Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/9/2020 στις 10:34 ΜΜ, Spect~ είπε

όχι εγω πατάω τον ένα διακόπτη μια φορά για να κατέβει και τον άλλον μια φορά για να ανέβει. 

όχι οι διακόπτες μου είναι zigbee & sonoff touch οπότε δεν έχω έμπειρισ για να σου πω. αν θες κάτι για την σύνδεση κλπ πες μου

Ήρθε το καινούργιο μοτέρ και δούλεψε αυτή τη φορά το shelly....έστω με το δεύτερο καλιμπράρισμα!

Πριν τρέξω το πρώτο είχα ορίσει στα 235watt να κόβει βάσει των οδηγιών σου, αλλά απέτυχε το καλιμπράρισμα γιατί το ρολό έπαιζε στα 230 με 232 watt στο πάνω κάτω του.

Ίσως να του έβαλα μικρό όριο φοβούμενος μην αρχίσει κι αυτό τα κρακ κρακ και το κάψω.

Στην δεύτερη προσπάθεια απενεργοποίησα τελείως στα πόσα να κόβει 🥶 και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με 2 φορές πάνω κάτω! Τώρα που δουλεύει λέω να μην το πειράξω για να του ορίσω να κόβει σε κάποιο όριο watt...

Επίσης τώρα μου δείχνει και πόσο % είναι ανοιχτό ή κλειστό. Λειτουργεί και με την alexa μια χαρά, απλώς δεν μπορεί ή δεν έχω βρει την κατάλληλη εντολή να το ανοίγω π.χ στο 50%....αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό 😎

Α, επίσης μου άλλαξε και την λειτουργία των φυσικών μπουτόν. Ενώ πριν το σετάρισμα του shelly, έπρεπε να κρατάω πατημένο το πάνω ή το κάτω για το ανεβοκατέβασμα, τώρα έγινε....one touch, το οποίο βολεύει εξαιρετικά!

4 ώρες πριν, suffocater είπε

Πηρα μια σκουπα xiaomi προσφατα και αναρωτιεμαι αν υπαρχει η δυνατοτητα και πως να την βαζω να καθαρίζει μόνο ενα δωματιο,κ οχι ολο το σπιτι καθε φορα,μεσα απ την εφαρμογή mi home.πχ μόνο την κουζινα.

Στην εφαρμογη εχω ονομασει διαφορετικα τα διαφορα δωματια.

Στην δική μου xiaomi mop pro, πατάω επάνω στον χάρτη το δωμάτιο-α που θέλω και μετά start.

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, cantonas είπε

Α, επίσης μου άλλαξε και την λειτουργία των φυσικών μπουτόν. Ενώ πριν το σετάρισμα του shelly, έπρεπε να κρατάω πατημένο το πάνω ή το κάτω για το ανεβοκατέβασμα, τώρα έγινε....one touch, το οποίο βολεύει εξαιρετικά!

Αν είναι κλειστό πχ και θες να το ανεβάσεις μέχρι την μέση από τους φυσικούς διακόπτες, τώρα πως το κάνεις; Αν το πατάς πλέον μια φορά και κατεβαίνει πως το σταματάς;

• Moderators
2 λεπτά πριν, red7genius είπε

Αν είναι κλειστό πχ και θες να το ανεβάσεις μέχρι την μέση από τους φυσικούς διακόπτες, τώρα πως το κάνεις; Αν το πατάς πλέον μια φορά και κατεβαίνει πως το σταματάς;

Πατας άλλη μια το ιιδο κουμπι. δηλαδη πατας το πανω για να ανοιξει και οταν θελεις να σταματησει πατας αλλη μια φορα το πανω

• Like 1
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, cantonas είπε

Ήρθε το καινούργιο μοτέρ και δούλεψε αυτή τη φορά το shelly....έστω με το δεύτερο καλιμπράρισμα!

Πριν τρέξω το πρώτο είχα ορίσει στα 235watt να κόβει βάσει των οδηγιών σου, αλλά απέτυχε το καλιμπράρισμα γιατί το ρολό έπαιζε στα 230 με 232 watt στο πάνω κάτω του.

Ίσως να του έβαλα μικρό όριο φοβούμενος μην αρχίσει κι αυτό τα κρακ κρακ και το κάψω.

Στην δεύτερη προσπάθεια απενεργοποίησα τελείως στα πόσα να κόβει 🥶 και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με 2 φορές πάνω κάτω! Τώρα που δουλεύει λέω να μην το πειράξω για να του ορίσω να κόβει σε κάποιο όριο watt...

Επίσης τώρα μου δείχνει και πόσο % είναι ανοιχτό ή κλειστό. Λειτουργεί και με την alexa μια χαρά, απλώς δεν μπορεί ή δεν έχω βρει την κατάλληλη εντολή να το ανοίγω π.χ στο 50%....αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό 😎

Στην δική μου xiaomi mop pro, πατάω επάνω στον χάρτη το δωμάτιο-α που θέλω και μετά start.

Ετσι γινεται οντως,σε ευχαριστω πολυ

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Πατας άλλη μια το ιιδο κουμπι. δηλαδη πατας το πανω για να ανοιξει και οταν θελεις να σταματησει πατας αλλη μια φορα το πανω

Έτσι ακριβώς. 

Στις 15/9/2020 στις 11:51 ΜΜ, Son^Goku είπε

Γεια σας έχω 2 απορίες για εσάς. Η πρώτη είναι πως ενώ είχα σχεδιάσει να αντικαταστήσω τους διακόπτες για τα φώτα με σονοφ η τιμή των μεταφορικών τους πήγε στο Θεό. Σε αλι και gearbest έχουν 11€ οι διακόπτες και €26 τα μεταφορικά. Σημείωση ότι μένω Κύπρο. Υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση; Άλλη μάρκα ή άλλη πλατφόρμα;

Το 2ο στην εικόνα που ανεβάζω είναι ο πίνακας ελέγχου της θέρμανσης. Είναι 2 ζωνών όπου έχει αισθητήρα για την θερμοκρασία στον όροφο στο ισόγειο και στο ντεπόζιτο του νερού. Είναι σώματα με heat pump hitachi. Όταν ρώτησα τον εγκατάστατη για σμαρτ μου είπε ότι γίνεται με το επίσημο εξάρτημα της hitachi και ότι θα στοιχίσει 500€. Υπάρχει κάτι άλλο συμβατό για να το κάνω μόνος μου; Της google ή της amazon; Θα χρειαστεί κάποια επιπρόσθετη καλωδίωση;

IMG_20200915_234253.jpg

Άνοιξα το πάνελ της θέρμανσης. Είναι συμβατό με νεστ;

IMG_20200917_163537.jpg

Στις 15/9/2020 στις 11:51 ΜΜ, Son^Goku είπε

Γεια σας έχω 2 απορίες για εσάς. Η πρώτη είναι πως ενώ είχα σχεδιάσει να αντικαταστήσω τους διακόπτες για τα φώτα με σονοφ η τιμή των μεταφορικών τους πήγε στο Θεό. Σε αλι και gearbest έχουν 11€ οι διακόπτες και €26 τα μεταφορικά. Σημείωση ότι μένω Κύπρο. Υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση; Άλλη μάρκα ή άλλη πλατφόρμα;

Το 2ο στην εικόνα που ανεβάζω είναι ο πίνακας ελέγχου της θέρμανσης. Είναι 2 ζωνών όπου έχει αισθητήρα για την θερμοκρασία στον όροφο στο ισόγειο και στο ντεπόζιτο του νερού. Είναι σώματα με heat pump hitachi. Όταν ρώτησα τον εγκατάστατη για σμαρτ μου είπε ότι γίνεται με το επίσημο εξάρτημα της hitachi και ότι θα στοιχίσει 500€. Υπάρχει κάτι άλλο συμβατό για να το κάνω μόνος μου; Της google ή της amazon; Θα χρειαστεί κάποια επιπρόσθετη καλωδίωση;

IMG_20200915_234253.jpg

7 ώρες πριν, Son^Goku είπε

IMG_20200917_163537.jpg

Θυμήθηκα ότι υπάρχει ακόμη μια εγκατάσταση στις βάνες δε ξέρω αν βοηθάει.

IMG_20200917_235744.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, emperor4her είπε

καλημερα, εχουμε προχειρη καμια ledoταινια 2μετρα rgb ή rgbw αρκετα φωτεινη? 

Εγώ πήρα 5μετρες blitzwolf και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μακρυ καλώδιο και αρκετά φωτεινή. Βγαίνει και σε 2μετρη

Το κακό του είναι οτι από το ενσωματωμένο χειριστήριο για να κλείσει... Θέλει διαδικασία. Εμένα δεν με απασχολει γιατί τις έχω να ανοίγουν μόνες τους συγκεκριμένες ωρες. Από.το κινητό/alexa όλα καλα

Επεξ/σία από fingolfingr

54 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Εγώ πήρα 5μετρες blitzwolf και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μακρυ καλώδιο και αρκετά φωτεινή. Βγαίνει και σε 2μετρη

Το κακό του είναι οτι από το ενσωματωμένο χειριστήριο για να κλείσει... Θέλει διαδικασία. Εμένα δεν με απασχολει γιατί τις έχω να ανοίγουν μόνες τους συγκεκριμένες ωρες. Από.το κινητό/alexa όλα καλα

θα ηθελα να τις συνδεσω στο ιδιο φωτιστικο που υπαρχει στο ταβανι, και να ανοιγοκλεινουν απο το διακοπτη στον τοιχο σε fefault θερμο λευκο. επειτα αν θελω να μπορω να αλλαξω χρωμα ενταση κλπ απο το κινητο. κομπιουτερακια δεν με πολυ ενδιαφερουν! θα μπορω να το ρυθμισω ετσι? 

1 ώρα πριν, emperor4her είπε

θα ηθελα να τις συνδεσω στο ιδιο φωτιστικο που υπαρχει στο ταβανι, και να ανοιγοκλεινουν απο το διακοπτη στον τοιχο σε fefault θερμο λευκο. επειτα αν θελω να μπορω να αλλαξω χρωμα ενταση κλπ απο το κινητο. κομπιουτερακια δεν με πολυ ενδιαφερουν! θα μπορω να το ρυθμισω ετσι? 

Αυτές συνδέονται σε απλή πρίζα. Αν δεν κάνω λαθος όταν έρχεται το ρεύμα επιστρέφει στην παλιά κατάσταση.

Επειδή όμως έχει 1.5 μέτρο καλώδιο μέχρι τον controller και άλλο 1.5 μέτρο μέχρι την ταινία.... Δεν ξέρω αν θα σε βολεψει.

Στις 16/9/2020 στις 7:46 ΜΜ, papars είπε

Είμαι ηλεκτρονικός οπότε δεν χρειάστηκα βοήθεια να το συνδέσω.  Πολύ απλή εγκατάσταση: ρεύμα και σύνδεση με τον καυστήρα.  Τον έχω 2 σεζόν αλλά μόνο από αρχές του 2020 έγινε εφικτό να βάλω ελληνική διεύθυνση.  Και το ECO δουλεύει και το comfort και όλα.

Στην αρχή είχα προβλήματα με αρκετά θέματα και είχα επικοινωνία με την υποστήριξη.  Παρόλο που ήμουν Ελλάδα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να με εξυπηρετήσουν.  Η πρώτη ερώτηση ήταν από που το αγόρασα; (amazon).  Το βασικό που είχα είναι ότι δεν επικοινωνούσε σωστά με τον καυστήρα μου (με Opentherm). Βγάλανε μερικές ενημερώσεις λογισμικού και έστρωσαν όλα.  Οι ενημερώσεις γίνονται αυτόματα και δεν χαλάνε ρυθμίσεις.  Στις αρχές η εφαρμογή δεν εμφανιζόταν στο playstore με ελληνική διεύθυνση.  Την έκανα side load την εφαρμογή μέχρι που ενεργοποιήθηκε από αυτούς η Ελλάδα - οπότε η εφαρμογή εμφανίζεται κανονικά.

Το χειριστήριο τοίχου το έχω ενεργοποιήσει 1 ή 2 φορές όλο τον καιρό.  Όλα τα κάνω από την εφαρμογή.

Τι με ενοχλεί:

Δεν έχει επιλογές για ρυθμίσεις θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης (είπαν ότι θα το βάλουν κάποια στιγμή). 

Δεν έχει ρυθμίσεις παραμετροποίησης opentherm (μικρό το κακό - ελάχιστος κόσμος θα ασχοληθεί).  Γενικά με το opentherm δεν τα πάει και πολύ καλά αφού υποστηρίζει μόνο ένα μικρό σετ των εντολών (τα ίδια κάνουν πάνω κάτω σχεδόν όλοι οι διακόπτες συμβατοί με Opentherm)

Δεν έχει on/off.  Αυτό είναι επιλογή τους που δεν την καταλαβαίνω. Δηλαδή αν τον βάλω off ή on με το χέρι - κατεβάζοντας τον θερμοστάτη στο OFF ή επιλέγοντας μια θερμοκρασία - κρατάει την κατάσταση αυτή μέχρι την επόμενη εντολή του προγράμματος (schedule).  Ακόμα και το away mode δεν είναι off -είναι επιλογή μιας χαμηλής θερμοκρασίας (default 16C)

Επίσης για αρκετές επιλογές έχει χρονοδιακόπτη.  Δηλαδή αν ζητήσεις boost - αυτό είναι για π.χ. 2 ώρες.

Privacy?  Σε όλα τα προβλήματα που είχα επικοινωνία με την υποστήριξη μπορούσαν να δουν αρκετές μέρες πίσω, πότε άνοιξε / έκλεισε, τι έκανε κλπ.  Δεν ξέρω αν αυτά τα τραβάγανε από το μηχάνημά μου ή από τον server τους.  Φτιάχνεις λογαριασμό για να λειτουργήσει η εφαρμογή -κατανοητό για να μπορείς να την βλέπεις από παντού.

Αυτό που είχα αρχικά στο μάτι είναι το Honeywell Lyric T6 ή T6r.  Αλλά έχει διπλάσια τιμή από το wiser.  Μάλιστα οι οδηγίες του boiler μου αναφέρουν μόνο την honeywell σαν συμβατή μαζί του.

Πάντως δεν έχω λόγο να αλλάξω τον wiser. Μια χαρά τα πάει.

και αν χαλάσει τι κάνεις - βάφεις τοίχο;

Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Με κάλυψαν αυτά που είπες. Πάντως η εφαρμογή Wiser Heat δεν φαίνεται πια στο Play Store της Google. Θα τον παραγγείλω όμως όπως και να έχει και θα εγκαταστήσω το apk.

Καλησπέρα... Θέλω να πάρω έναν motion detector σαν αυτόν https://www.skroutz.gr/s/23912198/Xiaomi-Mi-Motion-Sensor-Ασύρματος-7m-YTC4041GL-Λευκό.html . Συνδέεται με alexa? 

3 λεπτά πριν, cool_ted είπε

Καλησπέρα... Θέλω να πάρω έναν motion detector σαν αυτόν https://www.skroutz.gr/s/23912198/Xiaomi-Mi-Motion-Sensor-Ασύρματος-7m-YTC4041GL-Λευκό.html . Συνδέεται με alexa? 

Λογικά θέλει gateway. Έχεις?

26 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Λογικά θέλει gateway. Έχεις?

Οχι. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ρώτησα. Δεν υπάρχουν motion detectors που να μπορώ να τους συνδέσω άμεσα με την alexa?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...