Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

37 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Εχει βάλει κανεις Shelly 3M στον κεντρικό πίνακα για την κατανάλωση να μου πει πως συνδέεται και τι χρειάζεται; το 50Α clamp τι ειναι;γιατι χρειαζεται και που μπαινει; 

Δεν θα το βαλω εγω απλα θελω να ξερω γιατι ειναι και λιγο παλιομοδίτες οι ηλεκτρολογοι :P

Αν καταλαβα καλα δινεις ρευμα στο Shelly απο τον πινακα οπως έχουν όλες οι συσκευες και μετα συνδεεις καποιο clamp στο shelly και το βαζεις στο αντίστοιχ καλώδιο σωστά; Ερωτήσεις πανω σε αυτο

Θελουμε 50Α ή 120Α για να το βάλουμε στην κεντρική παροχή για να μετράει την συνολική κατανάλωση ; Παίζει ρόλο πως θα μπει ο σφιγκτηρας(clamp)qΣΕ ποιο σημείο θα πρέπει να μπει; φαντάζομαι στο καλώδιο της φασης που έρχεται απο τ ρολοι;

Εγώ πάντως έχω PZEM (X3) κ  ESP και περνάς μόνο τα δαχτυλίδια από φάσεις,δεν περνάει ρεύμα από μέσα του, απόκλιση 240 κβ λέει και το ρολόι κάτω 241 για 20 μέρες

Δείτε PZEM 004T

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Εγώ πάντως έχω PZEM (X3) κ  ESP και περνάς μόνο τα δαχτυλίδια από φάσεις,δεν περνάει ρεύμα από μέσα του, απόκλιση 240 κβ λέει και το ρολόι κάτω 241 για 20 μέρες

Δείτε PZEM 004T

Αν σου πω οτι δεν μου γεμιζει το ματι; εννοω απο αντοχη υλικου, ποιότητα.

Το "δαχτυλιδι" ποσα Α ; χρειαζόμαστε 50 ή 120 Α για την κεντρικη φαση;

Επεξ/σία από Spect~

34 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για νά μήν κάνω διαφήμιση, δείτε ακόμα και στο Google,το δαχτυλίδι τι συγκεκριμένο 004Τ είναι μέχρι 100Α, απλά αγκάλιαζει το καλώδιο,δεν περνάει όπως σε περίπτωση shelly 3m από μέσα τού (να με διορθώσει Κάποιος αν κάνω λάθος σε περίπτωση shelly)

• Moderators
3 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Για νά μήν κάνω διαφήμιση, δείτε ακόμα και στο Google,το δαχτυλίδι τι συγκεκριμένο 004Τ είναι μέχρι 100Α, απλά αγκάλιαζει το καλώδιο,δεν περνάει όπως σε περίπτωση shelly 3m από μέσα τού (να με διορθώσει Κάποιος αν κάνω λάθος σε περίπτωση shelly)

Τι εννοεις απλα αγκαλιαζει ; και στις 2 περιπτωσεις το καλωδιο περναει απο μεσα αλλιως δεν θα μπορεσει να γινει η μετρηση

Καλησπέρα, θέλω να βάλω σε θέση διακόπτη κομιτατέρ, sonoff (έχω ουδέτερο).
Θέλω χωνευτό διακόπτη με wifi. Επειδή βλέπω πολλά μοντέλα τι επιλέγω; TX T1 ή T1 σκέτο; Ευχαριστώ.

2 ώρες πριν, Spect~ είπε

τα 50 μια χαρά θα είναι. Δες και την γενική ασφάλεια που έχεις. 

2 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Ισα ίσα που για να εγκαταστήσεις το shelly δεν χρειάζετε να ξεβιδώσεις καν το καλώδιο της φάσης. Ενώ στο PZEM πρέπει καθως ο δακτύλιος είναι συμπαγείς και όχι clamp...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Spect~ είπε

Εχει βάλει κανεις Shelly 3M στον κεντρικό πίνακα για την κατανάλωση να μου πει πως συνδέεται και τι χρειάζεται; το 50Α clamp τι ειναι;γιατι χρειαζεται και που μπαινει; 

Δεν θα το βαλω εγω απλα θελω να ξερω γιατι ειναι και λιγο παλιομοδίτες οι ηλεκτρολογοι :P

Αν καταλαβα καλα δινεις ρευμα στο Shelly απο τον πινακα οπως έχουν όλες οι συσκευες και μετα συνδεεις καποιο clamp στο shelly και το βαζεις στο αντίστοιχ καλώδιο σωστά; Ερωτήσεις πανω σε αυτο

Θελουμε 50Α ή 120Α για να το βάλουμε στην κεντρική παροχή για να μετράει την συνολική κατανάλωση ; Παίζει ρόλο πως θα μπει ο σφιγκτηρας(clamp)qΣΕ ποιο σημείο θα πρέπει να μπει; φαντάζομαι στο καλώδιο της φασης που έρχεται απο τ ρολοι;

Καλησπέρα σ όλους

Το PZEM 004T 3.0 μπορείς να το βρεις και με “δακτυλίδι”  στα 100 Α που “αγκαλιάζει” την φάση στην είσοδο του πίνακα χωρίς να την ξεβιδώσεις. Μέχρι εδώ καλά. Είναι για μια φάση. Στην συνέχεια πρέπει να το συνδέσεις με Wemos - Tasmota  για να πάρεις μετρήσεις στο ΗΑ.

Το shelly em  ή παίρνει τροφοδοσία από τον πίνακα , το δακτυλίδι του στα 120 Α “αγκαλιάζει” την φάση στην είσοδο του πίνακα χωρίς να την ξεβιδώσεις και μέσα από το πρόγραμμα του μπορείς να πάρεις μετρήσεις στο ΗΑ. Συγκρίνοντας βλέπεις ότι το shelly θέλει μικρότερο χώρο εγκατάστασης και λιγότερες καλωδιώσεις.  Το θέμα τιμής είναι δική σου απόφαση.  

Επεξ/σία από leuteris107

1 ώρα πριν, leuteris107 είπε

Καλησπέρα σ όλους

Το PZEM 004T 3.0 μπορείς να το βρεις και με “δακτυλίδι”  στα 100 Α που “αγκαλιάζει” την φάση στην είσοδο του πίνακα χωρίς να την ξεβιδώσεις. Μέχρι εδώ καλά. Είναι για μια φάση. Στην συνέχεια πρέπει να το συνδέσεις με Wemos - Tasmota  για να πάρεις μετρήσεις στο ΗΑ.

Το shelly em  ή παίρνει τροφοδοσία από τον πίνακα , το δακτυλίδι του στα 120 Α “αγκαλιάζει” την φάση στην είσοδο του πίνακα χωρίς να την ξεβιδώσεις και μέσα από το πρόγραμμα του μπορείς να πάρεις μετρήσεις στο ΗΑ. Συγκρίνοντας βλέπεις ότι το shelly θέλει μικρότερο χώρο εγκατάστασης και λιγότερες καλωδιώσεις.  Το θέμα τιμής είναι δική σου απόφαση.  

Σωστό. Νομίζω οτι για μονοφασικό ΙΣΩΣ και να συμφέρει το PMEZ, αλλά για 3φασικό νομίζω οτι τα 20-30 ευρώ διαφοράς (τα οποία είναι λιγότερα αν συμπεριλάβουμε τροφοδοτικό, ESP32, κουτί για τον πίνακα κτλ) θα  πήγαινα σίγουρα σε shelly 3M. Ειδικά σε κάποιο απο τα Black friday ή όποτε κάνουν προσφορές, νομίζω αξίζει... 

αν βέβαια σου αρέσει το DIY, δεν το συζητάω!!!

χαιρεται,κανω ανακαινιση στο σπιτι και ενω στην αρχη ελεγα smart home και χαζομαρες επειδη κοιτουσα για led ταινιες για κρυφους φωτισμους γλυκαθηκα λιγο. ειμαι τελειως ασχετος , διαβασα λιγο τα προηγουμενα  μηνυματα αλλα ολα αυτα ειναι τελειως αγνωστα και προσπαθω μαθω.

Τα ηλεκτρολογικα ειναι σε φαση που εχει περασει μονο τα καλωδια που φτανουν μεχρι τον πινακα (μονο τα καλωδια εχουν φτασει εκει δεν εχει κανει κατι αλλο, οποτε φανταζομαι οτι μπορω στην φαση που ειμαι να ξεκινησω μια "βαση" απο την αρχη σωστα ?

•    Αυτο που σκεφτομαι ειναι να μπει ο φωτισμος,(στον διαδρομο εχει πει πως θα τα κανει αλε ρετουρ, αν παιζει καποιο ρολο)
  •   Επειδη σκεφτομαι  να βαλω μοτερ στα ρολα της μπαλκονοπορτας γινεται να μπει περα απο τον φυσικο διακοπτη και ασυρματα ?
  •   Air condition που παιρνει τροφοδοσια απο τον πινακα μπορει καπως να γινει smart? 
  •   για κρυφο φωτισμο στο ταβανι (2,8m υψος) προς το πατωμα σκεφτομουν να βαλω αυτη Govee Neon LED , θα εχει αρκετο-δυνατο φωτισμο ωστε να εχει ομορφο αποτελεσμα? (ειναι 3 μετρα, στον διαδρομο θα χρειαστω μεγαλυτερη μπορω να βαλω 2 πχ και να "δουλευουν μαζι" ?
  • και καποιες πριζες

Αν εχετε κατι καποια αλλη προταση που δεν ενδεχομενως δεν γνωριζω !

