cambo99 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δεν βλέπω να τον έχει φέρει Ευρώπη η Nest, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί πατέντα για την εγκατάσταση αν το πάρεις πχ από Αμερική . Από το site της Nest κοστίζει 169$.
vlachaquito Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 χμμμ ναι δεν έχω βρει κάτι από ευρώπη. Έτσι και αλλιώς σκοπεύω να το αγοράσω Φθινόπωρο, μπορώ να περιμένω. Αν όχι θα ψάξω για κάτι εναλλακτικό
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα σας, Θέλω να ξεκινήσω ένα mini project αυτοματισμού και απομακρυσμένου ελέγχου στο σπίτι μου. Ποιο συγκεκριμένα η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια ledοταινία που έχω και θέλω να την ελέγχω απο το κινητό. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να ριξω 2-3 smart συσκευές ακόμα στο σπίτι έτσι για το χαβαλέ. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι να αγοράσω ώστε να επιτύχω το σκοπό μου. Υπάρχει έτοιμο kit για rbg controller με χειρισμό μέσω κινητού ή θα πρέπει να παίξω με arduino πχ; Όσο αφορά led λάμπες, πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο ώστε να τις χειρίζομαι σε ένα ενιαίο σύστημα/εφαρμογή μαζί με την ledοταινία και όποια άλλη συσκευή προκύψει; Μετα σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω κάποιο θερμοστάτη/αισθητήρα ώστε να ελέγχω το ac, βέβαια δεν ξέρω αν θέλει κάποιο συγκεκριμένο ac για να παίξει το όλο θέμα. Αν υπάρχει κάτι σχετικά plug n play θα με βόλευε ιδιαίτερα. Τέλος σκεφτόμουν για κανα bluetooth ηχείο/soundbar ώστε να ολοκληρωθεί το setup όπως το google home mini η κάτι αντίστοιχο . θα με ενδιέφερε οι smart συσκευές και οι controllers να ελέγχονται από μια εφαρμογή (μη κινεζική) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνω σε πολλές διαφορετικές. Να υπάρχει ενιαίος έλεγχος. ευχαριστω!
cambo99 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 12 minutes ago, haris013 said: Καλησπέρα σας, Θέλω να ξεκινήσω ένα mini project αυτοματισμού και απομακρυσμένου ελέγχου στο σπίτι μου. Ποιο συγκεκριμένα η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια ledοταινία που έχω και θέλω να την ελέγχω απο το κινητό. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να ριξω 2-3 smart συσκευές ακόμα στο σπίτι έτσι για το χαβαλέ. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι να αγοράσω ώστε να επιτύχω το σκοπό μου. Υπάρχει έτοιμο kit για rbg controller με χειρισμό μέσω κινητού ή θα πρέπει να παίξω με arduino πχ; Όσο αφορά led λάμπες, πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο ώστε να τις χειρίζομαι σε ένα ενιαίο σύστημα/εφαρμογή μαζί με την ledοταινία και όποια άλλη συσκευή προκύψει; Μετα σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω κάποιο θερμοστάτη/αισθητήρα ώστε να ελέγχω το ac, βέβαια δεν ξέρω αν θέλει κάποιο συγκεκριμένο ac για να παίξει το όλο θέμα. Αν υπάρχει κάτι σχετικά plug n play θα με βόλευε ιδιαίτερα. Τέλος σκεφτόμουν για κανα bluetooth ηχείο/soundbar ώστε να ολοκληρωθεί το setup όπως το google home mini η κάτι αντίστοιχο . θα με ενδιέφερε οι smart συσκευές και οι controllers να ελέγχονται από μια εφαρμογή (μη κινεζική) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνω σε πολλές διαφορετικές. Να υπάρχει ενιαίος έλεγχος. ευχαριστω! Αν δεν εχεις οικονομικό θέμα philips hue και καθάρισες... Και led ταινία και led λάμπες και εφαρμογή πολύ καλή έχει για απομακρυσμένο έλεγχο. Αν θέλεις για ηχείο εγώ έχω amazon alexa για να χειρίζεσαι και τις smart συσκευές και να ακούς και τη μουσική σου : spotify, tune in κλπ .
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, cambo99 είπε Αν δεν εχεις οικονομικό θέμα philips hue και καθάρισες... Και led ταινία και led λάμπες και εφαρμογή πολύ καλή έχει για απομακρυσμένο έλεγχο. Αν θέλεις για ηχείο εγώ έχω amazon alexa για να χειρίζεσαι και τις smart συσκευές και να ακούς και τη μουσική σου : spotify, tune in κλπ . +1 και απο εμενα ,οσο για το κλιματιστικο επειδη το πιθανοτερο να μην ειναι wifi παιρνεις ενα Logitech Harmony Hub και χειρισεσε ολες τις συσκευες ir και wifi απο εκει και απο μακρυα (και τιβι-ενισχυτη και οτι τελος παντων εχει ir) παιζει και με alexa Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από slk200gr
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μισό λεπτάκι γιατί είμαι άσχετος με το συγκεκριμένο θέμα και μπερδεύτηκα λιγάκι. Είδα τα Phillips hue σαν συσκευές, πολύ ωραία αν και λίγο πανάκριβα, σίγουρα στο πατρικό μου αξίζει να βάλω τέτοια κιτ αλλά στο φοιτητικό σπίτι που νοικιάζω και για πρώτη επαφή με smart home devices μήπως είναι overkill? Παρόλα αυτά αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές δεν έχω αντίρρηση να πάω στα Phillips, αλλά αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο φθηνό οικοσύστημα που να δουλεύει καλά πείτε μου. το harmony hub τι ακριβώς είναι; Το Alexa το είδα, πολύ ωραίο. γενικα τι συσκευές θα χρειαστώ για να παίξουν όλα αυτά; Έχω μόνο μια απλή rgb led ταινία σπίτι. Πέρα από τις λάμπες που θα αγοράσω, την Alexa και αυτό το harmony hub, τι άλλο θέλω; Χρειάζεται κάποια άλλη συσκευή για να συμπληρώσει το setup? Σε μια non smart tv με ps4 μπορεί να φτιαχτεί κάποιος αυτοματισμός να ανοίγουν παράλληλα και να μπαίνει Netflix στο ps4 πχ?
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 στον φωτισμο υπαρχουν φτηνοτερες λυσεις οπως sonof η ta wemo που εχω εγω αλλα θα το μετανοιωσεις ,εξαλλου καποια στιμη θα φυγεις απο το φοιτητικο και τα παιρνεις μαζι σου.Το harmony διαχειριζεται οτι συσκευη εχει infrared και κανει οτι σεναρια θελειςγια την τηλεοραση,ενισχυτη,ps4 ,αποψη μου ξεκινα με φωτισμο (και ναι παρε τα Phillips hue και την αλεξα και μετα τρογωντας θα σου ανοιξει η ορεξη βαση των αναγκων σου ,φροντιζε επειδη η αλεξα ειναι ωραιο παιχνιδακι οτι παιρνει σε αυτοματισμους να ειναι συμβατο με aleχα 1
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Το Phillips hue hub θα το χρειαστώ φαντάζομαι;
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, haris013 είπε Το Phillips hue hub θα το χρειαστώ φαντάζομαι; αυτο να παρεις ,το βασικο ειναι οτι εχει μεγαλη γκαμα σε λαμπες ledoταινιες κτλ ,τα wemo δεν εχουν
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Υπάρχει κάποιος controller της Phillips μόνο για led strip? Μου φαίνεται βλακεία να δώσω 90 ευρώ και κάτι για 2 μέτρα led ταινία ενώ έχω ήδη. Επίσης με τα λεφτά αυτά έχει κιτ hub με 2 λάμπες, πράγμα λίγο οξυμορο
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, haris013 είπε Υπάρχει κάποιος controller της Phillips μόνο για led strip? Μου φαίνεται βλακεία να δώσω 90 ευρώ και κάτι για 2 μέτρα led ταινία ενώ έχω ήδη. Επίσης με τα λεφτά αυτά έχει κιτ hub με 2 λάμπες, πράγμα λίγο οξυμορο ποια ταινια εχεις?αν δεν ειναι phillips δεν ειναι συμβατη ,https://www.amazon.de/Philips-Dimmschalter-warmweißes-steuerbar-kompatibel/dp/B0748MZ3Y5/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1528714048&sr=8-11&keywords=Phillips+hue, παιρνεις bridge +3 λαμπες ε27 +dimmer ,φτηνα ειναι Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από slk200gr
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 εχω μια απλή κινέζικη ledοταινία. απλά η 2μετρη ταινία της phillips έχει 90 ευρώ και έλεγα αν υπάρχει κάτι συμβατό και φθηνότερο.
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, haris013 είπε εχω μια απλή κινέζικη ledοταινία. απλά η 2μετρη ταινία της phillips έχει 90 ευρώ και έλεγα αν υπάρχει κάτι συμβατό και φθηνότερο. αστο δεν παιζει ,συμβατο μονο με το αντιστοιχο κινεζικο αν το υποστηριζει που αμφιβαλλω ,η ταινια δεν κανει 90 ε αλλα 47
haris013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, slk200gr είπε αστο δεν παιζει ,συμβατο μονο με το αντιστοιχο κινεζικο αν το υποστηριζει που αμφιβαλλω ,η ταινια δεν κανει 90 ε αλλα 47 έχεις λινκ της ταινίας στα 47? Ευχαριστώ!
slk200gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, haris013 είπε έχεις λινκ της ταινίας στα 47? Ευχαριστώ! https://www.amazon.de/Philips-LightStrip-erweiterbar-Millionen-kompatibel/dp/B0148NMVQA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1528714602&sr=8-3&keywords=philips+hue, 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα