kostass__ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 29 λεπτά πριν, divo είπε Δεν υπαρχει άλλος λόγος για αγορα απο εξωτερικό πλην της τιμής Δεν χρειαζεται να ανοιχτουν κουτια αν εχεις πριζες κατω απο διακοπτες. Αν δεν εχεις, ανοιγεις μονο το κουτι απο πανω απο τον διακοπτη και με μια ατσαλινα τραβας το ουδετερο στο διακοπτη.. οσο αφορα θερμοστατη καλοριφερ, απλα βγαζεις τον παλιο και βαζεις wifi. Για θερμοσίφωνα μπορεις να το βαλεις μεσα στον πινακα. Για ρολα επισης δεν ανοιγεις κατι. απλα αλλαζεις το διακοπτη που εχεις. οκ θενξ για τις τιμες, απο οτι βλεπω το echo πχ παιζει πιο φτηνα απο amazon.de οποτε μια χαρα ειναι η αγορα απο εδω. ωραια οποτε σε οσους διακοπτες παιζουν απο κατω μπριζες θα περναει ουδετερο (οπως νομιζω ειχα δει σε κατι φωτος σε αυτο το θεμα) ενω στους υπολοιπους ανοιγω κουτια και τραβαω ουδετερο που απο οτι καταλαβα και με ενδιαφερει πολυ δεν ειναι ουτε μπελας ουτε κοστος ιδιαιτερο. στα του καλοριφερ θα μπει απο το μηδεν μαλλον αυτονομη θερμανση για αυτο κοιταζω για εξαρχης σωστη δουλεια για να μην υπαρχουν μαζεματα μετα. οτι ανοιχτει-σκαφτει να γινει μια φορα οσο ειναι δυνατον.
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, kostass__ είπε οκ θενξ για τις τιμες, απο οτι βλεπω το echo πχ παιζει πιο φτηνα απο amazon.de οποτε μια χαρα ειναι η αγορα απο εδω. ωραια οποτε σε οσους διακοπτες παιζουν απο κατω μπριζες θα περναει ουδετερο (οπως νομιζω ειχα δει σε κατι φωτος σε αυτο το θεμα) ενω στους υπολοιπους ανοιγω κουτια και τραβαω ουδετερο που απο οτι καταλαβα και με ενδιαφερει πολυ δεν ειναι ουτε μπελας ουτε κοστος ιδιαιτερο. στα του καλοριφερ θα μπει απο το μηδεν μαλλον αυτονομη θερμανση για αυτο κοιταζω για εξαρχης σωστη δουλεια για να μην υπαρχουν μαζεματα μετα. οτι ανοιχτει-σκαφτει να γινει μια φορα οσο ειναι δυνατον. Στα του καλοριφέρ: πρόκειται για νέα κατοικία που δεν έχει θέρμανση και θα μπει καλοριφέρ; Αν ναι, πας κατευθείαν για αντλία θερμότητας και θα με ευχαριστείς για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου Για περισσότερες πληροφορίες όμως στο michanikos.gr εδώ δεν είμαστε απλά off topic αλλά και off forum!!!
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 16 ώρες πριν, divo είπε κινηση θα δείξει ακομα και με την αλλαγη του φωτισμου. Απο συννεφια σε ηλιοφάνεια ή ακομα και αν περασει ενα αυτοκινητο απο εξω και ρίξει τα φωτα μεσα στο σπιτι. αν εχει σενσορα ευαισθησιας η εφαρμογη, διορθωνεται. κατεβαζεις την ευαισθησία. Αυτό με την εναλλαγή του φωτός θα συνέβαινε. Υπάρχει σπίτι απέναντι που όταν ανοίγουν τα παράθυρα κάνει στιγμιαία αντανάκλαση στο δικό μου. Τώρα που την άλλαξα θέση είναι καλύτερα. 15 ώρες πριν, divo είπε Δεν υπαρχει άλλος λόγος για αγορα απο εξωτερικό πλην της τιμής Δεν χρειαζεται να ανοιχτουν κουτια αν εχεις πριζες κατω απο διακοπτες. Αν δεν εχεις, ανοιγεις μονο το κουτι απο πανω απο τον διακοπτη και με μια ατσαλινα τραβας το ουδετερο στο διακοπτη.. οσο αφορα θερμοστατη καλοριφερ, απλα βγαζεις τον παλιο και βαζεις wifi. Για θερμοσίφωνα μπορεις να το βαλεις μεσα στον πινακα. Για ρολα επισης δεν ανοιγεις κατι. απλα αλλαζεις το διακοπτη που εχεις. Τόσες σελίδες έχω διαβάσει και αυτό δεν το ήξερα. Το πρόβλημα είναι ότι άνοιξα τους δικούς μου διακοπτες, περνάει ουδετερο αλλά.... Δεν χωράει να μπει Shelly από πίσω. Το κουτί έχει βάθος περίπου 4 εκατοστά (λίγο λιγότερο), η πρίζα πιάνει περίπου τα 2 και αλλα 2 είναι το Shelly. Βάλε Κάιντα καλώδια.... Οπότε δεν χωράει. Τουλάχιστον όχι απλά.
