kama28 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Theo X είπε Εγώ θα προτιμούσα Fibaro αντί για Sonoff λόγω Z-Wave. Ζευγαρωμένο με Z-wave usb σε raspberry pi με HA και φουλ ιδιωτικότητα. πως εισαι σιγουρος για την ιδιωτικoτητα της fibaro ? Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από kama28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 18 ώρες πριν, AgMa είπε Ωραία, να προτιμήσω ethernet λοιπόν αντί WiFi; Θα ψιλοβόλευε το WiFi γιατί θέλω να βάλω το raspberry σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, ώστε να έχει επικοινωνία με τους bluetooth αισθητήρες υγρασίας-θερμοκρασίας της xiaomi, χωρίς να μπλέξω με επιπλέον gateway αλλά δεν με καίει κιόλας. Επίσης όποιος μπορεί να βοηθήσει, γιατί δεν μου τρέχει το HASSIO σε virtualbox; Κάνω όλα τα βήματα που αναφέρει εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Rg3xTmuHr30&t=1182s Και μένει εδώ πάντα: Ούτε από http://hassio.local:8123 μπαίνει. για τη θεση του raspberry, θα ειναι πιο σταθερο με ethernet, επίσης σκεψου και το ενδεχόμενο οτι μπορεις να αξιοποιήσεις και τα gpio pins του για αισθητηρες/ρελε με ελάχιστο κοστος. στο virtual box κοίταξε αν παίρνει ip απο το ρουτερ και δοκιμασε να μπεις με την ip:8123 αντι του hassio.local . δεν θα μπαίνεις απο το παραθυρο του virtualbox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε για τη θεση του raspberry, θα ειναι πιο σταθερο με ethernet, επίσης σκεψου και το ενδεχόμενο οτι μπορεις να αξιοποιήσεις και τα gpio pins του για αισθητηρες/ρελε με ελάχιστο κοστος. στο virtual box κοίταξε αν παίρνει ip απο το ρουτερ και δοκιμασε να μπεις με την ip:8123 αντι του hassio.local . δεν θα μπαίνεις απο το παραθυρο του virtualbox. Τα κατάφερα και μπήκα τελικά μέσω nmcli, βρήκα την ip που χρησιμοποιεί στο inet4 και μπαίνω πλέον μέσω αυτής. Γιατί όμως δεν μπορώ μέσω hassio.local; Τι εννοείς δεν θα μπαίνω απ' το παράθυρο του virtual box; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, AgMa είπε Τα κατάφερα και μπήκα τελικά μέσω nmcli, βρήκα την ip που χρησιμοποιεί στο inet4 και μπαίνω πλέον μέσω αυτής. Γιατί όμως δεν μπορώ μέσω hassio.local; Τι εννοείς δεν θα μπαίνω απ' το παράθυρο του virtual box; πρεπει στις ρυθμίσεις του vm να βαλεις στην κάρτα δικτύου να περνει ip απο το ρουτερ. το παράθυρο του virtual box που εδειξες στην εικονα το αφηνεις ελαχιστοποιημένο και χρησιμοποιείς τον browser μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Telumetar Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Στις 29/1/2020 στις 9:16 ΠΜ, Telumetar είπε Παιδιά ερώτηση, Στο νεο σπιτι θελω να στησω ενα smart survielance system για τον εξωτερικό χώρο. Εσωτερικά έχω κάποιες κάμερες Tplink. Οι ερωτήσεις του άσχετου ειναι οι εξής 1)Ποιες κάμερες εξωτερικού χώρου να πάρω με δεδομενο πως θα ηταν καλό να συνεργάζονταν με google home 2)Ο "συναγερμάς" μου λεει οτι χρειάζομαι καταγραφικό, τουλάχιστον για τις συμβατικές. Για τις μη συμβατικές που θα ειναι έξυπνες είναι αυτό αναγκαίο; Δεν αρκεί αν ανεβαίνουν σε cloud?(όπως οι tplink) 3) Exω προσφορά για HIKVISION κάμερες. Δεν εχω βρει κάποιο smart software. Αυτές με κάποιο τρόπο γίνονται Smart? Επαναφέρω το ερώτημα μήπως κ κάποιο παιδί μπορεί να βοηθήσει Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, DioNiSis_000 είπε πρεπει στις ρυθμίσεις του vm να βαλεις στην κάρτα δικτύου να περνει ip απο το ρουτερ. το παράθυρο του virtual box που εδειξες στην εικονα το αφηνεις ελαχιστοποιημένο και χρησιμοποιείς τον browser μόνο. Σου είναι εύκολο να μου πεις τα βήματα; Ναι ελαχιστοποιημένο το έχω αυτό το παράθυρο. Το shell που μου εμφάνιζε, ήταν επειδή στο στήσιμο του vm επέλεγα windows αντί για linux που είναι η διανομή του hassio. Νόμιζα έπρεπε να επιλέξω το λειτουργικό μου ο noobas 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, AgMa είπε Σου είναι εύκολο να μου πεις τα βήματα; Ναι ελαχιστοποιημένο το έχω αυτό το παράθυρο. Το shell που μου εμφάνιζε, ήταν επειδή στο στήσιμο του vm επέλεγα windows αντί για linux που είναι η διανομή του hassio. Νόμιζα έπρεπε να επιλέξω το λειτουργικό μου ο noobas 🤣 ααα τωρα παει το μυαλο μου. Δες ξανα το video με τις οδηγιες. Σε ενα σημειο οριζει κατι για την καρτα δυκτιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Τα έκανα αυτά, επιλέγει το EFI και να μην υπάρχει περιορισμός δικτύου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2020 στις 11:13 ΜΜ, AgMa είπε Ωραία, να προτιμήσω ethernet λοιπόν αντί WiFi; Θα ψιλοβόλευε το WiFi γιατί θέλω να βάλω το raspberry σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, ώστε να έχει επικοινωνία με τους bluetooth αισθητήρες υγρασίας-θερμοκρασίας της xiaomi, χωρίς να μπλέξω με επιπλέον gateway αλλά δεν με καίει κιόλας. Επίσης όποιος μπορεί να βοηθήσει, γιατί δεν μου τρέχει το HASSIO σε virtualbox; Κάνω όλα τα βήματα που αναφέρει εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Rg3xTmuHr30&t=1182s Και μένει εδώ πάντα: Ούτε από http://hassio.local:8123 μπαίνει. Σίγουρα το ethernet είναι καλύτερη επιλογή αλλά και με το WiFi θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από Bourdoulas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo X Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 17 ώρες πριν, kama28 είπε πως εισαι σιγουρος για την ιδιωτικoτητα της fibaro ? Διότι δεν χρησιμοποιώ το hub της fibaro. Για "hub", χρησιμοποιώ το rpi με z-wave stick. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enterhere Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Στις 27/1/2020 στις 1:23 ΜΜ, sndev είπε αποφάσισα να βαλω έξυπνους διακόπτες που να συνεργαζονται με alexa / google . πηρα εναν της blitzwolf να τεστάρω κ είμαι ευχαριστημενος. Σε ένα δωμάτιο ομως έχω αλερετούρ k οι κλασικοί δεν εξυπηρετούν. γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κ αν υπάρχει έξυπνος διακόπτης για aleretour? Μπορείς να δοκιμάσεις το παρακάτω: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Για κρυφό φωτισμό κουζίνας (κάτω απ' τα ντουλάπια) και με δεδομένο ότι θα μπει τροφοδοτικό 24v γιατί τώρα δίνει κατευθείαν 220v σε σκαφάκι, να βάλω έξυπνη πρίζα ή sonoff; Αν και πιστεύω με το sonoff θα γίνει χαμός με τα καλώδια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kama28 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, AgMa είπε Για κρυφό φωτισμό κουζίνας (κάτω απ' τα ντουλάπια) και με δεδομένο ότι θα μπει τροφοδοτικό 24v γιατί τώρα δίνει κατευθείαν 220v σε σκαφάκι, να βάλω έξυπνη πρίζα ή sonoff; Αν και πιστεύω με το sonoff θα γίνει χαμός με τα καλώδια... αν θες να κρατησεις το 220 γιατι υπαρχει και ταινια με 220 βαλε διακοπτη τοιχου sonoff το ιδιο εκανα κι εγω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, AgMa είπε Σου είναι εύκολο να μου πεις τα βήματα; Ναι ελαχιστοποιημένο το έχω αυτό το παράθυρο. Το shell που μου εμφάνιζε, ήταν επειδή στο στήσιμο του vm επέλεγα windows αντί για linux που είναι η διανομή του hassio. Νόμιζα έπρεπε να επιλέξω το λειτουργικό μου ο noobas 🤣 κλεισε το vm . πήγαινε στις ρυθμίσεις του, και στο network επέλεξε Bridged Networking. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από DioNiSis_000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το έκανα αυτό. Μάλλον το ρούτερ μου δεν υποστηρίζει mDNS. 2 ώρες πριν, kama28 είπε αν θες να κρατησεις το 220 γιατι υπαρχει και ταινια με 220 βαλε διακοπτη τοιχου sonoff το ιδιο εκανα κι εγω Το ξέρω, αλλά δεν μου εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη. Την έχεις καιρό; Διακόπτη τοίχου δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν έχει. Όπως είναι τώρα ανάβουν με τα κουμπιά που έχουν τα σκαφάκια. Τα κινέζικα τις έχουν, αλλά δεν ξέρω γιατί κολλάω. Ίσως επειδή είναι πάμφθηνες. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από AgMa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα