Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

46 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ωραιος! Οταν ερθει η ωρα θα ξανα ρωτησω με περισσοτερες λεπτομερειες για να δω λιγο και πως θα γινει το ολο θεμα που θα τραβηχτουν καλωδια κλπ!

Αν χρειαστείς καμιά ιδέα πες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 11/3/2022 στις 2:10 ΜΜ, aardwolf είπε

Γιατί απλούστατα δεν είναι καθόλου απλό να στήσεις όλο τον συναγερμό από την αρχή.

ειναι πολυ πιο απλο απο οτι νομιζεις ,εχεις δικιο ομως που το βλεπεις ετσι καθως οταν εισαι στην αρχη σου φαινεται βουνο

Επίσης, δεν είναι όλα τα Integrations τόσο απλά, θέλω να πω έχεις εκτός από μαγνητικές επαφές για τις πόρτες, ραντάρ χώρου και ραντάρ κουρτίνας. Πώς θα τα πάρεις όλα αυτά; Γιατί δεν είναι απλώς να βάλεις ένα ρελέ σαν τα Sonoff, πρέπει να στείλεις και ρεύμα προς τους σένσορες.

ολα τα components που θα χρειαστεις ειναι ασυρματα,zigbee π.χ, οποτε δεν χρειαζεσαι πουθενα να τραβας καλωδια και ρευματα.Οι αυτοματισμοι ,για αρχη τουλαχιστον ειναι πολυ απλοι του τυπου,αν δεν ειμαι σπιτι και ανοιξει μια πορτα βαρα την σειρηνα και στειλε ειδοποιηση στο κινητο.

Δεν λέω πως δεν γίνεται, αλλά για να το κάνεις, πρέπει ουσιαστικά να φτιάξεις ένα μικρό πίνακα αυτοματισμού

δεν χρειαζεσαι κατι τετοιο...μπορεις να εχεις τα παντα μεσα απο το HA ή το Openhab που χρησιμοποιω εγω,ξεκινας απλα και μετα προσθετεις σιγα σιγα και ποιο συνθετα πραγματα,οπως ξεχωριστους κωδικους και πληκτρολογια, ειδοποιησεις,nfc,geolocation,συνεργασιες με της καμερες σου,και πραγματα που ακομα και πανακριβα συστηματα συναγερμου δεν εχουν...

• Like 1

13 ώρες πριν, kostaskontis είπε

ειναι πολυ πιο απλο απο οτι νομιζεις ,εχεις δικιο ομως που το βλεπεις ετσι καθως οταν εισαι στην αρχη σου φαινεται βουνο

χωρις καμια απολυτως διαθεση για διαξιφισμο αλλα με θεληση για πληροφορηση των μελων.

Θα πρεπει να ανφερουμε οτι ενας συναγερμός παρεχει ηλεκτρνικη ασφαλεια και αυτο επιτυγχανεται σε μεγαλύτερο βαθμό με διασυνδεση του με Κέντρο Λήψης σημάτων (λειτουργία που υποστηρίζεται ακομα και απο συναγερμούς του 1990)  Αυτο το παρεχει το Home Assistant η το OpenHab? , Τα ΚΛΣ δεχονται να συνδεθει πανω τους ενα τετοιο συστημα ? Τα μεγάλα και σοβαρά ΚΛΣ δεν δεχονται συνδεση με συναγερμους της πλάκας μιας και για αυτους θα ειναι πονοκέφαλος και οχι υπηρεσία. Σε ενα ασφαλιστικό συμβόλαιο (κατα διαρρηξης) το λαμβανουν αυτον τον συναγερμό υπόψην ? Σαφως αν καποιος βαλει αρκετο νερο στο κρασί του και επιλεξει κατι τετοιο για και καλα συναγερμό θα πρεπει να εχει και ενα ups για να λειτουργεί σαν συναγερμός.

To να ανοιγει μια μαγνητική επαφή ή το να πιανει κινηση ενα ραντάρ και να χτυπαει μια σειρηνα , και ελεγχο με ενα πληκτρολόγιο το κανεις και με ενα arduino ή ενα raspberry  αλλα αυτο δεν λεγεται συναγερμός λεγεται hobby.

Τωρα προς τα πανακριβα συστηματα συναγερμου και το τι παρέχουν αλλα και την διασυνδεση που παρεχουν , μαλλον δεν εχεις γνωρίσει συγχρονα και επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας τα οποια τα συναντάς σε χωρους υψηλης ασφαλείας και δεν θα βρεις πληροφορίες στο διαδίκτυο για το τι παρέχουν. [FYI η καλύτερη και η καθιερομενη εταιρια σε αυτο τον χώρο βρίσκεται και κατασκευαζει προιοντα στο Ισραηλ και εξοπλίζει κατα κυριο λογο σωφρονιστικά καταστήματα (φυλακές)].

Για να μην φανει οτι δεν υποστηριζω τις οποιες πλατφορμες αυτοματισμού ειμαι χρήστης του Home Assistant αλλα αυτο υπάρχει για να παρέχει λειτουργικότητα-ελεγχο-αυτοματισμό μεταξυ πολλων διαφορετικών συστηματων - περιφερειακών και αυτό Locally χωρις την αναγκή του cloud-ιστού.

Οι μεγαλοι κατασκευαστές Home automation - Smart Home δεν εχουν υποστηριξει αυτο που υπαγορευεις εσυ , δλδ οτι ενα τετοιο συστημα αυτοματισμού ή εξυπνου σπιτιου - κτιριακου αυτοματισμού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συναγερμός. Δεν ειναι σχεδιασμένο για αυτό και δεν το προτείνουν. Καποιος  βεβαια στο σπιτι του μπορει να βαλει πεκινουά για συναγερμό και αλλος Ντομπερμαν. (γούστα ειναι αυτά) αλλα συναγερμό δεν θα έχει.

Σε σεμινάριο της Geyer την προηγουμενη εβδομάδα οσοι το παρακολούθησαν απο εδω θα θυμούνται οτι η οδηγια ειναι αυτη που αναγράφω παραπάνω. Και δεν ειναι μονο της geyer Για τα Fibaro αλλα και ολοι οι κατασκευαστές τετοιων συστημάτων και  αναφέρουν οτι δεν ειναι συναγερμοί αλλα συστηματα ελεγχου χώρων και κτιρίων.

Συνοψη:  αν καποιος θελει μια τυπικη ασφαλεια στο σπιτι του βαζει ενα συστημα συναγερμού και επιλεγει καποιο μπου να μπορει να ενσωματωθει στην οποια πλατφορμα ελεγχου-αυτοματισμού επιθυμεί. 

• Like 4
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Οι μεγαλοι κατασκευαστές Home automation - Smart Home δεν εχουν υποστηριξει αυτο που υπαγορευεις εσυ , δλδ οτι ενα τετοιο συστημα αυτοματισμού ή εξυπνου σπιτιου - κτιριακου αυτοματισμού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συναγερμός.

Να υποθέσω πως η Amazon  θεωρείται επαρκώς μεγάλος κατασκευαστές Home Automation - Smart Home; Γιατί  προσφέρει το Ring Alarm Security Set το οποίο διασυνδέεται πλήρως με το υπόλοιπο οικοσύστημα της και μπορούν πχ να χρησιμοποιηθούν 

Κατά τα άλλα, με κάθε σεβασμό, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τα επαγγελματικά συστήματα συναγερμών για χώρους υψηλής ασφαλείας και τι δυνατότητες προσφέρουν. Έχω όμως ως χρήστης εμπειρία με τα οικιακά συστήματα συναγερμών, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να «ανοιγει μια μαγνητική επαφή ή το να πιανει κινηση ενα ραντάρ και να χτυπαει μια σειρηνα». Τυχαίνει στο σπίτι μου να έχω ένα το οποίο είναι πιστοποιημένο από εταιρεία ασφαλείας και παράλληλα να τρέχω και τον Home Assistant και ως συναγερμό. Δεν έχω δει κάτι στην ποιότητα των αισθητήρων που να με πείθει πως το «επαγγελματικό» σύστημα παρέχει υψηλότερη ακρίβεια από το DIY, το οποίο DIY δεν μου έχει βγάλει ποτέ false alarm. Για την ακρίβεια, ο αισθητήρας κίνησης του επαγγελματικού που είχαμε στο μπαλκόνι ήταν αιτία για τα μόνα false alarms που είχαμε (μέχρι και σακούλα το πυροδοτούσε) μέχρι που τον αφαιρέσαμε. 

Αυτό στο οποίο σίγουρα θα συμφωνήσω είναι πως οι εταιρείες security δεν δέχονται τους DIY συναγερμούς και αυτό είναι μειονέκτημα αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους και να μειώσει το κόστος ενός ασφαλιστικού συμβολαίου κατοικίας και πρέπει να το λάβει υπόψη του. Αλλά ο λόγος που δεν δέχονται αυτούς τους συναγερμούς υποψιάζομαι πως έχει να κάνει περισσότερο λόγω διάθεσης αποφυγής ρίσκου, συμφερόντων (αρκετές έχουν συμβάσεις με συγκεκριμένους εγκαταστάτες συναγερμών) και πρωτοκόλλων επικοινωνίας παρά πραγματικά μελέτη δεδομένων πως οι συναγερμοί που βασίζονται σε συστήματα smart home έχουν μεγαλύτερο ποσοστό false alarms.

• Like 1

3 ώρες πριν, gippas είπε

Να υποθέσω πως η Amazon  θεωρείται επαρκώς μεγάλος κατασκευαστές Home Automation - Smart Home; Γιατί  προσφέρει το Ring Alarm Security Set το οποίο διασυνδέεται πλήρως με το υπόλοιπο οικοσύστημα της και μπορούν πχ να χρησιμοποιηθούν 

Κατά τα άλλα, με κάθε σεβασμό, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τα επαγγελματικά συστήματα συναγερμών για χώρους υψηλής ασφαλείας και τι δυνατότητες προσφέρουν. Έχω όμως ως χρήστης εμπειρία με τα οικιακά συστήματα συναγερμών, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να «ανοιγει μια μαγνητική επαφή ή το να πιανει κινηση ενα ραντάρ και να χτυπαει μια σειρηνα». Τυχαίνει στο σπίτι μου να έχω ένα το οποίο είναι πιστοποιημένο από εταιρεία ασφαλείας και παράλληλα να τρέχω και τον Home Assistant και ως συναγερμό. Δεν έχω δει κάτι στην ποιότητα των αισθητήρων που να με πείθει πως το «επαγγελματικό» σύστημα παρέχει υψηλότερη ακρίβεια από το DIY, το οποίο DIY δεν μου έχει βγάλει ποτέ false alarm. Για την ακρίβεια, ο αισθητήρας κίνησης του επαγγελματικού που είχαμε στο μπαλκόνι ήταν αιτία για τα μόνα false alarms που είχαμε (μέχρι και σακούλα το πυροδοτούσε) μέχρι που τον αφαιρέσαμε. 

Αυτό στο οποίο σίγουρα θα συμφωνήσω είναι πως οι εταιρείες security δεν δέχονται τους DIY συναγερμούς και αυτό είναι μειονέκτημα αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους και να μειώσει το κόστος ενός ασφαλιστικού συμβολαίου κατοικίας και πρέπει να το λάβει υπόψη του. Αλλά ο λόγος που δεν δέχονται αυτούς τους συναγερμούς υποψιάζομαι πως έχει να κάνει περισσότερο λόγω διάθεσης αποφυγής ρίσκου, συμφερόντων (αρκετές έχουν συμβάσεις με συγκεκριμένους εγκαταστάτες συναγερμών) και πρωτοκόλλων επικοινωνίας παρά πραγματικά μελέτη δεδομένων πως οι συναγερμοί που βασίζονται σε συστήματα smart home έχουν μεγαλύτερο ποσοστό false alarms.

Η Amazon Alexa , το Google Assistant , Το homeKit απο μονα τους προσφερουν μεσω διαδικτύου ελεγχο συσκευών με διαφορους τρόπους. (κυριως φωνητικά) αλλα και σενάριο με χρήση ρουτινών. τωρα αν φτιάξεις μια ρουτινα για μια επαφη να χτυπαει μια σειρηνα δεν σου λεει ποτε καποιος απο τους τρεις προαναφερομενους και μεγαλους κατασκευαστες οτι αυτο ειναι συναγερμός. Το γιατί ? ειναι πολλοι οι λογοι οπως σταθερότητα , εξαρτηση απο το διαδικτυο , security valunerability κλπ κλπ . (μη παει τωρα καποιος σε ενα χρυσοχοειο ή οπλοπωλειο και βαλει ενα "συναγερμο" βασισμενο στην Alexa - θα γελανε και τα πεζοδρόμια).

Το ring που ανεφερες απλα συμφωνει με την αναρτηση μου οτι ο συναγερμός ειναι ανεξάρτητη συσκευή και πιθανον - δυνητικα να μπορει να συνεργαστεί με το οποιο συστημα αυτοματισμού ή εξυπνου ελεγχου. (συμφωνουμε αλλα δεν το καταλαβαμε δλδ). Το οτι το συστημα που ειχες στο σπιτι σου δεν λειτουργουσε σωστα ο εξωτερικός ανιχνευτής δεν ειναι σημειο συγκρισης καν !!!!!! καλύτερα αυτος που σου πουλησε "πιστοποιηση" να ερθει να διορθώσει τη βλάβη. (θα μπορουσε ο ιδιος ανιχνευτης να σηματοδοτει ενα εξυπνο περιφερειακο , τοτε τι θα ελεγες οτι οι smart Πλατφορμες δεν ειναι καλές?)....

Τα false alarms ειναι ενδειξη ποιοτητας της μελέτης και εγκατάστασης του συστήματος ασφαλείας και οχι της λειτουργικότητας ενος του συναγερμού. Κανενας πινακας συναγερμου χωρις βλάβη δεν δινει false alarm απο μονος του γιατι εχει bug !!!! οι αισθητηρες και γενικά η εγκατάσταση δινουν το trigger για το false alarm σε ποσοστο 100%.

Τα οικιακά συστήματα κανουν πολλά παραπάνω απο οτι μπορει να καταλάβει ενας χρήστης αλλα και ενας εγκαταστάτης αλλα ας επικεντρωθούμε στο βασικότερο . Ειναι σταθερά !!!!  Ακομα και συστηματα που λειτουργουν (χωρις βλάβη) απο το 1990 λειτουργουν χωρις να υπαρχει υποψια οτι κατι εχει κολλήσει ή δεν δεχεται το κωδικό ή ή ή ή ή... Αυτο σημερα που μιλάμε δεν μπορεί να το καταφέρει ή μαλλον να το εγγυηθέι ακομα και το πλεον Γνωστό και ώριμο πρωτοκολο που ειναι το ΚΝΧ το οποίο χαίρει αναγνώρισης απο πολυ μεγαλους κατασκευαστές Ηλ. υλικού.

Αυτο το οποίο ανεφερα στην αναρτηση μου ειναι οτι λενε και αυτοι που πουλάνε ή φτιάχνουν πλατφορμες smart home - automation - διαχειριση κτιρίων οτι ο συναγερμός - το συστημα παρακολούθησης (cctv καμερες) δεν μπορει να αντικατασταθει απο αυτα τα συστηματα αλλα να τα συμπληρώσει.

Σε σχεση με τα Κεντρα Ληψης σημάτων δεν υπαρχει καποια συνωμοσια (αντιθετως πελατες θελουν και τους κυνηγανε με το τουφέκι),  απλα ελεγχονται και παρεχουν ιστορικα στις δημοσιες αρχές και θα πρέπει να δινουν ποιοτικο ιστορικο σημάτων και οχι ενα ιστορικο απο το ha ή το raspbery του καθε geek Που νομίζει οτι εφτιαξε το contact-ID και πυροβολει οτι νομίζει.

Αν θελει να κανει καποιος μια τετοια αναπτυξη ας κατασκευασει ενα συναγερμο να τον περασει απο τις απαραιτητες πιστοποιησεις για να μπορεσει να συνδεθει στο ΚΛΣ.

Τωρα ο καθένας περι ορεξεως βαζει οτι θέλει , απο Alexa - Ring - Πεκινουά - Ντοπεραν και παει λέγοντας...

Φιλικά

Δημήτρης,

Προσωπικά το τελευταίο που θα με ένοιαζε θα ήταν η σύνδεση με ένα ΚΛΣ, είναι μια πανάκριβη υπηρεσία που το μόνο που  θα κάνει είναι να καλέσει την αστυνομία αν χτυπήσει ο συναγερμός. Είχε νόημα όταν δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα, σήμερα δεν έχει κανένα απολύτως. Τα ίδια μέσα ειδοποίησης χρησιμοποιούν. Εγώ έχω μια εφαρμογή και το έχω βάλει να με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό, τόσο σ'εμένα όσο και στην γυναίκα μου. Αυτό είναι μια χαρά.
Φυσικά υπάρχει ασφάλεια για το διαμέρισμα, που καλύπτει και την κλοπή και ποτέ δεν μου είπαν από την ασφαλιστική αν έχω σύνδεση με ΚΛΣ, για συναγερμό όντως ρώτησαν (χωρίς πάλι να ρωτήσουν λεπτομέρειες).

Πάντως, συναγερμό με ΗΑ επιμένω πως δεν θα έκανα, γιατί δεν είναι σταθερό και κάθε τόσο, χάνω έναν αισθητήρα. Τώρα έχει χάσει τα περισσότερα Zigbee και ψάχνομαι πάλι, τι συναγερμό να φτιάξεις έτσι;

Να φτιάξεις κάτι που να λειτουργεί βοηθητικά, ΟΚ να το καταλάβω. 

• Like 1

• Moderators
2 λεπτά πριν, aardwolf είπε

Πάντως, συναγερμό με ΗΑ επιμένω πως δεν θα έκανα, γιατί δεν είναι σταθερό και κάθε τόσο, χάνω έναν αισθητήρα. Τώρα έχει χάσει τα περισσότερα Zigbee και ψάχνομαι πάλι, τι συναγερμό να φτιάξεις έτσι;

Να φτιάξεις κάτι που να λειτουργεί βοηθητικά, ΟΚ να το καταλάβω. 

Εχω zigbee 2 χρονια και δεν ειχα προβλημα με καμια συσκευη οσες συνδεθηκαν δουλευουν κανονικα. Αναφέρομαι καθαρα στο κομματι zigbee και οχι για συναγερμους κλπ. 

Όσοι επιμένετε ότι το να συνδεθείς (και να πληρώνεις προφανώς) με ΚΛΣ και γενικά με εταιρεία security, είναι περιττό, υποθέτω ότι έχετε βρει τρόπο να διακτινιστείτε αν/όταν θα μπουκάρει κάποιος μέσα στην οικία σας κι εσείς είστε 20 ή 1000 χλμ μακριά. Ή ίσως του φωνάξετε από τις κάμερες με ενσωματωμένα μικρόφωνα και φοβηθεί... 

Το να έχεις μηνιαία συνδρομή σε εταιρεία με ΚΛΣ κτλ, και ιδανικά να έχουν κάνει αυτοί την εγκατάσταση με τα δικά τους πρότυπα, σου παρέχει απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άποψη. Συν την όποια ψυχολογική ασφάλεια σου παρέχει ότι κάποιος θα τρέξει να σε "βοηθήσει" σε μία άσχημη περίπτωση. Δεν ενημερώνουν απλά την αστυνομία. Κάνουν πρώτα έλεγχο οι ίδιοι με δικά τους "περιπολικά" που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές και φτάνουν συνήθως εντός 10λεπτου, και όταν δουν κάτι ύποπτο, ενημερώνουν και την αστυνομία, η οποία θα δώσει πιο άμεση ανταπόκριση απ' ότι αν πάρω εγώ σαν ιδιώτης και τους πω ότι γαβγίζει το Xiaomi. Συν διαφόρων άλλων πλεονεκτημάτων που σου προσφέρουν... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι διαρρήξεις σε τέτοια σπίτια/επαγγελματικούς χώρους είναι ελάχιστες (όταν τηρούνται σωστά οι "κανόνες" που θέτει η εταιρεία προφανώς), γιατί το οργανωμένο έγκλημα "γνωρίζει" που δεν πρέπει να μπλέξει. Και όταν κάνει επιλογή να μπουκάρει κι εκεί, τότε δυστυχώς είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα... 

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί και δοκιμάσει το συγκεκριμένο προϊόν https://www.skroutz.gr/s/33394425/MOES-Zb-Xth-Έξυπνο-Wifi-Θερμόμετρο-Υγρασιόμετρο-Θερμόμετρo-Υγρασιόμετρo-Επιτοίχιο-για-Χρήση-σε-Εσωτερικό-Χώρο-02810.html με μέτρηση θερμ-υγρ μέσω wifi από app? 

Δυστυχώς την πάτησα με το Xiaomi Mi Smart Temperature & Humidity Sensor μιας και ναι μεν δείχνει θερμοκρασία μέσω app αλλά μόνο μέσω Bluetooth. 

12 λεπτά πριν, Dask92 είπε

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί και δοκιμάσει το συγκεκριμένο προϊόν https://www.skroutz.gr/s/33394425/MOES-Zb-Xth-Έξυπνο-Wifi-Θερμόμετρο-Υγρασιόμετρο-Θερμόμετρo-Υγρασιόμετρo-Επιτοίχιο-για-Χρήση-σε-Εσωτερικό-Χώρο-02810.html με μέτρηση θερμ-υγρ μέσω wifi από app? 

Δυστυχώς την πάτησα με το Xiaomi Mi Smart Temperature & Humidity Sensor μιας και ναι μεν δείχνει θερμοκρασία μέσω app αλλά μόνο μέσω Bluetooth. 

Από την περιγραφή του προϊόντος στο πρώτο κατάστημα του Skroutz, βλέπω αυτό:

"Το έξυπνο θερμόμετρο - υγρασιόμετρο με Wi-Fi MOES ZB-XTH απαιτεί την σύνδεση του σε έναν ασύρματο κόμβο Tuya ZigBee, ώστε να αποτελέσει την "γέφυρα" επικοινωνίας μεταξύ αυτού και του κινητού σας, αλλά και επεκτείνοντας τις δυνατότητες των "έξυπνων" λειτουργιών καθώς θα μπορείτε να συνδέσετε σε αυτόν συσκευές όπως το κλιματιστικό σας, προσφέροντάς σας τον απλό, εύκολο και πλήρη έλεγχο στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του χώρου σας!"

1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Από την περιγραφή του προϊόντος στο πρώτο κατάστημα του Skroutz, βλέπω αυτό:

"Το έξυπνο θερμόμετρο - υγρασιόμετρο με Wi-Fi MOES ZB-XTH απαιτεί την σύνδεση του σε έναν ασύρματο κόμβο Tuya ZigBee, ώστε να αποτελέσει την "γέφυρα" επικοινωνίας μεταξύ αυτού και του κινητού σας, αλλά και επεκτείνοντας τις δυνατότητες των "έξυπνων" λειτουργιών καθώς θα μπορείτε να συνδέσετε σε αυτόν συσκευές όπως το κλιματιστικό σας, προσφέροντάς σας τον απλό, εύκολο και πλήρη έλεγχο στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του χώρου σας!"

Δεν θα μετράει μόνο του δηλαδή με απλό app της εταιρίας?

Αν όχι υπάρχει κάτι άλλο που να χρησιμοποιεί κάποιο μέλος? 

2 ώρες πριν, Dask92 είπε

Τα περισσότερα Xiaomi Mi Smart sensors που λειτουργούν με Bluetooth μπορούν να συνδεθούν με Home Assistant με αυτό το integration: https://github.com/custom-components/ble_monitor

Οπότε αποκτάς πρόσβαση με Wifi μέσω του Homeassistant. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει bluetooth το device που έχεις στήσει το homeassistant (οπως ενα Raspberry PI) και οι sensors να είναι εντός εμβέλειας. Έχω 5 τέτοιους sensors στο σπίτι (2 διαφορετικά Xiaomi μοντέλα) συνδεδεμένους με το HA και μπορώ να δω τη θερμοκρασία τους ανά πάσα στιγμή χωρίς να βρίσκομαι κοντά τους.

Για ένα από τα 2 μοντέλα χρειάστηκε να βάλω after-market firmware (γιατί ήταν κλειδωμένο από την Xiaomi) το οποίο ήταν πολύ εύκολο (Over the air μέσω Chrome browser) χωρίς mods και καλώδια.

3 ώρες πριν, liaskt είπε

Τα περισσότερα Xiaomi Mi Smart sensors που λειτουργούν με Bluetooth μπορούν να συνδεθούν με Home Assistant με αυτό το integration: https://github.com/custom-components/ble_monitor

Οπότε αποκτάς πρόσβαση με Wifi μέσω του Homeassistant. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει bluetooth το device που έχεις στήσει το homeassistant (οπως ενα Raspberry PI) και οι sensors να είναι εντός εμβέλειας. Έχω 5 τέτοιους sensors στο σπίτι (2 διαφορετικά Xiaomi μοντέλα) συνδεδεμένους με το HA και μπορώ να δω τη θερμοκρασία τους ανά πάσα στιγμή χωρίς να βρίσκομαι κοντά τους.

Για ένα από τα 2 μοντέλα χρειάστηκε να βάλω after-market firmware (γιατί ήταν κλειδωμένο από την Xiaomi) το οποίο ήταν πολύ εύκολο (Over the air μέσω Chrome browser) χωρίς mods και καλώδια.

Μπορείς να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες (how to) για να το κάνουμε αυτό;

Έχω nest mini (2nd gen) το οποίο έχει bluetooth και έχω και το Mi Smart Temperature & Humidity Sensor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...