Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορείς με sonoff mini ή shelly (προτιμώ το shelly), ο παλιός διακόπτης θα δινει την εντολή στο shelly/sonoff και από εκεί θα γίνεται ο έλεγχος της γκαραζόπορτας

• Like 2
  • Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Xdanger είπε

μπορείς με sonoff mini ή shelly (προτιμώ το shelly), ο παλιός διακόπτης θα δινει την εντολή στο shelly/sonoff και από εκεί θα γίνεται ο έλεγχος της γκαραζόπορτας

δεν ειναι τοσο απλο. με σονοφφ μινι κ σελλι πρεπει να αλλαξεις και την συνδεσμολογια των 220v στην πλακετα ωστε να παιρνει εντολη απο το σονοφ ή το σελλυ. ενω το inching το συνδεεις στην πλακετα εκει που δεχεται μπουτον εντολης.

βεβαια το σελλυ μπορεις να το βαλεις σε λειτουργια momentary και να κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα. αλλα ειναι πιο ακριβο και θα κανει και 1 μηνα να ερθει. το ιντσινγκ το βρισκεις ελλαδα και οικονομικα

και με το σονοφφ μινι το ιδιο πραγμα ισχυει.

Επεξ/σία από themis_17
Δημοσ.

Σε πολυκατοικία με μηχανισμό με RF remote (ένα κουμπί) το έχει υλοποιήσει κάποιος ώστε οι άλλοι να μην καταλάβουν κάτι και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το παλιό RF remote;  Τώρα το έχω κάνει με ένα broadlink rf  , αλλά ψήνομαι για κάτι καλύτερο. 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι απλά εννοώ να μην ακυρώνει  τον παλιό τρόπο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για εναλλακτική/backup λειτουργία.

Thnx και τους 2. :)

Πρεπει να πιάνουν τα χερια σου, ειναι πολυ απλό αλλα θελει δυο τρεις κολλήσεις ενα κουτάκι κατασκευων(για να τα βαλεις μεσα) και ενα νεο μπουτον τηλεχειριστηρίου, επίσης πρέπει κάπου να τα κρύψεις μην σου κλέψουν το τηλεχειριστήριο, αυτο δουλευει σε μενα αψογα, θα το ξανα πω ομως οι πορτες των γκαραζ ΔΕΝ πρεπει να ανοιγουν χωρις να εχουμε οπτικη επαφη με την πορτα.

Επίσης ξέχασα να γράψω οτι το sonoff πρέπει να είναι σε λειτουργία "αργής κίνησης"(ετσι το λεει) ατυχη η μετάφραση της εφαρμογής sonoff, σημαίνει λειτουργιά push botton

sonoffg.png

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/9/2020 στις 1:03 ΜΜ, andrikosgr είπε

Υπάρχει περίπτωση αντί να αγοράσω κάποιο smart hub να χρησιμοποιήσω ενα smartphone που έχω ήδη;

π.χ. να κάνει την δουλειά του cp,hub η gatewayqimage.png.96723fac21fd1bc52da8730f0626d059.png

Τελικά γνωρίζει κάποιος; Για να μην κάνω αγορά .. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andrikosgr είπε

Τελικά γνωρίζει κάποιος; Για να μην κάνω αγορά .. 

Χοντρικά όχι, ένα smartphone μόνο ως control panel μπορεί να λειτουργήσει στο σχήμα που έστειλες.

Από εκεί και πέρα το αν χρειάζεσαι hub εξαρτάται από το πόση πολυπλοκότητα θέλεις να έχει το σύστημα σου. Το Google Home πχ (η εφαρμογή, όχι το ηχείο) ή και το Homekit της Apple μπορεί να τρέξει κάποιους απλούς αυτοματισμούς και το hub ουσιαστικά βρίσκεται στο  cloud.  Αλλά στις περιπτώσεις αυτές αφενός περιορίζεσαι στις συσκευές που είναι συμβατές με το κάθε σύστημα, και ειδικά με το Homekit περιορίζεσαι αρκετά, αφετέρου και οι αυτοματισμοί είναι περιορισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε πρώτα ΤΙ θέλεις να κάνεις και για το ΠΩΣ θα το κάνεις υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gippas είπε

Χοντρικά όχι, ένα smartphone μόνο ως control panel μπορεί να λειτουργήσει στο σχήμα που έστειλες.

Από εκεί και πέρα το αν χρειάζεσαι hub εξαρτάται από το πόση πολυπλοκότητα θέλεις να έχει το σύστημα σου. Το Google Home πχ (η εφαρμογή, όχι το ηχείο) ή και το Homekit της Apple μπορεί να τρέξει κάποιους απλούς αυτοματισμούς και το hub ουσιαστικά βρίσκεται στο  cloud.  Αλλά στις περιπτώσεις αυτές αφενός περιορίζεσαι στις συσκευές που είναι συμβατές με το κάθε σύστημα, και ειδικά με το Homekit περιορίζεσαι αρκετά, αφετέρου και οι αυτοματισμοί είναι περιορισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε πρώτα ΤΙ θέλεις να κάνεις και για το ΠΩΣ θα το κάνεις υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Σ ευχαριστώ!!

Το θέμα μου είναι ότι έχω πάρει μικροσυσκευές (π.χ.  Mi Temperature and Humidity Sensor) το οποίο δυστυχώς δεν δουλεύει αν δεν έχω hub Μi.

Αν παίρνω και άλλα τέτοια και δεν ειναι Mi θα χρειαστώ και άλλο hub;

Γι αυτό ρώτησα για το κινητό να τα συνδέσω όλα εκεί 

Επεξ/σία από andrikosgr
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, andrikosgr είπε

Σ ευχαριστώ!!

Το θέμα μου είναι ότι έχω πάρει μικροσυσκευές (π.χ.  Mi Temperature and Humidity Sensor) το οποίο δυστυχώς δεν δουλεύει αν δεν έχω hub Μi.

Εξαρτάται. Το Mi Hub δουλεύει γενικά μόνο με προϊόντα της Xiaomi, οπότε δεν θα μπορείς να συνδέσεις με αυτό μια λάμπα της Philips πχ.

Όμως, μια συσκευή που συνδέεται μέσω wifi θα μπορείς να την χειριστείς μέσω της δικιάς της εφαρμογής.

Αν όμως έχεις μια λάμπα ΤυχαίαΜάρκα που συνδέεται μέσω wifi δεν θα μπορείς να φτιάξεις έναν αυτοματισμό του τύπου "Αν η θερμοκρασία στο Mi Temperature Sensor δείξει 30 άναψε την ΤυχαίαΜάρκα"  γιατί δεν υπάρχει κάτι να συνδέει αυτές τις δύο μεταξύ τους.

Όπως καταλαβαίνεις, το "θα χρειαστώ άλλο hub" εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Αν θες απλά να ανάβεις και να σβήνεις την λάμπα ΤυχαίαΜάρκα από το κινητό σου δεν θα χρειαστείς άλλο hub. Αν θες να ανάβει όταν η θερμοκρασία στο μπάνιο σου ξεπερνάει τους 30 βαθμούς θα χρειαστείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν έχεις HA και ένα zigbee bridge πχ conbee, δεν μπορείς  να τα ελέγξεις και χωρίς το aqara hub? 

Επεξ/σία από johnyboy
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnyboy είπε

το διάβασα ήδη χτες μέσα στο home assistant και σκέφτομαι να πάω για το sonoff zbbridge που παίρνει tasmota. 

Το καλό με το aquara ειναι οτι το βάζεις σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, μπορείς να παίξεις και με το μεγάφωνο του για διάφορες λειτουργίες, το κακό ειναι ότι δεν συνεργάζεται με τίποτα άλλο εκτος απο XIAOMI.

Το usb stick μιλάει με όλα τα zigbee αλλα πρέπει να ειναι σε υπολογίστη ή PI και αυτό δυσκολεύει λίγο το θέμα εγκατάστασης.

Προσωπικά παίζω με Aquara 4 χρόνια τώρα.

1 ώρα πριν, andrikosgr είπε

Σ ευχαριστώ!!

Θέλεις HUB (Home Assistant) όλα τα άλλα ειναι απλά παιχνίδι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, netvoice είπε

Το καλό με το aquara ειναι οτι το βάζεις σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, μπορείς να παίξεις και με το μεγάφωνο του για διάφορες λειτουργίες, το κακό ειναι ότι δεν συνεργάζεται με τίποτα άλλο εκτος απο XIAOMI.

Το usb stick μιλάει με όλα τα zigbee αλλα πρέπει να ειναι σε υπολογίστη ή PI και αυτό δυσκολεύει λίγο το θέμα εγκατάστασης.

Προσωπικά παίζω με Aquara 4 χρόνια τώρα.

Θέλεις HUB (Home Assistant) όλα τα άλλα ειναι απλά παιχνίδι.

ε κοίτα, προς το παρόν θα είναι δίπλα στο pi ότι και να πάρω, μετά δεν φτάνει ένα οπότε θα πάρω άλλα 2-3. για αρχή μια χαρά είναι το sonoff zbbridge. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, johnyboy είπε

ε κοίτα, προς το παρόν θα είναι δίπλα στο pi ότι και να πάρω, μετά δεν φτάνει ένα οπότε θα πάρω άλλα 2-3. για αρχή μια χαρά είναι το sonoff zbbridge. 

Τι εννοείς δεν φθάνει μόνο ένα; Με έναν controller Conbee II ελέγχω 38 συσκευές και ξέρω πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Στο δίκτυο zigbee οι πρίζες, λάμπες κλπ συσκευές που είναι συνδεδεμένες απευθείας με ρεύμα και όχι με μπαταρία λειτουργούν ως αναμεταδότες/ρούτερς, οπότε δεν χρειάζονται περισσότεροι controllers αν δεν μιλάμε για δίκτυα πολλών εκατοντάδων συσκευών.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gippas είπε

Τι εννοείς δεν φθάνει μόνο ένα; Με έναν controller Conbee II ελέγχω 38 συσκευές και ξέρω πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Στο δίκτυο zigbee οι πρίζες, λάμπες κλπ συσκευές που είναι συνδεδεμένες απευθείας με ρεύμα και όχι με μπαταρία λειτουργούν ως αναμεταδότες/ρούτερς, οπότε δεν χρειάζονται περισσότεροι controllers αν δεν μιλάμε για δίκτυα πολλών εκατοντάδων συσκευών.

Σου έχει τύχει να έχεις παρεμβολές από WiFi; Εγώ τώρα ξεκινάω το χτήσιμο με zigbee έχοντας μόνο 6 σένσορες, θερμοκρασίας και διαρροής νερού. Έχω κάθε 2-3 μέρες disconnect σε 2 συγκεκριμένους που δεν είναι μακριά από το rpi. Όταν τα φέρνω κοντά στο rpi, συνδέονται ξανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...