ηλικία, δηλαδή μπορεί να μάθει άνετα), είναι κομπλέ αυτό το σύστημα; Προτιμώ zigbee για να μπορεί μελλοντικά να αλλάξει το hub με κάποιο που να συνδεθεί σε home assistant είτε απ' ευθείας είτε μέσω Zigbee2MQTT. Έχετε εναλλακτικές από το ΙΚΕΑ; Σκέφτηκα να πάω προς τα κει, μιας και έχει πολλά smart home components το ΙΚΕΑ, οπότε είναι ένα καλό starting point για κάποιον αρχάριο. Ενας φίλος ήρθε 2 μέρες σπίτι μου και ενώ στην αρχή ήταν ευγενικά αρνητικός όταν του έδωσα το tablet και του λέω πάρε να παίξεις, κόλλησε. Μετά με ρώταγε πως γίνεται. Του έκανα δώρο 2 smart πρίζες και ήδη τις έβαλε σπίτι του. Νομίζω οτι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσει κάποιος. Και εγώ απο εκεί ξεκίνησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα