nkarama Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Jethro είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Σκέφτομαι να αλλάξω την ασφάλεια του θερμοσίφωνα με αυτό https://www.e-shop.gr/coolseer-wifi-circuit-breaker-2p-power-meter-version-p-PER.590855 Κάνει; η υπάρχουσα ασφάλεια είναι στα 40A, αυτή γράφει 25 έως 80 Την ασφάλεια να την αφήσεις εκεί που είναι... (ασε που δεν πρέπει να είναι και 40Α) Τον διακόπτη κάντον ότι θες... αυτός φαίνετε να αντέχει... Πριν κάνεις οτιδήποτε, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ ασφάλειας και διακόπτη.... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από nkarama
Jethro Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, nkarama είπε Την ασφάλεια να την αφήσεις εκεί που είναι... (ασε που δεν πρέπει να είναι και 40Α) Τον διακόπτη κάντον ότι θες... αυτός φαίνετε να αντέχει... Πριν κάνεις οτιδήποτε, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ ασφάλειας και διακόπτη.... Εχει τον διπλό που ειναι στο λινκ και αλλη μια ασφαλεια, ουσιαστικά για να ανοιξει ο θερμοσιφωνας ανοιγω τον διπλο και την μονη.
nkarama Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, Jethro είπε Εχει τον διπλό που ειναι στο λινκ και αλλη μια ασφαλεια, ουσιαστικά για να ανοιξει ο θερμοσιφωνας ανοιγω τον διπλο και την μονη. OK, η μονή είναι η ασφάλεια. Λογικά θα πρέπει να είναι περίπου 20-25Α. Δεν την πειράζεις. Ο διπλός είναι ο διακόπτης. Αυτόν μπορείς να τον αλλάξεις με αυτόν που έβαλες στο Link. Την ασφάλεια (την μονή) δεν τηε πειράζεις. ΥΓ: δεν χρειάζετε να ανοιγοκλείνεις την ασφάλεια... την έχεις πάντα ανοιχτή.. Για αυτό το λόγο έχουμε τους διακόπτες (τον διπλό). Δεν είναι σχεδιασμένη για να ανοιγοκλείνει, θα φθαρεί γρήγορα και θα χάσει και τις ιδιότητές της... 1
Jethro Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, nkarama είπε OK, η μονή είναι η ασφάλεια. Λογικά θα πρέπει να είναι περίπου 20-25Α. Δεν την πειράζεις. Ο διπλός είναι ο διακόπτης. Αυτόν μπορείς να τον αλλάξεις με αυτόν που έβαλες στο Link. Την ασφάλεια (την μονή) δεν τηε πειράζεις. ΥΓ: δεν χρειάζετε να ανοιγοκλείνεις την ασφάλεια... την έχεις πάντα ανοιχτή.. Για αυτό το λόγο έχουμε τους διακόπτες (τον διπλό). Δεν είναι σχεδιασμένη για να ανοιγοκλείνει, θα φθαρεί γρήγορα και θα χάσει και τις ιδιότητές της... Πληροφοριακά, ποιος ο λογος να υπάρχει και διακόπτης και ασφάλεια; Άρα ειναι plug n play η αντικατάσταση του απλού διακόπτη με τον διακόπτη wifi ?
nkarama Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Jethro είπε Πληροφοριακά, ποιος ο λογος να υπάρχει και διακόπτης και ασφάλεια; Άρα ειναι plug n play η αντικατάσταση του απλού διακόπτη με τον διακόπτη wifi ? Ο ρόλος της ασφάλειας είναι να προστατέψει το καλώδιο που φεύγει απο αυτή και πάει στις συσκευές/πρίζες. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξής της. Να μην πάρεις φωτιά το καλώδιο. Ολα τα υπόλοιπα είναι side effect προστασίες. Η τιμή της ασφάλειας είναι ανάλογη του καλωδίου που προσττεύει. ΔΕΝ πρέπει να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια απο ότι μπορεί να αντέξει ένα καλώδιο. Οταν η κατανάλωση απαιτήσει παραπάνω ρεύμα απο όσο αντέχει η ασφάλεια (αρα και το καλώδιο) η ασφάλεια θα "πέσει". Ο ρόλος του διακόπτη είναι για να ανοιγοκλείνει το φορτίο. Η ασφάλεια, όπως είπαμε πριν δεν έχει σχεδιαστεί να ανοιγοκλείνει. Δεν είναι αυτη η δουλειά της. Ο διακόπτης απο την άλλη μεριά, έχει σχεδιαστεί να κάνει ακριβώς αυτό. Να αντέχει τα πολλά ανοιγοκλεισιματα. Επίσης συνήθως είναι και διπλός οπότε ανοιγοκλείνει και τον ουδέτερο. Οπως και η ασφάλεια, έχει και αυτός μια ονομαστική τιμή ρεύματος που αντέχει, ΑΛΛΑ δεν πέφτει αυτόματα! πχ αν ο διακόπτης εχει ονομαστική τιμή 20Α και το φορτίο τραβήξει 30Α τοτε ο διακόπτης κάποια στιγμή θα αρχίσει να λιώνει. Ο κανονισμός λέει ότι για φορτία που δεν έχουν δικό τους διακόπτη, πρέπει να μπαίνει διακόπτης στον πίνακα. ΠΧ κουζίνα, θερμοσίφωνας, κτλ 1
Jethro Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, nkarama είπε Ο ρόλος της ασφάλειας είναι να προστατέψει το καλώδιο που φεύγει απο αυτή και πάει στις συσκευές/πρίζες. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξής της. Να μην πάρεις φωτιά το καλώδιο. Ολα τα υπόλοιπα είναι side effect προστασίες. Η τιμή της ασφάλειας είναι ανάλογη του καλωδίου που προσττεύει. ΔΕΝ πρέπει να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια απο ότι μπορεί να αντέξει ένα καλώδιο. Οταν η κατανάλωση απαιτήσει παραπάνω ρεύμα απο όσο αντέχει η ασφάλεια (αρα και το καλώδιο) η ασφάλεια θα "πέσει". Ο ρόλος του διακόπτη είναι για να ανοιγοκλείνει το φορτίο. Η ασφάλεια, όπως είπαμε πριν δεν έχει σχεδιαστεί να ανοιγοκλείνει. Δεν είναι αυτη η δουλειά της. Ο διακόπτης απο την άλλη μεριά, έχει σχεδιαστεί να κάνει ακριβώς αυτό. Να αντέχει τα πολλά ανοιγοκλεισιματα. Επίσης συνήθως είναι και διπλός οπότε ανοιγοκλείνει και τον ουδέτερο. Οπως και η ασφάλεια, έχει και αυτός μια ονομαστική τιμή ρεύματος που αντέχει, ΑΛΛΑ δεν πέφτει αυτόματα! πχ αν ο διακόπτης εχει ονομαστική τιμή 20Α και το φορτίο τραβήξει 30Α τοτε ο διακόπτης κάποια στιγμή θα αρχίσει να λιώνει. Ο κανονισμός λέει ότι για φορτία που δεν έχουν δικό τους διακόπτη, πρέπει να μπαίνει διακόπτης στον πίνακα. ΠΧ κουζίνα, θερμοσίφωνας, κτλ σε ευχαριστώ πολύ! κατανοητά! άρα ασφαλεια μόνιμα ανοιχτή και χειρισμός μονο του διακόπτη (θεωρητικά μιας και ειναι και wifi θα έχει μεγαλύτερη αντοχή μιας και δεν θα ανοιγοκλεινω με το χέρι)
tsikorita Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας παιδιά!Αγόρασα καινούργιο κλιματιστικό μάρκας Toyotomi και μιας και έχει wifi είπα να εγκαταστήσω στο κινητό μου την εφαρμογή για να το διαχειρίζομαι και απομακρυσμένα. Η εφαρμογή που προτείνει το εγχειρίδιο με την ονομασία ewpe smart είναι σε γενικές γραμμές κατανοητή. Αυτό που συμβαίνει με το κλιματιστικό έχοντας το και λειτουργωντας το περίπου δύο εβδομάδες είναι ότι μέχρι τώρα έχει κλείσει από μόνο του δύο φορές. Ψυλλιάστηκα πως ίσως έχω κάνει κάτι λάθος με το θέμα του χρόνοδιακόπτη και συνειδητοποίησα ότι στο application είναι μπλε το φωτάκι του ρολογιού. Πατώντας όμως μέσα βλέπω ότι δεν είναι ενεργοποιημένη κάποια χρονομέτρηση. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης: Είναι και σε εσάς μπλε το εικονίδιο του ρολογιού στο application χωρις να εχετεορισει ωρα που να ανοιξει η να κλεισει το κλιματιστικο;
plasTOST Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 15 ώρες πριν, tsikorita είπε Καλησπέρα σας παιδιά!Αγόρασα καινούργιο κλιματιστικό μάρκας Toyotomi και μιας και έχει wifi είπα να εγκαταστήσω στο κινητό μου την εφαρμογή για να το διαχειρίζομαι και απομακρυσμένα. Η εφαρμογή που προτείνει το εγχειρίδιο με την ονομασία ewpe smart είναι σε γενικές γραμμές κατανοητή. Αυτό που συμβαίνει με το κλιματιστικό έχοντας το και λειτουργωντας το περίπου δύο εβδομάδες είναι ότι μέχρι τώρα έχει κλείσει από μόνο του δύο φορές. Ψυλλιάστηκα πως ίσως έχω κάνει κάτι λάθος με το θέμα του χρόνοδιακόπτη και συνειδητοποίησα ότι στο application είναι μπλε το φωτάκι του ρολογιού. Πατώντας όμως μέσα βλέπω ότι δεν είναι ενεργοποιημένη κάποια χρονομέτρηση. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης: Είναι και σε εσάς μπλε το εικονίδιο του ρολογιού στο application χωρις να εχετεορισει ωρα που να ανοιξει η να κλεισει το κλιματιστικο; Έχω την έκδοση 1.10.2.4 και δεν είναι μπλε. Θα σου πρότεινα 1ον να τσεκάρεις από το χειριστήριο μήπως έχεις βάλει από λάθος σχετική ρύθμιση (μπορείς με κλειστό το κλιματιστικό, να βγάλεις μπαταρίες από το control και να τις ξαναβάλεις) και δεύτερον να κάνεις εκκαθάριση μνήμης και αποθηκευτικού χώρου της εφαρμογής και να περάσεις εκ νέου τα στοιχεία κλπ.
kostaskontis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 μιας και θα αλλαξω κλιματιστικα,ποια μαρκα κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη στο να ενσωματωθει σε σμαρτ οικοσυστημα(HA,mqtt,Openhab κτλ)?
liakjim Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, kostaskontis είπε μιας και θα αλλαξω κλιματιστικα,ποια μαρκα κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη στο να ενσωματωθει σε σμαρτ οικοσυστημα(HA,mqtt,Openhab κτλ)? Tα midea παίζουν μια χαρά . Δεν έχω άποψη για άλλες μάρκες.
tsikorita Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, plasTOST είπε Έχω την έκδοση 1.10.2.4 και δεν είναι μπλε. Θα σου πρότεινα 1ον να τσεκάρεις από το χειριστήριο μήπως έχεις βάλει από λάθος σχετική ρύθμιση (μπορείς με κλειστό το κλιματιστικό, να βγάλεις μπαταρίες από το control και να τις ξαναβάλεις) και δεύτερον να κάνεις εκκαθάριση μνήμης και αποθηκευτικού χώρου της εφαρμογής και να περάσεις εκ νέου τα στοιχεία κλπ. Στο χειριστηριο φαινεται μονο το ρολογακι και διπλα του η ωρα χωρις αναμμενο διπλα το on η off.Πρεπει να σβησω τα δεδομενα απο το κινητο μαλλον και να τα ξαναπερασω.Δεν ειναι bug ομως που δεν μπορει απο μπλε να ξαναγινει με ενα πατημα γκρι το ρολογακι στο app? Και σε εσενα ετσι ειναι αν επιτρεπεται;
plasTOST Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, tsikorita είπε Στο χειριστηριο φαινεται μονο το ρολογακι και διπλα του η ωρα χωρις αναμμενο διπλα το on η off.Πρεπει να σβησω τα δεδομενα απο το κινητο μαλλον και να τα ξαναπερασω.Δεν ειναι bug ομως που δεν μπορει απο μπλε να ξαναγινει με ενα πατημα γκρι το ρολογακι στο app? Και σε εσενα ετσι ειναι αν επιτρεπεται; Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το τηλεκοντρόλ δεν παίρνει τις αλλαγές που θα κάνεις στο κλιματιστικό μέσα από την εφαρμογή, ενώ αντίθετα θα πάρει (ενημερωθεί) η εφαρμογή από τις αλλαγές που θα κάνεις στο κλιματιστικό που θα κάνεις από το τηλεκοντρόλ. Αυτό με το ρολογάκι ίσως έχει φάει κόλλημα αλλά σε εμένα δεν έχει πρόβλημα.
tsikorita Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, plasTOST είπε Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το τηλεκοντρόλ δεν παίρνει τις αλλαγές που θα κάνεις στο κλιματιστικό μέσα από την εφαρμογή, ενώ αντίθετα θα πάρει (ενημερωθεί) η εφαρμογή από τις αλλαγές που θα κάνεις στο κλιματιστικό που θα κάνεις από το τηλεκοντρόλ. Αυτό με το ρολογάκι ίσως έχει φάει κόλλημα αλλά σε εμένα δεν έχει πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.Καλό απόγευμα
Crystalised Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για σύνδεση smart hub με κλιματιστικό. Έχω ένα toyotomi izuru χωρίς wifi μπορώ να το συνδέσω με το broadlink rm4 mini smart?
Jethro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) @nkarama Κάτι δεν πάει καλά, Αυτή είναι η υπαρχουσα εγκατάσταση Mw120 γράφει ότι είναι circuit braker όπως είναι και το smart που πήρα Το sb240 γράφει ότι είναι διακόπτης. Άρα ουσιαστικά δεν είναι για αντικατάσταση της μονής; Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από Jethro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα