fingolfingr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, userAnon είπε Οταν βαλεις τον αλε ρετουρ πες μας σε παρακαλώ εντυπώσεις. Από την κουζίνα φαντάζομαι εισαι οκ ε? Κουζίνα μια χαρά. Έχω βάλει διπλό διακόπτη (ενώ πριν είχε μονό) το ένα κουμπί ανάβει το φωτιστικό της κουζίνας. Το άλλο δίνει εντολή μέσω ha να ανάψει/σβήσει η ledοταινια που έχω στα ντουλάπια. 1
themis_17 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, fingolfingr είπε Έχω βάλει χωρίς στην κουζίνα. Απλά για να δουλέψει πρέπει να μπει και bypass. Αν βάλεις ουδέτερο δεν θες bypass. Για χρήση σε αλέ ρετουρ θα το δοκιμάσω τo επόμενο σκ. Αν και το σχεδιάγραμμα στο manual είναι ξεκάθαρο ότι έχει φτιαχτεί για αλέ ρετουρ. To λεει ξεκαθαρα στο σαιτ για το shelly 1L Min load (no neutral connected, without bypass 😞 20W resistive load Min load (with bypass): None Min load with neutral present: None Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από themis_17
themis_17 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 15 ώρες πριν, johnyboy είπε παίζει και με και χωρίς ουδέτερο σίγουρα. για αυτο τα πουλάνε με capacitor Και χωρίς. Το bypass που μπαινει ρε παιδια? εχω μπερδευτει λιγο.
themis_17 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) στο ταβανι? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από themis_17
mechpanos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, themis_17 είπε στο ταβανι? παράλληλα στην λάμπα!
fingolfingr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, themis_17 είπε Το bypass που μπαινει ρε παιδια? εχω μπερδευτει λιγο. Ξεκινά σελίδα 366 και προχωρά. Εκεί θα δεις τις δικές μου αντίστοιχες ερωτήσεις και την λυση
themis_17 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Στις 27/12/2020 στις 1:08 ΜΜ, fingolfingr είπε Σήμερα λοιπόν το έκανα σωστά. Και όλα πήγαν μια χαρά. Σε 15 λεπτα κυριολεκτικά είχα τελειώσει. Σκαψιμο τοίχου, συνδέσεις, bypass... Ολα. Επειδή το shelly 1L είναι φτιαγμένο και για αλέ ρετουρ έχει 2 υποδοχές για διακόπτη. Έβαλα ένα διπλό. Με τον 1ο κουμπί θα έλεγχο το φωτιστικό της κουζίνας. Με τον 2ο θα έλεγχο μέσω ha την ledoταινια bitzwolf που έχω στα ντουλάπια. Όταν στήσω τον αυτοματισμό δλδ. Η συνδεσμολογια του bypass πως ειναι? συνδεεις τον ουδετερο στο ταβανι στην μια μερια και στην αλλη μερια του συνδεεις τον ουδετερο που παει στο φωτιστικο? 36 λεπτά πριν, mechpanos είπε παράλληλα στην λάμπα! αυτο το παραλληλο ειναι που με μπερδευει.
leuteris107 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, themis_17 είπε Η συνδεσμολογια του bypass πως ειναι? συνδεεις τον ουδετερο στο ταβανι στην μια μερια και στην αλλη μερια του συνδεεις τον ουδετερο που παει στο φωτιστικο? αυτο το παραλληλο ειναι που με μπερδευει. shelly 1L 1
lambros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Καλή χρονιά με υγεία Θέλω να ασχοληθώ και εγώ και διαβάζω βλέπω βιντεάκια σχετικά με home assistant κτλ . Προς το πάρω έχω Διαθέτω 5 μπριζες sonoff r2 3 Broadlink μπριζες 1 Χιαομι ρεμοτε Ααα έχω και ένα συναγερμό kerui w18 Όλα wifi Έχω μια απορία πεςψεγω έχω βάλει ένα mikrotik αλλά τα εργοστασιακά ρούτερ τον πάροχο δεν μπορεί κάποια στιγμή να σου πουν ότι δεν αφήνει να συνδεθεί άλλη ασύρματη συσκευή;; Ευχαριστώ
mechpanos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, lambros είπε Καλή χρονιά με υγεία Θέλω να ασχοληθώ και εγώ και διαβάζω βλέπω βιντεάκια σχετικά με home assistant κτλ . Προς το πάρω έχω Διαθέτω 5 μπριζες sonoff r2 3 Broadlink μπριζες 1 Χιαομι ρεμοτε Ααα έχω και ένα συναγερμό kerui w18 Όλα wifi Έχω μια απορία πεςψεγω έχω βάλει ένα mikrotik αλλά τα εργοστασιακά ρούτερ τον πάροχο δεν μπορεί κάποια στιγμή να σου πουν ότι δεν αφήνει να συνδεθεί άλλη ασύρματη συσκευή;; Ευχαριστώ Όχι! Όσες σηκώνει το mikrotik, μπορείς να τις συνδέσεις! Το εργοστασιακό ρούτερ θα βλέπει μόνο το mikrotik...
lambros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτο λεω οτι εγω εχω μικροτικ και σηκωνει μερικες παραπανω. Οσες εχουν εργοστασιακα ρουτερ που σηκωνει λιγοτερα τι κανουν αν δεν γνωριζουν? Δουλευει κανεις με τα πρωτοκολλά zibgee zwave? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από lambros
mechpanos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, lambros είπε Αυτο λεω οτι εγω εχω μικροτικ και σηκωνει μερικες παραπανω. Οσες εχουν εργοστασιακα ρουτερ που σηκωνει λιγοτερα τι κανουν αν δεν γνωριζουν? Δουλευει κανεις με τα πρωτοκολλά zibgee zwave? Αν θέλουν πάνω από 30-40 wi fi συσκευές, θα πρέπει να πάρουν το ανάλογο access point. 1
cantonas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Στις 27/12/2020 στις 1:08 ΜΜ, fingolfingr είπε Σήμερα λοιπόν το έκανα σωστά. Και όλα πήγαν μια χαρά. Σε 15 λεπτα κυριολεκτικά είχα τελειώσει. Σκαψιμο τοίχου, συνδέσεις, bypass... Ολα. Επειδή το shelly 1L είναι φτιαγμένο και για αλέ ρετουρ έχει 2 υποδοχές για διακόπτη. Έβαλα ένα διπλό. Με τον 1ο κουμπί θα έλεγχο το φωτιστικό της κουζίνας. Με τον 2ο θα έλεγχο μέσω ha την ledoταινια bitzwolf που έχω στα ντουλάπια. Όταν στήσω τον αυτοματισμό δλδ. Στην δεύτερη φώτο, έχεις συνδέσει το bypass στην έξοδο της κλέμας του ουδετέρου που πήγαίνει στις λάμπες σου, σωστά;
fingolfingr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, cantonas είπε Στην δεύτερη φώτο, έχεις συνδέσει το bypass στην έξοδο της κλέμας του ουδετέρου που πήγαίνει στις λάμπες σου, σωστά; Η κλεμα έχει 2 εισόδους και 2 εξόδους. Στις εξόδους συνδεσα το bypass. Το ένα καλώδιο στη μία και το άλλο στην αλλη
johnyboy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 ο λόγος που βάζουμε aftersale ρουτερς είναι για να μοιράζουν αυτά τις ip και το κατσαρολι του ισπ να έχει μόνο την επικοινωνία με τον isp. φυσικά εκεί είναι πόσες συσκευές μπορεί να αντέξει το ρουτερ το καλό, στην προκειμένη το mikrotik. αν το κάνεις σωστά, που δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι άλλο, τότε μόνο το mikrotik σε νοιάζει τι μπορεί να σηκώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα