Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Υποστηρίζει κανονικά ir controls... 

το τηλέφωνο ναι αλλα οι εφαρμογες δεν εχουν μέσα τα inventor κλιματιστικα. εγω τουλάχιστον δεν βρηκα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

το τηλέφωνο ναι αλλα οι εφαρμογες δεν εχουν μέσα τα inventor κλιματιστικα. εγω τουλάχιστον δεν βρηκα..

Δοκίμασε το sure. Από ότι βλέπω έχει. Μέχρι και για ένα παλιό kelvinaror που έχω στο παιδικό είχε. 

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2019 στις 8:02 ΜΜ, fingolfingr είπε

Δεν θα πηγαινα σε sonoff διακοπτες για να με ενοιαζε το θεμα με τις βίδες. Αρχικά γιατί από όλους ακουω θεματακια με την αφή τους αλλα κυρίως γιατί εχω τα ψυχαναγκαστικά μου και δεν θα αντεχα να είχα διαφορετικους διακοπτες στο σαλονι από ότι στην κουζίνα ή στο μπανιο ή από τις πρίζες. Ο καθένας με τα θέματα του :P

Οπότε αν είχα ουδετερο θα πηγαινα σε λύση τυπου shelly που μπαινει πισω από τους διακοπτες που υπαρχουν. Πιο καθαρή λύση και οικονομική. Δυστυχως στο σαλόνι εχω φωτιστικά με λαμπες G9 (11 στον αριθμό) οπότε αν θέλω απομακρισμενη προσβαση θα πρεπει να φτιαξω τους διακοπτες.

Μέτα από 2,5 μήνες χρήση 2 διακόπτες σε μπάνιο και σαλόνι και ύστερα από γκρίνια τις γυναίκας κάθε μέρα και καλύτεροι  ......που άκουσες για πρόβλημα  στην αφή.

Επεξ/σία από mmar6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση ηλεκτρολογική... Πως κλείνουμε εντελώς μια πρίζα αλέ ρετούρ ( το φώτα ανοίγουν και από άλλον διακόπτη ) ,  έτσι ώστε να κολλήσω από πάνω το switch του hue; Αν είναι κάποιος γνώστης ας δώσει τα φώτα του!

Επεξ/σία από cambo99
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/2/2019 στις 2:55 ΜΜ, Nighthunter είπε

Τοπικά το έχω κι εγώ στο HA αλλά κάνει τα ίδια που κάνει και μέσω server.

Επιβεβαιώνω και εγώ πως 2 broadlink mini τοπικά παίζουν instant !

Παρατήρησε όταν πατάς από το ha την εντολή , το λαμπάκι που έχει ανάβει; Δλδ στέλνει την εντολή; Το ir programming είναι μπασταρδο πράγμα !

Πρέπει να βρεις ακριβώς την σωστή εντολή και αυτό για να το καταφέρεις θέλει πολύ trial & error !

Εγώ βρήκα άκρη με ένα windows program που λέγεται broadlink manager .

Από εκεί και μετα από πολλές δοκιμές κατάφερα να κάνω τα aircon να παίξουν . Το πρόβλημα συνήθως έγκειται στο ότι τα περισσότερα aircon έχουν το ιδιο κουμπί για on-off αλλά ο κωδικός για κάθε εντολή on-off είναι διαφορετικός !

Εννοείτε πως από την εφαρμογή της broadlink καθώς και με φωνή , χρησιμοποιείς τον server της broadlink στην Κίνα που σημαίνει και lag κατά την εκτέλεση καθώς και ότι ζόρια μπορεί να τραβάει ο ίδιος ο server λόγω πιθανού αυξημένου load !

Επεξ/σία από tsakfot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tsakfot είπε

Παρατήρησε όταν πατάς από το ha την εντολή , το λαμπάκι που έχει ανάβει; Δλδ στέλνει την εντολή; Το ir programming είναι μπασταρδο πράγμα !

Πρέπει να βρεις ακριβώς την σωστή εντολή και αυτό για να το καταφέρεις θέλει πολύ trial & error !

Από εκεί και μετα από πολλές δοκιμές κατάφερα να κάνω τα aircon να παίξουν . Το πρόβλημα συνήθως έγκειται στο ότι τα περισσότερα aircon έχουν το ιδιο κουμπί για on-off αλλά ο κωδικός για κάθε εντολή on-off είναι διαφορετικός !

Εννοείτε πως από την εφαρμογή της broadlink καθώς και με φωνή , χρησιμοποιείς τον server της broadlink στην Κίνα που σημαίνει και lag κατά την εκτέλεση καθώς και ότι ζόρια μπορεί να τραβάει ο ίδιος ο server λόγω πιθανού αυξημένου load !

Είναι τόσο βαβούρα; Το σπίτι των γονιων μου είναι αδειο. Δεν μενει καποιος εκει δλδ. Κάποια ΣΚ πηγαίνει εκεί ο αδελφός μου και κανει καποια ιδιαίτερα όμως. Εφόσον το σπίτι είναι κλειστο, το χειμώνα είναι ψυγείο και το καλοκαίρι φουρνος. Οπότε ψάχνω για μια λύση για να μπορεί να ενεργοποιεί το κλιματιστικό απομακρυσμένα καμια ώρα νωρίτερα ωστε όταν πηγαίνει να εχει μια ναρμαλ θερμοκρασία.

Αγορασα μια εξυπνη πρίζα (που περιμενω να ερθει) ώστε να μπορεί να κοβει και να δίνει ρευμα στο κλιματιστικό. Το δοκίμασα βγάζοντας την πρίζα και με την επαναφορά συνεχίζει να λειτουργεί με την ρυθμίσεις που είχε πριν την αποσυνδεση. Παρόλα αυτά, φοβάμαι ότι με αυτό το εικονικό "βαλε/βγάλε" της πρίζας καποια στιγμή το κλιματιστικό θα τα παίξει.

Για τον παραπάνω λόγο σκεφτόμουν ενα broadlink για να στελνω εντολή ανοιξε/κλείσε από εκεί. Δεν με ενδιαφέρει η όποια καθυστερηση στην ανταπόκριση. Το κλιματιστικό είναι ενα 24αρι Mitsubishi βαρια 5ετιας. Θα είναι δυσκολο να ρυθμιστεί ενα απλό ανοιξε/κλεισε;

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Είναι τόσο βαβούρα; Το σπίτι των γονιων μου είναι αδειο. Δεν μενει καποιος εκει δλδ. Κάποια ΣΚ πηγαίνει εκεί ο αδελφός μου και κανει καποια ιδιαίτερα όμως. Εφόσον το σπίτι είναι κλειστο, το χειμώνα είναι ψυγείο και το καλοκαίρι φουρνος. Οπότε ψάχνω για μια λύση για να μπορεί να ενεργοποιεί το κλιματιστικό απομακρυσμένα καμια ώρα νωρίτερα ωστε όταν πηγαίνει να εχει μια ναρμαλ θερμοκρασία.

Αγορασα μια εξυπνη πρίζα (που περιμενω να ερθει) ώστε να μπορεί να κοβει και να δίνει ρευμα στο κλιματιστικό. Το δοκίμασα βγάζοντας την πρίζα και με την επαναφορά συνεχίζει να λειτουργεί με την ρυθμίσεις που είχε πριν την αποσυνδεση. Παρόλα αυτά, φοβάμαι ότι με αυτό το εικονικό "βαλε/βγάλε" της πρίζας καποια στιγμή το κλιματιστικό θα τα παίξει.

Για τον παραπάνω λόγο σκεφτόμουν ενα broadlink για να στελνω εντολή ανοιξε/κλείσε από εκεί. Δεν με ενδιαφέρει η όποια καθυστερηση στην ανταπόκριση. Το κλιματιστικό είναι ενα 24αρι Mitsubishi βαρια 5ετιας. Θα είναι δυσκολο να ρυθμιστεί ενα απλό ανοιξελεισε;

Μια χαρά θα παίξει τότε αν χρειάζεσαι κάτι τόσο απλό ;)

Χεράτη εντολή απο το κινητό (νομίζω τα Mitsubishi υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή) & θα παίξει μια χαρά, αρκεί προφανώς να έχεις internet στο σπίτι .

Αν θέλεις αυτόματα να ενεργοποιείτε, υποχρεωτικά θα χρειαστείς HomeAssistant ή έστω IFTTT. 

π.χ "όταν φτάσω στην διασταύρωση τάδε" + "θερμοκρασία <15 C" --> άνοιξε το Aircon.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Μια χαρά θα παίξει τότε αν χρειάζεσαι κάτι τόσο απλό ;)

Χεράτη εντολή απο το κινητό (νομίζω τα Mitsubishi υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή) & θα παίξει μια χαρά, αρκεί προφανώς να έχεις internet στο σπίτι .

Αν θέλεις αυτόματα να ενεργοποιείτε, υποχρεωτικά θα χρειαστείς HomeAssistant ή έστω IFTTT. 

π.χ "όταν φτάσω στην διασταύρωση τάδε" + "θερμοκρασία <15 C" --> άνοιξε το Aircon.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι αυτοματισμοι στην συγκεκριμένη περιπτωση. Ας γίνεται και χεράτα από την εφαρμογή. Έτσι κι αλλιως η εντολή θα δίνεται κανενα μισαωρο νωρίτερα ώστε να είναι ετοιμο όταν θα πηγαίνει.

Οπότε μιλάμε για κατι τέτοιο;

https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?rmmds=mywishlist&amp;cur_warehouse=CN

internet υπαρχει. Ευχαριστώ

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Δεν μας ενδιαφέρουν οι αυτοματισμοι στην συγκεκριμένη περιπτωση. Ας γίνεται και χεράτα από την εφαρμογή. Έτσι κι αλλιως η εντολή θα δίνεται κανενα μισαωρο νωρίτερα ώστε να είναι ετοιμο όταν θα πηγαίνει.

Οπότε μιλάμε για κατι τέτοιο;

https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?rmmds=mywishlist&amp;cur_warehouse=CN

internet υπαρχει. Ευχαριστώ

Yep Broadlink RM Mini 3

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsakfot είπε

Οι εντολές μια χαρά δουλεύουν είτε μέσω εφαρμογής είτε μέσω home assistant.

Έχω περάσει 4 διαφορετικά τηλεκοντρόλ (TV, AC, soundbar & tv box) και όλα δουλεύουν άψογα (κι εγώ με broadlink manager τα πέρασα στο ha).

Απλά το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται καν (δεν ανάβει λαμπάκι) και πρέπει να το βγάλω - βάλω ξανά στο ρεύμα για να παίξει ξανά ή μπορεί να παίξει μόνο του μετά από καμιά ώρα πχ.

Να φανταστείς ότι για να κάνω τώρα δουλειά, το έχω βάλει πάνω σε μια πρίζα sonoff που έχω περίσσευμα και όταν κολλήσει το broadlink την ανοιγοκλείνω μέσω ha και ξαναπαίζει :)

Προφανώς είναι προβληματικό το hardware στο δικό μου, όπως και σ ένα φίλο πιο πάνω που του βγήκαν 2 προβληματικά.

Αλλά βαριέμαι την διαδικασία να το γυρίσω (κι αν βρουν το πρόβλημα) όπως και το να ψάχνω κολλήσεις κλπ.

Μάλλον θα πάρω το pro κάποια στιγμή που θα ξαναπέσει η τιμή του μήπως και είναι καλύτερη κατασκευή (+ τη δυνατότητα rf που ίσως μου χρειαστεί κάπου)

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Ερώτηση, ποιά η διαφορά του Broadlink RM mini 3R και Broadlink RM Pro+ ?

Εϊμουν έτοιμος να παραγγείλω το δεύτερο μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο πρώτο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
9 minutes ago, vlachaquito said:

Παιδιά καλησπέρα.

Ερώτηση, ποιά η διαφορά του Broadlink RM mini 3R και Broadlink RM Pro+ ?

Εϊμουν έτοιμος να παραγγείλω το δεύτερο μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο πρώτο.

Ευχαριστώ

Το δεύτερο υποστηρίζει και RF χειρισμό .  Το πρώτο μόνο IR. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...