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, divo είπε Κατι δεν εχω καταλαβει καλα μαλλον. Μπορεις να βαλεις μια φοτο απο αυτο που θες να βαλεις μεσα; To shelly. https://shelly.cloud/shelly-25-wifi-smart-relay-roller-shutter-home-automation/
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, divo είπε διπλος διακοπτης ειναι ή διακοπτης αλερετουρ? αν ειναι απλα διακοπτης διπλος βαζεις απευθειας wifi διακοπτη διπλο. 1ον) τον θέλω για τον διακόπτη που έχω στις τεντες. 2ον) δεν θέλω να αλλάξω τους διακοπτες σε καμία περίπτωση. Αν αλλάξω έναν θα πρέπει να τους αλλάξω όλους για να είναι ίδιοι 😛. Έχω και τα ψυχαναγκαστικά μου. Θέλω να κρατήσω λοιπον τους διακοπτες μου αλλά να λειτουργούν σαν εξυπνοι. Για αυτό και κοιτάω για τέτοια λύση.
kostass__ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 για να καταλαβω, αν καποιος δεν θελει να αλλαξει τους διακοπτες του σπιτιου του αρα και να ανοιξει ολα τα κουτια για να τραβηξει ουδετερο βαζει αυτο και γινονται ολοι διακοπτες εξυπνοι??
fingolfingr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Προσωπικά δεν το έχω ψάξει τόσο για να γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύουν ούτε μπορώ να σου πω ότι θα δουλεύουν σε όλες τις διατάξεις. Υπάρχει το shelly 1 για μονούς διακόπτες και το shelly 2.5 για διπλούς ή για ρολά. Επίσης υπάρχει το Sonoff που λογικά κάνει την ίδια δουλειά με το shelly 1. Στην δική μου περίπτωση, αν βάλω κάποτε, θα βάλω shelly 2.5 ή αντίστοιχά στις τέντες και στους διακόπτες στο σαλόνι (δυστυχώς τα φωτιστικά έχουν λάμπες g9 οπότε....) και άλλο ένα shelly για τα φώτα της πυλωτής. Όχι για απομακρυσμένη διαχείριση αλλά για αυτοματισμούς. 1 ώρα πριν, divo είπε καταλαβα. Οποτε τρυπάνι σπας το πισω μερος του κουτιου και αρχιζεις και σκαβεις. και επειδη δεν ειμαστε γυφτοι εμεις οι DIY αφου βαθηνεις την τρυπα παιρνεις πλαστικο ποτηράκι μια χρίσης και το στεραιωνεις στο βαθος της τρυπας. 😉 Μόνος μου δεν θα κάνω κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί τα καλώδια πίσω από τον διακόπτη (αυτά που πάνε στην πρίζα) είναι τσίτα τεντωμένα. Έχω παραγγείλει ένα sonoff από το banggood. Όταν έρθει θα δω αν χωράει (μόνο γι αυτό το πήρα) και θα κρίνω μετά
kostass__ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 οποτε τα σεναρια ειναι 2? που και τα 2 θελουν ουδετερο 1. αλλαζουν ολοι η οσοι διακοπτες θελουμε να γινουν εξυπνοτεροι 2 οι διακοπτες παραμενουν οι ιδιοι αλλα μπαινει shelly στα κουτια? (πιθανολογω οτι θα διαβασω και τις 100 σελιδες που μου απομενουν)
cambo99 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Επίσης και με fibaro γίνονται έξυπνοι οι διακόπτες. Δυστυχώς σε όσους διακόπτες έβαλα fibaro μέσα στην πρίζα , έπρεπε να σκαφτεί η τρύπα στο βάθος. Ακόμη και στην τρύπα οικονομία κάνουν οι ηλεκτρολόγοι! Σύντομα ( εντός εβδομάδας ) περιμένω fibaro walli switch και dimmer για να δοκιμάσω!
kostass__ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Σορρυ νεα ερωτηση ποια η διαφορα αυτων των δυο sonoff και προφανως ποιο κανει για τα σπιτια μας?? https://www.banggood.com/SONOFF-T1-EU-AC90V-250V-600W-Smart-Wifi-Wall-Touch-Light-Switch-1-Gang-2-Gang-p-1252355.html?ID=528396&cur_warehouse=CN https://www.banggood.com/SONOFF-AC90-To-250V-400W-Touch-Wifi-Switch-Module-Luxury-Glass-Panel-Wireless-Timing-Switch-p-1139688.html?rmmds=detail-top-buytogether-auto&ID=43101&cur_warehouse=CN
_filippos_ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Η σειρά Τouch των διακοπτών sonoff έχει μονο wifi ενώ η σειρά T1 έχει επιπλέον χειρισμό με RF 433MHz 1 1
vlachaquito Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Παιδιά καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για συναγερμό και έπεσα πάνω στο σύστημα ring alarm το οποίο φαίνεται αρκετά καλό και στα μέτρα μου τιμολογιακά (250 δολάρια το κιτ με τα 10 κομμάτια). Δεν το βρίσκω στην Ευρώπη, έχετε κάποια ιδέα από που μπορώ να το πάρω; Πιστεύεται ότι είναι καλή λύση; έχετε κάποια εναλλακτική;
kostass__ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Η σειρά Τouch των διακοπτών sonoff έχει μονο wifi ενώ η σειρά T1 έχει επιπλέον χειρισμό με RF 433MHz 11 λεπτά πριν, divo είπε Να συμπληρώσω το ένα ειναι για 400w το αλλο για 600w. και τα δυο κανουν για τα σπίτια μας. Τα EU Χειρισμος rf οταν λεμε? με μπουτον τυπου ρολου γκαραζοπορτας? αν ειναι ετσι δεν ειναι αδιαφορο για μεγαλος μερος του κοσμου? εξηγουμαι, αυτοπου πιθανα θελουν οι περισσοτεροι δεν ειναι wifi control (alexa κτλ) και χειρισμος σαν κανονικο διακοπτη με το touch. τα 400w vs 600w τι διαφορες εχουν?
vasilllis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 15 ώρες πριν, divo είπε Οπως τα λες ειναι. αυτα τα δυο σεναρια υπαρχουν για την ωρα. Ή τουλαχιστον μεχρι αυτα που ξερουμε. Αυτο που ειδα και μου αρεσε ειναι οτι ο sherry ειναι ρελες που σημαινει δεν περναει φορτιο απο μεσα του, αρα δεν χρειαζεται να αντεχει καποια συγκεκριμενα Αμπερ. Σε αντιθεση με τον σονοφ που ολο το φορτιο περναει απο το διακοπτη. Και γι αυτο εχει και διαφορετικα αμπερ. επισης κατι αλλο για τα gadgetακια εγω θα ηθελα ολα αυτα να εχουν και RF. ο λογος απλος. δεν εχω ιντερνετ τι κανω; οι διακοπτες της σονοφ εχουν. Οι υπολοιποι δεν ξερω. Αν μπορουσε να μας πει καποιος που εχει κατι αλλο; Τι εννοεις ακριβως οτι ειναι ρελε(ς)?δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι διακοπτης και να μην περναει το ολο το φορτιο απο μεσα του.Το sherry (δεν γνωριζω ποια λες) εχουν ρελε που τοποθετειται αλλου? 1 ώρα πριν, vlachaquito είπε Παιδιά καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για συναγερμό και έπεσα πάνω στο σύστημα ring alarm το οποίο φαίνεται αρκετά καλό και στα μέτρα μου τιμολογιακά (250 δολάρια το κιτ με τα 10 κομμάτια). Δεν το βρίσκω στην Ευρώπη, έχετε κάποια ιδέα από που μπορώ να το πάρω; Πιστεύεται ότι είναι καλή λύση; έχετε κάποια εναλλακτική; Προσωπικα εγω δεν το θεωρω καλη λυση.Εναλλακτικα δες και η geyer εχει κατι παρομοιο. 1 ώρα πριν, kostass__ είπε Χειρισμος rf οταν λεμε? με μπουτον τυπου ρολου γκαραζοπορτας? αν ειναι ετσι δεν ειναι αδιαφορο για μεγαλος μερος του κοσμου? εξηγουμαι, αυτοπου πιθανα θελουν οι περισσοτεροι δεν ειναι wifi control (alexa κτλ) και χειρισμος σαν κανονικο διακοπτη με το touch. τα 400w vs 600w τι διαφορες εχουν? ναι τετοιο ειδος button.Εξαρταται απο την εφαρμογη,αν εξυπηρετουν και οι δυο δυνατοτητες(καποιος ηλικιωμενος ισως) ? Ειναι το φορτιο που αντεχουν οι διακοπτες.Αν εχεις ενα πολυφωτο με 10 λαμπες αλογονου 40w τοτε δεν σε καλυπτει ο 400w. 1
vasilllis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, kostass__ είπε Χειρισμος rf οταν λεμε? με μπουτον τυπου ρολου γκαραζοπορτας? αν ειναι ετσι δεν ειναι αδιαφορο για μεγαλος μερος του κοσμου? εξηγουμαι, αυτοπου πιθανα θελουν οι περισσοτεροι δεν ειναι wifi control (alexa κτλ) και χειρισμος σαν κανονικο διακοπτη με το touch. τα 400w vs 600w τι διαφορες εχουν? ΜΙα διορθωση μονο.Στην 1 φωτογραφια ο διακοπτης ειναι για δυο φωτιστικα(ή εξοδους) ο αλλος για ενα μονο. 1 ώρα πριν, divo είπε κοιτα τη φωτογραφεία και πιστευω θα καταλαβεις. οι συσκευες ελεγχονται με 3 τροπους. 1)wifi. 2)RF, 3) on/off switch. ξεκιναμε απο τα ευκολα 3) on/off switch . Εχουν οι περισσοτερες smart συσκευες πλεον. Ειναι ανεξαρτητο απο το wifi ή το RF. Ειναι ο κλασικος διακοπτης που ξεραμε μεχρι τωρα. Η διαφορα με τα smart ειναι οτι οι σονοφ ειναι touch (επαφης) 1) οταν μια συσκευη εχει συνδεση μονο wifi (2.4-5 mhz) μπορεις να την ελεγχεις μονο αν εχεις wifi. 2)οι συσκευες με wifi kai RF μπορουν να ελεγχθουν και με wifi αλλα και με ενα κοντρολερ. Ο λογος ειναι οτι το ειναι οτι αυτες οι συσκευες λαμβανουν εντολες και σε διαφορετικη συχνοτητα απο το wifi. Τη συχνοτητα 433mhz κα. Φαντασου κατι σαν το κοντρολ του συναγερμου του αυτοκινητου. ολες λοιπον οι συσκευες συνδεονται σε ενα bridge ή hub και απο εκει δινεις εντολες ητε μεσω ιντερνετ ητε μεσο καποιου κοντρολ ητε απευθειας. Πχ. στους ασυρματους συμαγερμους τα ματια και οι παγιδες επικοινωνουν με την κεντρικη μοναδα μεσω RF. Αν παρεις ενα bridge σαν αυτο στη φοτο μπορεεις να φτιαξεις δικη σου κεντρικη μοναδα με δικα σου σεναρια. Εγω αυτο εχω κανει. Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Η κατω φωτογραφια εχει τα εξαρτηματα που κανουν τον διακοπτη στο κυκλωμα.Ειτε περεχουν ηλεκτρονικα εξαρτηματα,ειτε ρελε,το ρευμα που διαρεονται ειναι το ρευμα της καταναλωσης που εξυπηρετουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα