Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

33 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

Συνειδητοποιείς τι σου τραβάει πολύ ρεύμα, χωρίς λόγο και διαχειρίζεσαι καλύτερα τις συσκευές σου.

Επίσης μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν αξίζει η αλλαγή κάποιας συσκευής με κάποια πιο αποδοτική.

Τέλος, για περιπτώσεις όπως: Ψυγείο, πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, μπορείς να ξέρεις αν λειτουργεί (είτε για να ξέρεις ότι χάλασε 😛 είτε για να ξέρεις αν πρέπει να ανοίξεις το πλυντήριο και να το αδειάσεις)

Αυτά είναι που έχω καταφέρει εγώ με τις πρίζες που έχω πάρει και βάλει σε ψυγείο, πλυντήρια και υπολογιστή.

Καλησπέρα

Μην έχοντας γνώση επί του θέματος, θα το εκτιμούσα εάν έδινες κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, συμπεριλαμβάνοντας και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις από πρίζες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από sts4x4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι είδους πληροφορίες θα ήθελες;

Για πρίζες εγώ πήρα τις Blitzwolf SHP15 (είναι Zigbee) μετά από πρόταση συμφορουμίτη.

Ενδεικτικά για το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων:

OhHMOld.png

η ιδέα είναι, να βρω το pattern στην κατανάλωση όταν δουλεύει το πλυντήριο ώστε όταν τελειώνει να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ή στα ηχεία του σπιτιού ώστε να μη μένει κλειστό πολλή ώρα και αναπτυχθεί μούχλα (επίσης και να αδειάζει, γιατί τα άπλυτα μαζεύονται ταχύτατα όταν μένουν πάνω από ένα άτομα στο νοικοκυριό :P)

qjFeXfx.png

Ουσιαστικά με το HA αυτό που θα κάνω εδώ, είναι να γυρνάω ένα flag σε running όταν αρχίζει και ανεβαίνει η κατανάλωση, και όταν η κατανάλωση πέσει ξανά στο μηδέν να γυρίσει σε finished.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να ξέρω πόσες πλύσεις έχουν γίνει, ώστε να έχω μια ειδοποίηση για να βάζω να κάνω έναν κύκλο καθαρισμού, χωρίς να το έχω στο νου μου

42 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

Τι είδους πληροφορίες θα ήθελες;

Για πρίζες εγώ πήρα τις Blitzwolf SHP15 (είναι Zigbee) μετά από πρόταση συμφορουμίτη.

Ενδεικτικά για το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων:

OhHMOld.png

η ιδέα είναι, να βρω το pattern στην κατανάλωση όταν δουλεύει το πλυντήριο ώστε όταν τελειώνει να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ή στα ηχεία του σπιτιού ώστε να μη μένει κλειστό πολλή ώρα και αναπτυχθεί μούχλα (επίσης και να αδειάζει, γιατί τα άπλυτα μαζεύονται ταχύτατα όταν μένουν πάνω από ένα άτομα στο νοικοκυριό :P)

qjFeXfx.png

Ουσιαστικά με το HA αυτό που θα κάνω εδώ, είναι να γυρνάω ένα flag σε running όταν αρχίζει και ανεβαίνει η κατανάλωση, και όταν η κατανάλωση πέσει ξανά στο μηδέν να γυρίσει σε finished.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να ξέρω πόσες πλύσεις έχουν γίνει, ώστε να έχω μια ειδοποίηση για να βάζω να κάνω έναν κύκλο καθαρισμού, χωρίς να το έχω στο νου μου

Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα,

Κοιτούσα προς τις TP-LINK Tapo P110, μιας και έχω μερικά ακόμα προϊόντα της ίδιας εταιρείας και είμαι ευχαριστημένος.

Προσωπικά, δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου η δημιουργία σεναρίων, όμως η παρακολούθηση, καταγραφή και κατανόηση της κατανάλωσης ενέργειας από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές είναι απαραίτητο πια.

1 ώρα πριν, sts4x4 είπε

Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα,

Κοιτούσα προς τις TP-LINK Tapo P110, μιας και έχω μερικά ακόμα προϊόντα της ίδιας εταιρείας και είμαι ευχαριστημένος.

Προσωπικά, δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου η δημιουργία σεναρίων, όμως η παρακολούθηση, καταγραφή και κατανόηση της κατανάλωσης ενέργειας από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές είναι απαραίτητο πια.

Αν θέλεις wifi μπρίζες πήγαινε στις tapo, αλλιώς σε zigbee θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο.

• Like 1

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν θέλεις wifi μπρίζες πήγαινε στις tapo, αλλιώς σε zigbee θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο.

Όπως είδα οι wifi που λες είναι matter ενώ οι zigbee όχι?

ποια η διάφορα?

επίσης διάβασα οτι το μέλλον πάει προς matter. βεβαία δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Καλησπέρα παιδιά σε όλη την παρέα,

Εχω την εξής απορία - εχω στο σπίτι μου διάφορες οικιακές συσκευές smart διαφορετικών κατασκευαστών αλλά και αντλία θερμότητας και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να υποστηρίξει όλες αυτες τις συσκευές χωρις να χρειάζεται να ανοιγω διαφορετικα apps και απο εκει να δημιουργήσω σενάρια .Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με καθοδηγήσει και μου δείξει μια agnostic platform? ευχαριστώ 

17 ώρες πριν, liakjim είπε

Έρχεται σιγά σιγά και αυτή του ΙΚΕΑ, με τιμή όμως 50% (!) πάνω σε σχέση με Ευρώπη, γιατί Ελλαδιστάν...

https://www.ikea.gr/en/products/inspelning-plug-smart-energy-monitor/00569836/

11 λεπτά πριν, GP είπε

Έρχεται σιγά σιγά και αυτή του ΙΚΕΑ, με τιμή όμως 50% (!) πάνω σε σχέση με Ευρώπη, γιατί Ελλαδιστάν...

https://www.ikea.gr/en/products/inspelning-plug-smart-energy-monitor/00569836/

Γιατί δεν λένε μέγιστα Α;

Πάντως με την tapo να παίζει στα 10€ σε προσφορές, δεν έχει κάποιος λόγο να πάει σε κάτι άλλο.

Έχω 4 , παίζουν άψογα με ha και όποιος δεν έχει ha βλέπει διαγράμματα κατανάλωσης σε κινητό που δεν το συναντάς εύκολα έστω και με ένα απλά αποδεκτό refresh rate των 5'  .

• Like 1

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως με την tapo να παίζει στα 10€ σε προσφορές, δεν έχει κάποιος λόγο να πάει σε κάτι άλλο.

Έχω 4 , παίζουν άψογα με ha και όποιος δεν έχει ha βλέπει διαγράμματα κατανάλωσης σε κινητό που δεν το συναντάς εύκολα έστω και με ένα απλά αποδεκτό refresh rate των 5'  .

16A μη επαγωγικό. Αχνοφαίνεται και στην εικόνα λίγο.

Συμφωνώ πάντως, με τέτοια τιμή το ΙΚΕΑ τρώει άκυρο.

• Like 1

4 ώρες πριν, liakjim είπε

οι tapo εχουν αναγνωριση κινησης αξιόπιστο?

Για ηλεκτρονική κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας τι θα προτείνατε?

έχω δει την Nuki Smart Lock PRO 4th Generation

και την Yale Smart Lock Linus ή L2.

παίζει κάποια άλλη που να έχετε τοποθετήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω να πάρω έναν wifi θερμοστάτη για τα καλοριφέρ(λέβητας πετρελαίου) ώστε να αλλάξω τον κλασσικό αναλογικό.

Έχοντας ήδη κάποιους αυτοματισμούς στο ewelink δεν θα ήθελα να αλλάξω πλατφόρμα.

Έχω βρει τους παρακάτω τρεις θερμοστάτες οι οποίοι είναι συμβατοί με το ewelink.

Είναι ακριβώς ίδιοι αλλά διαφέρουν στην συνδεσμολογία.

Ποιον θα πρέπει να επιλέξω;

1. Type A

2. Type B

3. Type C

Επεξ/σία από AlpineLemon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Ψάχνω κι εγώ έναν Zigbee θερμοστάτη για το καλοριφέρ (λέβητας πετρελαίου) ώστε να αλλάξω τον κλασσικό αναλογικό της Siemens. Έχω δει τα Moes  BHT-002-GBLZ .

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από leuteris107

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...