Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, divo είπε

το εβγαλες απο το wifi και μακρια απο τηλεφωνο και δουλεψε?

Δεν το έβγαλα απλά πέταξα τον ρούτερ στα σκουπίδια χαχαααα

Το τηλέφωνο ετσι και αλλιώς είναι αλλού

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
  • Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπερα,προκειται να κανω νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση σε σπιτι.

επειδη απο οτι καταλαβα διαβαζοντας,ειμαστε σε αναμονη έτοιμων απομακρυσμενων ελεγχόμενων πριζων σαν τον παρακατω

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP8-3680W-16A-Smart-WIFI-Wall-Outlet-EU-Plug-Socket-Timer-Remote-Control-Power-Monitor-Work-with-Alexa-Google-Assistant-IFTTT-p-1502402.html?cur_warehouse=CN

πρεπει να εχω συγκεκριμενο κενο στις πριζες για να εγκατασταθουν τα παραπανω?

αν ναι αυτο το κενο πως το ζηταμε απο τον ηλεκτρολογο ?

επισης για sonoff ,πρεπει να ζητησω καποιο συγκεκριμενο πινακα για να υπαρχει χώρος?

τελος για τα philips hue χρειαζεται κατι ιδιαιτερο εκτος απο την αγορα του σετ διακοπτη-λαμπας?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

αν κανεις ενα goooglarisma θα βρεις παμπολα

Προφανώς αν googlάρω θα βρω απάντηση σε όλα τα θέματα που ρωτάει κάποιος μέσα στο forum. 

Και προφανώς googlαρα πριν ρωτήσω, είδα και τα smart things και τα xiaomi. Το θέμα είναι να απαντήσει κάποιος που έχει δοκιμάσει κάτι, όχι να μου πει να Googlάρω. 

Δημοσ.
1 hour ago, djuan1988 said:

Προφανώς αν googlάρω θα βρω απάντηση σε όλα τα θέματα που ρωτάει κάποιος μέσα στο forum. 

Και προφανώς googlαρα πριν ρωτήσω, είδα και τα smart things και τα xiaomi. Το θέμα είναι να απαντήσει κάποιος που έχει δοκιμάσει κάτι, όχι να μου πει να Googlάρω. 

Το θέμα είναι πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις! Επιλογές πολλές! Netatmo , fibaro, smartthings είναι από τις ακριβές αλλά καλές επιλογές που έχω δοκιμάσει...

Δημοσ.

Ερώτηση: Στην πυλωτή έχω 4 λάμπες από τις οποίες καθημερινά ανάβω τις 2 μπροστινές. Ψάχνω τρόπο για να ανάβουν μόνες τους όταν πέφτει ο ήλιος και να σβήνουν το πρωί. Είτε μέσω IFTTT είτε στο περίπου με timer. Έχω 2 yeelight που λειτουργούν πολύ καλά στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο μεσώ IFTTT. Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό που να έχω τέτοια λειτουργία; Οι yeelight (αν καταλήξω εκεί) θα έχουν πρόβλημα σε εξωτερικό χώρο που δεν χτυπάει ήλιος; Διακόπτες δεν θέλω να αλλάξω και δεν υπάρχει και ουδέτερο εκεί έτσι κι αλλιως.

Εδώ να προσθέσω ότι έχω επίσης μία xiaomi philips λάμπα που ίσως να έκανε αυτό που θέλω αλλά..... της έβαλα τον χειμώνα timer να ανάβει στις 19:00 το απόγευμα δοκιμαστικά και τώρα, αν και έχω αλλάξει το timer σε 20:30, αυτή ανάβει ακόμα στις 19:00 :) . Οπότε.... καλύτερα κάτι άλλο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gippas είπε

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται ενδιαφέρον για αυτό που ψάχνεις:

https://www.banggood.com/1200LM-120-LED-3-Modes-Solar-Power-PIR-Motion-Sensor-Wall-Light-Outdoor-Waterproof-IP65-p-1455435.html

33 λεπτά πριν, divo είπε

αν κανεις το κοπο να διαβαζεις οχι πολλες 4-5 σελιδες απο εδω μεσα που μπηκες θα δεις οτι  εχουν δοκομαστει sonoff xiaomi shelly bitz κλπ και αν ψαξεις και παραπισω μπορεις να βρεις και αλλα. Εσυ τι θες για τι δουλεια, με τι ποσο, τι προυποθεσεις, τι αλλες συνδεσεις να εχουν, πως να τα βλεπεις, σε τι προτοκολα επικοινωνιας;

κατι τετοιο θα σε βολευε? δεν εχει timer αλλα αναβει με την κινηση και μονο στο σκοταδι. Με χρονοδιακοπτη για οσο χρονο θες εσυ.

Αρχικά να ευχαριστήσω και τους δύο για τις προτάσεις. Δεν κάνουν για την δική μου περίπτωση αλλά θα βρούμε εφαρμογή στο σπίτι στο χωριό.

Στην δική μου περίπτωση οι λάμπες της πυλωτης είναι χωνευτες στο ταβανι. Και είναι Ε27. Δεν χρειάζομαι κάτι που θα ανάβει όταν περνάει κάποιος αλλά κάτι που θα είναι μονίμως αναμμενο κάποιες ωρες ανεξαρτητα αν ειμαι σπίτι ή όχι. Το βράδυ βασικα. Για αυτό και σκέφτηκα τις yeelight. Αρχικά σκεφτόμουν κάτι σαν Shelly μέσα στον διακόπτη αλλά δεν έχει εκεί ουδέτερο και μια έξυπνη λάμπα σε κάθε υποδοχή θα βόλευε περισσότερο για πολλούς λόγους.

Υπάρχει κάτι οικονομικότερο που να αξίζει ή να πάρω απλά 2 yeelight και να τελειωνω?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, cambo99 είπε

Το θέμα είναι πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις! Επιλογές πολλές! Netatmo , fibaro, smartthings είναι από τις ακριβές αλλά καλές επιλογές που έχω δοκιμάσει...

19 λεπτά πριν, divo είπε

αν κανεις το κοπο να διαβαζεις οχι πολλες 4-5 σελιδες απο εδω μεσα που μπηκες θα δεις τι  εχουν δοκομαστει sonoff xiaomi shelly bitz κλπ και αν ψαξεις και παραπισω μπορεις να βρεις και αλλα. Εσυ τι θες για τι δουλεια, με τι ποσο, τι προυποθεσεις, τι αλλες συνδεσεις να εχουν, πως να τα βλεπεις, σε τι προτοκολα επικοινωνιας;

Έχω ξεκινήσει διάβασμα από το απόγευμα. Άπειρες επιλογές πάντως, δεκάδες εταιρείες, zigbee, zwave, wifi κτλ.

Τα ήξερα βέβαια και από πριν, αλλά όταν αποφασίζεις μπερδεύεσαι περισσότερο, κυρίως γιατί πρακτικά επιλέγεις πλευρά και δεν μπορείς να κάνεις πίσω μετά αν έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα.

Έβγαλα από τις επιλογές μου τα Smartthings καθώς είναι ουσιαστικά απούσα η εταιρεία από την Ευρώπη (εκτός από UK).

Αυτό που θέλω είναι Google assistant support, συνδυασμό με τα προϊόντα της Wyze και ποιοτικά app για Android. 

Σκέφτομαι και τα Nest τώρα.

Δημοσ.
23 hours ago, kostakiss said:

καλησπερα,προκειται να κανω νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση σε σπιτι.

επειδη απο οτι καταλαβα διαβαζοντας,ειμαστε σε αναμονη έτοιμων απομακρυσμενων ελεγχόμενων πριζων σαν τον παρακατω

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP8-3680W-16A-Smart-WIFI-Wall-Outlet-EU-Plug-Socket-Timer-Remote-Control-Power-Monitor-Work-with-Alexa-Google-Assistant-IFTTT-p-1502402.html?cur_warehouse=CN

πρεπει να εχω συγκεκριμενο κενο στις πριζες για να εγκατασταθουν τα παραπανω?

αν ναι αυτο το κενο πως το ζηταμε απο τον ηλεκτρολογο ?

επισης για sonoff ,πρεπει να ζητησω καποιο συγκεκριμενο πινακα για να υπαρχει χώρος?

τελος για τα philips hue χρειαζεται κατι ιδιαιτερο εκτος απο την αγορα του σετ διακοπτη-λαμπας?

καποιος εδω??

Δημοσ.

Eχει δοκιμάσει κανείς καμιά λύση για να κανει παλιο,"χαζο" κλιματιστικο,εξυπνο?
Με ενδιαφέρει να μπορω να το ανοιξω εξ αποστασεως.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, suffocater είπε

Eχει δοκιμάσει κανείς καμιά λύση για να κανει παλιο,"χαζο" κλιματιστικο,εξυπνο?
Με ενδιαφέρει να μπορω να το ανοιξω εξ αποστασεως.

Broadlink rm mini 3 και θα μπορείς να ανοιγεις και να κλείσεις ότι λειτουργεί με τηλεκοντρόλ.

Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι δεν θα μπορείς να ξέρεις αν είναι ήδη ανοιχτό ή όχι. Αλλα και να είναι ανοιχτό δεν υπαρχει πρόβλημα. Δεν θα κλείσει δλδ.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Broadlink rm mini 3 και θα μπορείς να ανοιγεις και να κλείσεις ότι λειτουργεί με τηλεκοντρόλ.

Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι δεν θα μπορείς να ξέρεις αν είναι ήδη ανοιχτό ή όχι. Αλλα και να είναι ανοιχτό δεν υπαρχει πρόβλημα. Δεν θα κλείσει δλδ.

Το εχεις δοκιμασει εσύ προσωπικά?
Γιατι ως αντιστοιχη συσκευή έχω το harmony hub και δεν τα κατάφερα με το κλιματιστικό που ήθελε "προγραμματισμό" και δεν ειχε ετοιμη στο database την συσκευή.
Αν ναι,να κανω κ εγω μια αγορά.

• Moderators
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, suffocater είπε

Γιατι ως αντιστοιχη συσκευή έχω το harmony hub και δεν τα κατάφερα με το κλιματιστικό που ήθελε "προγραμματισμό" και δεν ειχε ετοιμη στο database την συσκευή.

Το έχω κάνει εγώ με rm mini 

• Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, suffocater είπε

Έχω 2. Ένα στο σπίτι των γονιών και ένα στο δικό μου. Hitachi και Toyotomi αντίστοιχα. Και στις 2 περιπτώσεις έπρεπε να προγραμματίσω  τις λειτουργίες που ήθελα να κάνουν. Πχ κρύος αέρας, φουλ ανεμιστήρας, 26 βαθμούς κλπ. Και τις 2 περιπτώσεις η διαδικασία ήταν εντελώς απλή. Point and click.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...