tsakfot Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Nighthunter είπε Οι εντολές μια χαρά δουλεύουν είτε μέσω εφαρμογής είτε μέσω home assistant. Έχω περάσει 4 διαφορετικά τηλεκοντρόλ (TV, AC, soundbar & tv box) και όλα δουλεύουν άψογα (κι εγώ με broadlink manager τα πέρασα στο ha). Απλά το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται καν (δεν ανάβει λαμπάκι) και πρέπει να το βγάλω - βάλω ξανά στο ρεύμα για να παίξει ξανά ή μπορεί να παίξει μόνο του μετά από καμιά ώρα πχ. Να φανταστείς ότι για να κάνω τώρα δουλειά, το έχω βάλει πάνω σε μια πρίζα sonoff που έχω περίσσευμα και όταν κολλήσει το broadlink την ανοιγοκλείνω μέσω ha και ξαναπαίζει Προφανώς είναι προβληματικό το hardware στο δικό μου, όπως και σ ένα φίλο πιο πάνω που του βγήκαν 2 προβληματικά. Αλλά βαριέμαι την διαδικασία να το γυρίσω (κι αν βρουν το πρόβλημα) όπως και το να ψάχνω κολλήσεις κλπ. Μάλλον θα πάρω το pro κάποια στιγμή που θα ξαναπέσει η τιμή του μήπως και είναι καλύτερη κατασκευή (+ τη δυνατότητα rf που ίσως μου χρειαστεί κάπου) Μήπως το τροφοδοτικό είναι λίγα ampere; Νομίζω χρειάζεται τουλάχιστον 5V- 1 Amp ! Εγώ αυτό θα δοκίμαζα πριν το διάολο στείλω
chr8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλημέρα. Έχω αρχίσει να ασχολούμαι με το θέμα έξυπνο σπίτι εδώ και κάνα μήνα οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Έχοντας διαβάσει όλες τις σελίδες μέχρι τώρα μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο. Τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει η περίπτωση χτισίματος νέου σπιτιού και χρειάζομαι τα φωτά σας πάνω σε δύο θέματα για να ξέρω τι να ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο. Πρώτο θέμα: Επειδή δεν είμαι ακόμα έτοιμος για την μετάβαση σε smart home αλλά την θεωρώ βέβαιη στο μέλλον, αν κατάλαβα καλά αυτό που πρέπει να ζητήσω είναι εκτός από τις πρίζες να βγάλει και από ένα ουδέτερο σε κάθε διακόπτη και να βάλει μεγαλύτερο πίνακα για ασφάλειες ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος σε αυτόν; Δεύτερο θέμα: Δεν ξέρω αν είναι στο σωστό topic αλλά η ερώτηση έχει να κάνει με την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Για να έχω μια πρίζα καλωδίου Ethernet συνδεδεμένη στο internet για ενσύρματη σύνδεση σε κάθε χώρο (5) η πρίζα θα πρέπει να είναι RJ45 και το καλώδιο μέσα στους τοίχους utp (cat 6 ή 7); Επίσης η σύνδεση γίνεται αν στην τηλ. γραμμή συνδέσω το router με καλώδιο τηλεφώνου και πάνω στο router το τηλέφωνο με καλώδιο τηλεφώνου πάλι, ενώ για το internet σε όλο το σπίτι θα συνδέσω το router με ένα καλώδιο Ethernet πάνω σε μια πρίζα RJ45 και θα έχουν πρόσβαση στο internet όλες οι άλλες πρίζες RJ45; (φαντάζομαι ότι η καλωδίωση γίνεται με ένα ενιαίο καλώδιο Ethernet). Μάλλον τα έχω κάνει λίγο σαλάτα γι’ αυτό κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από chr8
mmar6 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Στις 6/2/2019 στις 3:55 ΜΜ, Spect~ είπε @icsd08063 Απο την στιγμή που δεν θες να είσαι κλεισμένος σε ενα περιβάλλον θα σου έλεγε να δείς για Home Assistant σαν gateway και απο κει και περα να βάλεις οτι σου αρέσει. Μπορείς να παρεις Xiaomi Aqara διακόπτες που δείχνουν σαν κανονικοι. Το HA υποστηρίζει το Somfy Οποτε θα μπορείς να το δουλεύεις και απο εκει. Τέλος, επειδή εχω Sonoff διακόπτες δεν θα έλεγα οτι ειναι και οι καλύτερα, το touch τους δεν ειναι και το πιo user friendly Καλήμερα οι sonoff πρίζες και άλλες μάρκες shelly -agara -tplink όχι μόνο πρίζες διάφορα καλούδια πως γίνεται με HA η RASPERY να παίζουν μόνο σε τοπικό και όχι να πηγαίνει το καθένα στον εταιρικό server πχ κίνα βουλγαρία γερμανία αν γίνεται πχ οι sonoff είδα ότι αλλάζεις soft στους smart switch γίνεται αυτό στους διακόπτες sonoff .....
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, mmar6 είπε Καλήμερα οι sonoff πρίζες και άλλες μάρκες shelly -agara -tplink όχι μόνο πρίζες διάφορα καλούδια πως γίνεται με HA η RASPERY να παίζουν μόνο σε τοπικό και όχι να πηγαίνει το καθένα στον εταιρικό server πχ κίνα βουλγαρία γερμανία αν γίνεται πχ οι sonoff είδα ότι αλλάζεις soft στους smart switch γίνεται αυτό στους διακόπτες sonoff ..... Στα sonoff πρέπει να φλασαρεις άλλο firmware tasmota/espeasy για να παίζει χωρίς Κινέζο σερβερ. Νομίζω υπάρχει άλλος ένας τρόπος με ΗΑ να παίζει τοπικά χωρίς φλασαρισμα αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Της xiaomi εφόσον τρέχεις ΗΑ και έχεις zigbee στικακι παίζει τοπικά απευθείας χωρίς να κάνεις κάτι παραπάνω. Για τα άλλα δεν έχω άποψη γιστι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ
mmar6 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πριν 6 μέρες έκανα update τις πρίζες και το switch της sonoff ? μέσα από την εφαρμογή ewelink ...... άρα άμα τις φλασαρω χάνω αυτή την δυνατότητα ,βεβαία φεύγω από το κινεζοσερβερ όχι ότι με νοιάζει δυο μήνες τώρα δουλεύει άψογα αλλά προτιμώ το τοπικό ...... Με τα xiaomi τα shelly και zigbee στικακι ανεβαινει πολύ το συνολικό κόστος .... Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από mmar6
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Φεύγεις από τον Κινέζο σερβερ το οποίο σημαίνει ότι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν δηλαδή για κάποιο λόγο σταματήσει να λειτουργεί, αποφασίσουν να το κάνουν επί πληρωμή κλπ εσένα δεν σε επηρεάζει
mmar6 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Πολύ σωστά γιατί το κόστος είναι το βασικό.
spy_vlsi Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 επισης μια "νεα" καλη προταση για led strip https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-LT11-2M5M-Smart-APP-Control-RGBW-LED-Light-Strip-Kit-or-1M-Strip-Light-Extension-Plus-p-1390470.html?akmClientCountry=GR&rmmds=cart_middle_products&ID=558444&cur_warehouse=CN με το κουπονακι που εχει να παρεις + priority παει στα 16,43. λογικα θα μπαινει ευκολα στο ΗΑ μιας και υποστηριζει και IFTTT
takinio Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το μονο κακο ειναι οτι εχει χωριστα led ,απο review, The white and the RGB led chips only work separately. The app doesn't allows to set the RGB color components freely e.g. by a set of sliders. This item is RGBW strip light. The RGB is 5050. The white is 2835. Στο πενταμετρο π.χ λεει οτι εχει 150 led RGB και 150 white. 1
pantelikas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Στις 15/2/2019 στις 9:52 ΜΜ, pantelikas είπε Καλησπέρα χρειάζομαι βιαστικά ένα sonoff basic. Αν περισσεύει σε κάποιον να μ' εξυπηρετήσει. Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη Υ.Γ. αν χρειάζεται κάποιος έναν sonoff dual r2 σε τιμή Κίνας μου περισσεύει ένας Ευχαριστώ Έστω και καθυστερημένα ευχαριστώ και δημόσια τον @Jiakometi που με εξυπηρέτησε με δικά του έξοδα για το sonoff που έψαχνα. 1
dimitris_sal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Υπάρχει καμία έξυπνη συσκευή που να μπορώ να χρησιμοποιήσω ωστε να ελέγχω ενα σημείο για τυχόν διαρροές; Θέλω να την βάλω σε ενα σημείο που αν υπάρξει διαρροή θα πλημμυρίσει,οπότε όταν βυθιστεί στο νερό η συσκευή(βάση μέτρησης της υγρασίας υποθέτω)να με ενημερώσει... Κατα προτίμηση με μπαταρία γιατί δεν είναι εύκολο να πάει παροχή 240 μέχρι εκεί. Τίποτα δοκιμασμένο(ή και μη δοκιμασμένο);
pantelikas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Υπάρχουν αισθητήρες για νερό της xiaomi, έχει βάλει φίλος στο δωμάτιο του ενυδρείου. Θα έχει κι άλλες μάρκες σίγουρα. Για παράδειγμα https://www.cnet.com/topics/smart-home/best-smart-home-devices/best-smart-leak-detectors/
dimitris_sal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Είναι για φίλο και αν του πω τέτοιες τιμές θα με κυνηγάει Έχει συνηθίσει με τις τιμές που του εχω πει για τα sonoff και θα του κακοφανούν αυτές... Προσπαθούσα να σκεφτω αν κανα sonoff th με τον αντίστοιχο σενσορα θα μπορούσε να κάνει την δουλειά αλλα το waterproof sensor διαβάζει μονο θερμοκρασία...
_filippos_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε Είναι για φίλο και αν του πω τέτοιες τιμές θα με κυνηγάει Έχει συνηθίσει με τις τιμές που του εχω πει για τα sonoff και θα του κακοφανούν αυτές... Προσπαθούσα να σκεφτω αν κανα sonoff th με τον αντίστοιχο σενσορα θα μπορούσε να κάνει την δουλειά αλλα το waterproof sensor διαβάζει μονο θερμοκρασία... Με μια πρόχειρη αναζήτηση https://www.aliexpress.com/item/Wireless-433mhz-WOLF-Guard-Water-Leak-sensor-for-gsm-alarm-system-Wired-leakage-alarm-sensor-test/32808517489.html κι εδω https://community.home-assistant.io/t/water-leak-sensor/25814 για αρχή
dimitris_sal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Με μια πρόχειρη αναζήτηση https://www.aliexpress.com/item/Wireless-433mhz-WOLF-Guard-Water-Leak-sensor-for-gsm-alarm-system-Wired-leakage-alarm-sensor-test/32808517489.html κι εδω https://community.home-assistant.io/t/water-leak-sensor/25814 για αρχή Ψάχνω/ψάχνει κάτι χωρίς gateway, σαν το sonoff Με καμιά εφαρμογούλα του στυλ ewelink οπου να μπορεί να τσεκάρει status και με κανένα ifttt να παίρνει και ειδοποιήσεις (πχ τρέχα πλημμύρισες) Ελπίζω να μην ζητάω/ζητάει πολλά Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα