slk200gr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Καλησπέρα παιδιά -και πάλι-. Μόλις παρηγγειλα το echo plus (που έχει hub built in), και πήρα και 3 λάμπες Phillips. Εγώ για να ελέγχω την τηλεόραση, aircondition κτλ θα χρειαστώ το harmony hub της Logitech σωστά; Αυτό παίζει με όλες τις μάρκες τηλεοράσεων, air condition κτλ; Και τέλος αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να ρυθμίζω τον θερμοστάτη στο σπίτι. Φαντάζομαι αυτό είναι σχετικά εύκολο, σωστά (λογικά θα θέλει αλλαγή θερμοστάτη μόνο). Ξέρουμε κανέναν θερμοστάτη που να παίζει με echo plus?? αν η τιβι σου ειναι samsung δεν χρειαζεσε τιποτα αν ειναι Lg οπως η δικη μου η καποια αλλη μαρκα θα χρειαστεις το harmony επισης και για τις αλλες συσκευες
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, slk200gr είπε αν η τιβι σου ειναι samsung δεν χρειαζεσε τιποτα αν ειναι Lg οπως η δικη μου η καποια αλλη μαρκα θα χρειαστεις το harmony επισης και για τις αλλες συσκευες Χωρίς hub πως θα ελέγχει την tv? Δεν λέω μέσω εφαρμογής στο κινητό αλλά γενικότερα
slk200gr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Spect~ είπε Χωρίς hub πως θα ελέγχει την tv? Δεν λέω μέσω εφαρμογής στο κινητό αλλά γενικότερα κατεβαζεις αρχικα αυτο στο κινητο σου ,https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adi.remote.phone&hl=de&hl=de,,πας ρυθμισεις καπου λεει amazon eco και κανεις λογαριασμο για να παρεις κωδικο thats all .Για την ιστορια με το google για οποιαδηποτε τηλεοραση χρειαζεσε το Google Chromecast
samniotis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 τεράστια μαλακία!!! παρέλαβα σήμερα τo echo και αφού πέρασα το skill για τους διακόπτες της sonoff λέω δεν ψάχνω να δω τί παίζει και με την tv? του πούστη λέω, 65άρα qled του 2016 είναι, android app έχει, θα παίζει απευθείας!!! που πά ρε καραμήτρο??? αι σαλάγα τα πρόβατα στου μαντρί ρε τραμπάκουλα που θες και υποστήριξη χωρίς το hub!!! πρέπει λέει να πάρεις το samsung hub και να σκάσεις άλλα 100 ευρώπουλα για να παίζει! αλλά μην στεναχωριέσαι παλικάριμ, σου έχουμε workaround!!! κατέβασε την παραπάνω εφαρμογή (smart tv remote) που έχει και skill για να παίζει απο εκεί) ε την κατεβάζω, ε την ξεκινάω και όταν της λές την Αλεξούλας να κλείσει την τηλεόραση, χάνει την σύνδεση η εφαρμογή και σιγά μην την ξανανοίξει και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα μου λέει το κορίτσ ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί να συνδεθεί με το συγκεκριμένο skill ε ρε, άντε να ρθεί το Rm Pro μπας και δουμε άσπρη μέρα! άντε μη .......
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Ενώ εγώ με το 50 ευρώ πήρα το raspberry και τα κάνω όλα 😜 Γενικά θεωρώ ότι οποία εταιρεία ανοιχτεί πιο γρήγορα στους αυτοματισμόυς και δώσει το ελεύθερο στους προγράμματιστες θα έχει ένα προβάδισμα στην αγορά
cambo99 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 1 hour ago, samniotis said: τεράστια μαλακία!!! παρέλαβα σήμερα τo echo και αφού πέρασα το skill για τους διακόπτες της sonoff λέω δεν ψάχνω να δω τί παίζει και με την tv? του πούστη λέω, 65άρα qled του 2016 είναι, android app έχει, θα παίζει απευθείας!!! που πά ρε καραμήτρο??? αι σαλάγα τα πρόβατα στου μαντρί ρε τραμπάκουλα που θες και υποστήριξη χωρίς το hub!!! πρέπει λέει να πάρεις το samsung hub και να σκάσεις άλλα 100 ευρώπουλα για να παίζει! αλλά μην στεναχωριέσαι παλικάριμ, σου έχουμε workaround!!! κατέβασε την παραπάνω εφαρμογή (smart tv remote) που έχει και skill για να παίζει απο εκεί) ε την κατεβάζω, ε την ξεκινάω και όταν της λές την Αλεξούλας να κλείσει την τηλεόραση, χάνει την σύνδεση η εφαρμογή και σιγά μην την ξανανοίξει και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα μου λέει το κορίτσ ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί να συνδεθεί με το συγκεκριμένο skill ε ρε, άντε να ρθεί το Rm Pro μπας και δουμε άσπρη μέρα! άντε μη ....... Για την παραπάνω εφαρμογή αν διάβασες τα σχόλια στο Play Store δεν θα την έβαζες καν! Γενικά τις τηλεοράσεις μην τις θεωρείς και πολύ smart ακόμη. Δουλεύουν μεν με πατέντες τύπου harmony κλπ , αλλά οι εταιρίες δεν καίγονται να βάλουν υποστήριξη σε alexa κλπ.
slk200gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, cambo99 είπε Για την παραπάνω εφαρμογή αν διάβασες τα σχόλια στο Play Store δεν θα την έβαζες καν! Γενικά τις τηλεοράσεις μην τις θεωρείς και πολύ smart ακόμη. Δουλεύουν μεν με πατέντες τύπου harmony κλπ , αλλά οι εταιρίες δεν καίγονται να βάλουν υποστήριξη σε alexa κλπ. Και με το harmony παντως βλεπω διαφορες μακακιες δεν ειναι και πολυ στρωτο το μηχανακι 8 ώρες πριν, Spect~ είπε Ενώ εγώ με το 50 ευρώ πήρα το raspberry και τα κάνω όλα 😜 Γενικά θεωρώ ότι οποία εταιρεία ανοιχτεί πιο γρήγορα στους αυτοματισμόυς και δώσει το ελεύθερο στους προγράμματιστες θα έχει ένα προβάδισμα στην αγορά Δεν εχουμε ολοι τις γνωσεις ουτε την υπομονη ρε αδερφε για αυτο και ψαχνουμε ετοιμες λυσεις
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, slk200gr είπε Και με το harmony παντως βλεπω διαφορες μακακιες δεν ειναι και πολυ στρωτο το μηχανακι Απορία, οι συσκευές που ελέγχει πρέπει να είναι σε ακτίνα 360 μοιρών στον χώρο του δωματίου ή όχι; έχει ir σε συγκεκριμένη μεριά η περιμετρικά; τι εμβέλεια έχει; 4 λεπτά πριν, slk200gr είπε Δεν εχουμε ολοι τις γνωσεις ουτε την υπομονη ρε αδερφε για αυτο και ψαχνουμε ετοιμες λυσεις Για την υπομονή δεκτό, για τις γνώσεις θεωρώ ότι δεν είναι κάτι δύσκολο για κάποιον που του κόβει λίγο και κατανοεί δύο πράγματα. Άσε που για αυτό υπάρχουν και τα φόρουμ.
slk200gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 34 λεπτά πριν, Spect~ είπε Απορία, οι συσκευές που ελέγχει πρέπει να είναι σε ακτίνα 360 μοιρών στον χώρο του δωματίου ή όχι; έχει ir σε συγκεκριμένη μεριά η περιμετρικά; τι εμβέλεια έχει; Δυσκολα να σε απαντησω γιατι ο χωρος μου ειναι τετραγωνισμενος οποτε δεν ειδα καποιο θεμα ουτε την εμβελεια μπορω να ξερω γιατι δεν ζοριστηκε πουθενα παντως σιγουρα θα πρεπει να εχει οπτικη προς το μηχανημα που θελεις να χειριστεις στο ir ,δινει και ενα αντάπτορα με καλωδιο για επεκταση σε περίπτωση που δεν εχεις οπτικη επαφη
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, slk200gr είπε Δυσκολα να σε απαντησω γιατι ο χωρος μου ειναι τετραγωνισμενος οποτε δεν ειδα καποιο θεμα ουτε την εμβελεια μπορω να ξερω γιατι δεν ζοριστηκε πουθενα παντως σιγουρα θα πρεπει να εχει οπτικη προς το μηχανημα που θελεις να χειριστεις στο ir ,δινει και ενα αντάπτορα με καλωδιο για επεκταση σε περίπτωση που δεν εχεις οπτικη επαφη Χμμ αυτο που φοβόμουν. Ουσιαστικά θα πρέπει να έχεις κατα κάποιο τρόπο τις συσκευές "μαζεμένες". Θα ήταν καλό αν μπορούσες να έχεις το hub κάπου και μετά να είχες την δυνατότητα για IR wireless receiver για άλλους χώρους. Κοιτάω τις λύσεις που παίζουν γιατί έχω 5.1 ηχεία στην τηλεόραση οπότε και δεν μπορώ να χειριστώ τον ήχο μέσω του home assistant και θα πρέπει να πάω σε IR αναγκαστικά.
cambo99 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Spect~ said: Χμμ αυτο που φοβόμουν. Ουσιαστικά θα πρέπει να έχεις κατα κάποιο τρόπο τις συσκευές "μαζεμένες". Θα ήταν καλό αν μπορούσες να έχεις το hub κάπου και μετά να είχες την δυνατότητα για IR wireless receiver για άλλους χώρους. Κοιτάω τις λύσεις που παίζουν γιατί έχω 5.1 ηχεία στην τηλεόραση οπότε και δεν μπορώ να χειριστώ τον ήχο μέσω του home assistant και θα πρέπει να πάω σε IR αναγκαστικά. Ο αντάπτορας έχει +2 προεκτάσεις ( τις τοποθετείς προς διαφορετικές γωνίες του σπιτιού σου ) , οπότε λογικά θα καλύψει το σπίτι σου αν ειναι φυσιολογικά τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση αγοράζεις και δεύτερο και τρίτο harmony hub και κάνεις τη δουλειά σου . Λεφτά να υπάρχουν και όλα γίνονται! Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2018 από cambo99
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Εννοείται ότι αν έχεις λεφτά κάνεις ότι θες, όπως το ότι παίρνεις συσκευές που δεν χρειάζονται καν το harmony hub για να παίξουν. Μάλλον θα πάω σε diy που τα ελέγχεις μέσω WiFi οπότε τα βάλεις όπου θες, σίγουρα δεν έχουν την ευκολία του harmony αλλά δεν κοστίζει και τοσο 1
vrwmiaris Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Να ρωτήσω κάτι, έχω το Xiaomi gateway, δύο zigbee διακόπτες που πάνω έχω την τηλεόραση και το σιλντ.έχω δύο διακόπτες aqara που προγραμματίζει ς τις λειτουργίες που θέλεις,Π.χ; μόνο κλικ, διπλό, παρατεταμένο.και με αυτό ανοίγω την τηλεόραση, την λεντ ταινία και τα φώτα.Επίσης βλέπω θερμοκρασία σπιτιού με τον αισθητήρα ου έχω.όλα αυτά με βγήκαν κάτω από 50€ συν 17€ Η ταινία.με το mi home ελέγχω τα πάντα από το κινητό μου.Η λύση με το hub τι παραπάνω δίνει;Ή να βάλω ένα rpi. Εδιτ: τα κομμάτια τα πήρα σε προσφορά με κουπόνια , όταν έβλεπα χαμηλή τιμή.
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Με το hub μπορείς να τα ελέγχεις μέσω ίντερνετ και εκτός σπιτιού όπως και με το RPi με το δεύτερο έχεις το ακόμη πιο σημαντικό για εμένα ότι δεν επικοινώνεις με το σπίτι σου μέσω του σερβερ κάποιου τρίτου με ότι αυτό συνεπάγεται όπως μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσει να χρεώνει, αν ο σερβερ του είναι offline δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα μέσω ίντερνετ κλπ. Επίσης με το rpi μπορείς να βάλεις και ότι άλλο θες από αλλες εταιρείες και τεχνολογίες όπως zigbee zwave κλπ
vrwmiaris Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Spect~ είπε Με το hub μπορείς να τα ελέγχεις μέσω ίντερνετ και εκτός σπιτιού όπως και με το RPi με το δεύτερο έχεις το ακόμη πιο σημαντικό για εμένα ότι δεν επικοινώνεις με το σπίτι σου μέσω του σερβερ κάποιου τρίτου με ότι αυτό συνεπάγεται όπως μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσει να χρεώνει, αν ο σερβερ του είναι offline δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα μέσω ίντερνετ κλπ. Επίσης με το rpi μπορείς να βάλεις και ότι άλλο θες από αλλες εταιρείες και τεχνολογίες όπως zigbee zwave κλπ Έχεις δίκιο αυτό με τον τρίτο σέρβερ. Μα και εκτός σπιτιού τα χειρίζομαι αυτά όχι μόνο μέσα.Να ξεκινήσω project με rpi θα πάει πάλι άνω του 60€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα