li@m Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 hour ago, mechpanos said: Λοιπόν το λάθος είναι και στα 2 καφέ καλώδια του διακόπτη. Ο διακόπτης παίρνει από τη φάση και όταν ανάβει δίνει φάσει στην επαφή του sonoff για να διαβάσει εντολή ότι άναψε. Άρα: Βάζεις και το ένα καφέ καλώδιο στην κλέμα Lin μαζί με την φάση για να δώσεις φάση στον διακόπτη, και το άλλο καφέ καλώδιο στην επαφή λειτουργίας (S1 / S2 δεν ξέρω ποια δουλεύεις) ώστε όταν κλείσει το κύκλωμα να πάει τάση και να αισθανθεί το πάτημα. Για δες... Δεν δουλεύει πάλι ο διακόπτης. 1 hour ago, kwnssk said: πάντως επειδή έχω τον διακόπτη. Στο Lin συνδέεις την φάση σου. και στο Lout τον καλώδιο που πάει στην λάμπα. τον διακοπτη τον συνδέεις στο S1 - S2 (τα 2 καφέ). Τα άλλα τα αφήνεις ως εχουν Ούτε έτσι δουλεύει. Εν τω μεταξύ το κουμπάκι του sonoff δεν μου φαίνεται πως πατιέται πια. Επίσης να πω πως το ον οφ του sonoff το χειριζομαι μέσω του HA. Παίζει να είναι ελαττωματικό το sonoff? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Αυγούστου Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, li@m είπε Δεν δουλεύει πάλι ο διακόπτης. Ούτε έτσι δουλεύει. Εν τω μεταξύ το κουμπάκι του sonoff δεν μου φαίνεται πως πατιέται πια. Επίσης να πω πως το ον οφ του sonoff το χειριζομαι μέσω του HA. Παίζει να είναι ελαττωματικό το sonoff? Λοιπον, το μαύρο έχει μόνιμα ρεύμα οποτε πάει στο Lin, Το άσπρο είναι η επιστροφή στο φως οπότε πάει στο Lout. Με αυτα τα δύο καλώδια πρεπει να δουλευει το φως μεσω εφαρμογης μονο. ΜΕτα τα αλλα δυο καλώδια πάνε στο S1/S2 και αντίστοιχα στον διακόπτη πάνω και κάτω. Ετσι πρεπει να δουλεύει και ο διακοπτης. Αν με αυτη τη σύνδεση δεν δουλευουν και τα δυο τοτε είτε καποια σύνδεση δεν ειναι καλη ειτε το sonoff ειναι χαλασμενο. Επίσης στην άρχη θέλει λιγο χρόνο το sonoff οποτε περιμενε λιγο πριν δοκιμάσεις τον διακόπτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkostas Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Καλησπέρα, ελπίζω να σε βοηθήσει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 hour ago, Spect~ said: Λοιπον, το μαύρο έχει μόνιμα ρεύμα οποτε πάει στο Lin, Το άσπρο είναι η επιστροφή στο φως οπότε πάει στο Lout. Με αυτα τα δύο καλώδια πρεπει να δουλευει το φως μεσω εφαρμογης μονο. ΜΕτα τα αλλα δυο καλώδια πάνε στο S1/S2 και αντίστοιχα στον διακόπτη πάνω και κάτω. Ετσι πρεπει να δουλεύει και ο διακοπτης. Αν με αυτη τη σύνδεση δεν δουλευουν και τα δυο τοτε είτε καποια σύνδεση δεν ειναι καλη ειτε το sonoff ειναι χαλασμενο. Επίσης στην άρχη θέλει λιγο χρόνο το sonoff οποτε περιμενε λιγο πριν δοκιμάσεις τον διακόπτη Δεν δουλεύει και πάλι ο διακόπτης. Παίζει ρόλο ποιο από τα δύο καφέ θα μπούνε στο S1 ή s2? Έβγαλα το sonoff ο διακόπτης δουλεύει μια χαρά. 2 minutes ago, dkostas said: Καλησπέρα, ελπίζω να σε βοηθήσει Τα έχω δει φίλε μου. Νομίζω πως έχω εφαρμόσει και τις δύο συνδεσμολογιες αλλά φευ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Αυγούστου Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 ώρα πριν, li@m είπε Δεν δουλεύει και πάλι ο διακόπτης. Παίζει ρόλο ποιο από τα δύο καφέ θα μπούνε στο S1 ή s2? Έβγαλα το sonoff ο διακόπτης δουλεύει μια χαρά. Τα έχω δει φίλε μου. Νομίζω πως έχω εφαρμόσει και τις δύο συνδεσμολογιες αλλά φευ. Μεσω ποιας εφαρμγης το δουλευεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 3 minutes ago, Spect~ said: Μεσω ποιας εφαρμγης το δουλευεις; zigbee2mqtt με το dongle της sonoff. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
franki Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Να ρωτήσω το Sonoff dongle plus v2 παίζει με zigbee2mqtt ? Υπάρχει πουθενα κανένα tutorial? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 3 ώρες πριν, li@m είπε Δεν δουλεύει και πάλι ο διακόπτης. Παίζει ρόλο ποιο από τα δύο καφέ θα μπούνε στο S1 ή s2? Έβγαλα το sonoff ο διακόπτης δουλεύει μια χαρά. Τα έχω δει φίλε μου. Νομίζω πως έχω εφαρμόσει και τις δύο συνδεσμολογιες αλλά φευ. Μη τυχόν και θέλει κάποια ρύθμιση από τη δική του εφαρμογή ή από web interface???(Δεν έχω sonoff και δεν ξέρω, έχω shelly, υπόθεση κάνω πριν πούμε ότι είναι το sonoff προβληματικό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου @Spect~ @dkostas μου ειχαν σπασει τα νευρα. αγορασα καινουργιο sonoff. παιζει μια χαρα. παλιο κινεζιες 🤡😂 Just now, li@m said: @Spect~ @dkostas μου ειχαν σπασει τα νευρα. αγορασα καινουργιο sonoff. παιζει μια χαρα. παλιο κινεζιες 🤡😂 @mechpanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner1 Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Στις 16/7/2024 στις 11:40 ΠΜ, Vagosman είπε blitzwolf = bangood https://gr.banggood.com/4-Pcs-BlitzWolf-BW-SHP15-Zigbee-3_0-16A-3680W-Smart-Plug-Wireless-Power-Socket-Outlet-EU-Plug-APP-Remote-Control-or-Voice-Control-or-Multiple-Timer-Modes-Compatible-With-Amazon-Alexa-or-Google-Assistant-p-1859043.html?cur_warehouse=CN Χρησιμοποιώ τις συγκεκριμένες πρίζες σχεδόν 2 χρόνια!!!Είναι άψογες σε όλα! Εκτός από το Google Home που έχει περιορισμούς χρησιμοποιώ για όλες τις smart συσκευές μου το SmartLife!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 10 hours ago, li@m said: Δεν δουλεύει και πάλι ο διακόπτης. Παίζει ρόλο ποιο από τα δύο καφέ θα μπούνε στο S1 ή s2? Έβγαλα το sonoff ο διακόπτης δουλεύει μια χαρά. Τα έχω δει φίλε μου. Νομίζω πως έχω εφαρμόσει και τις δύο συνδεσμολογιες αλλά φευ. Θα ανοίξω τον πρωί για να θυμηθώ...ίσως θέλει ρεσετ...πατάς 3 φορές γρήγορα το κουμπάκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 7 Αυγούστου Share Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @li@m Και άμα δε σου δουλέψει κατά 3 φορές το κουμπί του sonoff και θα αρχίζει να αναβοσβηνει ...θα αλλάξει mode.... Άμα δε δουλέψει κατέβασε πάλι γενικό ....ανέβασε τον πάλι...και πιστεύω θα είσαι οκ Επεξ/σία 7 Αυγούστου από F117 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 7 Αυγούστου Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 17 minutes ago, F117 said: @li@m Και άμα δε σου δουλέψει κατά 3 φορές το κουμπί του sonoff και θα αρχίζει να αναβοσβηνει ...θα αλλάξει mode.... Άμα δε δουλέψει κατέβασε πάλι γενικό ....ανέβασε τον πάλι...και πιστεύω θα είσαι οκ Εχω κλεισει το κουτι τωρα με το καινουργιο μεσα. Θα το δοκιμασω στον επομενο διακοπτη, αν προλαβω να το πατησω 3 φορες.. Λεω αν προλαβω, γιατι η πλακετα που ειναι το κουμπι εχει χαλαρωσει και καθε φορα που πατας πηγαινει ολο και πιο πλαγια μεχρι που πλεον δεν μπορεις να πατησεις.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου Καλησπέρα, μιας και έχω σε 2 χώρους έξυπνες συσκευές θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα… καθώς έχουν αγοραστεί ήδη συσκευές a/c(midea,daikin,gree) , govee , tapo μπριζες και λάμπες , Reolink cameres , tuya θερμοστάτης και αλλά που ίσως ξεχνάω τωρα είναι σε 2 διαφορετικά μέρη όλα αυτά.. Τι μου προτείνετε να κάνω για να μπορώ κάπως να τα διαχειρίζομαι χωρίς να χρειάζομαι οοολες αυτές τις εφαρμογές ; σε πρώτη φάση έστησα στο γραφείο σ ένα Mac mini το homebridge και το πέρασα στο apple home αλλά φυσικά τα διαχειρίζομαι μόνο όταν είμαι στο WiFi της εργασίας , δεν ξέρω πως να τα διαχειριστώ απομακρυσμένα. Θελει κάποιο HomePod; να αγοράσω 2 raspberry και να κάνω εγκατάσταση όλα εκεί; Να αγοράσω μια συσκευή Alexa και να τα βάλω όλα εκεί;(δεν ξέρω αν γίνεται ) Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Δεν με ενδιαφέρει τόσο οι εντολές όσο η εύκολη διαχείριση και να μην μπαίνω σε 10 εφαρμογές… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vista32 Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Τι μου προτείνετε να κάνω για να μπορώ κάπως να τα διαχειρίζομαι χωρίς να χρειάζομαι οοολες αυτές τις εφαρμογές ; Αν σε ενδιαφέρει ο απλός έλεγχος και όχι πολύπλοκα σενάρια, μία λύση που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα cent είναι να κατεβάσεις το Google Home app στο κινητό σου. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.chromecast.app&hl=el Θα χρειαστείς και τις εφαρμογές της κάθε εταιρείας στην αρχή, για να φτιάξεις λογαριασμό και να κάνεις την αρχική εγκατάσταση των συσκευών κτλ, αλλά μετά θα δώσεις πρόσβαση στο Google Home app (είναι συμβατό με τις περισσότερες μάρκες IoT) και θα μπορείς να ελέγχεις τις συσκευές σου απο εκεί, ταξινομώντας τες ανάλογα με το χώρο που βρίσκονται ή με τον τύπο τους. Δες ένα παράδειγμα στις παρακάτω φωτογραφίες. Η διαχείριση γίνεται κι εκτός τοπικού δικτύου. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Vista32 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα