Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ερωτηση ( παλι)  

σκεφτομαι να παρω λαμπες phillips  εχς καποιες ερωτησης ομως,  πχ αυτο που πρεπει να αγορασεις το bridge, σε ενα bridge μπορω να βαλω ολλες τις λαμπες του σπιτιου η μονο οσες ειναι κοντα στο bridge ??   επισης το  Dimmer ειναι για μια λαμπα?? η μπορω πχ αν ειμαι στο σαλονι να δουλευω με αυτο και του σαλονιου και της κουζινας??   ( https://www.amazon.de/Philips-Wireless-Schalter-komfortabel-Installation/dp/B0748KLR39/ref=pd_sim_201_5?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=QB5QCJ4A3MQZF19NR1WZ ) ευχαριστω πολυ 

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, stefanosnik said:

παιδια ερωτηση ( παλι)  

σκεφτομαι να παρω λαμπες phillips  εχς καποιες ερωτησης ομως,  πχ αυτο που πρεπει να αγορασεις το bridge, σε ενα bridge μπορω να βαλω ολλες τις λαμπες του σπιτιου η μονο οσες ειναι κοντα στο bridge ??   επισης το  Dimmer ειναι για μια λαμπα?? η μπορω πχ αν ειμαι στο σαλονι να δουλευω με αυτο και του σαλονιου και της κουζινας??   ( https://www.amazon.de/Philips-Wireless-Schalter-komfortabel-Installation/dp/B0748KLR39/ref=pd_sim_201_5?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=QB5QCJ4A3MQZF19NR1WZ ) ευχαριστω πολυ 

Στο ίδιο bridge συνδέεις όλες τις συμβατές λάμπες. Εγώ έχω 7 λάμπες με τη μία να είναι στο μπαλκόνι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την επικοινωνία τους με το bridge. 

Στο dimmer μπορείς να συνδέσεις όσες λάμπες θέλεις μέσα από το app (από μία μέχρι όλες) καθώς και να ορίσεις τα presets που θέλεις σε κάθε κουμπί του. Δεν μπορείς όμως να αναβοσβήνεις τα φώτα ξεχωριστά κάθε φορά από το dimmer χωρίς να το προγραμματίσεις πριν. Αν ας πούμε του βάλεις πάνω του όλες τις λάμπες, μέχρι να το αλλάξεις ξανά θα τις χειρίζεσαι ταυτόχρονα όλες μαζί.  :)

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σας,

Να κάνω μια ερώτηση όλα τα προιοντα της xiaomi smart home παίζουν για ελλάδα ; ρωτάω γιατί βλέπω ότι σε πολλά δεν υπάρχει EU socket (όπως το smart plug στο home κιτ που προσφέρουν) 

και κάτι άλλο όλα τα xiaomi υποστηρίζουν IFTTT ?

Επεξ/σία από babyo
Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω το: TP LINK HS110 V2 για να βάλω στην Alexa 2 air condition και 1 πάνελ θέρμανσης ... Έχει κανένας σας εμπειρία απ'αυτό;  Αξίζει ή να δω κάτι από amazon;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί και εγώ ακόμα το ψάχνω για εμένα , απλά με το να βάλεις έξυπνη μπριζα στο air condition το μόνο που θα κάνει είναι να το ανοίγει και να το κλείνει , δεν θα μπορείς να  ανεβάζεις- Κατεβάζεις θερμοκρασία...  μια λύση είναι το harmony της logitech ( δουλεύει με Alexa ) το οποίο συνδέει συσκευές με IR ( τηλεόραση , air condition  κτλ )  αν κάνω λάθος διορθώστε με.... 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/1/2018 στις 2:37 ΠΜ, cambo99 είπε

Σκέφτομαι να πάρω το: TP LINK HS110 V2 για να βάλω στην Alexa 2 air condition και 1 πάνελ θέρμανσης ... Έχει κανένας σας εμπειρία απ'αυτό;  Αξίζει ή να δω κάτι από amazon;

Εγω συνδεσα 2 πριζες  wemo με την αλεξα ενα με το πιεστικο + 1 φωτα για τον κηπο δουλευει κανονικα μονο που δεν μπορω να της πω αλεξα αναψε για 3 λεπτά τις λαμπες.TP LINK HS110 V2  εχω αλλα δεν το εχω συνδεσει ακομα ,το κληματιστικο θα σνοιγει- κλεινει αλλα τιποτα παραπανω ,γιαυτο οπως προείπε φιλος είναι το harmony της logitech με πολυ αρνητικα σχόλια στο αμαζον ,εγω θα το παρω οταν θα θα θα εχει παλι 63 ε ομως σιγουρα δεν εχει αξιοπιστια ,αν δεν κανει θα υο στειλω πισω 

24 λεπτά πριν, stefanosnik είπε

Δεν είμαι σίγουρος γιατί και εγώ ακόμα το ψάχνω για εμένα , απλά με το να βάλεις έξυπνη μπριζα στο air condition το μόνο που θα κάνει είναι να το ανοίγει και να το κλείνει , δεν θα μπορείς να  ανεβάζεις- Κατεβάζεις θερμοκρασία...  μια λύση είναι το harmony της logitech ( δουλεύει με Alexa ) το οποίο συνδέει συσκευές με IR ( τηλεόραση , air condition  κτλ )  αν κάνω λάθος διορθώστε με.... 

Σωστά τα λες απλα ενω λεει οτι δεχετε χιλιάδες συσκευες στην πραγματικοτητα λειπουν χιλιαδες ,ας πουμε 2 κλιματιστικά samsung wifi που δχω και μια lg 65 oled μοντελο 2017 δεν υπάρχουν στην database οποτε πας manual ρυθμίσεις με τραγικα αποτελέσματα σπ οτι γραφουν σρα σχολια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, slk200gr είπε

Εγω συνδεσα 2 πριζες  wemo με την αλεξα ενα με το πιεστικο + 1 φωτα για τον κηπο δουλευει κανονικα μονο που δεν μπορω να της πω αλεξα αναψε για 3 λεπτά τις λαμπες.TP LINK HS110 V2  εχω αλλα δεν το εχω συνδεσει ακομα ,το κληματιστικο θα σνοιγει- κλεινει αλλα τιποτα παραπανω ,γιαυτο οπως προείπε φιλος είναι το harmony της logitech με πολυ αρνητικα σχόλια στο αμαζον ,εγω θα το παρω οταν θα θα θα εχει παλι 63 ε ομως σιγουρα δεν εχει αξιοπιστια ,αν δεν κανει θα υο στειλω πισω 

Σωστά τα λες απλα ενω λεει οτι δεχετε χιλιάδες συσκευες στην πραγματικοτητα λειπουν χιλιαδες ,ας πουμε 2 κλιματιστικά samsung wifi που δχω και μια lg 65 oled μοντελο 2017 δεν υπάρχουν στην database οποτε πας manual ρυθμίσεις με τραγικα αποτελέσματα σπ οτι γραφουν σρα σχολια 

Δεν χρειάζεται να πεις στην Alexa , σβήσε σε 3 mins τα φώτα. 

Θα βάλεις ένα Auto-Timer rule, στο Wemo App ώστε να σβήνουν μετά απο 3 λεπτά μόνα τους.

Εσύ θα της λες μόνο να τα ανάψει.

Τώρα για το Harmony, μετά απο πολύ κόπο κατάφερα και έφτιαξα να ανάβει projectora - αποκωδικοποιητή και Apple TV, καθώς και να αυξομειώνει την ένταση της φωνής και να αλλάζει κανάλια απο την Αλέξα.

Το πρόβλημα που είχα ήταν το εξής.

Το Harmony, αν δεν έχει τρέξει πρώτα το Activity (turn on the TV) δεν δέχεται εντολές , τύπου ανέβασε φωνή ή άλλαξε κανάλι, ακόμα και αν όλα είναι  ανοιχτά manual με το χέρι.

Μου πήρε κοντά στο 3μηνο να το καταλάβω, αλλά αυτό το ΣΚ αξιώθηκα να το φτιάξω.

Το πρόβλημα γενικότερα με το Harmony, είναι ότι δυστυχώς με τις περισσότερες IR συσκευές, δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται το state που βρίσκεται εκείνη την στιγμή η συσκευή. Απλά στέλνει την εντολή On , ακόμα και αν το κλιματιστικό είναι ήδη ON. Δυστυχώς θέλει πολύ μαρκάλεμα και δεν προτείνεται για newbies.

Τώρα η εκμάθηση των χειριστηρίων, είναι αστεία. Μέχρι και ένα κινέζικο HDMI switch πρόσθεσα manual και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα κοντρόλς.

Και το Hub ειλικρινά από εμβέλεια με έχει εκπλήξει ευχάριστα.

Επεξ/σία από tsakfot
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Δεν χρειάζεται να πεις στην Alexa , σβήσε σε 3 mins τα φώτα. 

Θα βάλεις ένα Auto-Timer rule, στο Wemo App ώστε να σβήνουν μετά απο 3 λεπτά μόνα τους.

Εσύ θα της λες μόνο να τα ανάψει.

Τώρα για το Harmony, μετά απο πολύ κόπο κατάφερα και έφτιαξα να ανάβει projectora - αποκωδικοποιητή και Apple TV, καθώς και να αυξομειώνει την ένταση της φωνής και να αλλάζει κανάλια απο την Αλέξα.

Το Harmony, αν δεν έχει τρέξει πρώτα το Activity (turn on the TV) δεν δέχεται εντολές , τύπου ανέβασε φωνή ή άλλαξε κανάλι, ακόμα και αν όλα είναι  ανοιχτά manual με το χέρι.

Το πρόβλημα γενικότερα με το Harmony, είναι ότι δυστυχώς με τις περισσότερες IR συσκευές, δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται το state που βρίσκεται εκείνη την στιγμή η συσκευή. Απλά στέλνει την εντολή On , ακόμα και αν το κλιματιστικό είναι ήδη ON. Δυστυχώς θέλει πολύ μαρκάλεμα και δεν προτείνεται για newbies.

Ναι αυτο γινεται απλα δεν θελω παντα τον ιδιο χρονο γιαυτο θα ηθελα να τις λεω ποσο χρονο.Για το hub ναι ειναι λιγο σατανομηχανακι αλλα η μονη λυση προς το παρων ,τουλαχιστον για καποιες απλες λειτουργίες ( τουλαχιστον  να χειριζεται την lg 

μου και καποια πραγματα στον ενισχυτή) ας καψω αλλα 80 ε αν και το χειρότερο ειναι το σπασιμο νευρων ,βλεπεις σε γερμανικο φορουμ εμπειρους χρήστες να εχουν φαει 20 ωρες να σερταρουν απλα πραγματα και την αλλη μερα να εχουν εξαφανιστει οι περισσοτερες λειτουργίες 

28 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Σημαντικη η εμπειρια σου ,μου γλυτωσες πολυ χρονο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, slk200gr είπε

,βλεπεις σε γερμανικο φορουμ εμπειρους χρήστες να εχουν φαει 20 ωρες να σερταρουν απλα πραγματα και την αλλη μερα να εχουν εξαφανιστει οι περισσοτερες λειτουργίες 

been there done that :D

πάντως άκρη βρίσκεις και εγώ δεν το μετάνιωσα να σου πω, καθώς θεώρησα προτιμότερο να τα σκάσω για Hub, παρά να ψάχνω για wifi enabled aircon /tv's etc. με σκατά Integration σε IFTTT κτλπ.

παίζει και over-cloud πάντως και το latest επίτευγμα, που έστησα είναι να ανάβει το aircon βάσει geolocation και όταν γυρνάω απο την δουλειά στο ύψος του Κηφισσού :P 

χαζοχαρούμενο geek - κλασσικά :D

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, cambo99 είπε

Έχω και εγώ ένα harmony... Το Σαββατοκύριακο θα πέσει μελέτη , τουλάχιστον να ανοίγουμε κάπως το air condition :D

νομιζω οτι αξιζει να ανοιξουμε νεο thrend για αλεξα και harmony γιατι εχει πολυ ψωμι το θεμα,αν επιτρεπετε απο που το πηρες και ποσο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εγώ για το κλιματιστικό έχω βάλει το Tado. Μέχρι τώρα λειτουργεί άψογα. Δεν το έχουν κάνει ακόμη όμως homeKit compatible! 

https://www.tado.com/gr/smart-air-conditioner

εδω ειναι το θεμα πια ,wifi εχουν πλεον τα περισσοτερα κληματιστικα (τα δικα 4 μου  ετιας το ενα και 5 ετιας το αλλο samsung εχουν απο τοτε) τωρα παμε ενα βημα παρακατω

edit:τωρα ειδα και την τιμη ,νομιζω δεν υπαρχει κανενας λογος να μην προτιμησει καποιος το logitech hub 

Επεξ/σία από slk200gr
Δημοσ.

γνωρίζει κανείς αν τα προιοντα της της xiaomi (smart home) μπορουν να διαχειριστούν απο broadlink pro ;

είτε με το Broadlink S1C της ίδιας εταιρίας.

Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Εγώ για το κλιματιστικό έχω βάλει το Tado. Μέχρι τώρα λειτουργεί άψογα. Δεν το έχουν κάνει ακόμη όμως homeKit compatible! 

https://www.tado.com/gr/smart-air-conditioner

Δουλεύει όμως με το alexa! Ενδιαφέρον εργαλείο. Με παλιό κλιματιστικό 10ετίας λες θα δουλεύει καλά; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...