Joe22 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, gousgounakos είπε Για όσους έχουν το xiaomi gateway υπάρχει έκδοση που είναι μόνο zigbee και άλλη που είναι aqara ; Η έκδοση που λέει homekit aqara λειτουργεί και με android/home assistant; Αυτή είναι η σωστή για να υποστηρίζει aqara ; Η εφαρμογή για android έχει αξιολόγηση κάτω από 2... Έχω την jigbee έκδοση. Έχω την εντύπωση πως για την ώρα θεωρείται πιο κλασσική και σταθερή αξία από την aquara. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος.
evts Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Joe22 είπε Έχω την jigbee έκδοση. Έχω την εντύπωση πως για την ώρα θεωρείται πιο κλασσική και σταθερή αξία από την aquara. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος. Με την zigbee όμως δεν θα μπορώ να βάλω αισθητήρες aqara ; Εκτός αν είναι συμβατοί και με zigbee ;
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, gousgounakos είπε Για όσους έχουν το xiaomi gateway υπάρχει έκδοση που είναι μόνο zigbee και άλλη που είναι aqara ; Η έκδοση που λέει homekit aqara λειτουργεί και με android/home assistant; Αυτή είναι η σωστή για να υποστηρίζει aqara ; Η εφαρμογή για android έχει αξιολόγηση κάτω από 2... Με zigbee συνδέονται, το aqara δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο σύνδεσης αλλα αλλά ένα όνομα. Εγώ ότι aqara έχω το έχω συνδέσει με home assistant με το conbee
suffocater Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Εχω την εξης απορία. Αν πάρω αυτο, https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Smart-Home-Suit-Accessories-Mini-Smart-Wireless-Switch-Button-p-1049175.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN χρειάζομαι και το gateway,σωστά? Εφόσον τα έχω,μπορώ μετά να ρυθμίσω τον διακόπτη να ανοιγοκλεινει πχ μια μπρίζα της tp link? Kαι αν ναι,μέσω ποιας εφαρμογής? Στις 12/11/2018 στις 6:01 ΜΜ, samniotis είπε Αν σε ενδιαφέρει, δές και την XIAOMI Yeelight YLDD04YL 2M Smart LED Strip Light απο έξω περίπου στα 30€ για τα 2 μέτρα και κανα 10ευρω για άλλο 1 μέτρο έξτρα δεν χρειάζεται και bridge, παίζει κατευθείαν με το κινητό +1,απ τις καλύτερες αγορές.Αν δε φοβόμουν για τελωνεία,θα είχα ήδη πάρει κ άλλα 2.
spy_vlsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, suffocater είπε Εχω την εξης απορία. Αν πάρω αυτο, https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Smart-Home-Suit-Accessories-Mini-Smart-Wireless-Switch-Button-p-1049175.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN χρειάζομαι και το gateway,σωστά? Εφόσον τα έχω,μπορώ μετά να ρυθμίσω τον διακόπτη να ανοιγοκλεινει πχ μια μπρίζα της tp link? Kαι αν ναι,μέσω ποιας εφαρμογής? +1,απ τις καλύτερες αγορές.Αν δε φοβόμουν για τελωνεία,θα είχα ήδη πάρει κ άλλα 2. Για το κουμπί χρειάζεσαι το gateway. Εγώ έχω το απλό gateway (όχι το aqara). Έχω κάποια περιφερειακά aqara μια χαρά συνδέονται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να συνδέσεις το tp link. Η εφαρμογη mihome είναι για xiaomi συσκευές. 1
suffocater Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, spy_vlsi είπε Για το κουμπί χρειάζεσαι το gateway. Εγώ έχω το απλό gateway (όχι το aqara). Έχω κάποια περιφερειακά aqara μια χαρά συνδέονται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να συνδέσεις το tp link. Η εφαρμογη mihome είναι για xiaomi συσκευές. με λάμπες yeelight δεν θα έχω πρόβλημα,ε?
Joe22 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Στις 12/11/2018 στις 6:01 ΜΜ, samniotis είπε Αν σε ενδιαφέρει, δές και την XIAOMI Yeelight YLDD04YL 2M Smart LED Strip Light απο έξω περίπου στα 30€ για τα 2 μέτρα και κανα 10ευρω για άλλο 1 μέτρο έξτρα δεν χρειάζεται και bridge, παίζει κατευθείαν με το κινητό Με το mihome συνδέεται, ξέρει κανείς;; Ευχαριστώ.
vrwmiaris Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, paredwse είπε Έχω εγκσταστήσει εδώ και έναν μήνα τον tado v3+ σε διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση. Είναι όντως plug and play, απλώς βγάζεις τον υφιστάμενο θερμοστάτη και βάζεις α) τον tado στη θέση του θερμοστάτη και β) ένα bridge που έχουν μέσα στη συσκευασία το οποίο κουμπώνει σε ελεύθερη RJ45 θύρα του router (ή, στη δίκη μου περίπτωση, του switch). Ο συγχρονισμός μεταξύ των δυο διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος και όχι μόνο δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα αλλά το βρίσκω πολύ χρηστικό. Είναι συμβατό με HomeKit, Alexa, κλπ και με IFTT. Προσωπικά το χρησιμοποιώ με HomeKit και είναι άψογος θερμοστάτης. Ο,τι μπορώ να απαντήσω, ευχαρίστως. Απομακρυσμένη διαχείριση μέσω κινητού γίνεται;Ή μόνο μέσω Google assistant; τον βρήκα αρκετά ενδιαφέρον, δεν θέλω οθόνες και ιστορίες απλά να δουλεύει αξιόπιστα
spy_vlsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, suffocater είπε με λάμπες yeelight δεν θα έχω πρόβλημα,ε? Όχι κανένα πρόβλημα. Αυτές είναι συμβατες και Amazon Alexa, Google Assistant. 5 λεπτά πριν, Joe22 είπε Με το mihome συνδέεται, ξέρει κανείς;; Ευχαριστώ. Ναι συνδέεται κανονικά. Και αυτή είναι συμβατή με Alexa, Google 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 55 minutes ago, vrwmiaris said: Απομακρυσμένη διαχείριση μέσω κινητού γίνεται;Ή μόνο μέσω Google assistant; τον βρήκα αρκετά ενδιαφέρον, δεν θέλω οθόνες και ιστορίες απλά να δουλεύει αξιόπιστα Ναι, κανονικότατα. Με app στο κινητό (iOS - Android) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Με notifications, με τα πάντα.
kaliakman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω και εγώ 1-2 ερωτήσεις γιατί θέλω να πάρω κάποια δώρα σε έναν φίλο για το σπίτι του και χάθηκα μέσα σε 50 σελίδες 😁 Να αναφέρω ότι επειδή δεν έχει πολύ σχέση με τεχνολογία και θα το σεττάρω εγώ με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο απλό γίνεται στην χρήση από αυτόν. 1) Θέλω μια wifi πρίζα που θα την συνδέσει με αφυγραντήρα και να μπορεί απομακρυσμένα από το κινητό να την ανοιγοκλείνει. Έχω δει διάφορες που προτείνεται όπως της Blitzwolf αλλά με ενδιαφέρει να μπορεί να την ανοιγοκλείσει με ένα πάτημα στο κινητό ή με μια φωνητική εντολή στο google assistant(από κινητό και όχι κάποιο ghome). 2) Σε δεύτερο χρόνο θέλω να του σεττάρω και έναν sensor για υγρασία ώστε άμα ανέβει πάνω από συγκεκριμένο ποσοστό να ανάβει την πρίζα αυτόματα. Εδώ δεν έχω ιδέα τι επιλογές υπάρχουν και θα ήθελα λίγο βοήθεια. 3) Άμα τον βολέψουν αυτά θα κοιτάξω στο μέλλον να του φτιάξω και τον θερμοσίφωνα να ανοίγει απομακρυσμένα αλλά ας μείνουμε στα πρώτα 2 για τώρα! Φαντάζομαι πως κάποια από αυτά θα είναι ψιλοχαζές ερωτήσεις αλλά είναι αρκετά σκορπισμένη η πληροφορία και εδώ φαίνεται ότι ξέρετε τι κάνετε 😀
suffocater Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, kaliakman είπε Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω και εγώ 1-2 ερωτήσεις γιατί θέλω να πάρω κάποια δώρα σε έναν φίλο για το σπίτι του και χάθηκα μέσα σε 50 σελίδες 😁 Να αναφέρω ότι επειδή δεν έχει πολύ σχέση με τεχνολογία και θα το σεττάρω εγώ με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο απλό γίνεται στην χρήση από αυτόν. 1) Θέλω μια wifi πρίζα που θα την συνδέσει με αφυγραντήρα και να μπορεί απομακρυσμένα από το κινητό να την ανοιγοκλείνει. Έχω δει διάφορες που προτείνεται όπως της Blitzwolf αλλά με ενδιαφέρει να μπορεί να την ανοιγοκλείσει με ένα πάτημα στο κινητό ή με μια φωνητική εντολή στο google assistant(από κινητό και όχι κάποιο ghome). 2) Σε δεύτερο χρόνο θέλω να του σεττάρω και έναν sensor για υγρασία ώστε άμα ανέβει πάνω από συγκεκριμένο ποσοστό να ανάβει την πρίζα αυτόματα. Εδώ δεν έχω ιδέα τι επιλογές υπάρχουν και θα ήθελα λίγο βοήθεια. 3) Άμα τον βολέψουν αυτά θα κοιτάξω στο μέλλον να του φτιάξω και τον θερμοσίφωνα να ανοίγει απομακρυσμένα αλλά ας μείνουμε στα πρώτα 2 για τώρα! Φαντάζομαι πως κάποια από αυτά θα είναι ψιλοχαζές ερωτήσεις αλλά είναι αρκετά σκορπισμένη η πληροφορία και εδώ φαίνεται ότι ξέρετε τι κάνετε 😀 1)Δουλεύω μπριζες της tp link 2 χρόνια,σε καλύπτουν σε αυτό που θες. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από suffocater 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, kaliakman said: Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω και εγώ 1-2 ερωτήσεις γιατί θέλω να πάρω κάποια δώρα σε έναν φίλο για το σπίτι του και χάθηκα μέσα σε 50 σελίδες 😁 Να αναφέρω ότι επειδή δεν έχει πολύ σχέση με τεχνολογία και θα το σεττάρω εγώ με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο απλό γίνεται στην χρήση από αυτόν. 1) Θέλω μια wifi πρίζα που θα την συνδέσει με αφυγραντήρα και να μπορεί απομακρυσμένα από το κινητό να την ανοιγοκλείνει. Έχω δει διάφορες που προτείνεται όπως της Blitzwolf αλλά με ενδιαφέρει να μπορεί να την ανοιγοκλείσει με ένα πάτημα στο κινητό ή με μια φωνητική εντολή στο google assistant(από κινητό και όχι κάποιο ghome). 2) Σε δεύτερο χρόνο θέλω να του σεττάρω και έναν sensor για υγρασία ώστε άμα ανέβει πάνω από συγκεκριμένο ποσοστό να ανάβει την πρίζα αυτόματα. Εδώ δεν έχω ιδέα τι επιλογές υπάρχουν και θα ήθελα λίγο βοήθεια. 3) Άμα τον βολέψουν αυτά θα κοιτάξω στο μέλλον να του φτιάξω και τον θερμοσίφωνα να ανοίγει απομακρυσμένα αλλά ας μείνουμε στα πρώτα 2 για τώρα! Φαντάζομαι πως κάποια από αυτά θα είναι ψιλοχαζές ερωτήσεις αλλά είναι αρκετά σκορπισμένη η πληροφορία και εδώ φαίνεται ότι ξέρετε τι κάνετε 😀 1. Πρίζες υπάρχουν διάφορες - η tplink βγάζει, η osram (ναι, αυτή που βγάζει λάμπες) βγάζει. 2. Ως σένσορας υγρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας connected θερμοστάτης (βλ. nest, tado, honeywell) που θα μπορέσει να δώσει και εντολή στην κεντρική θέρμανση. Αλλιώς αυτόνομος σένσορας υγρασίας (δεν μου έρχεται κάποιος στο μυαλό που να δουλεύει με google). 3. Αυτό ίσως χρειάζεται ξεχωριστό ρελέ στον πίνακα - δεν το γνωρίζω. 2
spy_vlsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kaliakman είπε Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω και εγώ 1-2 ερωτήσεις γιατί θέλω να πάρω κάποια δώρα σε έναν φίλο για το σπίτι του και χάθηκα μέσα σε 50 σελίδες 😁 Να αναφέρω ότι επειδή δεν έχει πολύ σχέση με τεχνολογία και θα το σεττάρω εγώ με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο απλό γίνεται στην χρήση από αυτόν. 1) Θέλω μια wifi πρίζα που θα την συνδέσει με αφυγραντήρα και να μπορεί απομακρυσμένα από το κινητό να την ανοιγοκλείνει. Έχω δει διάφορες που προτείνεται όπως της Blitzwolf αλλά με ενδιαφέρει να μπορεί να την ανοιγοκλείσει με ένα πάτημα στο κινητό ή με μια φωνητική εντολή στο google assistant(από κινητό και όχι κάποιο ghome). 2) Σε δεύτερο χρόνο θέλω να του σεττάρω και έναν sensor για υγρασία ώστε άμα ανέβει πάνω από συγκεκριμένο ποσοστό να ανάβει την πρίζα αυτόματα. Εδώ δεν έχω ιδέα τι επιλογές υπάρχουν και θα ήθελα λίγο βοήθεια. 3) Άμα τον βολέψουν αυτά θα κοιτάξω στο μέλλον να του φτιάξω και τον θερμοσίφωνα να ανοίγει απομακρυσμένα αλλά ας μείνουμε στα πρώτα 2 για τώρα! Φαντάζομαι πως κάποια από αυτά θα είναι ψιλοχαζές ερωτήσεις αλλά είναι αρκετά σκορπισμένη η πληροφορία και εδώ φαίνεται ότι ξέρετε τι κάνετε 😀 1. υπαρχουν οι tp-link, gayer, d-link και γενικα πολλες. μετα απο κινα (πολυ πιο οικονομικες) ειναι sonoff, alfawise, blitzwolf ktl. εγω εχω την Blitzwolf (απο Banggood). εχω βαλει μια σομπα χαλαζια 2400W και δεν εχω κανενα θεμα. δουλευει αψογα. 2. δεν νομιζω να υπαρχει αυτονομος σενσορας που να δινει εντολη αμεσα σε πριζα. 3. για θερμοσίφωνα υπαρχει η λυση της Sonoff (καλο θα ηταν να μπει και ενα ρελε για ασφαλεια) (*υπαρχουν πιο πανω οδηγιες συνδεσμολογίας) 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, spy_vlsi είπε 3. για θερμοσίφωνα υπαρχει η λυση της Sonoff (καλο θα ηταν να μπει και ενα ρελε για ασφαλεια) (*υπαρχουν πιο πανω οδηγιες συνδεσμολογίας) υποχρεωτικα σε ρελε ασφαλειας 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα