Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, cantonas είπε Κι εγώ το έβαλα πριν λίγο καιρό αλλά κάτι δεν πήγε καλά....Δεν μπορούσε να βρει το ένα στοπ από το ρολό, με αποτέλεσμα στο μάζεμα να συνεχίζει να δίνει ρεύμα και να μην σταματάει. Στο calibrate που το έβαλα, όταν κατέβαινε σταματάει μια χαρά στο πάνω συνεχίζει οπότε δεν μπορώ να το αφήσω να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήρθε ο αλουμινάς που μου έβαλε τα παράθυρα πριν μερικούς μήνες αλλά δεν κατάφερε κάτι. Περιμένω αντικατάσταση του μοτέρ εντός εγγύησης. Αυτό με το όριο στην παροχή πόσο και πως το έχεις ορίσει; Για αρχη μπορείς να μετρήσεις εσυ πόση ωρα θέλει να παει το το 0% κλειστο στο 100% κλειστο και να βαλεις το χρόνο χειροκίνητα και έτσι το shelly δεν θα δώσει ποτε περισσότερο απο αυτο. Για το οριο αυτο που ειχα κανει ειχα δει την καταναλωση οταν δουλευε το ρολο και το χα βαλει 10 Watt πανω αν θυμαμαι καλα επαιζε το δικο μου στα 170w και το εβαλα στα 180. Αν μπεις σστο web interface εχει καπου την επιλογη, δεν ειμαι σπιτι τωρα για να το δω να σου πω
cantonas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για αρχη μπορείς να μετρήσεις εσυ πόση ωρα θέλει να παει το το 0% κλειστο στο 100% κλειστο και να βαλεις το χρόνο χειροκίνητα και έτσι το shelly δεν θα δώσει ποτε περισσότερο απο αυτο. Για το οριο αυτο που ειχα κανει ειχα δει την καταναλωση οταν δουλευε το ρολο και το χα βαλει 10 Watt πανω αν θυμαμαι καλα επαιζε το δικο μου στα 170w και το εβαλα στα 180. Αν μπεις σστο web interface εχει καπου την επιλογη, δεν ειμαι σπιτι τωρα για να το δω να σου πω Θα περιμένω να μου έρθει το καινούργιο μοτέρ και άμα κάνει τα ίδια και αυτό, θα το κάνω με το χρόνο, αυτό το είχα βρει. Κι εμένα από ότι θυμάμαι κάπου εκεί στα 180watt πρέπει να έπαιζε, θα το δω.
_filippos_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, acmegr7 είπε Ναι ναι ναι ναι! Επίσης να πω πως ναι θέλουμε! Να ξεκινήσει ένα νέο θέμα με τέτοια πραγματάκια!!! Και εγώ έψαχνα και με usb θύρες αλλά δεν βρήκα κάτι που να μπαίνει και ΗΑ. Οκ, θα το ξεκινήσω σιγά σιγά 1
mechpanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, cantonas είπε Κι εγώ το έβαλα πριν λίγο καιρό αλλά κάτι δεν πήγε καλά....Δεν μπορούσε να βρει το ένα στοπ από το ρολό, με αποτέλεσμα στο μάζεμα να συνεχίζει να δίνει ρεύμα και να μην σταματάει. Στο calibrate που το έβαλα, όταν κατέβαινε σταματάει μια χαρά στο πάνω συνεχίζει οπότε δεν μπορώ να το αφήσω να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήρθε ο αλουμινάς που μου έβαλε τα παράθυρα πριν μερικούς μήνες αλλά δεν κατάφερε κάτι. Περιμένω αντικατάσταση του μοτέρ εντός εγγύησης. Αυτό με το όριο στην παροχή πόσο και πως το έχεις ορίσει; Δεν το έχω πάρει ακόμα (τώρα φτιάχνω το σπίτι, δεν υπάρχουν καν ρολά για να να το βάλω!) αλλά έχω διαβάσει ακριβώς την περιγραφή που σου έκανε ο Spect~. Έχει αμπερομετρικό μέσα, και διαβάζει πόσο ρεύμα περνάει από το κύκλωμα, αν συναντήσει εμπόδιο από το ζόρι ανεβάζει Αμπέρ οπότε θα σταματήσει. Απλά θα έχει κάποιο μενού που του ενεργοποιείς αυτή την λειτουργία, και του βάζεις και το όριο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, cantonas είπε Θα περιμένω να μου έρθει το καινούργιο μοτέρ και άμα κάνει τα ίδια και αυτό, θα το κάνω με το χρόνο, αυτό το είχα βρει. Κι εμένα από ότι θυμάμαι κάπου εκεί στα 180watt πρέπει να έπαιζε, θα το δω. εδω εισαι