Επειδη καταλαβαινω οτι ειναι σεντονι αυτα που ζηταω τουλαχιστον να μου πειτε προς τα που να κοιταξω.. ειδα πχ σε προηγουμενα σχολια καποιος ελεγε οτι wifi ισως δεν ειναι τοσο καλη λυση, τι αλλη λυση υπαρχει δλδ ? στην τελικη να πληρωσω καποιον απο εσας που νιωθει να ασχοληθει λιγο να γινει σωστη δουλεια.. :cool:

• Moderators
36 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να μπει ο φωτισμος,(στον διαδρομο εχει πει πως θα τα κανει αλε ρετουρ, αν παιζει καποιο ρολο)

Απλα του λες να έχει καλώδιο από κάθε διακόπτη προς την λάμπα για να δουλέψει έξυπνος αλε ρετουρ 

37 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Επειδη σκεφτομαι  να βαλω μοτερ στα ρολα της μπαλκονοπορτας γινεται να μπει περα απο τον φυσικο διακοπτη και ασυρματα ?

Ναι με Shelly 2.5

37 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Air condition που παιρνει τροφοδοσια απο τον πινακα μπορει καπως να γινει smart? 

Δεν παίζει ρόλο από που έχει ρεύμα. Ανάλογα πως θα εχεις το έξυπνο σπίτι θα δεις και τι θα πάρεις. Παρε κάποιο με wifi 

38 λεπτά πριν, mixos23 είπε

και καποιες πριζες

Έξυπνες; 

Γενικά πες του να φέρει σε όλους τους δίακοπτες ουδέτερο, να σκάψει να έχει βάθος στο κουτί και αν μπορείς μην σου πω να βάλεις το τετραγώνο

• Moderators
6 ώρες πριν, nkarama είπε

τα 50 μια χαρά θα είναι. Δες και την γενική ασφάλεια που έχεις. 

8 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

63Α 300+V αν θυμαμαι καλα γραφει οποτε πρεπει να παω στα 120Α ε;

1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

63Α 300+V αν θυμαμαι καλα γραφει οποτε πρεπει να παω στα 120Α ε;

Εάν είναι τριφασικό θέλει 3 PZEM,το κάθε PZEM πιάνει από μια φάση μέχρι 100Α, επίσης το;έχει δαχτυλίδι που υποχρεώνει να περάσεις καλώδιο αλλά υπάρχει και το άλλο τύπου δαχτυλίδι που κουμπώνει ξεκουμπωμα, σε περίπτωση shelly δεν έχω ιδέα,.

Σε περίπτωση 3 PZEM υπάρχει κ έτοιμο πρότζεκτ με stl για εκτύπωση που περνει και τα 3 μαζί και χωράει σε 3 θέσεις στον πίνακα,εγώ έχω μονοφασικό αλλά έχω βάλει 2 PZEM (κεντρική+ θερμοσίφωνα) κ αφού έχω ESP με τα PZEM στον πίνακα έφτιαξα κ μια οθόνη (προγραμματισμός μέσο ESP) και μου δείχνει κατανάλωση live, ημέρας,από τελευταία καταμέτρηση και θερμοκρασίας νερού ηλιακού σε οθόνη 7 segment

25 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για καποιον που ξερει, ο γενικος στο σπιτι γραφει 63Α 380V~. Θα πρεπει να παρω το EM με 50 ή 120Α?

Αλλο ο γενικός διακόπτης, άλλο η ασφάλεια... η ασφάλεια τι γράφει να μας πεις... Μονοφασικό ή τριφασικό έχεις?

Βγάλε μια φώτο καλύτερα.

13 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Σε περίπτωση 3 PZEM υπάρχει κ έτοιμο πρότζεκτ με stl για εκτύπωση 

Για δώσε λινκ να μην ψάχνω... και εγώ έχω ήδη στον πίνακα ένα D1 για να ελέγχει θερμοσίφωνα και να ανιχνεύει την ενεργοποίηση μειωμένου τιμολογίου ώστε να μου στέλνει push notification οπότε θα με ενδιέφερε να τα κάνω όλα integrate εκεί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...