Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, lambros είπε

Εγώ έχω απορία γιατί αισθητήρας διαρροή στα δωμάτια;;;

Εκτός μπάνιο και κουζίνα που αλλού;;;

Αν είναι οικονομικό , σε όλα τα δωμάτια. Γιατί όχι? Μου έχει τύχει να σπάσει ο σωλήνας του από πάνω και να πλημμυρίσει η κρεβατοκάμαρα μου ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, super7 είπε

Καλησπέρα,

Θελω να βάλω 4-5 αισθητήρες διαρροής νερού στα δωμάτια του σπιτιού. Έχει κανείς καμιά πρόταση ? Και ποιο hub ? Έχω δει στο ίντερνετ aqara και blitzwolf . Υπάρχει κάποια πρόταση?

Με 4 aqara και conbee 2 κανένα πρόβλημα εδώ και 6 μήνες σε home assistant.

3 ώρες πριν, super7 είπε

Αν είναι οικονομικό , σε όλα τα δωμάτια. Γιατί όχι? Μου έχει τύχει να σπάσει ο σωλήνας του από πάνω και να πλημμυρίσει η κρεβατοκάμαρα μου ! 

Έχε υπόψη πως το νερό πρέπει να αγγίξει τον αισθητήρα, δεν αρκεί απλά να είναι στο ίδιο δωμάτιο. Γι’αυτό και τοποθετούνται σε σημεία που είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διαρροή. Κάτω από νεροχύτες-νιπτήρες, δίπλα σε πλυντήρια. Αν πλημμυρίσει όλη η κρεβατοκάμαρα προφανώς θα ενεργοποιηθεί αλλά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αν είναι ήδη όλη πλημμυρισμένη 😕

3 ώρες πριν, gippas είπε

Έχε υπόψη πως το νερό πρέπει να αγγίξει τον αισθητήρα, δεν αρκεί απλά να είναι στο ίδιο δωμάτιο. Γι’αυτό και τοποθετούνται σε σημεία που είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διαρροή. Κάτω από νεροχύτες-νιπτήρες, δίπλα σε πλυντήρια. Αν πλημμυρίσει όλη η κρεβατοκάμαρα προφανώς θα ενεργοποιηθεί αλλά δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αν είναι ήδη όλη πλημμυρισμένη 😕

Θα με βοηθήσει αν είμαι στο γραφείο ή αν είμαι διακοπές. Προφανώς αν είμαι στο σπίτι θα το καταλάβω :) . Ποιο gateway είναι καλύτερο για aqara ? 

• Like 1

Στις 25/4/2021 στις 12:38 ΜΜ, lambros είπε

Συνδέονται τα aqara με το sonoff ZigBee??

Αν εννοείς sonoff hub δεν το γνωρίζω. Αν είχα sonoff hub πάντως, θα πήγαινα σε sonoff αισθητήρες για καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους.

Καλησπέρα, έχω κι εγώ μία απορία. ΄Έχω ένα ηλεκτρικό πατζούρι που ανοιγοκλείνει με έναν απλό διακόπτη τέτοιου τύπου

https://www.skroutz.gr/s/28373883/Mutlusan-Candela-2125-406-0101.html

Θέλω να το χειρίζομαι απ το κινητό, αν βάλω τον παρακάτω στην θέση του άλλου θα δουλεύει κανονικά? Έχει τον ίδιο τρόπο σύνδεσης με τον απλό διακόπτη?

https://www.skroutz.gr/s/21573879/Sonoff-T2-TX-2-Gang-White.html?from=catspan#reviews

• Moderators
19 λεπτά πριν, The Spirit είπε

Καλησπέρα, έχω κι εγώ μία απορία. ΄Έχω ένα ηλεκτρικό πατζούρι που ανοιγοκλείνει με έναν απλό διακόπτη τέτοιου τύπου

https://www.skroutz.gr/s/28373883/Mutlusan-Candela-2125-406-0101.html

Θέλω να το χειρίζομαι απ το κινητό, αν βάλω τον παρακάτω στην θέση του άλλου θα δουλεύει κανονικά? Έχει τον ίδιο τρόπο σύνδεσης με τον απλό διακόπτη?

https://www.skroutz.gr/s/21573879/Sonoff-T2-TX-2-Gang-White.html?from=catspan#reviews

Δεν ξερω να σου πω σιγουρα για αυτον  αλλα μπορεις να παρεις και ενα Shelly 2.5 και να συνεχισεις με την ιδιο διακοπτη

• Like 2

Τον τελευταίο καιρό η ρουτίνα που έχω στο alexa app για να ανάβει και να σβήνει τα φώτα.με την δύση και την ανατολή, δεν άναβε τις yeelight. Όχι πάντα αλλά συνέβαινε.

Από χθες έχουν χαθεί όλες οι yeelight από το alexa app ενώ το skill ει άι ενεργό.

Είναι κατι γενικό?

Στις 17/4/2021 στις 8:41 ΜΜ, har28 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας. Προσπαθώ να συνδέσω έναν sonoff basic r3 με την εφαρμογή ewelink κι ένα μοντεμ της vodafone αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί με τίποτα. Όταν όμως βάζω hotspot το κινητό ενός φίλου συνδέεται κανονικά χωρίς προβλήματα. Γιατί το κάνει αυτό με το συγκεκριμένο μόντεμ? Έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα και αν ναι έχει βρει κάποιος λύση στο συγκεκριμένο θέμα?

Μπορεί να το κόβει το modem ή τα DNS της Vodafone. Άλλαξε τα DNS απο το modem σε 8.8.8.8 ή 1.1.1.1 και δοκίμασε πάλι. Αν έχεις το vodafone h300s modem νομίζω δεν μπορείς να αλλάξεις DNS πότε δοκίμασε κάποιο άλλο modem/router και δες αν δουλεύει. 

Καλησπέρα στην ομάδα.

εχω το εξής πρόβλημα. 
εχω αγοράσει εδώ και 1,5 χρόνο το κλασικό σετ smart home της xiaomi. Τους τελευταίους μήνες λόγω επικείμενης μετακόμισης τα είχα όλα αποσυνδεμένα και τοποθετημένα στο κουτί τους.

στο νέο σπίτι λοιπόν προς έκπληξη μου διαπίστωσα πως το gateway σταμάτησε να λειτουργεί. Φαίνεται σα να μη παίρνει καν ρεύμα. Ούτε φως ούτε ήχος ούτε εντοπίζετε στην εφαρμογή..

καποια ιδεα για το τι φταίει και πως μπορώ να συνεχίσω;

Στις 28/4/2021 στις 9:44 ΠΜ, Spect~ είπε

Δεν ξερω να σου πω σιγουρα για αυτον  αλλα μπορεις να παρεις και ενα Shelly 2.5 και να συνεχισεις με την ιδιο διακοπτη

Ωραία φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ, μόλις το παρήγγειλα. Πιστεύω να τα καταφέρω και με την συνδεσμολογία.

Αν γνωρίζεις περισσότερα για το πως να το συνδέσω καλοδεχούμενες οι πληροφορίες :)

• Moderators
4 λεπτά πριν, The Spirit είπε

Ωραία φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ, μόλις το παρήγγειλα. Πιστεύω να τα καταφέρω και με την συνδεσμολογία.

Αν γνωρίζεις περισσότερα για το πως να το συνδέσω καλοδεχούμενες οι πληροφορίες :)

δες την φωτογραφια και πες αν εχεις απορια. ΕΙναι πραγματικα απλη συνδεση 

spacer.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...