Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, emperor4her είπε

Οι Sonoff διακοπτες που εχω σε ολο το σπιτι θελουν 3 καλωδια..

Έχουν 4 υποδοχές (φαίνονται στην εικόνα). Οι 2 είναι για είσοδο φάσης (L) και ουδέτερου (Ν) που χρειάζονται ούτως ή άλλως για την λειτουργία των διακοπτών και οι άλλες 2 είναι έξοδοι της φάσης προς τις συσκευές ή τα φώτα.

Το εναλλασσόμενο ρεύμα δουλεύει με 2 καλώδια (φάση και ουδέτερο). Απλά στις πρίζες έρχεται και 3ο καλώδιο που είναι η γείωση και απαιτείται σε πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην δεύτερη προσπάθεια δημιουργίας έξυπνου σπιτιού, και αυτή την φορά αντικατέστησα τις wifi συσκευές με zigbee. Αγόρασα ένα modem ethernet της moes για να φτιάξω το δίκτυο με την σκέψη μετά να το ξανάφτιάξω local με home assistant .Με το που το συνέδεσα όμως  ήρθα αντιμέτωπος με το πρόβλημα της εμβέλειας,και έτσι μετά από ψάξιμο  έμαθα ότι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα διαμοιραζουν  το δίκτυο ενώ εγώ έχω αρκετές με μπαταρία .Άλλοι στο ίντερνετ προτείνουν περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα ενώ άλλοι προτείνουν αγορά δυνατότερης κεραίας .Εγώ σε αυτήν την φάση δεν θέλω να στηριχτώ σε λάμπες γιατί έχω  δει ότι καταλάθος οι υπόλοιποι στο σπίτι  κλείνουν τους διακόπτες.

Οπότε θα ήθελα να με βοηθήσετε λέγοντας μου πως το φτιάξατε εσείς .

Επίσης έχω μπερδευτεί με το zigbee router και το zigbee coordinator.Με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα μόνο δίκτυο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ,μπορώ να έχω πάνω από μια συσκευή zigbee router ή zigbee coordinator?

9 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην δεύτερη προσπάθεια δημιουργίας έξυπνου σπιτιού, και αυτή την φορά αντικατέστησα τις wifi συσκευές με zigbee. Αγόρασα ένα modem ethernet της moes για να φτιάξω το δίκτυο με την σκέψη μετά να το ξανάφτιάξω local με home assistant .Με το που το συνέδεσα όμως  ήρθα αντιμέτωπος με το πρόβλημα της εμβέλειας,και έτσι μετά από ψάξιμο  έμαθα ότι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα διαμοιραζουν  το δίκτυο ενώ εγώ έχω αρκετές με μπαταρία .Άλλοι στο ίντερνετ προτείνουν περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα ενώ άλλοι προτείνουν αγορά δυνατότερης κεραίας .Εγώ σε αυτήν την φάση δεν θέλω να στηριχτώ σε λάμπες γιατί έχω  δει ότι καταλάθος οι υπόλοιποι στο σπίτι  κλείνουν τους διακόπτες.

Επίσης έχω μπερδευτεί με το zigbee router και το zigbee coordinator.Με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα μόνο δίκτυο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ,μπορώ να έχω πάνω από μια συσκευή zigbee router ή zigbee coordinator?

Το καλό με το zigbee είναι ότι η κάθε συσκευή είναι και αναμεταδότης, σε φίλο μου σε 140τμ σπίτι δεν υπήρχε πουθενά πρόβλημα συνδεσιμότητας και ας ήταν και μακριά κάποιες συσκευές. Εσένα είναι σε μεγάλη απόσταση οι συσκευές; θα μπορούσες να βάλεις κάπου ενδιάμεσα μια zigbee συσκευή έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδέονται οι υπόλοιπες. 

Όπως έγραψα και στο σεντόνι από πάνω έχω πολλές συσκευές zigbee με μπαταρία οι οποίες δεν κάνουν αναμετάδοση .Σε εξωτερικό χώρο ποιες είναι οι βέλτιστες λύσεις;Τα coordinator τι διαφορές έχουν με τα router και πόσα από αυτά μπορώ να βάλω αλλά να παραμείνω στο ίδιο δίκτυο ;Γνωρίζει κανείς αν τα αυτόματα ποτιστικά κάνουν αναμετάδοση;

Zigbee smart plugs είναι μια καλή λύση. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση εγώ αυτήν ακολούθησα. Βοηθάει και στον έλεγχο της κατανάλωσης. win win Που θα έλεγε και ο ΓΑΠ

• Like 1

9 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Καλησπέρα. Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τα ποτιστικά του κήπου που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στο δίκτυο. Σε κάποιο σημείο στην βεράντα έχω ethernet καλώδιο. Περιμένω σε μερικές μέρες το SMLIGHT SLZB-06 που μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου και να δουλέψει ανεξάρτητα στο ίδιο ΗΑ. Εγώ έχω είδη ένα δίκτυο Z2MQTT και σκέφτομαι να ορίσω ένα δεύτερο Z2MQTT με το SLZB-06. Μπορεί επίσης να οριστεί και με ΖΗΑ και μπορεί να υποστηρίξει μεμονωμένα Matter Device.

Καλησπέρα φίλε leuteris107 ,και εγώ για κήπο ενδιαφέρομαι .Διάβαζα για τα SMLIGHT SLZB-06 ότι έχουν αρκετά db και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω .Μπορώ να συνδέσω δύο ή και τρία  SLZB-06;Προσπαθώ να καλύψω περιοχές δεξιά και αριστερά από το σπίτι και δεν γίνεται με τίποτα .

26 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Καλησπέρα φίλε leuteris107 ,και εγώ για κήπο ενδιαφέρομαι .Διάβαζα για τα SMLIGHT SLZB-06 ότι έχουν αρκετά db και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω .Μπορώ να συνδέσω δύο ή και τρία  SLZB-06;Προσπαθώ να καλύψω περιοχές δεξιά και αριστερά από το σπίτι και δεν γίνεται με τίποτα .

Αν κι εγώ διάβασα καλά μπορείς τουλάχιστον να βάλεις ένα σε ΖΗΑ, ένα σε Z2MQTT, ένα σαν USB τοπικά και ένα σαν wife. Μπορείς επίσης να ορίσεις έως 6 Z2MQΤΤ στο ΗΑ με 6 συσκευές (αν έχεις ethernet) και εκτιμώ ότι θα πρέπει να αλλάζουμε ΙΡ και πόρτα (υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Για ΖΗΑ πιστεύω ότι πάει κατευθείαν. Όλα αυτά θεωρητικά γιατί δεν έχω παραλάβει και δεν έχω πειραματιστεί. Εγώ πήρα ένα για δοκιμή.

Οπότε για δώστε μου μια μικρή βοήθεια .Εχω δομημένη καλωδίωση και μπορώ  να συνδέσω τα πάντα με καλώδιο ethernet .Με τρία SMLIGHT SLZB-06 καλύπτω  την επιφάνεια που με ενδιαφέρει .Για αρχή είναι σωστό να βάλω σε ένα σημείο έναν υπολογιστή με home assistant ο οποίος θα λειτουργήσει σαν ρούτερ και σε τρία διαφορετικά σημεία τα SMLIGHT SLZB-06  τα οποία θα λειτουργούν σαν coordinator; Ή το έχω καταλάβει λάθος;

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Καλημέρα,
Αντιμετωπίζω τις τελευταίες εβδομάδες ένα πρόβλημα, έχει σβήσει το λαμπάκι από τo internet connection στο hue bridge και έχω δοκιμάσει reset επανεκκίνηση ρούτερ και bridge. Αλλά ακόμα τίποτα.
Μήπως έχει καμία ιδέα κανένας?

5 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Οπότε για δώστε μου μια μικρή βοήθεια .Εχω δομημένη καλωδίωση και μπορώ  να συνδέσω τα πάντα με καλώδιο ethernet .Με τρία SMLIGHT SLZB-06 καλύπτω  την επιφάνεια που με ενδιαφέρει .Για αρχή είναι σωστό να βάλω σε ένα σημείο έναν υπολογιστή με home assistant ο οποίος θα λειτουργήσει σαν ρούτερ και σε τρία διαφορετικά σημεία τα SMLIGHT SLZB-06  τα οποία θα λειτουργούν σαν coordinator; Ή το έχω καταλάβει λάθος;

Καλησπέρα. Η σκέψη σου είναι σωστή κατά την άποψη μου. Το Home Assistant εγκατέστησε το σε Raspberry Pi (χαμηλή κατανάλωση 24/7) κάπου κοντά στην δομημένη καλωδίωση και σίγουρα θα σου χρειαστεί και για μελλοντικούς αυτοματισμούς. Τοποθέτησε όπως γράφεις σε τρία διαφορετικά σημεία τα SMLIGHT SLZB-06 με διαφορετική ΙΡ το καθένα. Αυτό που δεν έχω πειραματιστεί είναι αν έχουν όλα την ίδια πόρτα επικοινωνίας ή διαφορετική. Εγώ θα έβαζα File editor, Duckdns, ZHA, MQTT και δύο Z2MQTT. Έτσι μπορείς να διαχειριστείς τα πάντα και να κάνεις όποιο σενάριο θες.

Επεξ/σία από leuteris107

Εχω ενα intel nuc και καθεται,ελεγα να εγκαταστησω το home assistant  εκει για να εχει δυναμη να κανω και rtsp τις καμερες του καταγραφικου .

Αν και ειμαι προχωρημενος χρηστης δεν εχω ασχoληθει  αρκετα με zigbee και home assistant.

To router θα ειναι το nuc και coordinators τα SMLIGHT SLZB-06 η το εχω καταλάβει λαθος?

Επισης τα αυτοματα ποτιστικά κανουν repeat το σημα? 

T

42 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

To router θα ειναι το nuc και coordinators τα SMLIGHT SLZB-06 η το εχω καταλάβει λαθος?

Επισης τα αυτοματα ποτιστικά κανουν repeat το σημα? 

T

Η απάντηση μου είναι ναι σε όλα. Δες αυτό κι αυτό κι αυτό το video και θα καταλάβεις

Επεξ/σία από leuteris107
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...