fingolfingr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, dBpanos είπε Μπορεί κάποιος που έχει λειτουργική εγκατάσταση sonoff στον θερμοσίφωνα, να μου προτείνει ποια ακριβώς προϊόντα να αγοράσω από Amazon, προκειμένου να προγραμματίσω κι εγώ την εγκατάσταση στο σπίτι; Sonoff basic ή pow? Τι τύπο ρελε? Κάτι επιπλέον των ανωτέρω; Ευχαριστώ Ένα sonoff basic αρκεί. Τα υπόλοιπα καλό είναι να στα πει ο ηλεκτρολόγος.
gippas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 2:24 ΜΜ, papars είπε Οι συγκάτοικοι (γυναίκες και παιδιά) δεν μπορούν με τίποτα να δουλέψουν με τους έξυπνους διακόπτες. Τη γυναίκα την ενοχλεί το google hub και το έβαλε κάτω από τον καναπέ να μην το βλέπει. Ενώ το home mini έχει προ πολλού πάρει πόδι και έχω και τις ριμάδες τις yeelight που δεν έχουν τρόπο να τις λειτουργήσεις με πλήκτρο και συνέχεια τις κλείνουν από το διακόπτη στον τοίχο. Χα, δύσκολα τα πράγματα όταν είναι πολλοί στο σπίτι Στο δικό μου είμαστε δύο. Έχω εγκαταστήσει σε όλα τα δωμάτια (Σαλόνι, δύο κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνιο) ανιχνευτές κίνησης και ουσιαστικά τα φώτα λειτουργούν κυρίως με αυτούς. Θα αναφέρω πως λειτουργεί κάθε δωμάτιο και τι θέματα υπάρχουν, για τροφή προς κάθε ενδιαφερόμενο: -Σαλόνι. Έχω έναν ανιχνευτή κίνησης και επίσης το σύστημα είναι προγραμματισμένο να αφήνει τα φώτα αναμμένα όταν λειτουργεί η τηλεόραση ή το στερεοφωνικό. Πρακτικά το να μη λειτουργεί κάτι από τα δύο μετά το απόγευμα είναι απίθανο. Επειδή έχω έγχρωμες λάμπες χρησιμοποιώ λίγο και κάποια scenes του Home Assistant για να αλλάξω χρώματα, μερικές φορές τα ενεργοποιώ με Google Home, άλλες με το κινητό ή την ταμπλέτα. Υπάρχει και ένα Hue Dimmer δίπλα στους διακόπτες στον τοίχο αλλά δεν το χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Το μόνο θέμα παρουσιάζεται αν θέλω να καθίσω το πρωί Σαββάτου ή Κυριακής στον καναπέ ενώ άλλοι κοιμούνται και να μην ανοίξω το παράθυρο, αλλά μιλάμε για 1-2 φορές τον μήνα, συνήθως τελικά ανάβω και την τηλεόραση χωρίς ήχο. Τις καθημερινές που ξυπνάω πιο νωρίς το έχω λύσει το θέμα. Ανάβουν τα φώτα του σαλονιού με το ξυπνητήρι μου και σβήνουν όταν φεύγω από το σπίτι, χωρίς να λαμβάνουν υπ'όψη την κίνηση μου. -Κουζίνα: Λειτουργεί άψογα με δύο ανιχνευτές κίνησης, σημείωση πως τρώμε στο σαλόνι και όχι στην κουζίνα -Μπάνιο. Επίσης μια χαρά με ανιχνευτή κίνησης τοποθετημένο σε σημείο που βλέπει και προς την μπανιέρα. Μόνο θέμα όταν η σύντροφος θέλει φως για να βαφτεί ενώ έχει αρκετό φυσικό φως ώστε να μην ενεργοποιείται ο ανιχνευτής κίνησης, αλλά έχει μάθει να το ζητάει από την Google. Αν είχε θέμα θα έβαζα ένα Aqara button κάπου. -Δωμάτιο φιλοξενούμενων: Εκεί πηγαίνουμε συνήθως μόνο για την ντουλάπα, οπότε ο ανιχνευτής λειτουργεί άψογα. Όταν έχουμε φιλοξενούμενους, απλά χρησιμοποιούν τους φυσικούς διακόπτες -Κρεβατοκάμαρα. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο δωμάτιο. Αρχικά δεν σκόπευα να βάλω έξυπνη λάμπα αλλά επειδή όλες οι άλλες είναι η σύντροφος όταν έφευγε από το σπίτι συχνά ξεχνούσε να τη σβήσει. Έβαλα λοιπόν μια έγχρωμη και έβαλα και έναν ανιχνευτή κίνησης. Τον έχω βάλει όμως να λειτουργεί μόνο ώρες που συνήθως δεν κοιμόμαστε (διαφορετικό πρόγραμμα καθημερινές και ΣΚ). Επίσης έχω και 2 Aqara buttons, ένα σε κάθε μεριά του κρεβατιού, για το φως σε περίπτωση που θέλουμε να το ανάψουμε όταν δεν λειτουργεί ο ανιχνευτής κίνησης. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο πάντως θα χρησιμοποιήσω κάποιες φορές και τον φυσικό διακόπτη, πχ αν θέλω να κοιμηθώ μεσημέρι, αλλά μιλάμε και πάλι για 1-2 φορές την εβδομάδα. Έχει λειτουργήσει καλύτερα από ότι περίμενα. Κατά τα άλλα έχω κάποιους αυτοματισμούς όπως να σβήνουν τα φώτα όταν δεν είναι κανένας σπίτι και να ανάβουν όταν πλησιάζουμε και δουλεύουν μια χαρά. 4
TLabri Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους, 2 ερωτησεις παιδια.. Με λιγα λογια εχω φτιαξει λιγο το σμαρτ χομ με αρκετα προιοντα κυριως της ξιαομι, προσφατα αγορασα ενα google home και ενα chromecast αρχικα γνωριζει καποιος πως μπορω να λεω πχ στο google time for cinema ή οτιδηποτε παρομοιο και να αναβει τα συγκεκριμενα αντικειμενα που θελω εγω? παραδειγμα λεντοταινια τηλ κλπ? Και κατι αλλο , εχω το IR Remote της ξιαομι αλλα δεν λειτουργει απο οσο ειδα με google assistant, ειδα καποια της broadlink το mini και το pro τι διαφορες εχουν μεταξι τους? Σορρυ για το κατεβατο και τις πολλες ερωτησεις. Θα χαρω να με βοηθησει καποιος γτ εχω χασει τον μπουσουλα. ευχαριστω πολυ
userAnon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χρειάζομαι καμιά γνώμη ή συμβουλη για το παρακάτω σκεπτικό Σε νεο σπίτι με 2 διαμερισματα και κοινό λέβητα έχουμε σύστημα με θερμιδομετρητη. Ενω είχα παραγγείλει από τον Απρίλιο τον θερμοστάτη της Nest για διάφορους λόγους θα επιστραφεί. Σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλεκτρονικά προγραμματιζόμενες θερμοστατικές κεφαλές στο κάθε σωμα, ώστε και να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο αλλά και για οικονομία μιας και όταν πιάνουν την ζητούμενη θερμοκρασία θα σταματούν τη ροή του νερού. Για θερμοστάτη σκέφτομαι να πάρω κάποιον απλό αξιόπιστο wifi (να μπορώ πχ να τον ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα κλπ) αλλά τελικά νομίζω ότι δεν χρειάζομαι κάποιον "εξυπνο". Άρα θεωρητικά μήπως είναι καλύτερο να στην περίπτωση μου να κοιτάω για έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές? Τι λέτε ? 46 λεπτά πριν, TLabri είπε Καλημέρα σε όλους, 2 ερωτησεις παιδια.. Με λιγα λογια εχω φτιαξει λιγο το σμαρτ χομ με αρκετα προιοντα κυριως της ξιαομι, προσφατα αγορασα ενα google home και ενα chromecast αρχικα γνωριζει καποιος πως μπορω να λεω πχ στο google time for cinema ή οτιδηποτε παρομοιο και να αναβει τα συγκεκριμενα αντικειμενα που θελω εγω? παραδειγμα λεντοταινια τηλ κλπ? Και κατι αλλο , εχω το IR Remote της ξιαομι αλλα δεν λειτουργει απο οσο ειδα με google assistant, ειδα καποια της broadlink το mini και το pro τι διαφορες εχουν μεταξι τους? Σορρυ για το κατεβατο και τις πολλες ερωτησεις. Θα χαρω να με βοηθησει καποιος γτ εχω χασει τον μπουσουλα. ευχαριστω πολυ Η λογική που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η παρακάτω. Μέσω του google home app θα πρέπει να βρείς τρόπο να περαστούν οι συσκευές που έχεις στο google home app ώστε να μπορεί να τις αναγνωρίζει. (αν είναι συμβατές θα είσαι οκ) Αφού περαστούν οι συσκευές ψάξε πως να κάνεις ρουτίνες (routines) στο gh app ώστε με την επιλεγμένη από εσένα φωνητική εντολή να τρέχει την ρουτινα που ετοίμασες. Η ρουτινα είναι κάτι του στυλ.. αν πω: time for tv τοτε κλείσε τα φωτα στο σαλόνι, αναψε την Χ λεντοταινία, ανοιξε τηλεόραση κοκ. Το βασικό είναι να αναγνωρίσει το app τις συσκευές. Το broadlink που ρωτάς εγω δυσκολεύτηκα πολύ να το περάσω (το είχα μερικά χρόνια, ήιελε update, o server τους είναι ψιλοχάλια κλπ) αλλά το πέρασα και από τότε λειτουργεί άψογα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από userAnon 1
TLabri Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου φίλε μου.. Κοιτούσα το broadlink επειδή από όσο είδα συνεργάζεται με το google home ενώ της ξιαομι δν βγάζω άκρη λογικά δν συνεργάζεται από όσο έψαξα.. το θέμα είναι τι διάφορες έχει το μίνι με το προ; Γτ τα αγγλικά μου δν είναι τόσο καλά.. γνωρίζεις εσυ;
christaras1990 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 17 ώρες πριν, dBpanos είπε Μπορεί κάποιος που έχει λειτουργική εγκατάσταση sonoff στον θερμοσίφωνα, να μου προτείνει ποια ακριβώς προϊόντα να αγοράσω από Amazon, προκειμένου να προγραμματίσω κι εγώ την εγκατάσταση στο σπίτι; Sonoff basic ή pow? Τι τύπο ρελε? Κάτι επιπλέον των ανωτέρω; Ευχαριστώ Εγώ έχω βάλει αυτά τα δύο (τυχαία επιλογή τα καταστήματα, τα παίρνεις και φθηνότερα από Κίνα) 1)https://www.hellasdigital.gr/smartliving/sonoff/itead-sonoff-th16-16a-temperature-and-humidity-monitoring-wifi-smart-switch-moudle/?skr_prm=WyI5ZjUxYzFmOS1lNDI0LTQzZGQtOGZkOS1kY2VjMWQyYTcwZGYiLDE1NzAzNjI2NzU1MjMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 2)https://www.devobox.com/el/enviromental/128-ds18b20-temperature-waterproof-sensor.html?skr_prm=WyI5ZjUxYzFmOS1lNDI0LTQzZGQtOGZkOS1kY2VjMWQyYTcwZGYiLDE1NzAzNjI3MzkyNjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Το αισθητήριο έχει μπει στον ηλιακό και βλέπεις θερμοκρασία νερού ανα πάσα στιγμή. Μέσω της εφαρμογής ewelink και ένα ρελεδάκι ανοίγω τον ηλιακό από το κινητό. 1
takinio Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, christaras1990 είπε Εγώ έχω βάλει αυτά τα δύο (τυχαία επιλογή τα καταστήματα, τα παίρνεις και φθηνότερα από Κίνα) 1)https://www.hellasdigital.gr/smartliving/sonoff/itead-sonoff-th16-16a-temperature-and-humidity-monitoring-wifi-smart-switch-moudle/?skr_prm=WyI5ZjUxYzFmOS1lNDI0LTQzZGQtOGZkOS1kY2VjMWQyYTcwZGYiLDE1NzAzNjI2NzU1MjMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 2)https://www.devobox.com/el/enviromental/128-ds18b20-temperature-waterproof-sensor.html?skr_prm=WyI5ZjUxYzFmOS1lNDI0LTQzZGQtOGZkOS1kY2VjMWQyYTcwZGYiLDE1NzAzNjI3MzkyNjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Το αισθητήριο έχει μπει στον ηλιακό και βλέπεις θερμοκρασία νερού ανα πάσα στιγμή. Μέσω της εφαρμογής ewelink και ένα ρελεδάκι ανοίγω τον ηλιακό από το κινητό. Για να μπει ο αισθητηρας θερμοκρασιας νερου ,φαινεται λιγο δυσκολο,πρεπει να να τραβηχτει καλωδιο ? χρειαζεται και καποια μετατροπη στον ηλιακο ,πχ καποια τρυπα για να περασει μεσα ο αισθητηρας? Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από takinio
userAnon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, TLabri είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου φίλε μου.. Κοιτούσα το broadlink επειδή από όσο είδα συνεργάζεται με το google home ενώ της ξιαομι δν βγάζω άκρη λογικά δν συνεργάζεται από όσο έψαξα.. το θέμα είναι τι διάφορες έχει το μίνι με το προ; Γτ τα αγγλικά μου δν είναι τόσο καλά.. γνωρίζεις εσυ; το pro υποστηρίζει IR + RF συχνότητες. το μίνι μόνο IR (υπερυθρες)
elvor Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, gippas είπε Χα, δύσκολα τα πράγματα όταν είναι πολλοί στο σπίτι Στο δικό μου είμαστε δύο. Έχω εγκαταστήσει σε όλα τα δωμάτια (Σαλόνι, δύο κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνιο) ανιχνευτές κίνησης και ουσιαστικά τα φώτα λειτουργούν κυρίως με αυτούς. Θα αναφέρω πως λειτουργεί κάθε δωμάτιο και τι θέματα υπάρχουν, για τροφή προς κάθε ενδιαφερόμενο: -Σαλόνι. Έχω έναν ανιχνευτή κίνησης και επίσης το σύστημα είναι προγραμματισμένο να αφήνει τα φώτα αναμμένα όταν λειτουργεί η τηλεόραση ή το στερεοφωνικό. Πρακτικά το να μη λειτουργεί κάτι από τα δύο μετά το απόγευμα είναι απίθανο. Επειδή έχω έγχρωμες λάμπες χρησιμοποιώ λίγο και κάποια scenes του Home Assistant για να αλλάξω χρώματα, μερικές φορές τα ενεργοποιώ με Google Home, άλλες με το κινητό ή την ταμπλέτα. Υπάρχει και ένα Hue Dimmer δίπλα στους διακόπτες στον τοίχο αλλά δεν το χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Το μόνο θέμα παρουσιάζεται αν θέλω να καθίσω το πρωί Σαββάτου ή Κυριακής στον καναπέ ενώ άλλοι κοιμούνται και να μην ανοίξω το παράθυρο, αλλά μιλάμε για 1-2 φορές τον μήνα, συνήθως τελικά ανάβω και την τηλεόραση χωρίς ήχο. Τις καθημερινές που ξυπνάω πιο νωρίς το έχω λύσει το θέμα. Ανάβουν τα φώτα του σαλονιού με το ξυπνητήρι μου και σβήνουν όταν φεύγω από το σπίτι, χωρίς να λαμβάνουν υπ'όψη την κίνηση μου. -Κουζίνα: Λειτουργεί άψογα με δύο ανιχνευτές κίνησης, σημείωση πως τρώμε στο σαλόνι και όχι στην κουζίνα -Μπάνιο. Επίσης μια χαρά με ανιχνευτή κίνησης τοποθετημένο σε σημείο που βλέπει και προς την μπανιέρα. Μόνο θέμα όταν η σύντροφος θέλει φως για να βαφτεί ενώ έχει αρκετό φυσικό φως ώστε να μην ενεργοποιείται ο ανιχνευτής κίνησης, αλλά έχει μάθει να το ζητάει από την Google. Αν είχε θέμα θα έβαζα ένα Aqara button κάπου. -Δωμάτιο φιλοξενούμενων: Εκεί πηγαίνουμε συνήθως μόνο για την ντουλάπα, οπότε ο ανιχνευτής λειτουργεί άψογα. Όταν έχουμε φιλοξενούμενους, απλά χρησιμοποιούν τους φυσικούς διακόπτες -Κρεβατοκάμαρα. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο δωμάτιο. Αρχικά δεν σκόπευα να βάλω έξυπνη λάμπα αλλά επειδή όλες οι άλλες είναι η σύντροφος όταν έφευγε από το σπίτι συχνά ξεχνούσε να τη σβήσει. Έβαλα λοιπόν μια έγχρωμη και έβαλα και έναν ανιχνευτή κίνησης. Τον έχω βάλει όμως να λειτουργεί μόνο ώρες που συνήθως δεν κοιμόμαστε (διαφορετικό πρόγραμμα καθημερινές και ΣΚ). Επίσης έχω και 2 Aqara buttons, ένα σε κάθε μεριά του κρεβατιού, για το φως σε περίπτωση που θέλουμε να το ανάψουμε όταν δεν λειτουργεί ο ανιχνευτής κίνησης. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο πάντως θα χρησιμοποιήσω κάποιες φορές και τον φυσικό διακόπτη, πχ αν θέλω να κοιμηθώ μεσημέρι, αλλά μιλάμε και πάλι για 1-2 φορές την εβδομάδα. Έχει λειτουργήσει καλύτερα από ότι περίμενα. Κατά τα άλλα έχω κάποιους αυτοματισμούς όπως να σβήνουν τα φώτα όταν δεν είναι κανένας σπίτι και να ανάβουν όταν πλησιάζουμε και δουλεύουν μια χαρά. Τι αισθητήρες κίνησης έχεις;
TLabri Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, userAnon είπε το pro υποστηρίζει IR + RF συχνότητες. το μίνι μόνο IR (υπερυθρες) Το RF τι είναι;
christaras1990 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, takinio είπε Για να μπει ο αισθητηρας θερμοκρασιας νερου ,φαινεται λιγο δυσκολο,πρεπει να να τραβηχτει καλωδιο ? χρειαζεται και καποια μετατροπη στον ηλιακο ,πχ καποια τρυπα για να περασει μεσα ο αισθητηρας? Ναι σίγουρα πρέπει να τραβηχτεί καλώδιο. Εγώ αυτό έκανα. Εκτός και μπορεί να μπει το sonoff εκεί που είναι ο ηλιακός, αρκεί να φτάνει το ιντερνετ για να συνδεθεί στο ρούτερ. Ο ηλιακός εμένα έχει ειδική θέση για τοποθέτηση αισθητήριου. Δεν ξέρω αν έχουν όλα τα μοντέλα. Θεωρώ πάντως οτι είναι απίστευτη ευκολία να ξέρεις την θερμοκρασία του νερού κ αναλόγως να αποφασίζεις αν πρέπει να το ανάψεις. Άξιζε τον κόπο που παιδεύτηκα να το βάλω. Επίσης μπορείς να βάλεις συνθήκη π.χ. αν το νερό πέσει κάτω από 40c να ανοίξει και μόλις φτάσει 70c να κλείσει και να έχεις μόνιμα ζεστό νερό. 1
gippas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 37 λεπτά πριν, elvor είπε Τι αισθητήρες κίνησης έχεις; Σχεδόν όλοι είναι αυτοί της Aqara: https://www.aliexpress.com/item/32828696729.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.71194c4djBylRO Θα βγούν σύντομα και με Zigbee 3.0 που υποθέτω σημαίνει μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχω και έναν από τους παλιούς του ΙΚΕΑ για δεύτερο στην κουζίνα (έχει βγει στο εξωτερικό νέος αδιάβροχος) https://www.ikea.gr/proioda/fotismos/exupnos-fotismos/axesouar-exupnou-fotismou/tradfri-asyrmatos-aisthitiras-kinisis/30383511 Οι Aqara είναι πιο μικροί και εύκολοι στην τοποθέτηση. Επίσης ο αισθητήρας τους δίνει επίπεδα φωτεινότητας σε lmn, αντίθετα με του ΙΚΕΑ ο οποίος απλά δίνει αν είναι σκοτεινά ή όχι, οπότε είναι πιο παραμετροποιήσιμοι αφού σου επιτρέπει εσένα να αποφασίσεις σε ποιο ακριβώς επίπεδο φωτισμού θέλεις να ανάβουν. Από την άλλη του ΙΚΕΑ μάλλον έχει καλύτερη εμβέλεια και δεν έχει αποσυνδεθεί ποτέ. Πάντως και οι Aqara πλέον δεν αποσυνδέονται σχεδόν ποτέ, ίσως λόγω βελτιώσεων στο firmware του Raspbee, με το οποίο επικοινωνούν.
userAnon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) μήπως είδε κανείς αυτό? Χρειάζομαι καμιά γνώμη ή συμβουλη για το παρακάτω σκεπτικό Σε νεο σπίτι με 2 διαμερισματα και κοινό λέβητα έχουμε σύστημα με θερμιδομετρητη. Ενω είχα παραγγείλει από τον Απρίλιο τον θερμοστάτη της Nest για διάφορους λόγους θα επιστραφεί. Σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλεκτρονικά προγραμματιζόμενες θερμοστατικές κεφαλές στο κάθε σωμα, ώστε και να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο αλλά και για οικονομία μιας και όταν πιάνουν την ζητούμενη θερμοκρασία θα σταματούν τη ροή του νερού. Για θερμοστάτη σκέφτομαι να πάρω κάποιον απλό αξιόπιστο wifi (να μπορώ πχ να τον ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα κλπ) αλλά τελικά νομίζω ότι δεν χρειάζομαι κάποιον "εξυπνο". Άρα θεωρητικά μήπως είναι καλύτερο να στην περίπτωση μου να κοιτάω για έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές? Τι λέτε ? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από userAnon
acmegr7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, userAnon είπε μήπως είδε κανείς αυτό? Χρειάζομαι καμιά γνώμη ή συμβουλη για το παρακάτω σκεπτικό Σε νεο σπίτι με 2 διαμερισματα και κοινό λέβητα έχουμε σύστημα με θερμιδομετρητη. Ενω είχα παραγγείλει από τον Απρίλιο τον θερμοστάτη της Nest για διάφορους λόγους θα επιστραφεί. Σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλεκτρονικά προγραμματιζόμενες θερμοστατικές κεφαλές στο κάθε σωμα, ώστε και να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο αλλά και για οικονομία μιας και όταν πιάνουν την ζητούμενη θερμοκρασία θα σταματούν τη ροή του νερού. Για θερμοστάτη σκέφτομαι να πάρω κάποιον απλό αξιόπιστο wifi (να μπορώ πχ να τον ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα κλπ) αλλά τελικά νομίζω ότι δεν χρειάζομαι κάποιον "εξυπνο". Άρα θεωρητικά μήπως είναι καλύτερο να στην περίπτωση μου να κοιτάω για έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές? Τι λέτε ? για να μη περιμένεις ότι θα δεις απάντηση που θα σε βοηθήσει, να σου πω από τώρα ότι δεν έχω ιδέα! Το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι αν ο θερμοστάτης λέει ON αλλά τα σώματα OFF, τι γίνεται; nooboquestion το ξέρω! 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα