Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, tvkal είπε

Καλησπέρα σε όλους.  

Εχω υλοποιήσει ένα αυτοματο άνοιγμα της τηλεχειριζόμενης συρόμενης γκαραζόπορτας μου με ένα sonoff 5v dry contact βάζοντας το εκει που θα έμπαινε -εάν υπήρχε- ο διακόπτης on-off. Πριν βρω αυτή τη λύση και πριν ενημερωθώ για τις εισόδους της πλακέτας του μοτέρ της γκαραζόπορτας και ρωτούσα εδώ μου είχατε προτείνει κάποια μέλη να χακάρω "  ένα controlακι που έχεις. Βάζεις εντός της εμβέλειας εναν έξυπνο διακόπτη, στην έξοδο του ρελε που βραχυκυκλωνει όταν πάρει εντολή άνοιγεις το remote και το συνδέεις με τις επαφές του πλήκτρου που πατάς για να ενεργοποιήσεις το μοτέρ της πόρτας. Ρυθμίζεις τον έξυπνο διακόπτη να βραχυκυκλωνει για 2 δευτερόλεπτα και να επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Θες λίγο κααλωδιακι και λίγο κολλητηροδουλεια."     Τελικά ομως πήγα στην άλλη υλοποίηση που σας ανέφερα στην αρχή. 

Σκέφτομαι να κάνω αυτη την πατέντα με το controlακι για να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ εξ αποστάσεως τον "χαζό"  συναγερμό μου ο οποιος παρότι χαζός έχει πολλά extra σε radar και "κουρτίνες" εξωτερικών χώρων και δεν μπορώ να τον αντικαταστήσω με εφάμιλο wifi.  Το πρόβλημα μου ειναι μπορώ να γλυτώσω απο ψευτοσυναγερμούς (έχω κάμερες και μπορώ να βλέπω το χώρο μου) και να μπορώ να τον απενεργοποιήσω εξ αποστάσεως οταν κτυπάει για κάποιο λάθος λογο και ξεσηκώνει τη γειτονιά. 

Ειχα δει αυτό   https://topelectronics.gr/smart-home/sonoff/sonoff-1-channel-inching-self-locking-wifi-wireless-switch-5v-12v/  και σκέφτομαι να χακάρω τα κουμπιά ενος τηλεκοντρόλ του συναγερμού. Το οποίο τηλεκοντρόλ έχει 3 κουμπιά, ARM, DISARM και STAY για να ενεργοποιείς μόνο την εξωτερική ζώνη του κήπου. 

Θα δουλέψει ?  Θα χρειαστώ τρία τέτοια sonoff ? 

Δες μήπως σου κάνει το shelly uni , έχει και δυο εξοδους (όχι τρεις που θες, αλλα it's something)

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mezger είπε

Δες μήπως σου κάνει το shelly uni , έχει και δυο εξοδους (όχι τρεις που θες, αλλα it's something)

το ξέρω, υπάρχει και αυτό επίσης με 2 εξόδους  https://topelectronics.gr/smart-home/smartwise/smartwise-5v-32v-2-gang-smart-relay-switch-with-dry-contact-and-momentary-switch-ewelink-sonoff-compatible-wi-fi-rf/   καθώς και το αντίστοιχο της sonoff. Το ζήτημα είναι να θα δουλέψουν 

Δημοσ.

Ρε παιδιά, θα σπάσω το κεφαλι μου. Εδώ και πόσες ώρες προσπαθώ να συγχρονίσω τα φώτα μου με την τηλεόραση και δεν μπορώ. 

Εχω yeelight led 1s και 3 λάμπες yeelight. Βλέπω στο youtube ότι πολλοί το κάνουν αλλά δεν μπορώ εκτός από το να τα συγχρονίσω μόνο με την μουσική, μέσω κινητού. 

Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κάποιος; 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Προσπαθω να φτιάξω 3 ρολλα να ανοιγοκλείνουν μεσω wifi, αλλα στην διαδικασία να συμμετεχει και ένας ηλεκτρικος σύρτης που να κλειδώνει το εκάστοτε ρολο και στο ανοιγμα να ξεκλειδώνει.

Εχει κανέις να προτείνει καμία λύση, τι διακόπτη να χρησιμοποιήσω και πως να προηγείται και να ακολουθεί αντίστοιχα ο ηλεκτρικός σύρτης?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια!!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, προσεχώς θέλω να βάλω ηλιακό σε ταράτσα,θα πάνε 3 σωλήνες, κρύου ζεστού και ρεύματος,θα μπορούσα να βάλω και μέσα από σωλήνα ρεύματος ένα cat6 για 5V? πως θα μπορούσα με τόν παραπάνω τρόπο να πάρω μετρήσεις θερμοκρασίας νερού από ηλιακό?έχω Dallas θερμοκρασίας και έχω και μπόλικα esp,πως και που θα έμπαινε ένας θερμοκρασίας για να το δω και μέσα από HA? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα σε όλους, προσεχώς θέλω να βάλω ηλιακό σε ταράτσα,θα πάνε 3 σωλήνες, κρύου ζεστού και ρεύματος,θα μπορούσα να βάλω και μέσα από σωλήνα ρεύματος ένα cat6 για 5V? πως θα μπορούσα με τόν παραπάνω τρόπο να πάρω μετρήσεις θερμοκρασίας νερού από ηλιακό?έχω Dallas θερμοκρασίας και έχω και μπόλικα esp,πως και που θα έμπαινε ένας θερμοκρασίας για να το δω και μέσα από HA? Ευχαριστώ πολύ

Δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο το έχω κάνει και εγώ, πρόσεξε το καλώδιο που θα βάλεις για τις θερμοκρασίες να έχει προστασία μέσα για παρεμβολές, με το utp θα έχεις πρόβλημα.

Στις 5/4/2022 στις 10:55 ΠΜ, panosv7 είπε

Καλημέρα σε όλους

Προσπαθω να φτιάξω 3 ρολλα να ανοιγοκλείνουν μεσω wifi, αλλα στην διαδικασία να συμμετεχει και ένας ηλεκτρικος σύρτης που να κλειδώνει το εκάστοτε ρολο και στο ανοιγμα να ξεκλειδώνει.

Εχει κανέις να προτείνει καμία λύση, τι διακόπτη να χρησιμοποιήσω και πως να προηγείται και να ακολουθεί αντίστοιχα ο ηλεκτρικός σύρτης?

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια!!

Γίνεται με home assistant, δεν γνωρίζω άλλο τρόπο.

Επεξ/σία από netvoice
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, netvoice είπε

Δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο το έχω κάνει και εγώ, πρόσεξε το καλώδιο που θα βάλεις για τις θερμοκρασίες να έχει προστασία μέσα για παρεμβολές, με το utp θα έχεις πρόβλημα.

Γίνεται με home assistant, δεν γνωρίζω άλλο τρόπο.

Δηλαδή έχετε πάνω το Dallas μέσο καλωδίου Ethernet και κατω το esp για τα δεδομένα???την θερμοκρασία πως την βλέπετε? Ενώ για τον αισθητήρα θερμοκρασίας που μπήκε και μετράει σωστά έστω και με μικρή απόκλιση, βρήκα κάτι στο Facebook με 2 lora αλλά δεν είναι λύση για μένα. Σκέφτομαι ότι σε περίπτωση που έχει παρεμβολές θα είναι μόνο όταν ανάψω από κάτω το ηλιακό

Επεξ/σία από Vasilica89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Θα ηθελα να αγορασω 4 smart lamps, με σκοπο να αναβουν και να σβηνουν ειτε ειμαι στον χωρο που θα τοποθετηθουν(εκει υπαρχει wifi) ειτε οχι. Οσον αφορα την τιμη θα ηθελα να ειναι σχετικα φτηνες αλλα πανω απο ολα αξιοπιστες.

Ποιες θα μου προτεινατε; 

Επεξ/σία από anrim27
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Δηλαδή έχετε πάνω το Dallas μέσο καλωδίου Ethernet και κατω το esp για τα δεδομένα???την θερμοκρασία πως την βλέπετε? Ενώ για τον αισθητήρα θερμοκρασίας που μπήκε και μετράει σωστά έστω και με μικρή απόκλιση, βρήκα κάτι στο Facebook με 2 lora αλλά δεν είναι λύση για μένα. Σκέφτομαι ότι σε περίπτωση που έχει παρεμβολές θα είναι μόνο όταν ανάψω από κάτω το ηλιακό

Δεν το έχω με ethernet, εχω βάλει αυτό WIRE STRANDED Cu 3x0.25mm PVC GREY και το ESP ειναι κάτω. Πρόβλημα με παρεμβολές δεν έχω από το ρεύμα ούτε απο την απόσταση, ανεβαίνουν απο το ιδιο spiral μαζί (25m).

