Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/11/2024 στις 6:45 ΜΜ, jkoukos είπε

Υπάρχει το θέμα από τον περασμένο Απρίλη, αλλά ο διαχειριστής έχει σταματήσει να το υποστηρίζει και έγινε fork, οπότε διαγράφεις το παλιό και εγκαθιστάς το νέο.

Ενω κανω τα παρακατω βηματα δεν μου το εμφανιζει, εχω το HA σε raspberry4 

Τι κανω λαθος?? Υπαρχει καποιος οδηγος???? Δεν νομιζω να εχω κανει ποτε χειροκινητα εγκατασταση

Εχω βαλει το HACS

image.png.5d60927c9e9e44eb45eaa1c90207a68f.png

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, lambros είπε

Ενω κανω τα παρακατω βηματα δεν μου το εμφανιζει, εχω το HA σε raspberry4 

Τι κανω λαθος?? Υπαρχει καποιος οδηγος???? Δεν νομιζω να εχω κανει ποτε χειροκινητα εγκατασταση

Εχω βαλει το HACS

image.png.5d60927c9e9e44eb45eaa1c90207a68f.png

Σου έχει οδηγίες στο GitHub του integration. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα φτιαξει με esphome enα απλο ultrasonic sensor για να βλεπω ποσα εκατοστα ειναι μεχρι να φτασει το πετρελαιο στο μηδεν.

αλλα ειχε να δουλεψει απο περυσι και εχουν αλλαξει διαφορα στο esp και παρολο τισ διορ8οσεις δεν το βλεπει το ΗΑ.

τι να του αλλαξω,

https://pastebin.com/W2XaihUc

το ιδιο και ενα εξωτερικο θερμομετρο με dallas,αυτο το βλεπω συνδεμενο αλλα  δεν κανει update

Επεξ/σία από lambros
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,  για όσους ενδιαφέρονται για smart lock ας ρίξουν μια ματιά και σε αυτήν την αγγελία.https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2319095-smart-lock-tedee-go-wifi-bridge/

Είναι δική μου και όπως γράφω την είχα αγοράσει από amazon γιατί καθυστερουσε  η aqara u200 από το kickstarter.

Όσο την είχα ειμουν πολύ ευχαριστημένος χωρίς προβλήματα. Αν δεν είχα προπληρωσει την u200 δεν θα την άλλαζα.

Η μεγάλη διαφορά από άλλες είναι ότι είναι η πιο αθόρυβη και γρήγορη.

Αν θέλει κάποιος να κάνει μια ερώτηση ας στείλει πμ. 

• Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, KonstasK είπε

Καλημέρα παιδιά,  για όσους ενδιαφέρονται για smart lock ας ρίξουν μια ματιά και σε αυτήν την αγγελία.https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2319095-smart-lock-tedee-go-wifi-bridge/

Είναι δική μου και όπως γράφω την είχα αγοράσει από amazon γιατί καθυστερουσε  η aqara u200 από το kickstarter.

Όσο την είχα ειμουν πολύ ευχαριστημένος χωρίς προβλήματα. Αν δεν είχα προπληρωσει την u200 δεν θα την άλλαζα.

Η μεγάλη διαφορά από άλλες είναι ότι είναι η πιο αθόρυβη και γρήγορη.

Αν θέλει κάποιος να κάνει μια ερώτηση ας στείλει πμ. 

για πες εντυπώσεις από aqara. Είμαι μεταξύ αυτής και της nukι. Αυτό που με τραβάει στην ακαρα είναι η τιμή που έχει μέσα και το keypad καθώς και ότι μπορείς να μπεις με nfc/κωδικο/δακτυλικο. Χρειαζεται hub για να μπει η aqara στο ΗΑ;

Δημοσ.

Καλησπέρα, όχι δεν χρειάζεται Hub μπαίνει στο HA με σύνδεση μέσω Matter.

Το keypad ει αι πολύ καλό και βολεύει και με τα παιδιά μου. Ένα ακόμα συν είναι η λειτουργία Homekey της Apple όπου περνάω απλά το Apple watch από μπροστά και ανοίγει.

• Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, KonstasK είπε

Το keypad ει αι πολύ καλό και βολεύει και με τα παιδιά μου. Ένα ακόμα συν είναι η λειτουργία Homekey της Apple όπου περνάω απλά το Apple watch από μπροστά και ανοίγει.

για το μάστερ θες κάποιο συγκεκριμένο hardware η απλά συνδέεται στο wifi ?

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Μεχρι στιγμης εχω στησει το δικτυο με zigbee - tuya .

Προσπαθω να προεκτεινω το δίκτυο στην αυλή και εχω καποιες ερωτησεις.

Διαβαζω οτι μονο οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο ρευμα λειτουργουν σαν ρουτερ.Ισχυει και για αυτες που δεν εχουν ουδετερο?

Μπορω να βαλω και αλλης μαρκας συσκευη για ρουτινκ αν ειναι zigbee 3?Αν δεν γινεται στο οικοσυστημα της tuya μηπως γινεται στο home assistant? 

Δημοσ.

Από αυτά που ξέρω όσες δεν έχουν ουδέτερο δεν γίνονται routers.

Zigbee είναι ένα πρότυπο οπότε ασχέτως μάρκας 99% θα συ εργάζεται με z2mqtt και HA.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, KonstasK είπε

σε τι τιμη παίζει η aqara u200? νομίζω είναι στα ίδια απλά κερδίζει διότι έχει το keypad.

τώρα όσο αναφορά αν το σπίτι είναι σε μονοκατοικία καλό είναι να μην δίνονται κωδικοί για ξεκλείδωμα και να δίνεται μια nfc ή έστω δακτύλιο για καλύτερη ασφάλεια.

τώρα αν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας δεκτός και ο κωδικός.

επίσης όπως ξέρω απο γνωστό μου για την nuki pro 4gen που την έχει τοποθετημένη επίσης έχει λειτουργία με το apple watch.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stagkia είπε

επίσης όπως ξέρω απο γνωστό μου για την nuki pro 4gen που την έχει τοποθετημένη επίσης έχει λειτουργία με το apple watch.

Με εφαρμογή στο apple watch μπορεί αλλά εγώ λέω για Homekey. Απλά περνάς το ρολόι χωρίς να πατήσεις κάτι και το κινητό ακόμα και αν σου κλείσει απο μπαταρία μπορείς να το σκαναρεις για 3 με 4 ώρες μετά ( σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο και δεν μπορείς να το φορτισεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μπορώ να έχω και χειροκίνητο έλεγχο θερμοσίφωνα, θα πρέπει να πάρω κάτι σαν την Hager ETC225S;

Spoiler

20230111155651_hager_rele_ragas_ischyos_25a_dipoliko_me_tasi_230v_etc225s.jpeg

Επίσης, οι ξηρές επαφές του Shelly PRO EM-50 θα μπορούσαν να ελέγξουν το παραπάνω ρελέ;

Επεξ/σία από flampouras
Δημοσ.

Μπορείς είτε με τον Hager που αναφέρεις (ή παρόμοιο άλλου κατασκευαστή) ή απλά συνδέοντας έναν κοινό ρελέ ισχύος παράλληλα  με τον υπάρχοντα διακόπτη του πίνακα και τον όποιο smart switch.

Ναι, ο Shelly Pro EM-50 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως smart switch για ενεργοποίηση του Hager, μέσω της ξηράς επαφής που έχει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...