Vagosman Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, alefgr είπε Ερώτηση σχετική με το 3EM και σε αυτούς που το δουλεύουν. Την τάση για να δουλέψει η ίδια η συσκευή, την παίρνει από μία φάση από τις 3 ή έχει 3 ανεξάρτητα τροφοδοτικά εσωτερικά που εξασφαλίζουν ότι όποια φάση και να πέσει συνεχίζει να δουλεύει η συσκευή και να καταγράφει; 3 ανεξάρτητα κυκλώματα.
Wspr Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση γιατί έχω μπερδευτει Εστω ότι έχουμε 2-3 συσκευές xiaomi πχ λάμπες,σκούπα κτλ και ένα smart hub aqara που είναι συμβατό με οικοσύστημα apple Μπορούμε να συνδέσουμε τις λάμπες ή τη σκούπα στο hub και το hub με το iPhone η πρέπει όλες οι συσκευές να είναι συμβατές με το οικοσύστημα άρα κατ επέκταση με το τηλέφωνο μας(αν θελουμε να χρησιμοποιούμε αυτό) Αν τώρα δεν συνδέεται προφανώς κατεβάζουμε την εφαρμογή mi home στο iPhone και παίζουμε μπαλίτσα από κει.Άρα γιατί να επιλέξουμε ένα οικοσύστημα και να μην κάνουμε χρήση της εφαρμογής μέσα απ το τηλέφωνο;Χάνουμε κάτι άλλο εκτός απ την συμβατότητα με τη Siri? Συγγνώμη για την αφελή ερώτηση αλλά κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά
nzeppos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Για ηλεκτρικές κλειδαριές όπως η https://www.skroutz.gr/s/23911152/Cisa-Elettrika-Κουτιαστή-Κλειδαριά-σε-Μαύρο-Χρώμα-1A731.html, ξέρουμε αν υπάρχουν προτεινόμενες λύσεις για έλεγχο μέσω app; Απ' ότι βλέπω παίρνει 12V και μπορεί να ελεγχθεί μέσω θυροτηλέφωνου ή τηλεχειρισμού από τους κλασικούς πίνακες αυτοματισμού του εμπορίου (με το αντίστοιχο τηλεκουμάντο), αλλά εγώ θέλω μόνο από κινητό. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2022 από nzeppos
netvoice Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Στις 23/5/2022 στις 9:54 ΜΜ, alefgr είπε Ερώτηση σχετική με το 3EM και σε αυτούς που το δουλεύουν. Την τάση για να δουλέψει η ίδια η συσκευή, την παίρνει από μία φάση από τις 3 ή έχει 3 ανεξάρτητα τροφοδοτικά εσωτερικά που εξασφαλίζουν ότι όποια φάση και να πέσει συνεχίζει να δουλεύει η συσκευή και να καταγράφει; Το 3m δεν μετράει μονο κατανάλωση αλλά και V & Amp. Tροφοδοτείς το 3m με μια φάση 230V απο κάθε φάση της παροχής σου και αντίστοιχα την ίδια φάση απο το clamp, δλδ Α φάση Α clamp. Τώρα τα clamp έχουν φορά, αν τα βάλεις ανάποδα γράφουν αρνητικό.
kostaskontis Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, netvoice είπε Τώρα τα clamp έχουν φορά, αν τα βάλεις ανάποδα γράφουν αρνητικό. ειναι νεο μοντελο?αυτα που εχω εγω δεν δειχνουν καποια φορά....
dm_mlnk Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, kostaskontis είπε ειναι νεο μοντελο?αυτα που εχω εγω δεν δειχνουν καποια φορά.... Ουτε και τα καλώδια που θα τοποθετηθούν τα clamps εχουν φορά. Δοκιμάζεις και σε περίπτωση αρνητικών τιμών αντιστρέφεις την τοποθετήση τους. 2
alefgr Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, netvoice είπε Το 3m δεν μετράει μονο κατανάλωση αλλά και V & Amp. Tροφοδοτείς το 3m με μια φάση 230V απο κάθε φάση της παροχής σου και αντίστοιχα την ίδια φάση απο το clamp, δλδ Α φάση Α clamp. Τώρα τα clamp έχουν φορά, αν τα βάλεις ανάποδα γράφουν αρνητικό. Η ερώτηση δεν είχε να κάνει για το πως γίνεται η μέτρηση σε κάθε φάση, αλλά για το αν εσωτερικά υπάρχουν 3 ανεξάρτητα τροφοδοτικά για την λειτουργία της συσκευής, πράγμα που απαντήθηκε... 1
kostaskontis Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 14 ώρες πριν, dm_mlnk είπε Ουτε και τα καλώδια που θα τοποθετηθούν τα clamps εχουν φορά. Δοκιμάζεις και σε περίπτωση αρνητικών τιμών αντιστρέφεις την τοποθετήση τους. δεν καταλαβαινω....οσα εχω τοποθετησει δεν εδειξαν ποτε αρνητικες τιμες.....Εχω βαλει πανω απο 20 κοματια,ειμαι τοσο τυχερος?
dimitris_x Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Μια ερώτηση για το shelly pro 4 pm, με πόσα αμπερ ασφάλεια πρέπει να ασφαλιστεί? Το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δεχτεί είναι 40A.
netvoice Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 Δημοσ. 29 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, kostaskontis είπε δεν καταλαβαινω....οσα εχω τοποθετησει δεν εδειξαν ποτε αρνητικες τιμες.....Εχω βαλει πανω απο 20 κοματια,ειμαι τοσο τυχερος? Mάλλον
Vagosman Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Aπο τη στιγμή που οι αμπεροτσιμπίδες διαβάζουν διανυσματική φορά του ρεύματος. Οπότε παίζει ρόλο ποια πλευρά θα τα τοποθετήσεις. Γιαυτό μπορούν και να ανιχνεύσουν για παράδειγμα παραγωγή/επιστροφή ενέργειας απο ΦΒ. 1
netvoice Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Στις 29/5/2022 στις 1:50 ΠΜ, alefgr είπε Η ερώτηση δεν είχε να κάνει για το πως γίνεται η μέτρηση σε κάθε φάση, αλλά για το αν εσωτερικά υπάρχουν 3 ανεξάρτητα τροφοδοτικά για την λειτουργία της συσκευής, πράγμα που απαντήθηκε... Πρίν 3 σελίδες είχα απαντήση και σε αυτό, προφανώς κανείς δεν κοιτάει τις προηγούμενες απαντήσεις για αυτό και έχει φτάσει το νήμα 491 σελίδες με τις ίδιες ερωτήσεις !! Αναφορά σε κείμενο Μια χαρά ειναι τα clamp με τα 50Α. Το 3m δεν μετράει μονο κατανάλωση αλλά και V & Amp. Tροφοδοτείς το 3m με μια φάση 230V απο κάθε φάση της παροχής σου και αντίστοιχα την ίδια φάση απο το clamp, δλδ Α φάση Α clamp. Τώρα τα clamp έχουν φορά, αν τα βάλεις ανάποδα γράφουν αρνητικό, επίσης το 3m έχει και ένα relay πάνω του που μαζί με ενα ισχύος το βάζεις στον θερμοσίφωνα και έχεις 2 σε 1. Αν δεν γνωρίζεις φώναξε ηλεκτρολόγο, ΔΕΝ παίζουμε με το ρεύμα.
fingolfingr Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, Το καλοκαιράκι θα κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι που μένω και ψάχνω ότι μπορώ να προσθέσω από μεριά smart. Αυτή την στιγμή έχω αρκετές συσκευές (shelly. blitzwolf κλπ) αλλα μόνο wifi. Επίσης τρέχω ha σε vm για να τα βασικά 1) Είδα στα ΙΚΕΑ λάμπες για την κουζίνα (σποτάκια) που μπορείς με ένα διακόπτη να χειριστείς μέχρι 10. Είχα την εντύπωση ότι λειτουργούν με zigbee και ότι χρειάζεται ενα κεντρικό hub για να λειτουργησουν. Ο πωλητής όμως μου είπε ότι το hub τους χρειάζεται μόνο για να μπορείς να τις ενέργειες εκτός σπιτιού κλπ. Τι ισχύει; Επικοινωνεί ο διακόπτης απευθείας με τις λάμπες; 2) Εχει κανείς εμπειρία από shelly RGBW2? Τωρα οι λεντοταινιες που εχω είναι blitzwolf και ανάβουν με ενα διακόπτη shelly 1L μεσω HA. Θα προτιμουσα να παω σε shelly RGBW2. Τι τροφοδοσία παίρνει; Έχετε να προτείνετε κατι σε τροφοδοτικό; 3) Θα περαστεί νεο καλώδιο ρεύματος από τον πίνακα (στο πίσω μερος του σπιτιου) μεχρι το σαλόνι (μπροστά μέρος) όπου θα μεταφερθεί η κουζίνα. Τι αλλο θα μπορούσε να προστεθεί μιας και θα σκάψουν όλα αυτά; Πχ θελω να βγαλω μια πρίζα καπου ψηλα στον διαδρομο για να μπεί ενα wifi extender (πχ Ubiquiti) και μια χαμηλα για να μπεί ενας smart mirror. Τι αλλο θα μπορούσε να γίνει ίσως. 4) Αν θελω να αλλαξω διακοπτες (είτε smart είτε απλους με shelly) θα πρεπει να αλλαξω και τα κουτιά στον τοιχο; Είναι μπερδεμα η διαδικασία αλλαγής; Και ρωταω γιατί δεν εχω σκοπο να κανω εργασίες σε όλο το σπίτι Καμια αλλη ιδεα; Ευχαριστώ
Theo X Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 12 ώρες πριν, fingolfingr είπε Καλησπέρα, Το καλοκαιράκι θα κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι που μένω και ψάχνω ότι μπορώ να προσθέσω από μεριά smart. Αυτή την στιγμή έχω αρκετές συσκευές (shelly. blitzwolf κλπ) αλλα μόνο wifi. Επίσης τρέχω ha σε vm για να τα βασικά 1) Είδα στα ΙΚΕΑ λάμπες για την κουζίνα (σποτάκια) που μπορείς με ένα διακόπτη να χειριστείς μέχρι 10. Είχα την εντύπωση ότι λειτουργούν με zigbee και ότι χρειάζεται ενα κεντρικό hub για να λειτουργησουν. Ο πωλητής όμως μου είπε ότι το hub τους χρειάζεται μόνο για να μπορείς να τις ενέργειες εκτός σπιτιού κλπ. Τι ισχύει; Επικοινωνεί ο διακόπτης απευθείας με τις λάμπες; 2) Εχει κανείς εμπειρία από shelly RGBW2? Τωρα οι λεντοταινιες που εχω είναι blitzwolf και ανάβουν με ενα διακόπτη shelly 1L μεσω HA. Θα προτιμουσα να παω σε shelly RGBW2. Τι τροφοδοσία παίρνει; Έχετε να προτείνετε κατι σε τροφοδοτικό; 3) Θα περαστεί νεο καλώδιο ρεύματος από τον πίνακα (στο πίσω μερος του σπιτιου) μεχρι το σαλόνι (μπροστά μέρος) όπου θα μεταφερθεί η κουζίνα. Τι αλλο θα μπορούσε να προστεθεί μιας και θα σκάψουν όλα αυτά; Πχ θελω να βγαλω μια πρίζα καπου ψηλα στον διαδρομο για να μπεί ενα wifi extender (πχ Ubiquiti) και μια χαμηλα για να μπεί ενας smart mirror. Τι αλλο θα μπορούσε να γίνει ίσως. 4) Αν θελω να αλλαξω διακοπτες (είτε smart είτε απλους με shelly) θα πρεπει να αλλαξω και τα κουτιά στον τοιχο; Είναι μπερδεμα η διαδικασία αλλαγής; Και ρωταω γιατί δεν εχω σκοπο να κανω εργασίες σε όλο το σπίτι 1) Χρειάζεται hub. 3) Όπου μπορείς, πέρνα καλώδια Ethernet. Όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Δεν θα το μετανοιώσεις. 4) Το βασικό είναι να φτάνει ουδέτερο στο διακόπτη.
livadaki Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην διαδικασία ανακαίνισης στο σπίτι και βρίσκομαι στην τοποθέτηση των κουφωμάτων που έχουν ηλεκτρικά ρολά. Τα ρολά θα τα δουλεύω και με shelly 2.5 Στην κουζίνα υπάρχει ένα παράθυρο και ακριβώς από δίπλα η πόρτα της κουζίνας όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Όμως ξεχάσαμε να βγάλουμε 2 διακόπτες για κάθε ένα από τα 2 ρολά και υπάρχει ένας διακόπτης. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν συνδέσω και τα 2 ρολά στον ένα διακόπτη, το shelly θα μπορεί να τα δουλέψει ως ένα ρόλο; π.χ. όταν τερματίσει το ρολό του παραθύρου, θα συνεχίσει το shelly να κατεβάζει το ρολό της πόρτας και αντίστροφα στο ανέβασμα; https://photos.app.goo.gl/26jBhQpXj57SCaJN6 Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από livadaki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα