Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, αγόρασα αυτές τις έξυπνες πρίζες για ηλεκτρικά ρολά και θα ήθελα την βοήθεια σας. -> https://www.ebay.com/itm/WiFi-Touch-Smart-Curtain-Switch-Wall-Mount-Panel-for-Alexa-Echo-Google-Assistant/312421147148?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=611092877564&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Ανοίγω λοιπόν τις παλιές για τα ηλεκτρικά μου ρολά και από το τοίχο έρχονται μόνο 3 καλώδια. Τα 2 είναι για πάνω και κάτω και το extra λογικά είναι το ουδέτερο(νομίζω μαύρο). Τα βάζω στις πρίζες αλλά τίποτα. Δεν ανάβουν. Λογικά γιατί δεν παίρνουν ρεύμα. Λείπει το καλώδιο παροχής;

Πως γίνεται να λείπει το καλώδιο της παροχής και να δουλεύουν τα ρολά; Παίρνουν ρεύμα από αλλού, ίσως δίπλα στον μηχανισμό και όχι στην πρίζα; Υπάρχει λύση για να δουλέψουν οι πρίζες;

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λιγάκι αδύνατον μια ηλεκτρική συσκευή να μην εχει Line/Neutral 
Το πιο πιθανό είναι ο ηλεκτρολόγος να μην εχει περάσει τον ουδέτερο στις παλιές μπρίζες (όπως συμβαινει με τους διακόπτες φωτισμου σε παλιές εγκαταστάσεις)
Ίσως χρειαστεί να περάσεις γραμμή ουδέτερου... 
Καλύτερα να συμβουλευτείς ηλεκτρολόγο γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση απο μη-επαγγελματία σε υψηλή τάση μπορεί να ειναι θανατηφόρα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σου λείπει ο ουδέτερος

Σε ευχαριστώ! Τι κάνουμε για αυτό; Υπάρχει λύση; 

• Moderators
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, jimokak είπε

Σε ευχαριστώ! Τι κάνουμε για αυτό; Υπάρχει λύση; 

Αν εισαι τυχερος και εχεις πριζα κοντα τραβας απο εκει

• Like 1
Δημοσ.

Ανοίγεις το κουτί που είναι πάνω από το διακόπτη, περνάς μία ατσάλινα και κατεβάζεις τον ουδέτερο στο διακόπτη.

• Like 2
Δημοσ.

Γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των προιοντων της Somfy Tahoma και Connexoon? Διαβαζω καποια πραγμαρα στο site τους αλλα δεν καταλαβαινω γιατι εχουν διαφορετικες εφαρμογες

Δημοσ.
3 hours ago, spy_vlsi said:

Γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των προιοντων της Somfy Tahoma και Connexoon? Διαβαζω καποια πραγμαρα στο site τους αλλα δεν καταλαβαινω γιατι εχουν διαφορετικες εφαρμογες

Τα connexoon πρέπει να είναι τα τελευταίας τεχνολογίας νομίζω. Πρόσφατα έβαλα σε τεντες μοτέρ somfy και με το connexoon δουλεύει άψογα!

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα,

εχω φτιαξει ενα μικρο αρχειο οδηγο για την εγκατασταση και τα πρωτα βηματα που μπορει να ακολουθησει καποιος για τη χρηση του Home Assistant σε Raspberry Pi. ελπιζω να βοηθησει οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει. ευπροσδεκτες ολες οι παρατηρησεις/διορθωσεις. οποιος θελει μπορει να μου στειλει pm για διορθωσεις και εκ νεου ενημερωση του αρχειου

https://www.dropbox.com/s/iyx1hmirz3xk0jr/HA.pdf?dl=0

• Like 6
Δημοσ.

Nομιζω οτι απο σημερα τελος το google home

Εχω 2 συσκευές οι οποίες απο σημερα δεν μπορούν να συνδεθούν στο ιντερνετ γιατι ειναι λέει αλλη χωρα

Ξερει κανενας κατι? 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, spy_vlsi είπε

Καλησπερα,

εχω φτιαξει ενα μικρο αρχειο οδηγο για την εγκατασταση και τα πρωτα βηματα που μπορει να ακολουθησει καποιος για τη χρηση του Home Assistant σε Raspberry Pi. ελπιζω να βοηθησει οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει. ευπροσδεκτες ολες οι παρατηρησεις/διορθωσεις. οποιος θελει μπορει να μου στειλει pm για διορθωσεις και εκ νεου ενημερωση του αρχειου

https://www.dropbox.com/s/iyx1hmirz3xk0jr/HA.pdf?dl=0

Ωραίο φαίνεται. Ευχαριστούμε

10 ώρες πριν, SKOKMAN είπε

Nομιζω οτι απο σημερα τελος το google home

Εχω 2 συσκευές οι οποίες απο σημερα δεν μπορούν να συνδεθούν στο ιντερνετ γιατι ειναι λέει αλλη χωρα

Ξερει κανενας κατι? 

Δοκίμασα 1-2 εντολές και λειτουργεί κανονικά. Βεβαια δεν έχω πολλές συσκευες ακόμα συνδεδεμένες? Εσένα σε ποιές στο παρουσίασε?

Δημοσ.

Βλέπω το νέο sonoff που δουλεύει με διακόπτη ...

https://www.banggood.com/SONOFF-Mini-Smart-Home-Control-Switch-Module-Can-Work-With-An-External-Switch-p-1484758.html

Βέβαια θέλει ουδέτερο.

Από την άλλη πλευρά το έχω κάνει αυτό με το απλό το sonoff - έχω συνδέσει το μπουτόν (πάνω στην πλακέτα) με τον διακόπτη του τοίχου.

Αυτό βέβαια ίσως δουλεύει με διακόπτη On/off και όχι push on που έχω βάλει εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...