jimokak Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σε όλους, αγόρασα αυτές τις έξυπνες πρίζες για ηλεκτρικά ρολά και θα ήθελα την βοήθεια σας. -> https://www.ebay.com/itm/WiFi-Touch-Smart-Curtain-Switch-Wall-Mount-Panel-for-Alexa-Echo-Google-Assistant/312421147148?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=611092877564&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Ανοίγω λοιπόν τις παλιές για τα ηλεκτρικά μου ρολά και από το τοίχο έρχονται μόνο 3 καλώδια. Τα 2 είναι για πάνω και κάτω και το extra λογικά είναι το ουδέτερο(νομίζω μαύρο). Τα βάζω στις πρίζες αλλά τίποτα. Δεν ανάβουν. Λογικά γιατί δεν παίρνουν ρεύμα. Λείπει το καλώδιο παροχής; Πως γίνεται να λείπει το καλώδιο της παροχής και να δουλεύουν τα ρολά; Παίρνουν ρεύμα από αλλού, ίσως δίπλα στον μηχανισμό και όχι στην πρίζα; Υπάρχει λύση για να δουλέψουν οι πρίζες; Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ
_filippos_ Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Λιγάκι αδύνατον μια ηλεκτρική συσκευή να μην εχει Line/Neutral Το πιο πιθανό είναι ο ηλεκτρολόγος να μην εχει περάσει τον ουδέτερο στις παλιές μπρίζες (όπως συμβαινει με τους διακόπτες φωτισμου σε παλιές εγκαταστάσεις) Ίσως χρειαστεί να περάσεις γραμμή ουδέτερου... Καλύτερα να συμβουλευτείς ηλεκτρολόγο γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση απο μη-επαγγελματία σε υψηλή τάση μπορεί να ειναι θανατηφόρα
jimokak Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σου λείπει ο ουδέτερος Σε ευχαριστώ! Τι κάνουμε για αυτό; Υπάρχει λύση;
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 56 λεπτά πριν, jimokak είπε Σε ευχαριστώ! Τι κάνουμε για αυτό; Υπάρχει λύση; Αν εισαι τυχερος και εχεις πριζα κοντα τραβας απο εκει 1
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Ανοίγεις το κουτί που είναι πάνω από το διακόπτη, περνάς μία ατσάλινα και κατεβάζεις τον ουδέτερο στο διακόπτη. 2
spy_vlsi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των προιοντων της Somfy Tahoma και Connexoon? Διαβαζω καποια πραγμαρα στο site τους αλλα δεν καταλαβαινω γιατι εχουν διαφορετικες εφαρμογες
cambo99 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 3 hours ago, spy_vlsi said: Γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των προιοντων της Somfy Tahoma και Connexoon? Διαβαζω καποια πραγμαρα στο site τους αλλα δεν καταλαβαινω γιατι εχουν διαφορετικες εφαρμογες Τα connexoon πρέπει να είναι τα τελευταίας τεχνολογίας νομίζω. Πρόσφατα έβαλα σε τεντες μοτέρ somfy και με το connexoon δουλεύει άψογα! 1
spy_vlsi Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Καλησπερα, εχω φτιαξει ενα μικρο αρχειο οδηγο για την εγκατασταση και τα πρωτα βηματα που μπορει να ακολουθησει καποιος για τη χρηση του Home Assistant σε Raspberry Pi. ελπιζω να βοηθησει οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει. ευπροσδεκτες ολες οι παρατηρησεις/διορθωσεις. οποιος θελει μπορει να μου στειλει pm για διορθωσεις και εκ νεου ενημερωση του αρχειου https://www.dropbox.com/s/iyx1hmirz3xk0jr/HA.pdf?dl=0 6
SKOKMAN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Nομιζω οτι απο σημερα τελος το google home Εχω 2 συσκευές οι οποίες απο σημερα δεν μπορούν να συνδεθούν στο ιντερνετ γιατι ειναι λέει αλλη χωρα Ξερει κανενας κατι?
userAnon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 15 ώρες πριν, spy_vlsi είπε Καλησπερα, εχω φτιαξει ενα μικρο αρχειο οδηγο για την εγκατασταση και τα πρωτα βηματα που μπορει να ακολουθησει καποιος για τη χρηση του Home Assistant σε Raspberry Pi. ελπιζω να βοηθησει οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει. ευπροσδεκτες ολες οι παρατηρησεις/διορθωσεις. οποιος θελει μπορει να μου στειλει pm για διορθωσεις και εκ νεου ενημερωση του αρχειου https://www.dropbox.com/s/iyx1hmirz3xk0jr/HA.pdf?dl=0 Ωραίο φαίνεται. Ευχαριστούμε 10 ώρες πριν, SKOKMAN είπε Nομιζω οτι απο σημερα τελος το google home Εχω 2 συσκευές οι οποίες απο σημερα δεν μπορούν να συνδεθούν στο ιντερνετ γιατι ειναι λέει αλλη χωρα Ξερει κανενας κατι? Δοκίμασα 1-2 εντολές και λειτουργεί κανονικά. Βεβαια δεν έχω πολλές συσκευες ακόμα συνδεδεμένες? Εσένα σε ποιές στο παρουσίασε?
userAnon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δεν καταλαβαίνω τι λες. Δώσε μας 1 παράδειγμα.. το mini έχει πρόβλημα?
papars Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Βλέπω το νέο sonoff που δουλεύει με διακόπτη ... https://www.banggood.com/SONOFF-Mini-Smart-Home-Control-Switch-Module-Can-Work-With-An-External-Switch-p-1484758.html Βέβαια θέλει ουδέτερο. Από την άλλη πλευρά το έχω κάνει αυτό με το απλό το sonoff - έχω συνδέσει το μπουτόν (πάνω στην πλακέτα) με τον διακόπτη του τοίχου. Αυτό βέβαια ίσως δουλεύει με διακόπτη On/off και όχι push on που έχω βάλει εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα