Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
9 λεπτά πριν, aardwolf είπε

Τις βλέπω τοπικά στο ΗΑ κανονικά χάρη στο Lan mode, αλλά η εφαρμογή τις βλέπει offline. Να γιατί τελικά είναι καλή φάση ο τοπικός έλεγχος ακόμη και για τους δύσπιστους...

Τωρα καταλαβαίνεις γιατι λεμε ξανα και ξανα για ΗΑ :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα, μόνο με μια λάμπα. ενώ την βλέπει online στο yeelight και στο mihome, στο ha μου την βγάζει offline μερικές φορές και με lan ενεργοποιημένο. μόνο η μια, οι υπόλοιπες οκ

Επεξ/σία από marksk

• Moderators

Συντομα μετακομιζω σε μεγαλυτερο σπιτι (110τμ) με περισσότερα δωματια και μεγαλύτερες αποστάσεις οποτε το ερωτημα που υπαρχει τωρα. Διακόπτες αλε ρετουρ, zigbee κατα προτιμηση, τι προτείνετε; αν παω σε WiFi (πχ Shelly) θα πρεπει να παιξω με ενα υποδικτυο μονο για το smarthome για να μην γινει χαμος απο IP κλπ. 

Εχω αρετους διακόπτες δυστυχως!

Το ίδιο πρόβλημα με τα Shelly έχω κι εγώ μιας και με βλέπω να βάζω καμια 20αριά από δαύτα σε 3 επίπεδα. Σκεφτόμουν να έπαιζα με mesh και access points σε κάθε όροφο, αλλά δεν έχω ακόμα αποφασίσει αν θα είναι σε διαφορετικό SSID ή απλώς τα βάλω σε subnets του ίδιου SSID. Για να μη γίνεται χαμός με ΙΡ ή κάποιο AP δεν μπορεί να σηκώσει τόσους clients πάνω του.

To ιδανικό είναι ένα Mesh δίκτυο που στήνεται εύκολα και έχει και πάρα πολύ χώρο. Δεν είναι και τόσο ακριβό. Εγώ δεν το έχω κάνει έτσι, αλλά παίζει να το κάνω στο μέλλον γιατί 5GHz έχω στο μισό σπίτι ουσιαστικά, ενώ με το Mesh έχεις πολύ καλύτερη κάλυψη και ταχύτητα.

https://www.skroutz.gr/s/29923079/TP-LINK-Deco-M5-v3-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html

• Thanks 1

• Moderators
4 ώρες πριν, aardwolf είπε

To ιδανικό είναι ένα Mesh δίκτυο που στήνεται εύκολα και έχει και πάρα πολύ χώρο. Δεν είναι και τόσο ακριβό. Εγώ δεν το έχω κάνει έτσι, αλλά παίζει να το κάνω στο μέλλον γιατί 5GHz έχω στο μισό σπίτι ουσιαστικά, ενώ με το Mesh έχεις πολύ καλύτερη κάλυψη και ταχύτητα.

https://www.skroutz.gr/s/29923079/TP-LINK-Deco-M5-v3-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html

Λοιπόν εγώ θα τραβήξω καλώδιο από τον επάνω όροφο που έχει 50 άρα (ίσως αναβαθμίσω σε 100) 

Για να το στήσω σωστά στο σπίτι πως θα πρέπει να το κάνω; 

Θα χρειαστώ σίγουρα ένα router το οποίο θα κάνει δίνει αυτό ip και θα επικοινωνεί με το βασικό ρουτερ αν δεν κάνω λάθος. Τι άλλα θα χρειαστβ; 

12 ώρες πριν, Spect~ είπε

Θα χρειαστώ σίγουρα ένα router το οποίο θα κάνει δίνει αυτό ip και θα επικοινωνεί με το βασικό ρουτερ αν δεν κάνω λάθος. Τι άλλα θα χρειαστβ; 

Καλημέρα. Εγώ έχω τραβήξει utp από το router στον πάνω όροφο και έχω συνδέσει ένα άλλο router σαν Access Point. Το βασικό router θα δίνει ΙΡ. Μπορείς ν αλλάξεις το όνομα του wifi και να κάνεις μια White List με MAC Address (αν σου δίνει την δυνατότητα το router) για περισσότερη προστασία.

13 ώρες πριν, Spect~ είπε

Λοιπόν εγώ θα τραβήξω καλώδιο από τον επάνω όροφο που έχει 50 άρα (ίσως αναβαθμίσω σε 100) 

Για να το στήσω σωστά στο σπίτι πως θα πρέπει να το κάνω; 

έχω σαν ρουτερ (πλεον) το 7530 fritzbox στην ντουλάπα κρεβατοκάμαρας και ένα miktotik σαν access point (με ethernet στο σαλόνι) με διαφορετικό ssid και δουλεύουν όλα μια χαρά. 

• Moderators
7 λεπτά πριν, userAnon είπε

έχω σαν ρουτερ (πλεον) το 7530 fritzbox στην ντουλάπα κρεβατοκάμαρας και ένα miktotik σαν access point (με ethernet στο σαλόνι) με διαφορετικό ssid και δουλεύουν όλα μια χαρά. 

49 λεπτά πριν, leuteris107 είπε

Καλημέρα. Εγώ έχω τραβήξει utp από το router στον πάνω όροφο και έχω συνδέσει ένα άλλο router σαν Access Point. Το βασικό router θα δίνει ΙΡ. Μπορείς ν αλλάξεις το όνομα του wifi και να κάνεις μια White List με MAC Address (αν σου δίνει την δυνατότητα το router) για περισσότερη προστασία.

Το θεμα ειναι να μην υπεροφορτωθει με συσκευες το δικτυο για αυτο ελεγα να κανω ενα subnet για τις εξπνες συσκευες και ενα αλλο για τα υπολοιπα. 

Γενικα τωρα ειναι 3 σπιτι. Α Β Γ

Το Α εχει τη γραμμη του οτε και απο εκει φευγει UTP στο Γ (2 οροφους κατω) και εκει παιζει ενα απλο AP. Στο σπιτι Γ δεν μας απασχολει κατι γιατι θα συνδεονται ολες κι ολες 2-3 συσκευες (λαπτοπ κινητο). Τωρα θα τραβηξω αλλο ενα UTP απο το Α στο Β (ενα οροφο κατω) και εκει θελω ουσιαστικα να φτιαξω ενα αλλο δικτυο για να τα εχω μαζεμενα γιατι εκει θα παιξουν αρκετες συσκευες 

21 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Τωρα θα τραβηξω αλλο ενα UTP απο το Α στο Β (ενα οροφο κατω) και εκει θελω ουσιαστικα να φτιαξω ενα αλλο δικτυο για να τα εχω μαζεμενα γιατι εκει θα παιξουν αρκετες συσκευες 

Στο Β όροφο βάλε ένα switch και δυο router σαν Access Point . Το ένα με ssid του κάτω ορόφου για να καλύψεις τα κενά και ένα δεύτερο με ξεχωριστό ssid για να βάλεις όλες τις συσκευές σου

• Like 1

2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το θεμα ειναι να μην υπεροφορτωθει με συσκευες το δικτυο για αυτο ελεγα να κανω ενα subnet για τις εξπνες συσκευες και ενα αλλο για τα υπολοιπα. 

Γενικα τωρα ειναι 3 σπιτι. Α Β Γ

Το Α εχει τη γραμμη του οτε και απο εκει φευγει UTP στο Γ (2 οροφους κατω) και εκει παιζει ενα απλο AP. Στο σπιτι Γ δεν μας απασχολει κατι γιατι θα συνδεονται ολες κι ολες 2-3 συσκευες (λαπτοπ κινητο). Τωρα θα τραβηξω αλλο ενα UTP απο το Α στο Β (ενα οροφο κατω) και εκει θελω ουσιαστικα να φτιαξω ενα αλλο δικτυο για να τα εχω μαζεμενα γιατι εκει θα παιξουν αρκετες συσκευες 

Ή μετά πας σε mesh λύση που για μένα είναι η καλύτερηScreenshot_2022-03-12-12-23-43-049_com_asus.aihome.jpg.aa037f2b64b69208dc790683153aaa0c.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα χρειαστείς το router του παρόχου και από κει και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες και την εταιρία που θα επιλέξεις router access poitns κτλ. εγώ είμαι στο δεύτερο όροφο και έχω το ax82 και με poweerlines το rp-ac55. έχω full σήμα παντού σε 110τμ. έχω κάλυψη και στον από πάνω όροφο. στον πρώτο έχω το ax55 ασύρματα. έχω κάλυψη σε όλο τον πρώτο και στο ισόγειο. όταν έχεις σύστημα με mesh τότε όταν μετακινηθείς το router σε συνδέει αυτόματα εκεί που έχεις καλύτερο σήμα, χωρίς αποσύνδεση. θα πρέπει οι συσκευές σου να είναι της ίδιας εταιρίας (router, repeater) για να υποστηρίζουν την ίδια τεχνολογία. Γενικά από την asus εγώ είμαι ικανοποιημένος aimesh.  η tp link έχει τα deco η netgear έχει το δίκό της σύστημα mesh  λύσεις έχει και η Ubiquiti και πάει λέγοντας.

Επεξ/σία από marksk
  • Like 1

• Moderators

Ωραιος! Οταν ερθει η ωρα θα ξανα ρωτησω με περισσοτερες λεπτομερειες για να δω λιγο και πως θα γινει το ολο θεμα που θα τραβηχτουν καλωδια κλπ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...