Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
44 λεπτά πριν, aardwolf είπε

Για πιο λόγο να προτιμήσει κάποιος το Conbee II αντί του Sonoff; Υποστηρίζει περισσότερα το πρώτο;

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου το zigbee της sonoff. Ουσιαστικά για την επιλογή κοίτας τι συσκευές υποστηρίζονται στο HA μέσω του zigbee που Θες  να πάρεις και πράττεις ανάλογα. Βέβαια παίζει ρόλο και να έχει και support η συσκευή και να βγαίνουν ενημερώσεις. 

48 λεπτά πριν, aardwolf είπε

Υπάρχουν και άλλες λύσεις με ελάχιστο κόστος για 4G. Φαντάζομαι όλο και κάποιος θα τις έχει αναφέρει κάπου εδώ, αλλά βάζω το link:

https://1nce.com/

Πρώτη φορά το βλέπω. 500 μβ και 250 μήνυματα με 10 ευρώ για 10 χρόνια . Εξαρτάται τι χρήση θα κάνεις μπορεί να μην τελειώσουν ποτέ μπορεί και να τελειώσουν σε ένα μήνα. Δεν έχω άποψη στο συγκεκριμένο μιας και δεν χρειάστηκε ποτέ να  το ψάξω. 

50 λεπτά πριν, aardwolf είπε

συγκεκριμένο δεν το θεωρώ καλή αγορά. Αν πάω σε τέτοια λύση, βλέπω δύο δρόμους: ή ένα fanless industrial PC για να μην ακούγεται τίποτε, ή να στηθεί πάνω σε ένα Synology (αυτή την στιγμή δεν έχω κανένα από τα δύο, οπότε θα βρεθεί η καλύτερη λύση αν όλα πάνε καλά).

Γιατί δεν το βλέπεις καλή λύση; εγώ δεν ακούω ποτέ τίποτα από θόρυβο και είναι στον ίδιο χώρο που κοιμάμαι. Βιδωμένο στον τοίχο πίσω από την τηλεόραση. Ανάλογα τι θες να κάνεις, και πόσα θες να δώσεις, θα έχεις και τις ανάλογες δυνατότητες. Να το στήσεις σε Nas γιατί; 

52 λεπτά πριν, aardwolf είπε

, τώρα το κάνω με ένα απλό IR blaster που έχω βάλει από την Broadlink. Δεν νομίζω πως με το ΗΑ θα έκανα κάτι παραπάνω, αλλά μπορεί να κάνω λάθος!

Με ΗΑ ανάλογα και την τηλεόραση μπορείς να δεις την κατάσταση της, ποια εφαρμογή παίζει εκείνη τη στιγμή κλπ. 

Ότι βοήθεια θες για το στήσιμο γράψε στο άλλο θρςντ να βοηθήσουμε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, Spect~ είπε
1 ώρα πριν, aardwolf είπε

Για πιο λόγο να προτιμήσει κάποιος το Conbee II αντί του Sonoff; Υποστηρίζει περισσότερα το πρώτο;

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου το zigbee της sonoff. Ουσιαστικά για την επιλογή κοίτας τι συσκευές υποστηρίζονται στο HA μέσω του zigbee που Θες  να πάρεις και πράττεις ανάλογα. Βέβαια παίζει ρόλο και να έχει και support η συσκευή και να βγαίνουν ενημερώσεις. 

To σκέφτηκα πιο απλά: είναι φθηνό και αν δεν δουλέψει, θα "κλάψω" απλώς 15€. Φίλος το έχει και είπε πως δουλεύει μια χαρά. Ίδωμεν.

7 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Υπάρχουν και άλλες λύσεις με ελάχιστο κόστος για 4G. Φαντάζομαι όλο και κάποιος θα τις έχει αναφέρει κάπου εδώ, αλλά βάζω το link:

https://1nce.com/

Πρώτη φορά το βλέπω. 500 μβ και 250 μήνυματα με 10 ευρώ για 10 χρόνια . Εξαρτάται τι χρήση θα κάνεις μπορεί να μην τελειώσουν ποτέ μπορεί και να τελειώσουν σε ένα μήνα. Δεν έχω άποψη στο συγκεκριμένο μιας και δεν χρειάστηκε ποτέ να  το ψάξω. 

Το έχω δοκιμάσει στην δουλειά. Μια χαρά δουλεύει. Είναι η απόλυτη λύση αν μιλάμε για μικρή χρήση δεδομένων. Είναι κι άλλες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

συγκεκριμένο δεν το θεωρώ καλή αγορά. Αν πάω σε τέτοια λύση, βλέπω δύο δρόμους: ή ένα fanless industrial PC για να μην ακούγεται τίποτε, ή να στηθεί πάνω σε ένα Synology (αυτή την στιγμή δεν έχω κανένα από τα δύο, οπότε θα βρεθεί η καλύτερη λύση αν όλα πάνε καλά).

Γιατί δεν το βλέπεις καλή λύση; εγώ δεν ακούω ποτέ τίποτα από θόρυβο και είναι στον ίδιο χώρο που κοιμάμαι. Βιδωμένο στον τοίχο πίσω από την τηλεόραση. Ανάλογα τι θες να κάνεις, και πόσα θες να δώσεις, θα έχεις και τις ανάλογες δυνατότητες. Να το στήσεις σε Nas γιατί; 

Γιατί ό,τι έχει ανεμιστήρα, γενικώς ακούγεται. Και τα ανεμιστηράκια χαλάνε. Αν είναι εντελώς fanless, δεν έχεις κανένα από τα δύο προβλήματα. Όλο το industrial automation παίζει με fanless μηχανήματα, κάτι θα ξέρουν. Ας τα καταφέρω εγώ και κατόπιν βλέπουμε. Ίσως και το NUC δεν είναι κακή λύση για εκεί που θα το βάλω (στο διάδρομο, μακριά από κρεβατοκάμαρες).

Το NAS γιατί απλώς είναι χρήσιμο να υπάρχει για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα μπορούσα να το τρέχω σε ένα docker ή κάτι άλλο. 

13 λεπτά πριν, Spect~ είπε

, τώρα το κάνω με ένα απλό IR blaster που έχω βάλει από την Broadlink. Δεν νομίζω πως με το ΗΑ θα έκανα κάτι παραπάνω, αλλά μπορεί να κάνω λάθος!

Με ΗΑ ανάλογα και την τηλεόραση μπορείς να δεις την κατάσταση της, ποια εφαρμογή παίζει εκείνη τη στιγμή κλπ.

Ούτε αυτό το γνώριζα πως γίνεται. Εγώ έχω τηλεοράσεις της LG, θα δω τι θα βρει το ΗΑ το βράδι και βλέπουμε αν τελικά ξεπερνάει το IR blaster.

16 ώρες πριν, aardwolf είπε

Γιατί ό,τι έχει ανεμιστήρα, γενικώς ακούγεται. Και τα ανεμιστηράκια χαλάνε. Αν είναι εντελώς fanless, δεν έχεις κανένα από τα δύο προβλήματα. Όλο το industrial automation παίζει με fanless μηχανήματα, κάτι θα ξέρουν. Ας τα καταφέρω εγώ και κατόπιν βλέπουμε. Ίσως και το NUC δεν είναι κακή λύση για εκεί που θα το βάλω (στο διάδρομο, μακριά από κρεβατοκάμαρες).

Το NAS γιατί απλώς είναι χρήσιμο να υπάρχει για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα μπορούσα να το τρέχω σε ένα docker ή κάτι άλλο. 

Τα πιο value for money mini PCs είναι αυτά που ονομάζει το ServeTheHome TinyMiniMicro (σειρές Tiny, Mini και Micro της HP, Lenovo και Dell) που έχουν military certification που σημαίνει αξιόπιστα fans και γενικότερα αξιόπιστα components. 
Βρίσκεις στο ebay από 120€ για παλαιότερης γενιάς CPU (Intel 4XXX-6XXX) που είναι πιο performant από entry-level NUCs με celeron JXXXX και επίσης μέσα στην τιμή έχεις SSD και RAM.

Πριν ένα χρόνο αγόρασα από ebay ένα με Intel 6500T (4cores), 8GB Ram, 256GB SSD, Wifi+BT για 190€ και ένα 2ο με Intel 8500T (6 cores), 16GB Ram, 256GB SSD για 310€ (αυτό το αναβάθμισα σε 32GB Ram οπότε βγήκε 360€ αλλά το χρησιμοποιώ για πιο βαριά χρήση).

Και τα 2 καίνε περίπου 10W idle. Τα fans τα ακούς μόνο όταν ξεκινάει για 2 sec (by design, όπως όλοι οι servers, κάνουν self-test) και μετά μόνο σε sustained 50%+ CPU usage που είναι σπάνιο για τέτοια χρήση.

• Like 2

2 ώρες πριν, liaskt είπε

Τα πιο value for money mini PCs είναι αυτά που ονομάζει το ServeTheHome TinyMiniMicro (σειρές Tiny, Mini και Micro της HP, Lenovo και Dell) που έχουν military certification που σημαίνει αξιόπιστα fans και γενικότερα αξιόπιστα components. 
Βρίσκεις στο ebay από 120€ για παλαιότερης γενιάς CPU (Intel 4XXX-6XXX) που είναι πιο performant από entry-level NUCs με celeron JXXXX και επίσης μέσα στην τιμή έχεις SSD και RAM.

Πριν ένα χρόνο αγόρασα από ebay ένα με Intel 6500T (4cores), 8GB Ram, 256GB SSD, Wifi+BT για 190€ και ένα 2ο με Intel 8500T (6 cores), 16GB Ram, 256GB SSD για 310€ (αυτό το αναβάθμισα σε 32GB Ram οπότε βγήκε 360€ αλλά το χρησιμοποιώ για πιο βαριά χρήση).

Και τα 2 καίνε περίπου 10W idle. Τα fans τα ακούς μόνο όταν ξεκινάει για 2 sec (by design, όπως όλοι οι servers, κάνουν self-test) και μετά μόνο σε sustained 50%+ CPU usage που είναι σπάνιο για τέτοια χρήση.

Χμμμμ θα μας βάλεις σε έξοδα πάλι

transcode αν τρέχει plex μπορεί να κάνει ένα τέτοιο; ebay βλέπω και μεταφορικά, κάτω από 200 δύσκολο

2 ώρες πριν, liaskt είπε

Τα γνωρίζω αυτά τα PCάκια, και είναι εξαιρετική περίπτωση για γραφεία κλπ, αλλά τα μικρά ανεμιστηράκια τους δεν είναι αλεξίσφαιρα, μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή αντικατάσταση, ή έστω μπορεί ν'αρχίσουν ν'ακούγονται αφού τα ρουλεμάν τους δεν ζουν για πάντα.

Επανέρχομαι στο θέμα του Home Assistant και για να μην κουράζω, πάω στο σχετικό θέμα.

20 ώρες πριν, Son^Goku είπε

Είμαι στη Κύπρο αδερφέ έχει μόνο καφέ καλώδια για φάση, μπλε για ουδέτερο και πράσινο κιτρινα για γείωση. Δε παίζουν αλλά χρώματα στα οικιακά.

Λοιπόν το έβαλα όλα καλά δεν ανατίναξα τίποτα. Έχω 2 ακόμη απορίες. Η πρώτη με τι προϊόν της shelly να αντικαταστήσω ένα σονοφ th16r2. Και η δεύτερη σε ένα δωμάτιο έχω 2 διακόπτες που έλεγχω 2 λάμπες. Ο ένας διακόπτης είναι διπλός και για τις 2 και ο άλλος μόνος αλλά είναι αλε ρετουρ για την μια λάμπα. Τι συσκευή Shelly να βάλω για να τις ελέγχω;

3 ώρες πριν, Son^Goku είπε

Η πρώτη με τι προϊόν της shelly να αντικαταστήσω ένα σονοφ th16r2.

Καλησπέρα. Για αντικατάσταση του sonoff μπορείς να βάλεις Shelly 1PM το οποίο είναι στα 16Α. Σ αυτό μπορείς εάν θες να προσθέσεις DS18B20 .

• Thanks 1

Στις 22/2/2022 στις 8:44 ΜΜ, GeG είπε

Καλησπερα, smart plug βάζουμε σε πριζα μπάνιου; μερικές φορές κατά το μπάνιο μαζευει υγρασία αρκετή αλλά για λίγο. Εχω ένα της blitz wolf shp6. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

σορυ για το σπαμ απλα ισως χαθηκε στην κουβεντα, μια απαντηση θα βοηθουσε, ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/2/2022 στις 8:44 ΜΜ, GeG είπε

Καλησπερα, smart plug βάζουμε σε πριζα μπάνιου; μερικές φορές κατά το μπάνιο μαζευει υγρασία αρκετή αλλά για λίγο. Εχω ένα της blitz wolf shp6. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω ακριβώς το ίδιο πάνω στο πλυντήριο, το οποίο βρίσκεται στο μπάνιο. Όταν κάνω ντουζ υπάρχει φουλ υγρασία στον χώρο. Το έχω πάνω απο χρόνο και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. 

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Thanks 1

Καλησπέρα, θέλω 2 πράγματα και επειδή με smart hubs δεν το έχω ψάξει ποτέ και τα gadgets είναι άφθονα, ρωτάω εδώ μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε. Αρχικά για το κλιματιστικό, θέλω να μπορώ να το χειρίζομαι μέσω κινητού. Το συγκεκριμένο θέλει αγορά wifi module και επειδή δεν είναι δικό μου, δε θέλω να αγοράσω κάτι μόνο για το συγκεκριμένο κλιματιστικό αλλά να το κρατήσω και όταν φύγω. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να βλέπω την κατανάλωσή του μέσω cloud.

Έχω επίσης έναν αφυγραντήρα ο οποίος έχει timer μόνο για να κλείνει και θα ήθελα να μπορώ να τον ανοίγω όποτε θέλω εγώ, συγκεκριμένα ώρες νυχτερινού.

2 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

Καλησπέρα, θέλω 2 πράγματα και επειδή με smart hubs δεν το έχω ψάξει ποτέ και τα gadgets είναι άφθονα, ρωτάω εδώ μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε. Αρχικά για το κλιματιστικό, θέλω να μπορώ να το χειρίζομαι μέσω κινητού. Το συγκεκριμένο θέλει αγορά wifi module και επειδή δεν είναι δικό μου, δε θέλω να αγοράσω κάτι μόνο για το συγκεκριμένο κλιματιστικό αλλά να το κρατήσω και όταν φύγω. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να βλέπω την κατανάλωσή του μέσω cloud.

Έχω επίσης έναν αφυγραντήρα ο οποίος έχει timer μόνο για να κλείνει και θα ήθελα να μπορώ να τον ανοίγω όποτε θέλω εγώ, συγκεκριμένα ώρες νυχτερινού.

Για το κλιματιστικό θα χρειαστείς κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home-Μαύρο.html?from=best_sellers_tag

Και smart plug για την κατανάλωση που λες. Επίσης για αφυγραντήρα παλι ένα smart plug για άνοιξε κλείσε.

Καλησπέρα και από εμένα (ξανά)

Κατέληξα τελικά ότι θα ήθελα τα παρακάτω πράγματα

- Ασύρματο χειρισμό του θερμοσίφωνα

- Ασύρματο χειρισμό σε ηλεκτρικά ρολά.

Σε ένα ηλεκτρολόγο που ρώτησα, μου ζήτησε 180 ευρώ υλικά και 300 εργασία. Μου φάνηκαν αρκετά να πώ την αλήθεια, οπότε θα ήθελα τα φώτα σας.

Τι χρειάζεται να κάνω για να παίξουν τα παραπάνω?

Να σημειώσω ότι πάνω από τους διακόπτες για ρολά υπάρχουν διακόπτες για τα φώτα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο για την ύπαρξη ουδέτερου)

Τέλος, κάποιον ηλεκτρολόγο που να ασχολείται με αυτά έχουμε?

• Moderators
11 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Καλησπέρα και από εμένα (ξανά)

Κατέληξα τελικά ότι θα ήθελα τα παρακάτω πράγματα

- Ασύρματο χειρισμό του θερμοσίφωνα

- Ασύρματο χειρισμό σε ηλεκτρικά ρολά.

Σε ένα ηλεκτρολόγο που ρώτησα, μου ζήτησε 180 ευρώ υλικά και 300 εργασία. Μου φάνηκαν αρκετά να πώ την αλήθεια, οπότε θα ήθελα τα φώτα σας.

Τι χρειάζεται να κάνω για να παίξουν τα παραπάνω?

Να σημειώσω ότι πάνω από τους διακόπτες για ρολά υπάρχουν διακόπτες για τα φώτα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο για την ύπαρξη ουδέτερου)

Τέλος, κάποιον ηλεκτρολόγο που να ασχολείται με αυτά έχουμε?

Φανταζομαι οτι εχεις ηλεκτρικα ρολα. Ποσα ειναι αυτα; 

1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Φανταζομαι οτι εχεις ηλεκτρικα ρολα. Ποσα ειναι αυτα; 

Ναι το αναφέρω παραπάνω ότι είναι ηλεκτρικά τα ρολά.

Το σύνολο αυτών είναι 4, αλλά αν πηγαίνει αρκετά το κόστος, αρχικά με καίει για το ένα (σαλόνι)

4 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Ναι το αναφέρω παραπάνω ότι είναι ηλεκτρικά τα ρολά.

Το σύνολο αυτών είναι 4, αλλά αν πηγαίνει αρκετά το κόστος, αρχικά με καίει για το ένα (σαλόνι)

Αν έχεις χώρο βάζεις έναν Shelly στο καθένα και τέλειωσες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...