liaskt Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, -WISE- είπε Μπορείς να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες (how to) για να το κάνουμε αυτό; Έχω nest mini (2nd gen) το οποίο έχει bluetooth και έχω και το Mi Smart Temperature & Humidity Sensor Δε θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά από το επίσημο documentation του integration που βρίσκεται εδώ: https://custom-components.github.io/ble_monitor/ (έχει installation, configuration, supported devices, link to custom firmware, etc.). Συγκεκριμένα το Mi Smart Temperature & Humidity Sensor το έχω κι εγώ και δουλεύει και με το δικό του το firmware. Το αναφέρει στη λίστα με κωδικό προϊόντος LYWSDCGQ εδώ: https://custom-components.github.io/ble_monitor/by_brand#xiaomi (το 4ο στη λίστα, στρογγυλό με LCD). Για να αρχίσει να στέλνει BLE advertisements πρέπει να το προσθέσεις μόνο την πρώτη φορά στο app της Xiaomi (μετά μπορείς να τη σβήσεις). Μετά αρχίζει να εκπέμπει περιοδικά μόνο του και το BLE monitor integration λαμβάνει τις τιμές της θερμοκρασίας και της υγρασίας παθητικά (δε ρωτάει τη συσκευή ποτέ δηλαδή οπότε δεν επηρεάζει την κατανάλωση μπαταρίας). Το ακριβώς προηγούμενο στη λίστα με κωδικό LYWSD03MMC (τετράγωνο λίγο μικρότερο με LCD και μικρότερη coin cell μπαταρία) πωλείται για ~20€ η τετράδα στο Ali. Όπως γράφει και στις οδηγίες, αυτό θέλει λίγο περισσότερη δουλίτσα για να δουλέψει. Πρέπει είτε να βρεις το encryption key με τις οδηγίες που έχει εδώ: https://custom-components.github.io/ble_monitor/faq#my-sensors-ble-advertisements-are-encrypted-how-can-i-get-the-key ή να περάσεις το custom firmware από ένα από τα 2 repos: https://github.com/pvvx/ATC_MiThermometer ή από το https://github.com/atc1441/ATC_MiThermometer . Εγώ προσωπικά έχω βάλει σε όλα το πρώτο (pvvx) χρησιμοποιώντας την πολύ απλή μέθοδο μέσω browser (χρησιμοποιείς απλά τη σελίδα αυτή https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html που σκανάρει και βρίσκει τις συσκευές και περνάει το firmware over the air) Επιπλέον δουλεύει και η ζυγαριά της Xiaomi (έχω την Mi scale 2) το οποίο βολεύει πολύ καθώς καταγράφει το βάρος σου χωρίς να ανοίξεις καμία εφαρμογή. Με ένα automation μπορείς να το βάλεις να καταλαβαίνει και ποιος από το σπίτι ζυγίστηκε και να του στέλνει notification με το νέο βάρος και την ποσοστιαία διαφορά από την προηγούμενη μέτρηση. Για Nest mini δεν γνωρίζω. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaq1 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 υπαρχει περιπτωση το usd zigbee της sonoff να λειτουργει εαν συνδεθει στο ρουτερ μας *εχει θυρα usb, ή πρεπει απαραιτητα να συνδεθει στο pc/ha? παιρνει μονο ρευμα απο το usb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leuteris107 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, zaq1 είπε υπαρχει περιπτωση το usd zigbee της sonoff να λειτουργει εαν συνδεθει στο ρουτερ μας *εχει θυρα usb, ή πρεπει απαραιτητα να συνδεθει στο pc/ha? παιρνει μονο ρευμα απο το usb? Πιστεύω ότι αν στο Zigbee Bridge περάσεις Tasmota θα πάρει ΙΡ από το ρούτερ και μπορείς να το βάλεις σε όποια usb θες αρκεί να είναι στην εμβέλεια του ρούτερ σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, leuteris107 είπε Πιστεύω ότι αν στο Zigbee Bridge περάσεις Tasmota θα πάρει ΙΡ από το ρούτερ και μπορείς να το βάλεις σε όποια usb θες αρκεί να είναι στην εμβέλεια του ρούτερ σου. δεν μιλαει για το bridge αλλα για το usb. 9 ώρες πριν, zaq1 είπε υπαρχει περιπτωση το usd zigbee της sonoff να λειτουργει εαν συνδεθει στο ρουτερ μας *εχει θυρα usb, ή πρεπει απαραιτητα να συνδεθει στο pc/ha? παιρνει μονο ρευμα απο το usb? οχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panzertank Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Το συγκεκριμένο μόνο αν το χρησιμοποιήσεις ως router και όχι coordinator μπορεί απλά να μπει σε μια usb θύρα μόνο για ρεύμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoulke Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Έχω συνδέσει 4 έξυπνες λάμπες μια μια πρίζα με 2 λάμπες vintage μέσω μιας έξυπνης πρίζας. Όλα συνδεμένα στο google home. Ανάβουν και κλείνουν κανονικά η ορίζω μέσω φωνήτικων εντολών η χειρόκινητα ποια να ανάψουν και ποια όχι. Αλλά μπορώ να ρυθμίσω να ανάβουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, κάποιες λάμπες; πχ, όταν βάζω ταινία να ανάβουν 2 λάμπες σε μπλε χρώμα. Από ότι είδα γίνετε μόνο μέσω της εφαρμογής YEELIGHT για τις λάμπες κ μόνο αλλά μέσω του home δεν γίνετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panzertank Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Από Google Home μόνο μέσα από routines ότι μπορείς να κάνεις. Αλλιώς πας σε Home Assistant που πραγματικά κάνει τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liaskt Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Είμαι παράλογος που με εξοργίζει αυτό? Χρειάζεται αυτή τη στιγμή να ανοίξεις ένα φως, αλλά δε σε αφήνει να προχωρήσεις αν δεν κάνεις υποχρεωτικά update που θα πάρει 10 λεπτά. Ok εγώ εχω Home assistant και θα το ανοίξω από εκεί. Ή αν δεν είχα ήδη ξαπλώσει από το hue remote. Δεν έχουν όλοι όμως. Ώρα για Conbee II, I guess. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Ενω τα sonoff δεν εχουν τετοια θέματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefgr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το να βασίζεσαι και να εμπιστεύεσαι σε θέματα αυτοματισμού και ασφάλειας το cloud, είναι γενικά παράλογο... Προσωπική άποψη. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από alefgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ritualistic Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 καλημερα σε ολους σκεφτομαι να κανω τον θερμοσιφωνα να δουλευει/προγραμματιζεται με wifi μεσω εφαρμογης. το εχει κανει κανεις κ αν ναι ηταν ευχαριστημενος ? υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, ritualistic είπε καλημερα σε ολους σκεφτομαι να κανω τον θερμοσιφωνα να δουλευει/προγραμματιζεται με wifi μεσω εφαρμογης. το εχει κανει κανεις κ αν ναι ηταν ευχαριστημενος ? υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ? Ολοι εδω στο θρεντο νομιζω το εχουν και ναι σου λυνει τα χερια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ritualistic Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ολοι εδω στο θρεντο νομιζω το εχουν και ναι σου λυνει τα χερια! το δουλευει καποιος με shelly και iphone ? σας εχει κρεμασει ποτε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liaskt Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, alefgr είπε Το βασίζεσαι και να εμπιστεύεσαι σε θέματα αυτοματισμού και ασφάλειας το cloud, είναι γενικά παράλογο... Προσωπική άποψη. Συμφωνώ, και πρέπει όλοι να το γνωρίζουν και να επιλέγουν μόνο λύσεις αυτοματισμού που έχουν local control. To Hue συγκεκριμένα δεν χρησιμοποιεί το cloud και δεν χρειάζεται internet για να λειτουργήσει όταν είσαι στο σπίτι. Δουλεύει τοπικά γι'αυτό και δεν το είχα ακόμα αντικαταστήσει. Το πρόβλημα είναι ότι δε σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις ούτε τοπικά (εκτός αν έχεις remote κοντά σου) μέχρι να πατήσεις Update και να περιμένεις να ολοκληρωθεί. Anyway, αυτό που ήθελα να πω είναι πόσο ανώριμο είναι το οικοσύστημα ακόμα και από εταιρείες μεγάλες και με χρόνια στο χώρο, ακόμα και από devices με local control. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις force ένα update σε πιο κατάλληλη χρονική στιγμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 24 λεπτά πριν, ritualistic είπε το δουλευει καποιος με shelly και iphone ? σας εχει κρεμασει ποτε ? Δεν μπορω να απαντησω σε αυτο γιατι δουλευω Sonoff μεσω HA και δεν ειχα ποτε θεμα. 2 λεπτά πριν, liaskt είπε Συμφωνώ, και πρέπει όλοι να το γνωρίζουν και να επιλέγουν μόνο λύσεις αυτοματισμού που έχουν local control. To Hue συγκεκριμένα δεν χρησιμοποιεί το cloud και δεν χρειάζεται internet για να λειτουργήσει όταν είσαι στο σπίτι. Δουλεύει τοπικά γι'αυτό και δεν το είχα ακόμα αντικαταστήσει. Το πρόβλημα είναι ότι δε σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις ούτε τοπικά (εκτός αν έχεις remote κοντά σου) μέχρι να πατήσεις Update και να περιμένεις να ολοκληρωθεί. Anyway, αυτό που ήθελα να πω είναι πόσο ανώριμο είναι το οικοσύστημα ακόμα και από εταιρείες μεγάλες και με χρόνια στο χώρο, ακόμα και από devices με local control. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις force ένα update σε πιο κατάλληλη χρονική στιγμή. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι εταιρειες δεν κανουν πιο ευκολη την χρηση των συσκευων τους με τριτους οπως πχ ΗΑ ωστε να δουν τις πωλησεις να ανεβαινουν.. Πραγματικα οποια εταιρεια βγαλει κατι το οποιο παιζει αμεσως τοπικα μεσω ΗΑ και δεν σε ξαναενοχλησει θα παει τραινο στις πωλησεις. Πχ τα σελλι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα