Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Απλά το hassio είναι φθηνό και open source . Υπάρχουν και άλλες λύσεις που τα μαζεύεις σχεδόν όλα μαζί... αλλά θες αγορά κάποιου hub και η τιμή ανεβαίνει.

Οπως?

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε

Μια ερώτηση για όσουν έχουν μεγαλύτερη εμπειρία

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γράψω σε μια βαση δεδομένων μεσα απο το IFTTT?

Ή έστω να μπορέσω να κάνω update πεδία σε ενα mdb ή ακόμα και xls (θα το εχω συνδεδεμένο με την βάση)

Το όλο project αποσκοπεί στο να μπορώ να ανιχνεύω το status smart διακοπτών (sonoff) σε μια web based εφαρμογή που εχω φτιάξει.

Τα components στο IFTTT είναι fix, οπότε σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις και ανεβάσεις τα δικά σου. Ξέρω ότι οι εταιρίες πληρώνουν μηνιαία ταρίφα στο IFTTT για να υπάρχουν εκεί.

Εγώ κάνω κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το google spreadsheet component, όπου αυτόματα κάθε μέρα όταν φτάνω στην δουλειά (gps απο το κινητό) προσθέτει μια εγγραφή στο συγκεκριμένο spreadsheet. Προσθέτει άλλη μια φεύγοντας απο την δουλειά, για να μπορώ να παρακολουθώ την άφιξη - αναχώρηση.

Το ίδιο πράγμα κάνω με την κλειδαριά(Nuki) όπου κάθε φορά προσθέτει μια εγγραφή , όποτε ξεκλειδώνει η πόρτα .

Το μόνο λοιπόν component που ξέρω ότι μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις είναι το google spreadsheet. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, slk200gr said:

Οπως?

Όπως fibaro home center 2 , hue hub για τις λάμπες, wink hub 2 , smartthings κλπ κλπ ... 

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Τα components στο IFTTT είναι fix, οπότε σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις και ανεβάσεις τα δικά σου. Ξέρω ότι οι εταιρίες πληρώνουν μηνιαία ταρίφα στο IFTTT για να υπάρχουν εκεί.

Εγώ κάνω κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας το google spreadsheet component, όπου αυτόματα κάθε μέρα όταν φτάνω στην δουλειά (gps απο το κινητό) προσθέτει μια εγγραφή στο συγκεκριμένο spreadsheet. Προσθέτει άλλη μια φεύγοντας απο την δουλειά, για να μπορώ να παρακολουθώ την άφιξη - αναχώρηση.

Το ίδιο πράγμα κάνω με την κλειδαριά(Nuki) όπου κάθε φορά προσθέτει μια εγγραφή , όποτε ξεκλειδώνει η πόρτα .

Το μόνο λοιπόν component που ξέρω ότι μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις είναι το google spreadsheet. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει

Το δοκίμασα αυτό

Το gsheet ενημερώνεται σωστά αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το συνδέσω με την βάση δεδομένων ωστε να διαβάζω τα δεδομένα.

Θα το ψάξω περισσότερο

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Μετά την αγορά του Broadlink που είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να συνεχίσω με smart switches.

Ετοιμάζει μια παραγγελία η εταιρεία μου από Amazon UK, έχετε να προτείνετε κάποιο διακόπτη φωτός χωρίς όμως να χρειαστεί να περάσω extra καλώδια για ουδέτερο κλπ.

Επειδή θα είναι ο πρώτος μου και θέλω να δω πως θα συνδυαστεί και με την Alexa, δώστε μου ότι θέλετε.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
39 minutes ago, vlachaquito said:

Παιδιά καλησπέρα,

Μετά την αγορά του Broadlink που είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να συνεχίσω με smart switches.

Ετοιμάζει μια παραγγελία η εταιρεία μου από Amazon UK, έχετε να προτείνετε κάποιο διακόπτη φωτός χωρίς όμως να χρειαστεί να περάσω extra καλώδια για ουδέτερο κλπ.

Επειδή θα είναι ο πρώτος μου και θέλω να δω πως θα συνδυαστεί και με την Alexa, δώστε μου ότι θέλετε.

Ευχαριστώ πολύ!

Προσοχή από amazon.uk επειδή πουλάνε διακόπτες διαφορετικούς από eu. Δεν θα ταιριαζουν δηλαδη στις δικές μας.

Δημοσ.
1 hour ago, vlachaquito said:

To ξέρω, για αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει βρει διακόπτες από Amazon που να κάνουν σε εμάς.

Έλα παλικάρια και έχω ψήσει την γυναίκα λέμε!!!

Χωρίς ουδέτερο πως θα δουλέψει όμως; Οι έξυπνες πρίζες θέλουν ουδέτερο δυστυχώς ... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cambo99 είπε

Χωρίς ουδέτερο πως θα δουλέψει όμως; Οι έξυπνες πρίζες θέλουν ουδέτερο δυστυχώς ... 

Υπάρχουν λύσεις χωρίς ουδέτερο αλλά έχουν και το ανάλογο κόστος είτε σε χρήμα είτε σε πολυπλοκότητα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να βρεις διακόπτες που δεν χρειάζονται ουδέτερο και δεν χρειάζονται hub. Με hub μια όχι φθηνή αλλά σίγουρη λύση είναι το Netatmo της Legrand. Πρέπει να πάρεις όμως πρώτα το hub της που φθηνό δεν το λες:

https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-vasiko-kit-master-zigbee-wi-fi-priza-souko-asyrmatos-genikos-diakoptis-anachorisis-afixis-alouminio-195365_195365/

Στην συνέχεια δεν χρειάζεσαι νέους διακόπτες, μπορείς να προσθέσεις αυτό στα υπάρχοντα φωτιστικά σου και να γίνουν οι διακόπτες σου έξυπνοι:

https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-mikrodiakoptis-fotismou-on-off-300w-zigbee-wi-fi-choneftos-195278_195278/

Υπάρχουν βέβαια και διακόπτες αν προτιμάς τέτοια λύση

Φθηνότερη (αλλά όχι φθηνή) λύση είναι ένας συνδυασμός Philips Hue με έναν διακόπτη Friends of Hue. Χρειάζεσαι έναν διακόπτη όπως αυτόν:

https://www.amazon.co.uk/Niko-Dimmer-Switch-Phillips-Lights/dp/B07NBNNXVZ/ref=pd_sbs_60_7?

Ή αυτόν: https://www.amazon.it/0K03906-02-Comando-Radiofrequenza-Philips-Friends/dp/B07KGHSJFF/ref=sr_1_1?

Και βέβαια λάμπες Friends of Hue και ένα bridge. Ένα starter kit όπως αυτό με απλές λάμπες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό.

https://www.amazon.co.uk/Philips-Equivalent-Starter-Compatible-Assistant/dp/B0152WXI18/ref=sr_1_3?

Υπόψη πως υπάρχει και το αρκετά φθηνότερο Tradfri του IKEA, του οποίου οι λάμπες είναι συμβατές με το bridge του Hue, όπως συμβατές είναι και οι λάμπες της Innr,  επίσης φθηνότερες.

Προσωπικά έχω ήδη παραγγείλει ένα starter kit με τρεις έγχρωμες λάμπες για το σαλόνι  και σκοπεύω να ζήσω χωρίς χρήση διακόπτη με έναν συνδυασμό φωνητικών εντολών σε Google Home Mini και geolocation (βασικά να ανάβουν αυτόματα όταν πλησιάζουμε στο σπίτι και να σβήνουν όταν μένει άδειο). Προτίμησα Hue γιατί μου αρέσουν οι έγχρωμες λάμπες και είναι το πιο σταθερό σύστημα, αλλά αν θες απλά λάμπες που να ανάβουν και σβήνουν ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω πως η καλύτερη λύση για ένα νέο σπίτι είναι ... καθόλου πρίζες! Και για να εξηγήσω ... βάζεις λάμπες hue ή συμβατές με hue , και παίρνεις και τους ασύρματους διακόπτες της hue και καθάρισες. Ούτε τρυπάς το σπίτι για να βάλεις πρίζες , ούτε ουδέτερα και κολλάς τους διακόπτες όπως γουστάρεις. Όπου μπορώ στο σπίτι μου το κάνω . Αφήνω το ρεύμα πάντα ανοικτό στον διακόπτη, κλείνω την τρύπα και από πάνω ο hue διακόπτης!

Άλλη λύση με λάμπες hue και ασύρματους διακόπτες hue είναι αυτή : https://www.amazon.co.uk/dp/B07D5KJ4B6/ref=dp_cerb_1 , όπου τον βάζεις από πάνω...

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 3
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν και δεν βλέπω προκοπή.

Θα τσεκάρω το δίκτυό μου αν και δεν νομίζω θα έχουν ουδέτερο οι μπρίζες.

Μάλλον θα κινηθώ προς Philips Hue, αν και έχω αρκετά σποτάκια στο σαλόνι που θέλω να κάνω τις αλλαγές, κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτι νομίζω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vlachaquito είπε

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν και δεν βλέπω προκοπή.

Θα τσεκάρω το δίκτυό μου αν και δεν νομίζω θα έχουν ουδέτερο οι μπρίζες.

Μάλλον θα κινηθώ προς Philips Hue, αν και έχω αρκετά σποτάκια στο σαλόνι που θέλω να κάνω τις αλλαγές, κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτι νομίζω.

Βγαζει και η Philips σποτακια, και γω στην ιδια θεση ειμαι με σενα και τα ζαχαρωνω, αλλα ειναι πανακριβα τα ρημαδια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, elvor είπε

Ο μοκροδιακοπτης της Legrand δουλεύει με τα υπόλοιπα hub ή μόνο με το δικό της;

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις το δικό της bridge για την ώρα

Αναφορά σε κείμενο

Βγαζει και η Philips σποτακια, και γω στην ιδια θεση ειμαι με σενα και τα ζαχαρωνω, αλλα ειναι πανακριβα τα ρημαδια...

Υπάρχουν και τα σποτάκια των IKEA και Innr που είναι συμβατά με Hue και πολύ φθηνότερα

Επεξ/σία από gippas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...