Επεξ/σία από netvoice
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, netvoice είπε

Δεν το έχω με ethernet, εχω βάλει αυτό WIRE STRANDED Cu 3x0.25mm PVC GREY και το ESP ειναι κάτω. Πρόβλημα με παρεμβολές δεν έχω από το ρεύμα ούτε απο την απόσταση, ανεβαίνουν απο το ιδιο spiral μαζί (25m).

Καλημέρα σας! Ευχαριστώ για το μύνημα σας,κ εγώ περίπου ίδια μέτρα θα έχω,οπότε λογικά το καλώδιο μεταφέρει χωρίς διακοπές τα v που βγάζει το esp χωρίς διακοπές (5ειτε3,3)? Αν χωρέσει στο σπιράλ θα τραβήξω καί cat6 που μου περίσσεψε από κάπου, να υπάρχει,επίσης που έχετε βάλει τον αισθητήρα? Ανάλογα και το ηλιακό, κοιτάω κάποιο από γνωστό σάιτ σύγκρισης τιμών κοντά στα 700 με καλή αξιολόγηση, ο αισθητήρας είναι το Dallas ds18B20 αυτό πού θέλει μια αντίσταση 4.7κΩ? Δεν έχω δει στα μάτια μου ηλιακό από κοντά οπότε άγνωστη λέξη,σε περίπτωση βάσης για τόν αισθητήρα έχω και 3Δ εκτυπωτή

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Καλημέρα σας! Ευχαριστώ για το μύνημα σας,κ εγώ περίπου ίδια μέτρα θα έχω,οπότε λογικά το καλώδιο μεταφέρει χωρίς διακοπές τα v που βγάζει το esp χωρίς διακοπές (5ειτε3,3)? Αν χωρέσει στο σπιράλ θα τραβήξω καί cat6 που μου περίσσεψε από κάπου, να υπάρχει,επίσης που έχετε βάλει τον αισθητήρα? Ανάλογα και το ηλιακό, κοιτάω κάποιο από γνωστό σάιτ σύγκρισης τιμών κοντά στα 700 με καλή αξιολόγηση, ο αισθητήρας είναι το Dallas ds18B20 αυτό πού θέλει μια αντίσταση 4.7κΩ? Δεν έχω δει στα μάτια μου ηλιακό από κοντά οπότε άγνωστη λέξη,σε περίπτωση βάσης για τόν αισθητήρα έχω και 3Δ εκτυπωτή

Ψάξε λίγο πιο πίσω το forum, όλες οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, netvoice είπε

Ψάξε λίγο πιο πίσω το forum, όλες οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί.

Οκ, είστε ο ίδιος με τον διαχειριστή από Facebook ομάδα από το άβαταρ, μπορώ να κάνω λάθος, ευχαριστώ πολύ,θα μελετήσω τι θέμα λιγάκι με το διάβασμα

• Like 1
Δημοσ.

παλια καπου ειχα διαβασει για καποιες λαμπες απο ικεα με συνδεσιμοτητα zigbee οι οποιες δουλευαν και σαν repeaters , ξερει καποιος ποιες ειναι αυτες ; δεν εβγαλα ακρη.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, GeG είπε

παλια καπου ειχα διαβασει για καποιες λαμπες απο ικεα με συνδεσιμοτητα zigbee οι οποιες δουλευαν και σαν repeaters , ξερει καποιος ποιες ειναι αυτες ; δεν εβγαλα ακρη.

Οι λάμπες Tradfri είναι zigbee και παίζουν και με άλλα gateways εκτός απ'τα δικά της, πχ Conbee. Απ'όσο γνωρίζω, όλες οι λάμπες zigbee είναι και repeaters, γι' αυτό ξήλωσα τις δικές μου hue απ' το hub της και τα σύνδεσα στο Conbee 2.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...