johnyboy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, gippas είπε Τι εννοείς δεν φθάνει μόνο ένα; Με έναν controller Conbee II ελέγχω 38 συσκευές και ξέρω πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Στο δίκτυο zigbee οι πρίζες, λάμπες κλπ συσκευές που είναι συνδεδεμένες απευθείας με ρεύμα και όχι με μπαταρία λειτουργούν ως αναμεταδότες/ρούτερς, οπότε δεν χρειάζονται περισσότεροι controllers αν δεν μιλάμε για δίκτυα πολλών εκατοντάδων συσκευών. άμα έχεις 3 συσκευές σε 3 διαφορετικούς ορόφους, πχ θερμόμετρα, πως θα φτάσει το σήμα?
gippas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Theo X είπε Σου έχει τύχει να έχεις παρεμβολές από WiFi; Εγώ τώρα ξεκινάω το χτήσιμο με zigbee έχοντας μόνο 6 σένσορες, θερμοκρασίας και διαρροής νερού. Έχω κάθε 2-3 μέρες disconnect σε 2 συγκεκριμένους που δεν είναι μακριά από το rpi. Όταν τα φέρνω κοντά στο rpi, συνδέονται ξανά. Ναι, μου είχε και είχα αλλάξει το κανάλι του wifi μου για να μη συμπίπτουν. Έχω πολύ καιρό να αντιμετωπίσω θέμα πάντως. Βέβαια εξαρτάται και από τους γείτονες και ποιο κανάλι χρησιμοποιούν. Αν χρησιμοποιείς Conbee II μπορείς να αλλάξεις και το κανάλι του zigbee... Μια καλή λύση πάντως είναι να έχεις μια έξυπνη πρίζα η λάμπα στο ενδιάμεσο. 7 λεπτά πριν, johnyboy είπε άμα έχεις 3 συσκευές σε 3 διαφορετικούς ορόφους, πχ θερμόμετρα, πως θα φτάσει το σήμα? Η λογική του zigbee είναι η δημιουργία mesh δικτύου με αρκετές συσκευές να συνδέονται μεταξύ τους. Στην περίπτωση που αναφέρεις, αν υπάρχουν σε κάθε όροφο και λάμπες ή πρίζες zigbee το σήμα θα φθάσει. Αν κάποιος θέλει να έχει 3 συσκευές όλες και όλες σε 3 διαφορετικούς ορόφους ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν το zigbee είναι η καλύτερη λύση . Για τόσες λίγες συσκευές το wifi είναι ίσως προτιμότερο.
johnyboy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, gippas είπε Ναι, μου είχε και είχα αλλάξει το κανάλι του wifi μου για να μη συμπίπτουν. Έχω πολύ καιρό να αντιμετωπίσω θέμα πάντως. Βέβαια εξαρτάται και από τους γείτονες και ποιο κανάλι χρησιμοποιούν. Αν χρησιμοποιείς Conbee II μπορείς να αλλάξεις και το κανάλι του zigbee... Μια καλή λύση πάντως είναι να έχεις μια έξυπνη πρίζα η λάμπα στο ενδιάμεσο. Η λογική του zigbee είναι η δημιουργία mesh δικτύου με αρκετές συσκευές να συνδέονται μεταξύ τους. Στην περίπτωση που αναφέρεις, αν υπάρχουν σε κάθε όροφο και λάμπες ή πρίζες zigbee το σήμα θα φθάσει. Αν κάποιος θέλει να έχει 3 συσκευές όλες και όλες σε 3 διαφορετικούς ορόφους ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν το zigbee είναι η καλύτερη λύση . Για τόσες λίγες συσκευές το wifi είναι ίσως προτιμότερο. απλά επειδή παίζει να μείνω μόνο με 3 4 συσκευές μόνο για αυτό το λέω.
emperor4her Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 δεν εχω χρονο για σχολιασμο τωρα αλλα μου φανηξε ενδιαφερον Mini Card PCI-E Desktop PC Remote Control Adapter Alexa Google Switch Turn OnOff
Ducatista Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά έχω μια γκαραζοπορτα και θελω να την κάνω wifi εχει καποιος κάποια ιδεα; η κάποιον φιξ μηχανισμό; δοκίμασα τύπου blebox και το εκαψα δυστυχώς.. εχει κανει κάποιος κάτι παρόμοιο να μου προτείνει...;
KinigosPsixon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Τα παρακάτω πώς τα βλέπετε σαν τιμή; Υπαρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα η το ίδιο αξιόλογο με λιγότερα; https://www.amazon.de/-/en/Radiator-Thermostat-intelligent-yourself-designed/dp/B07FYSF4F1/ref=hsx_sh_dp_dp_bdg2_cd_mbl https://www.amazon.de/Tado-Smart-Radiator-white-V3P-4SRT01H-TC-ML-00/dp/B07FYK2QYS/ref=pd_gwm_ci_mcx_mr_hp_m_2?pf_rd_s=blackjack-experiment-1&pf_rd_t=Gateway&pf_rd_i=mobile&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pd_rd_wg=LacOF&pd_rd_r=FG1CSN44B647SG61PN9F&pd_rd_w=PXygm&pf_rd_r=FG1CSN44B647SG61PN9F&pf_rd_p=1838c905-d8ea-43c2-93a6-82425d3003dd&pd_rd_i=B07FYK2QYS
themis_17 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, KinigosPsixon είπε Τα παρακάτω πώς τα βλέπετε σαν τιμή; Υπαρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα η το ίδιο αξιόλογο με λιγότερα; https://www.amazon.de/-/en/Radiator-Thermostat-intelligent-yourself-designed/dp/B07FYSF4F1/ref=hsx_sh_dp_dp_bdg2_cd_mbl https://www.amazon.de/Tado-Smart-Radiator-white-V3P-4SRT01H-TC-ML-00/dp/B07FYK2QYS/ref=pd_gwm_ci_mcx_mr_hp_m_2?pf_rd_s=blackjack-experiment-1&pf_rd_t=Gateway&pf_rd_i=mobile&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pd_rd_wg=LacOF&pd_rd_r=FG1CSN44B647SG61PN9F&pd_rd_w=PXygm&pf_rd_r=FG1CSN44B647SG61PN9F&pf_rd_p=1838c905-d8ea-43c2-93a6-82425d3003dd&pd_rd_i=B07FYK2QYS netatmo
netvoice Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, themis_17 είπε netatmo παίζει με HA ?
KinigosPsixon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, themis_17 είπε netatmo αυτό είναι αρκετά πιο ακριβώ απο tado. ¨οσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι ( η ξεμπερδεύομαι ίσως αλλα δεν με αρέσει) Οι radiators τι κάνουν απλα μετράν την θερμοκρασία του δωματίου και αν είναι μικρότερη απο αυτήν που είναι ο κύριος θερμοστάτης ανάβουν τον λέβητα ? εγώ νόμιζα οτι ΄ήταν σαν ηλεκτροβάνες δλδ αν πιάσει θερμοκρασία το δωμάτιο κλείνουν το καλοριφέρ ωστε να έχουν όλα τα δωμάτια την ίδια θερμοκρασία. Αν απλα βλέπουν την θερμοκρασιά ωστε να μένουν τα καλοριφέρ ανοιχτά το ίδιο δεν γίνεται μέσω αυτοματισμών με απλούς αισθητήρες θερμοκασίας (πχ xiaomi που έχω ) επίσης τις netamo στο compatibility check γράφουν ότι πρέπει να έχεις ήδη κάποιου τύπου αυτόματο radiator ωστε να είναι συμβατοί . Του dato ταιριάζουν στα απλα καλοριφέρ ?
fingolfingr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κι εγώ σαν ηλεκτροβάνα το έχω καταλάβει και θα ήθελα να μάθω κι εγώ πως λειτουργεί. Αν είναι όντως ηλεκτροβάνα, η μπαταρία κρατάει αρκετά; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από fingolfingr
k_onstantinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, Ducatista είπε Καλησπέρα παιδιά έχω μια γκαραζοπορτα και θελω να την κάνω wifi εχει καποιος κάποια ιδεα; η κάποιον φιξ μηχανισμό; δοκίμασα τύπου blebox και το εκαψα δυστυχώς.. εχει κανει κάποιος κάτι παρόμοιο να μου προτείνει...; Δες αυτό, τώρα το Amazon Γερμανίας το έχει 35 €. Πρόσεξε έχει δύο εκδόσεις, την απλή και homekit. https://www.meross.com/product/29/article/
Ducatista Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, k_onstantinos είπε Δες αυτό, τώρα το Amazon Γερμανίας το έχει 35 €. Πρόσεξε έχει δύο εκδόσεις, την απλή και homekit. https://www.meross.com/product/29/article/ Η διάφορες ποιες είναι; στο λεω όχι επειδή βαριέμαι να ψάξω αλλα επειδή την τελευταία φορά εκαψα το blebox γιατι μαλλον δεν εκανε
KinigosPsixon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, fingolfingr είπε Κι εγώ σαν ηλεκτροβάνα το έχω καταλάβει και θα ήθελα να μάθω κι εγώ πως λειτουργεί. Αν είναι όντως ηλεκτροβάνα, η μπαταρία κρατάει αρκετά; Δυστυχώς νομίζω δεν είναι ετσι. Μάλλον κάνει μόνο αυτό που λέω . Μετράει την θερμοκρασία και επικοινωνεί με τον κεντρικό θερμοστάτη ωστε να μήν σβήσει και να πιάσουν και τα άλλα δωμάτια θερμοκρασία. Αλαλ ας μας πεί καλύτερα κάποιος που τα έχει .
k_onstantinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, Ducatista είπε Η διάφορες ποιες είναι; στο λεω όχι επειδή βαριέμαι να ψάξω αλλα επειδή την τελευταία φορά εκαψα το blebox γιατι μαλλον δεν εκανε Η μια έκδοση υποστηρίζει Google Home και Amazon Alexa και η δεύτερη υποστηρίζει και Apple Homekit. Μη σου λέω ψέματα δεν ξέρω τι είναι το blebox, εγώ έδειξα αυτό το switch στον εγκαταστάτη που μου έβαλε το μηχανάκι του γκαραζ και αφού είδε συνδεσμολογίες, τάσεις κτλ μου είπε θα δουλεύει μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα