Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τη λύση legrand στην ουσία θυσιάζουμε μια πρίζα, την οποία αφαιρούμε και εκεί μπαίνει στο δίκτυό μας το hub και ένας διακόπτης. Έτσι για να λέμε την αλήθεια θέλει ουδέτερο, αλλά μόνο για το σετ του hub.

• Like 1
  • Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

έχει δοκιμάσει κανείς τον διακόπτη Sonoff T1 (με τον ένα διακόπτη);
Διάβασα πως το touch δεν ειναι τοσο αξιόπιστο, μπορει να το επιβεβαιώσει κανεις;

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, _filippos_ είπε

έχει δοκιμάσει κανείς τον διακόπτη Sonoff T1 (με τον ένα διακόπτη);
Διάβασα πως το touch δεν ειναι τοσο αξιόπιστο, μπορει να το επιβεβαιώσει κανεις;

το εχω εγω και δεν μπορω να πω οτι με εχει ενθουσιασει. Πρεπει να πατας σε ενα πολυ συγκεκριμενο σημειο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Spect~ είπε

το εχω εγω και δεν μπορω να πω οτι με εχει ενθουσιασει. Πρεπει να πατας σε ενα πολυ συγκεκριμενο σημειο.

υποθέτω εκεί που ειναι το μπλέ κυκλάκι στην επιφάνεια.
Είναι δηλαδή θέμα στόχευσης ή αισθητήρα αφής digitizer?

• Moderators
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

υποθέτω εκεί που ειναι το μπλέ κυκλάκι στην επιφάνεια.
Είναι δηλαδή θέμα στόχευσης ή αισθητήρα αφής digitizer?

Σαν αισθηση νοιωθεις οτι απλα ακουμπας ενα πλαστικό και τιποτα παραπανω. Περισσότερο στοχου θα ελεγα

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dakangr είπε

Βγαζει και η Philips σποτακια, και γω στην ιδια θεση ειμαι με σενα και τα ζαχαρωνω, αλλα ειναι πανακριβα τα ρημαδια...

Αυτά τα έχει δοκιμάσει κάποιος;

https://www.aliexpress.com/item/Original-xiaomi-mijia-smart-downlight-work-with-mi-home-app-smart-remote-control-white-warm-light/32854965731.html

Xiaomi μεν, Philips δε.

Δημοσ.

Εγώ βρήκα τα παρακάτω:

https://www.amazon.co.uk/Innr-Assistant-Required-RS-225-4/dp/B07KT98J3Q/ref=sr_1_2_sspa?ie=UTF8&qid=1551514558&sr=8-2-spons&keywords=philips+hue+spot&psc=1

Αν και εμένα οι διακόπτες μου έχουν κολλήσει, θα δω την καλωδίαση στο σπίτι αλλιώς θέλω σποτάκια + Hub + Λάμπες, με πάει κανένα 200αρι τουλάχιστον 😰

Δημοσ.

Βγήκε αυτό που δεν θέλει ουδέτερο για λάμπες yeelight οροφής στα €16.

https://www.banggood.com/Xiaomi-Yeelight-Smart-Bluetooth-Dimmer-Wall-Light-Switch-Remote-Control-Work-With-Mihome-APP-AC220V-p-1428199.html

Μακάρι να βγάλουν και για τις E27 RGB.

[είναι η ιδέα μου ή τα κινέζικα προϊόντα έχουν ακριβύνει;]

Δημοσ.
11 minutes ago, papars said:

Βγήκε αυτό που δεν θέλει ουδέτερο για λάμπες yeelight οροφής στα €16.

https://www.banggood.com/Xiaomi-Yeelight-Smart-Bluetooth-Dimmer-Wall-Light-Switch-Remote-Control-Work-With-Mihome-APP-AC220V-p-1428199.html

Μακάρι να βγάλουν και για τις E27 RGB.

Δεν θέλει ουδέτερο επειδή είναι για dimmer, όπως και όλα τα switch του είδους αυτού.

Δημοσ.

Είναι bluetooth και παίζει με συγκεκριμένες έξυπνες λάμπες.  Δεν είναι dimmer με την γνωστή έννοια του όρου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papars είπε

Δεν είναι η ιδέα σου. Ειδικά τα xiaomi

• Like 1
Δημοσ.

@paredwse Τελικά όλα καλά με τη nuki; Έχεις μείνει ικανοποιημένος;

Σκέφτομαι κι εγώ να την πάρω μαζί με το keypad,αν και μου φαίνεται αρκετά τσιμπημένο,οπότε ακόμα ψάχνομαι αν αξίζει να δώσω το έξτρα 75αρι🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδια  για να απαντησω  λοιπον κι εγω με την σειρα μου  επανω στο θεμα των διακοπτων και λαμπτηρων  ,  ειμαι κατοχος Philips hue bridge v2 , 2 εγχρωμων λαμπτηρων και 7 λαπτηρων white και 2 ασυρματων αισθητηρων  ως λυση για διακοπτες ειχα σκεφτει να παρω τους ασυρματους διακοπτες αλλα ειναι λιγο ογκος απο τον τοιχο πρωτον και δευτερον το ενα  παιρνει μπαταριες καθε  χρονο περιπου και το αλλο που φορτωνει οταν το πατας ειναι πανακριβο και πιστεψτε με αν θες  ποσοστητα  δεν συμφερει, τα αισθητηρια ειναι ωραια αν εισαι μονος σου αλλα αν εχεις κι αλλους εκει ειναι προβλημα γιατι τα φωτα σβηνουν αν δεν δουν κινηση κι αν τα βαλεις σε  χωρους  οπως πχ  η τραπεζαρια  , το σαλονι η την τουαλετα και δεν δει κινηση και ειναι μεσα καποιος φανταζεστε τι γινεται , σκεφτομαι να τα αφαιρεσω αφου τα εχω και καθονται στο τοιχο  χωρις να κανουν τιποτα  , τωρα για διακοπτες πιστεψτε με δεν ηθελα να τραβηξω ουδετερο αλλα αν εχεις διακοπτες διπλα σε  μπριζα  ειναι ευκολο αφου ειναι κοινος  αλλιως πρεπει να ανοιχτουν κουτια  οπως και  εγινε σε μερικους  διακοπτες που αλλαξα υπαρχουν λυσεις που δεν χρειαζεται να τραβηχτει ουδετερος αλλα δεν εχει wifi  αλλα μονο rf εγω εβαλα τις vtac που εχουν γυαλι για να ειναι ιδιες με τις γυαλινες μπριζες και τον  γυαλινο εξυπνο θερμοστατη που εχω  σε καθε χωρο , δεν εχω μονο αλλα διπλο , μην περιμενετε την ιδια ανταποκριση οπως εχετε με εναν μηχανικο διακοπτη , αλλα αν πατησεις εκει που ειναι το σημαδι του on off  τοτε  θα αναψει, επισης αναβει κι απο το google home / alexa  εχουν τον ιδιο τροπο συνδεσης με τα sonoff  αλλα δεν εχουν την ιδια εφαρμογη που παρολα ταυτα ειναι δημιουργια της ewelink , οσο για το hub της legrand αν θυμαμαι καλα ξεπερναει τα 150 και μπορει να κανει καθε διακοπτη η μπριζα στο σπιτι της ιδιας σειρας εξυπνο χωρις ουδετερους  αλλα αν θυμαμαι καλα μεμονωμενα και αυτα δεν ειναι φτηνα αλλα ειναι τελειως αξιοπιστα ειναι zigbee και μπορουν να παρουν γυρω στα 100 τεμαχια επανω τους φταχνονται σε συνεργασια με  την netatmo  οποτε εχετε και ifttt και google home / alexa , πιστεψτε με αν υπηρχε  το οικονομικο θα  πηγαινα  σε αυτα κατευθειαν 

Επεξ/σία από kama28
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, gippas said:

Οι V-Tac συνεργάζονται με hue; Ρωτάω γιατί βλέπω πως είναι RF. 

Αν δεις υπάρχουν και smart διακόπτες v-tac οι οποίοι είναι wifi, οπότε μέσω alexa ή google μπορούν να επικοινωνήσουν με hue. Απ'ευθείας δεν νομίζω όχι, καθώς οι hue είναι zigbee.

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...