cantonas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Spect~ είπε εδω εισαι Ωραίος σε ευχαριστώ! Μόλις κουμπώσω το καινούργιο μοτέρ θα το σεταρω. Στο δικό σου μπουτόν, πρέπει να το πατάς συνεχόμενα για να ανέβει και το άλλο μπουτόν συνεχόμενα για να κατέβει; Έτσι λειτουργεί το δικό μου μοτέρ. Επίσης έχεις βάλει άλλα shelly σε διακόπτες για φώτα; Στα δικά μου έχω παρατηρήσει πως ανάψω π. χ ένα φως από τον διακόπτη και μετά τον σβήσω από την εφαρμογή, μετά αν ξανά ανάψω από διακόπτη, θέλει να τον πατήσω 2 φορές. Δηλαδή off και μετά πάλι on για να ανάψει. Έτσι είναι κανονικά ή έχει κάποια ρύθμιση στην εφαρμογή; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από cantonas
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, cantonas είπε Ωραίος σε ευχαριστώ! Μόλις κουμπώσω το καινούργιο μοτέρ θα το σεταρω. Στο δικό σου μπουτόν, πρέπει να το πατάς συνεχόμενα για να ανέβει και το άλλο μπουτόν συνεχόμενα για να κατέβει; Έτσι λειτουργεί το δικό μου μοτέρ. Επίσης έχεις βάλει άλλα shelly σε διακόπτες για φώτα; Στα δικά μου έχω παρατηρήσει πως ανάψω π. χ ένα φως από τον διακόπτη και μετά τον σβήσω από την εφαρμογή, μετά αν ξανά ανάψω από διακόπτη, θέλει να τον πατήσω 2 φορές. Δηλαδή off και μετά πάλι on για να ανάψει. Έτσι είναι κανονικά ή έχει κάποια ρύθμιση στην εφαρμογή; όχι εγω πατάω τον ένα διακόπτη μια φορά για να κατέβει και τον άλλον μια φορά για να ανέβει. όχι οι διακόπτες μου είναι zigbee & sonoff touch οπότε δεν έχω έμπειρισ για να σου πω. αν θες κάτι για την σύνδεση κλπ πες μου Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από Spect~
cantonas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Spect~ είπε όχι εγω πατάω τον ένα διακόπτη μια φορά για να κατέβει και τον άλλον μια φορά για να ανέβει. όχι οι διακόπτες μου είναι zigbee & sonoff touch οπότε δεν έχω έμπειρισ για να σου πω. αν θες κάτι για την σύνδεση κλπ πες μου Χμμμμ τώρα με προβλημάτισες μήπως το αρχικό σεταρισμα του shelly για το ρολό μου, θα πρέπει να είναι διαφορετικό.... Τις συνδέσεις τις έκανα με τον πατέρα μου που είναι ηλεκτρολόγος και τις πήγαμε βάσει του σχεδίου που βρήκα στο support, δε νομίζω πως έχει γίνει κάπου λάθος.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, cantonas είπε Χμμμμ τώρα με προβλημάτισες μήπως το αρχικό σεταρισμα του shelly για το ρολό μου, θα πρέπει να είναι διαφορετικό.... Τις συνδέσεις τις έκανα με τον πατέρα μου που είναι ηλεκτρολόγος και τις πήγαμε βάσει του σχεδίου που βρήκα στο support, δε νομίζω πως έχει γίνει κάπου λάθος. θυμάσαι πως τα έχεις βάλει;
Nighthunter Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Στο δικό μου ρολο έχω τους διακόπτες που πρέπει να τους κρατάς πατημενους για πάνω - κάτω και δουλεύει μια χαρά το shelly. Η συνδεσμολογια είναι απλή. Στο shelly πάει ουδέτερος, ρεύμα και το πάνω - κάτω του ρολου (switches) και από το shelly στον διακόπτη ρεύμα και αντίστοιχα τα switches. Υπάρχουν βίντεο στο YT. Εμένα δυστυχώς στο πρώτο ρολο που μπήκε μου έκανε ζημιά κατά το καλιμπραρισμα γιατί για κάποιο λόγο δεν σταμάτησε στο κάτω στοπ με αποτέλεσμα να γυρίσει ανάποδα και να σπάσει ένας ιμάντας. Δυστυχώς έτυχε να πάω σε διπλανό δωμάτιο εκείνη τη στιγμή και δεν το πρόλαβα. Μετά από λίγο ενώ δούλευε κανονικά χάλασε και το μοτέρ. Δεν νομίζω όμως να έφταιγε το shelly. Το έχω βάλει τώρα σε άλλο δωμάτιο και δουλεύει μια χαρά, ακόμα και με home assistant απλά με ενοχλεί που δεν έχει ρύθμιση για custom calibration και το support τους δεν είναι και ότι καλύτερο
cantonas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Spect~ είπε θυμάσαι πως τα έχεις βάλει; Έτσι όπως στο σχέδιο, αλλά τον ουδέτερο τον πήρα από την πρίζα από κάτω και γεφύρωσα τα 2 L στο shelly από την φάση του διακόπτη. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, Nighthunter είπε Το έχω βάλει τώρα σε άλλο δωμάτιο και δουλεύει μια χαρά, ακόμα και με home assistant απλά με ενοχλεί που δεν έχει ρύθμιση για custom calibration και το support τους δεν είναι και ότι καλύτερο Τι εννοεις;
mechpanos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, cantonas είπε Ωραίος σε ευχαριστώ! Μόλις κουμπώσω το καινούργιο μοτέρ θα το σεταρω. Στο δικό σου μπουτόν, πρέπει να το πατάς συνεχόμενα για να ανέβει και το άλλο μπουτόν συνεχόμενα για να κατέβει; Έτσι λειτουργεί το δικό μου μοτέρ. Επίσης έχεις βάλει άλλα shelly σε διακόπτες για φώτα; Στα δικά μου έχω παρατηρήσει πως ανάψω π. χ ένα φως από τον διακόπτη και μετά τον σβήσω από την εφαρμογή, μετά αν ξανά ανάψω από διακόπτη, θέλει να τον πατήσω 2 φορές. Δηλαδή off και μετά πάλι on για να ανάψει. Έτσι είναι κανονικά ή έχει κάποια ρύθμιση στην εφαρμογή; Έχει κάποιο μενού, που σου λέει manual switch type, και έχει κάποιες επιλογές, δοκίμασε το edge Switch, αυτό θα αλλάζει την κατάσταση της λάμπας ό,τι και να είναι, στην αντίθετη (σαν το αλέ-ρετούρ)...Αν την κλείσεις από την εφαρμογή, ο διακόπτης θα την ανοίξει, αν την ανοίξεις από την εφαρμογή, ο διακόπτης θα την κλείσει. Επαναλαμβάνω δεν έχω το shelly, γιατί ακόμα είμαι στο φτιάξιμο, απλά διαβάζω πώς δουλεύουνε για να είμαι "διαβασμένος" όταν είναι να τα βάλω -και θα βάλω πολλά από δαύτα, καταπώς φαίνεται! 11 ώρες πριν, Spect~ είπε όχι οι διακόπτες μου είναι zigbee & sonoff touch οπότε δεν έχω έμπειρισ για να σου πω. αν θες κάτι για την σύνδεση κλπ πες μου Έχω διαβάσει αρκετά θετικά σχόλια για τους zigbee διακόπτες, τα θετικά τους όσον αφορά το mesh network και το zigbee πρωτόκολλο, όμως δεν βγάζει η shelly Πού ξέρεις βέβαια, μπορεί και να βγάλει μέχρι να βάλω εγώ. Θέλω να αποφύγω το touch σαν αίσθηση καθώς επίσης είναι σημαντικό το wife acceptance factor, οπότε θα πάω σε συμβατικούς διακόπτες και σταδιακά πέρασμα shelly από πίσω (στα πιο σημαντικά σημεία για αρχή και ίσως σε όλο το σπίτι κάποια στιγμή, θα δούμε - έτσι κι αλλιώς περνιέται ουδέτερος σε όλους τους διακόπτες, έτσι να υπάρχει). Η Shelly μου έχει κερδίσει το ενδιαφέρον για τα πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα πολύ λειτουργικά firmware, και την πολύ καλή εφαρμογή (και το 2.5 που κάνει τα πάντα σε ρολλά, διπλούς διακόπτες, κλπ).
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, mechpanos είπε Έχω διαβάσει αρκετά θετικά σχόλια για τους zigbee διακόπτες, τα θετικά τους όσον αφορά το mesh network και το zigbee πρωτόκολλο, όμως δεν βγάζει η shelly Πού ξέρεις βέβαια, μπορεί και να βγάλει μέχρι να βάλω εγώ. Θέλω να αποφύγω το touch σαν αίσθηση καθώς επίσης είναι σημαντικό το wife acceptance factor, οπότε θα πάω σε συμβατικούς διακόπτες και σταδιακά πέρασμα shelly από πίσω (στα πιο σημαντικά σημεία για αρχή και ίσως σε όλο το σπίτι κάποια στιγμή, θα δούμε - έτσι κι αλλιώς περνιέται ουδέτερος σε όλους τους διακόπτες, έτσι να υπάρχει). Η Shelly μου έχει κερδίσει το ενδιαφέρον για τα πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα πολύ λειτουργικά firmware, και την πολύ καλή εφαρμογή (και το 2.5 που κάνει τα πάντα σε ρολλά, διπλούς διακόπτες, κλπ). Προσωπική άποψη: Sonoff διακοπτες και γενικα διακόπτες με touch ειναι δύσχρηστοι. Ενας εχει ξεμείνει σπίτι ο οποίος οταν αποφασίσω να παραγγείλω θα τον αλλάξω. Ζ-wave καλύτερα απο όλα λόγω σταθερότητας αλλα μεγάλο μείον οι τιμές και ο αριθμός διαθέσιμων συσκευών απο διάφορετικές εταιρείες. Επίσης διαφορετική συχνότητα ανάλογα την χώρα. Zigbee θεωρώ οτι είναι το μέλλον εφόσον μειώνονται οι ασυμβατότητες και ή σταθερότητα της επικοινωνίας. Θεωρώ καλύτερη λύση Smart διακόπτη απο απλο διακόπτη με shelly ή sonoff στο κουτι Απο Shelly θα προτιμούσα sonoff με zigbee bridge για HA για λιγότερο traffic στο δίκτυο Firmware και τα δυο μπορουν να παρουν custom οποτε No problem, απλα η shelly στο κάνει πιο εύκολο αν έχεις τα κατάλληλα καλώδια 1
mechpanos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Spect~ είπε Προσωπική άποψη: Sonoff διακοπτες και γενικα διακόπτες με touch ειναι δύσχρηστοι. Ενας εχει ξεμείνει σπίτι ο οποίος οταν αποφασίσω να παραγγείλω θα τον αλλάξω. Ζ-wave καλύτερα απο όλα λόγω σταθερότητας αλλα μεγάλο μείον οι τιμές και ο αριθμός διαθέσιμων συσκευών απο διάφορετικές εταιρείες. Επίσης διαφορετική συχνότητα ανάλογα την χώρα. Zigbee θεωρώ οτι είναι το μέλλον εφόσον μειώνονται οι ασυμβατότητες και ή σταθερότητα της επικοινωνίας. Θεωρώ καλύτερη λύση Smart διακόπτη απο απλο διακόπτη με shelly ή sonoff στο κουτι Απο Shelly θα προτιμούσα sonoff με zigbee bridge για HA για λιγότερο traffic στο δίκτυο Firmware και τα δυο μπορουν να παρουν custom οποτε No problem, απλα η shelly στο κάνει πιο εύκολο αν έχεις τα κατάλληλα καλώδια Ε ναι, να είναι smart οι διακόπτες από κατασκευής τους είναι το καλύτερο ΑΛΛΑ, με το δεδομένο ότι α) δεν θα μπουν εξαρχής όλοι Smart β) οι Smart των εταιρειών legrand κλπ είναι...άστα να πάνε γ) Sonoff/shelly "κουμπώνεις" ανά πάσα στιγμή, προχωράω σε "συμβατική" εγκατάσταση, σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο έχουν προβλεφθεί ουδέτεροι σε όλα τα κουτιά των διακοπτών, ενώ τα κουτιά έχουν διαστασιολογηθεί ώστε να χωράει άνετα ένα shelly από πίσω. Οπότε θα γίνει έτσι η δουλειά. Το μόνο που θα μου γεμίσει το Wi-fi με καμιά 50αριά συσκευές... Όσον αφορά το traffic στο δίκτυο δεν νομίζω να προκαλούν καθόλου traffic, δεν είναι τόσο αυτός ο προβληματισμός μου, όσο ότι θα πρέπει να έχω δυνατό δίκτυο παντού, και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού όπου θα υπάρχει smart διακόπτης, ενώ στο zigbee από ότι έχω διαβάσει, κάθε μια συσκευή επεκτείνει και το δίκτυο, οπότε θα υπάρχει σχετική σταθερότητα. Και βέβαια το θέμα ασφάλειας (αν και υπάρχουν οι σχετικές δικλείδες με password κλπ), δεν θέλω ο κάθε επισκέπτης πχ που έχει το WiFi password, να αρχίσει να παίζει με τα φώτα, τις ηλεκτροβάνες ή ακόμα χειρότερα, τα ρολλά ασφαλείας! Στο zigbee πρωτόκολλο δεν ξέρω βέβαια τι δικλείδες υπάρχουν και αν μπορεί ο καθένας με ένα αντίστοιχο hub να χακάρει μια συσκευή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα