tvkal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Zigbee δεν σε παιρνει; Το κόστος σκέφτομαι. Εν τω μεταξύ είδα και αυτήν τη δυνατότητα με 2 διακόπτες που δεν ειναι μαζί τοποθετημένοι να να ελέγχεις ένα φως και ομολογώ μου άρεσε καθώς δεν χρειάζεσαι αλέ ρετούρ διατάξεις και ηλεκτρολογικά κουτιά να χωράνε μέσα οι διακόπτες. Νομίζω οτι ειναι συν σε εμένα που μπορώ να βάλω δέκτες οπου θέλω. Πως σου φαίνεται σαν σκέψη ? Αυτοί οι διακόπτες σου άρεσαν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tvkal είπε Το κόστος σκέφτομαι. Εν τω μεταξύ είδα και αυτήν τη δυνατότητα με 2 διακόπτες που δεν ειναι μαζί τοποθετημένοι να να ελέγχεις ένα φως και ομολογώ μου άρεσε καθώς δεν χρειάζεσαι αλέ ρετούρ διατάξεις και ηλεκτρολογικά κουτιά να χωράνε μέσα οι διακόπτες. Νομίζω οτι ειναι συν σε εμένα που μπορώ να βάλω δέκτες οπου θέλω. Πως σου φαίνεται σαν σκέψη ? Αυτοί οι διακόπτες σου άρεσαν πόσους διακόπτες θες, πόσες παγίδες και ποιο είναι το ταβάνι σου στα λεφτά. γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά που θες να κάνεις με τον χρόνο και το χρήμα που θες να διαθέσεις, και τον τρόπο που θες να το κάνεις, σίγουρα δεν γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leuteris107 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Spect~ είπε https://www.home-assistant.io/integrations/workday/ το entitiy_id που λεει να σβησεις αναφαίρεται σε άλλα σημεια κωδικα οχι εκει. στο λεω γιατι και γω το ψαχνα Βρήκες κάτι… Το μήνυμα που βγάζει είναι: The 'entity_id' option is deprecated, please remove it from your configuration Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από leuteris107 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Spect~ είπε πόσους διακόπτες θες, πόσες παγίδες και ποιο είναι το ταβάνι σου στα λεφτά. γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά που θες να κάνεις με τον χρόνο και το χρήμα που θες να διαθέσεις, και τον τρόπο που θες να το κάνεις, σίγουρα δεν γίνεται 14 διακόπτες Χ 14 περίπου ευρώ κομπλέ + 10 παγίδες Χ 7 περίπου ευρώ, συνολικά 260-280 ευρώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tvkal είπε 14 διακόπτες Χ 14 περίπου ευρώ κομπλέ + 10 παγίδες Χ 7 περίπου ευρώ, συνολικά 260-280 ευρώ και με τι θα τα κανεις να δουλευουν ωστε οταν οπλιζει το ενα να αναβει το αλλο; αν σκεφτεσαι το IFTTT να ξερεις εχει συνδρομη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Spect~ είπε και με τι θα τα κανεις να δουλευουν ωστε οταν οπλιζει το ενα να αναβει το αλλο; αν σκεφτεσαι το IFTTT να ξερεις εχει συνδρομη Ειχα πει σε παλιότερο ποστ οτι ήθελα κάτι να κλείνει τα κλιματιστικά οταν τα παράθυρα είναι ανοικτά. Γι αυτο και θέλω 10 επαφές παραθύρων. Θέλω με το broadlink θα κλείνω τα κλιματιστικά οταν ανοίγει παράθυρο. Οι διακόπτες που είπα δεν εμπλέκονται κάπου με τις παγίδες, απλά να αναβουν και να σβύνουν τα φώτα εξ αποστάσεως. Δεν θα μπλεχτούν σε κάποιο σενάριο. Εντοπίζεις κάποιο λάθος ? Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2020 από tvkal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, tvkal είπε Ειχα πει σε παλιότερο ποστ οτι ήθελα κάτι να κλείνει τα κλιματιστικά οταν τα παράθυρα είναι ανοικτά. Γι αυτο και θέλω 10 επαφές παραθύρων. Θέλω με το broadlink θα κλείνω τα κλιματιστικά οταν ανοίγει παράθυρο. Οι διακόπτες που είπα δεν εμπλέκονται κάπου με τις παγίδες, απλά να αναβουν και να σβύνουν τα φώτα εξ αποστάσεως. Δεν θα μπλεχτούν σε κάποιο σενάριο. Εντοπίζεις κάποιο λάθος ? Πως θα μιλάνε όλα αυτά μεταξύ τους; Τι θα τρέχει τους αυτοματισμούς που θες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Πως θα μιλάνε όλα αυτά μεταξύ τους; Τι θα τρέχει τους αυτοματισμούς που θες; 1. Εβαλα ήδη το broadlink και ανοιγοκλείνω κλιματιστικά και τηλεόραση και επισης έχω πληροφορία θερμοκρασίας και υγρασίας δωματίου. 2. Κάποιος εδώ ανέφερε οτι οι επαφές Sonoff RF εντοπίζονται από το broadlink. Ισχύει αυτό ή όχι ? 3. Αν ισχύει θέλω το broadlink να κλείνει το κλιματιστικό όταν ανοίγει μια επαφή. Γίνεται με ρουτίνα ? 4. Επίσης σε διαφορετικό ρόλο, με διαφορετική χρήση θέλω να βάλω 10 διακόπτες RF να ελέγχουν ρελέ RF και ισάριθμα φώτα. Αυτό γίνεται. 5. Αφού αυτό γίνεται, μπορεί το broadlink να εντοπίσει τα 10 ρελέ RF ? Και τέλος 6. Ολα αυτά εφόσον δουλεύουν μπαίνουν σε google home assistant. Γινεται ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μια ερώτηση πιο πολυ για να το ξεμπερδευω στο μυαλό μου σχετικά με το zigbee. Αυτό που ξέρω είναι ότι δουλεύει με mesh και ότι δεν δουλεύουν όλες οι συνδεδεμένες συσκευές ως "hotspot". Από εκεί και πέρα, μπορώ να βάλω ένα bridge μιας εταιρίας και να παίζουν εκεί πάνω κι άλλες? Υπάρχει περιορισμός στις συσκευές που συνδέονται? Η εφαρμογή που τις ελέγχεις είναι της εταιρείας που έχει φτιάξει το bridge ή την συσκευή? Ποιας εταιρίας bridge είναι προτιμότερο (από θέμα ευκολίας λειτουργίας, αξιοπιστίας κλπ); Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrikosgr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχει περίπτωση αντί να αγοράσω κάποιο smart hub να χρησιμοποιήσω ενα smartphone που έχω ήδη; π.χ. να κάνει την δουλειά του cp,hub η gatewayq Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2020 από andrikosgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tvkal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Εβαλα broadlink και σύνδεσα τα κλιματιστικά μου Fujitsu inverter 10ετίας και είμαι ενθουσιασμένος μέχρι τώρα. Επίσης σύνδεσα και τηλεόραση SONY smart android 2ετίας 4k χωρίς προβλήματα. Δυσκολεύτηκα λίγο με το KAON της CosmoteTV, δεν το βρήκα στη βιβλιοθήκη των τηλεχειριστηρίων αλλά το πέρασα manually και learn κουμπί με κουμπί. Ετοιμο και αυτό. Αν κάποιος έχει βρεί το έτοιμο σετ για το KAON της CosmoteTV ας με ενημερώσει. Σύνδεσα επίσης μια κάμερα Ezviz Husky για εξωτερική επιτήρηση, νομίζω οτι είναι πολύ καλή, αγορασμένη στα 44,90ευρώ, πολύ καλή τιμή νομίζω γι αυτά που προσφέρει. Μένει να την εφοδιάσω με μια κάρτα μνήμης στα 128gb καθώς τώρα έχει μόνο μια εβδομάδα δωρεάν αποθήκευση στο cloud. Τέλος σύνδεσα την πόρτα του γκαράζ με αυτοματισμό wifi ανοίγματος, χάρη στην βοήθεια κάποιων φίλων εδω μέσα. Με ενα απλό 5V sonoff ρελέ χωρίς καποια μετατροπή πηρα τροφοδοσία απο εκεί που έπαιρνε και το μοτέρ με ένα μετασχηματιστή 5V, το σύνδεσα εκεί που θα έμπαινε αν είχε ο on-off διακόπτης, το έβαλα σε ένα πλαστικό για να μην ακουμπήσει πουθενα και έχουμε προβλήματα και το έβαλα και αυτό μέσα στο κάλυμμα του μηχανήματος. Τα υπάρχοντα τηλεχειριστήρια δουλεύουν κανονικά. Παραθέτω και τη φωτο για να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, fingolfingr είπε Μια ερώτηση πιο πολυ για να το ξεμπερδευω στο μυαλό μου σχετικά με το zigbee. Αυτό που ξέρω είναι ότι δουλεύει με mesh και ότι δεν δουλεύουν όλες οι συνδεδεμένες συσκευές ως "hotspot". Από εκεί και πέρα, μπορώ να βάλω ένα bridge μιας εταιρίας και να παίζουν εκεί πάνω κι άλλες? Υπάρχει περιορισμός στις συσκευές που συνδέονται? Η εφαρμογή που τις ελέγχεις είναι της εταιρείας που έχει φτιάξει το bridge ή την συσκευή? Ποιας εταιρίας bridge είναι προτιμότερο (από θέμα ευκολίας λειτουργίας, αξιοπιστίας κλπ); Ευχαριστω χωρίς να είμαι 100% αλλά 99,9% δεν μπορεί μια συσκευή να τις ελέγχει όλες (κάτι σε lord of the rings μου θυμίζει αυτό) Προσωπικά έχω το deconz conbee ii όπου έχει λίστα με (πολλές) συσκευές που μπορεί να επικοινωνήσει αλλά προφανώς δεν είναι όλες. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι γιατί δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 11 ώρες πριν, tvkal είπε Καλησπέρα, Εβαλα broadlink και σύνδεσα τα κλιματιστικά μου Fujitsu inverter 10ετίας και είμαι ενθουσιασμένος μέχρι τώρα. Επίσης σύνδεσα και τηλεόραση SONY smart android 2ετίας 4k χωρίς προβλήματα. Δυσκολεύτηκα λίγο με το KAON της CosmoteTV, δεν το βρήκα στη βιβλιοθήκη των τηλεχειριστηρίων αλλά το πέρασα manually και learn κουμπί με κουμπί. Ετοιμο και αυτό. Αν κάποιος έχει βρεί το έτοιμο σετ για το KAON της CosmoteTV ας με ενημερώσει. Σύνδεσα επίσης μια κάμερα Ezviz Husky για εξωτερική επιτήρηση, νομίζω οτι είναι πολύ καλή, αγορασμένη στα 44,90ευρώ, πολύ καλή τιμή νομίζω γι αυτά που προσφέρει. Μένει να την εφοδιάσω με μια κάρτα μνήμης στα 128gb καθώς τώρα έχει μόνο μια εβδομάδα δωρεάν αποθήκευση στο cloud. Τέλος σύνδεσα την πόρτα του γκαράζ με αυτοματισμό wifi ανοίγματος, χάρη στην βοήθεια κάποιων φίλων εδω μέσα. Με ενα απλό 5V sonoff ρελέ χωρίς καποια μετατροπή πηρα τροφοδοσία απο εκεί που έπαιρνε και το μοτέρ με ένα μετασχηματιστή 5V, το σύνδεσα εκεί που θα έμπαινε αν είχε ο on-off διακόπτης, το έβαλα σε ένα πλαστικό για να μην ακουμπήσει πουθενα και έχουμε προβλήματα και το έβαλα και αυτό μέσα στο κάλυμμα του μηχανήματος. Τα υπάρχοντα τηλεχειριστήρια δουλεύουν κανονικά. Παραθέτω και τη φωτο για να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι. ο φορτιστής τι ρόλο παίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Spect~ είπε ο φορτιστής τι ρόλο παίζει; ακυρο Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2020 από userAnon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, userAnon είπε δίνει 5v και γιατι οχι αυτο χωρις πατεντες; https://www.hellasdigital.gr/smartliving/sonoff/sonoff-1-channel-inching-self-locking-wifi-wireless-switch-5v/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα