slk200gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, cambo99 είπε Απλά το hassio είναι φθηνό και open source . Υπάρχουν και άλλες λύσεις που τα μαζεύεις σχεδόν όλα μαζί... αλλά θες αγορά κάποιου hub και η τιμή ανεβαίνει. Οπως?
tsakfot Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε Μια ερώτηση για όσουν έχουν μεγαλύτερη εμπειρία Υπάρχει κάποιος τρόπος να γράψω σε μια βαση δεδομένων μεσα απο το IFTTT? Ή έστω να μπορέσω να κάνω update πεδία σε ενα mdb ή ακόμα και xls (θα το εχω συνδεδεμένο με την βάση) Το όλο project αποσκοπεί στο να μπορώ να ανιχνεύω το status smart διακοπτών (sonoff) σε μια web based εφαρμογή που εχω φτιάξει. Τα components στο IFTTT είναι fix, οπότε σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις και ανεβάσεις τα δικά σου. Ξέρω ότι οι εταιρίες πληρώνουν μηνιαία ταρίφα στο IFTTT για να υπάρχουν εκεί. Εγώ κάνω κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το google spreadsheet component, όπου αυτόματα κάθε μέρα όταν φτάνω στην δουλειά (gps απο το κινητό) προσθέτει μια εγγραφή στο συγκεκριμένο spreadsheet. Προσθέτει άλλη μια φεύγοντας απο την δουλειά, για να μπορώ να παρακολουθώ την άφιξη - αναχώρηση. Το ίδιο πράγμα κάνω με την κλειδαριά(Nuki) όπου κάθε φορά προσθέτει μια εγγραφή , όποτε ξεκλειδώνει η πόρτα . Το μόνο λοιπόν component που ξέρω ότι μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις είναι το google spreadsheet. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει
cambo99 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, slk200gr said: Οπως? Όπως fibaro home center 2 , hue hub για τις λάμπες, wink hub 2 , smartthings κλπ κλπ ... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από cambo99 1
dimitris_sal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, tsakfot είπε Τα components στο IFTTT είναι fix, οπότε σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις και ανεβάσεις τα δικά σου. Ξέρω ότι οι εταιρίες πληρώνουν μηνιαία ταρίφα στο IFTTT για να υπάρχουν εκεί. Εγώ κάνω κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το google spreadsheet component, όπου αυτόματα κάθε μέρα όταν φτάνω στην δουλειά (gps απο το κινητό) προσθέτει μια εγγραφή στο συγκεκριμένο spreadsheet. Προσθέτει άλλη μια φεύγοντας απο την δουλειά, για να μπορώ να παρακολουθώ την άφιξη - αναχώρηση. Το ίδιο πράγμα κάνω με την κλειδαριά(Nuki) όπου κάθε φορά προσθέτει μια εγγραφή , όποτε ξεκλειδώνει η πόρτα . Το μόνο λοιπόν component που ξέρω ότι μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις είναι το google spreadsheet. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει Το δοκίμασα αυτό Το gsheet ενημερώνεται σωστά αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το συνδέσω με την βάση δεδομένων ωστε να διαβάζω τα δεδομένα. Θα το ψάξω περισσότερο Ευχαριστώ για τον χρόνο σου
vlachaquito Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά καλησπέρα, Μετά την αγορά του Broadlink που είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να συνεχίσω με smart switches. Ετοιμάζει μια παραγγελία η εταιρεία μου από Amazon UK, έχετε να προτείνετε κάποιο διακόπτη φωτός χωρίς όμως να χρειαστεί να περάσω extra καλώδια για ουδέτερο κλπ. Επειδή θα είναι ο πρώτος μου και θέλω να δω πως θα συνδυαστεί και με την Alexa, δώστε μου ότι θέλετε. Ευχαριστώ πολύ!
cambo99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 39 minutes ago, vlachaquito said: Παιδιά καλησπέρα, Μετά την αγορά του Broadlink που είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να συνεχίσω με smart switches. Ετοιμάζει μια παραγγελία η εταιρεία μου από Amazon UK, έχετε να προτείνετε κάποιο διακόπτη φωτός χωρίς όμως να χρειαστεί να περάσω extra καλώδια για ουδέτερο κλπ. Επειδή θα είναι ο πρώτος μου και θέλω να δω πως θα συνδυαστεί και με την Alexa, δώστε μου ότι θέλετε. Ευχαριστώ πολύ! Προσοχή από amazon.uk επειδή πουλάνε διακόπτες διαφορετικούς από eu. Δεν θα ταιριαζουν δηλαδη στις δικές μας.
vlachaquito Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 To ξέρω, για αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει βρει διακόπτες από Amazon που να κάνουν σε εμάς. Έλα παλικάρια και έχω ψήσει την γυναίκα λέμε!!!
cambo99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, vlachaquito said: To ξέρω, για αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει βρει διακόπτες από Amazon που να κάνουν σε εμάς. Έλα παλικάρια και έχω ψήσει την γυναίκα λέμε!!! Χωρίς ουδέτερο πως θα δουλέψει όμως; Οι έξυπνες πρίζες θέλουν ουδέτερο δυστυχώς ...
papars Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, cambo99 είπε Χωρίς ουδέτερο πως θα δουλέψει όμως; Οι έξυπνες πρίζες θέλουν ουδέτερο δυστυχώς ... Υπάρχουν λύσεις χωρίς ουδέτερο αλλά έχουν και το ανάλογο κόστος είτε σε χρήμα είτε σε πολυπλοκότητα.
gippas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δεν νομίζω να βρεις διακόπτες που δεν χρειάζονται ουδέτερο και δεν χρειάζονται hub. Με hub μια όχι φθηνή αλλά σίγουρη λύση είναι το Netatmo της Legrand. Πρέπει να πάρεις όμως πρώτα το hub της που φθηνό δεν το λες: https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-vasiko-kit-master-zigbee-wi-fi-priza-souko-asyrmatos-genikos-diakoptis-anachorisis-afixis-alouminio-195365_195365/ Στην συνέχεια δεν χρειάζεσαι νέους διακόπτες, μπορείς να προσθέσεις αυτό στα υπάρχοντα φωτιστικά σου και να γίνουν οι διακόπτες σου έξυπνοι: https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-mikrodiakoptis-fotismou-on-off-300w-zigbee-wi-fi-choneftos-195278_195278/ Υπάρχουν βέβαια και διακόπτες αν προτιμάς τέτοια λύση Φθηνότερη (αλλά όχι φθηνή) λύση είναι ένας συνδυασμός Philips Hue με έναν διακόπτη Friends of Hue. Χρειάζεσαι έναν διακόπτη όπως αυτόν: https://www.amazon.co.uk/Niko-Dimmer-Switch-Phillips-Lights/dp/B07NBNNXVZ/ref=pd_sbs_60_7? Ή αυτόν: https://www.amazon.it/0K03906-02-Comando-Radiofrequenza-Philips-Friends/dp/B07KGHSJFF/ref=sr_1_1? Και βέβαια λάμπες Friends of Hue και ένα bridge. Ένα starter kit όπως αυτό με απλές λάμπες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. https://www.amazon.co.uk/Philips-Equivalent-Starter-Compatible-Assistant/dp/B0152WXI18/ref=sr_1_3? Υπόψη πως υπάρχει και το αρκετά φθηνότερο Tradfri του IKEA, του οποίου οι λάμπες είναι συμβατές με το bridge του Hue, όπως συμβατές είναι και οι λάμπες της Innr, επίσης φθηνότερες. Προσωπικά έχω ήδη παραγγείλει ένα starter kit με τρεις έγχρωμες λάμπες για το σαλόνι και σκοπεύω να ζήσω χωρίς χρήση διακόπτη με έναν συνδυασμό φωνητικών εντολών σε Google Home Mini και geolocation (βασικά να ανάβουν αυτόματα όταν πλησιάζουμε στο σπίτι και να σβήνουν όταν μένει άδειο). Προτίμησα Hue γιατί μου αρέσουν οι έγχρωμες λάμπες και είναι το πιο σταθερό σύστημα, αλλά αν θες απλά λάμπες που να ανάβουν και σβήνουν ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση. 3
cambo99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστεύω πως η καλύτερη λύση για ένα νέο σπίτι είναι ... καθόλου πρίζες! Και για να εξηγήσω ... βάζεις λάμπες hue ή συμβατές με hue , και παίρνεις και τους ασύρματους διακόπτες της hue και καθάρισες. Ούτε τρυπάς το σπίτι για να βάλεις πρίζες , ούτε ουδέτερα και κολλάς τους διακόπτες όπως γουστάρεις. Όπου μπορώ στο σπίτι μου το κάνω . Αφήνω το ρεύμα πάντα ανοικτό στον διακόπτη, κλείνω την τρύπα και από πάνω ο hue διακόπτης! Άλλη λύση με λάμπες hue και ασύρματους διακόπτες hue είναι αυτή : https://www.amazon.co.uk/dp/B07D5KJ4B6/ref=dp_cerb_1 , όπου τον βάζεις από πάνω... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από cambo99 3
elvor Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Ο μοκροδιακοπτης της Legrand δουλεύει με τα υπόλοιπα hub ή μόνο με το δικό της;
vlachaquito Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν και δεν βλέπω προκοπή. Θα τσεκάρω το δίκτυό μου αν και δεν νομίζω θα έχουν ουδέτερο οι μπρίζες. Μάλλον θα κινηθώ προς Philips Hue, αν και έχω αρκετά σποτάκια στο σαλόνι που θέλω να κάνω τις αλλαγές, κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτι νομίζω.
dakangr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, vlachaquito είπε Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν και δεν βλέπω προκοπή. Θα τσεκάρω το δίκτυό μου αν και δεν νομίζω θα έχουν ουδέτερο οι μπρίζες. Μάλλον θα κινηθώ προς Philips Hue, αν και έχω αρκετά σποτάκια στο σαλόνι που θέλω να κάνω τις αλλαγές, κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτι νομίζω. Βγαζει και η Philips σποτακια, και γω στην ιδια θεση ειμαι με σενα και τα ζαχαρωνω, αλλα ειναι πανακριβα τα ρημαδια...
gippas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, elvor είπε Ο μοκροδιακοπτης της Legrand δουλεύει με τα υπόλοιπα hub ή μόνο με το δικό της; Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις το δικό της bridge για την ώρα Αναφορά σε κείμενο Βγαζει και η Philips σποτακια, και γω στην ιδια θεση ειμαι με σενα και τα ζαχαρωνω, αλλα ειναι πανακριβα τα ρημαδια... Υπάρχουν και τα σποτάκια των IKEA και Innr που είναι συμβατά με Hue και πολύ φθηνότερα Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από gippas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα