Προς το περιεχόμενο

Smart Home

exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, tvkal είπε

Αν θες να στο κάνω πιο εύκολο δώσε μου μια διεύθυνση να σου στείλω δώρο ένα galacticon για το galactica που φτιάχνεις να κάνεις δουλειά σου ! Χρέωση κούριερ δική σου !  😀

Βρε αγαπητέ, αν δεν το έχεις καταλάβει και εσύ στο galactica θέλεις να ζεις, αλλά για κάποιο λόγο δεν σου κάνει το συγκεκριμένο σκάφος και βγαίνεις στο διάστημα με ψαρόβαρκα :) 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, userAnon είπε

Βρε αγαπητέ, αν δεν το έχεις καταλάβει και εσύ στο galactica θέλεις να ζεις, αλλά για κάποιο λόγο δεν σου κάνει το συγκεκριμένο σκάφος και βγαίνεις στο διάστημα με ψαρόβαρκα :) 

Φίλε μου δεν έχω δίπλωμα χειρισμού διαστημοπλοίου. Το αφήνω σε εσάς το διάστημα. 

• Like 1

Εσείς που έχετε διάφορα NFC tags, με ψήσατε να πάρω και εγώ. Έχετε να προτείνετε αγορά από Ελλάδα; Ψάχνω φάση sticker, για κομοδίνο, γραφείο κλπ να ακουμπάω το κινητό πάνω και να γίνεται trigger κάποιο automation. Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το αναβες, τωρα δεν το αναβεις μηπως γιατι το IFTTT αρχισε να χρεωνει; Ακομη και αυτες οι "σπανιες" περιπτωσεις (προσφατα θεμα οι σερβερ της SONOFF) υπαρχουν και δημιουργουν προβλημα.

Δεν έχω πληρώσει ποτε ουτε 1 ευρώ σε καμία πλατφόρμα ειπα οτι γίνεται και με ifttt εγω το δουλευα με broadlink αυτη την στιγμη δεν δουλευω αυτην την ρουτίνα οποτε θελω την ξαναβάζω

7 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το οτι εσυ ή εγω δεν εχουμε χρειαστει ή δεν εχουμε φτιαξει δεν λεει κατι. Ουτε στο διαστημα χρειαστηκε να πας παροολα αυτα διαστημοπλοια κλπ εχουμε φτιαξει. πολλα δεν εχω φτιαξει που θελω αλλα ειναι στα μελλοντικα πλανα. Ακομη και αν δεν τα κανω εγω, υπαρχει η δυνατοτητα κατι που εσυ δεν μπορεις να κανεις!

τα διαστημόπλοια τα έφτιαξαν άλλοι δεν τα έφτιαξες εσυ .όπως κ τον αισθητήρα βάρους που έγραψες παραπάνω για να  δείξεις πόσο φοβερό είναι το ha  ενω αισθητήρα βάρους δεν έχεις.κάτσε πρωτα να δεις πόσο χρόνο θα χρειαστεις κ το κόστος. να δούμε αν αξίζει

7 ώρες πριν, Spect~ είπε

Κοστος;εμφανιση; συνδεσιμοτητα;μπαταριες; αν χαλασει; Καθε tag το βρισκεις κατω απο ευρω (αναλογα που ψαχτεις και ποσα θα παρεις πεφτει η τιμη) και επισης μπορεις να ορισεις τι θα κανει αναλογα το κινητο που το σκαναρει. Δηλαδη το καθε ταγ να εχει παραπανω απο μια λειτουργιες αναλογα το χρηστη. Μειονεκτημα το οτι χρειαζεται HA εφαρμογη στο κινητο, δηλαδη δεν ειναι για guests, αλλα για το σκοπο που το θελω δεν μου ειναι προβλημα.

τα smart button δεν χρειαζεται ν είναι σε εμφανες σημείο κ έχουν 4 κουμπιά το καθένα κ μία ρουτίνα

απο κει και πέρα αν κάποιος θέλει ha για να βάζει το κινητό στο κομοδινο κ να σβήνει το φως, κάτι που γίνεται με 1000 αλλους τροπους .. δικαίωμα του

Επεξ/σία από JT71
  • Like 1

• Moderators
12 ώρες πριν, JT71 είπε

Δεν έχω πληρώσει ποτε ουτε 1 ευρώ σε καμία πλατφόρμα ειπα οτι γίνεται και με ifttt εγω το δουλευα με broadlink αυτη την στιγμη δεν δουλευω αυτην την ρουτίνα οποτε θελω την ξαναβάζω

Spoiler

1.PNG.7a4c32c6daa965e72c98770c01dc2552.PNG

Οπως βλέπεις αρκετοι περιορισμοι για τσαμπα. Ισως εσυ εχεις ενα δυο πραγματα αυτο δεν ισχυει για καποιον αλλο που ειναι σαν εσενα.

12 ώρες πριν, JT71 είπε

τα διαστημόπλοια τα έφτιαξαν άλλοι δεν τα έφτιαξες εσυ .όπως κ τον αισθητήρα βάρους που έγραψες παραπάνω για να  δείξεις πόσο φοβερό είναι το ha  ενω αισθητήρα βάρους δεν έχεις.κάτσε πρωτα να δεις πόσο χρόνο θα χρειαστεις κ το κόστος. να δούμε αν αξίζει

Tο κοστος ειναι <50€. Και ο χρονος εξαρταται απο τις γνωσεις. Το θεμα ειναι οτι μπορει να γινει αν θελω ενω στην Αλεξα δεν μπορει να γινει θες δε θες! 

12 ώρες πριν, JT71 είπε

απο κει και πέρα αν κάποιος θέλει ha για να βάζει το κινητό στο κομοδινο κ να σβήνει το φως, κάτι που γίνεται με 1000 αλλους τροπους .. δικαίωμα του

Ποιοι ειναι οι 1000 αλλοι ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ τροποι;

Το θέμα με το ha ή άλλη open πλατφόρμα που παίζει local, που καλό είναι να καταλάβουν όλοι οι φίλοι του smart home, είναι ότι σε καθιστά ελεύθερο από το cloud και τον έλεγχο των εταιρειών στα δεδομένα σου και στην λειτουργικότητα των συσκευών σου. Χώρια την διαλειτουργικότητα που αναλύσαμε παραπάνω.
Πρόσφατα θα ακούσατε ότι η Amazon έδινε στις αρχές καταγραφές από τις Ring θυροτηλεοράσεις, χωρίς καμία έγκριση από εισαγγελέα, αρχή προστασίας δεδομένων κλπ.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι άλλη μια συσκευή, θα πάψει να λειτουργεί τέλη του μήνα επειδή η εταιρεία κλείνει και ξεσυνδέει τους servers, και τώρα πρέπει οι χρήστες να ψαχτούν με diy λύσεις τύπου homeassistant αν θέλουν η συσκευή τους να μην brickάρει!
https://arstechnica.com/gadgets/2022/08/smartdrys-useful-laundry-sensor-to-be-cloud-bricked-next-month/

Το ίδιο είχε συμβεί, αν θυμάμαι καλά, με την πρώτη γενιά Nest θερμοστατών, όπου η Nest πουλήθηκε στην Google και όλοι οι έξυπνοι θερμοστάτες έπαψαν να λειτουργούν!

• Like 1

Το guard σε echo dot 4th generation international version έχει καταφέρει να το ενεργοποιήσει κανείς? Αν ναι θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε κάπως αναλυτικές οδηγίες...γιατί με απλή προσθήκη US διεύθυνσης δεν μου δούλεψε. Ευχαριστώ!

• Moderators
18 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Εσείς που έχετε διάφορα NFC tags, με ψήσατε να πάρω και εγώ. Έχετε να προτείνετε αγορά από Ελλάδα; Ψάχνω φάση sticker, για κομοδίνο, γραφείο κλπ να ακουμπάω το κινητό πάνω και να γίνεται trigger κάποιο automation. Ευχαριστώ!

Δες σε προηγουμενο ποστ μου, μαλλον στην προηγουμενη σελιδα για ποιο να ψαξεις. Το πηρα απο ελλαςψηφιακα και κανει 0,56+ΦΠΑ το 1

3 ώρες πριν, Spect~ είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1.PNG.7a4c32c6daa965e72c98770c01dc2552.PNG

•   15 ώρες πριν, JT71 είπε

15 ώρες πριν, JT71 είπε       Ποιοι ειναι οι 1000 αλλοι ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ τροποι;

Φαντάσου να δώσεις το κινητό σου για επισκευή ή να μην έχει μπαταρία !!!!  Σε βλέπω όλη νύχτα να κοιμάσαι με ανοικτό φως!!  😂   Μην καταδεχτείς να πατήσεις διακόπτη, με τίποτα !  😂

1 ώρα πριν, tvkal είπε

Φαντάσου να δώσεις το κινητό σου για επισκευή ή να μην έχει μπαταρία !!!!  Σε βλέπω όλη νύχτα να κοιμάσαι με ανοικτό φως!!  😂   Μην καταδεχτείς να πατήσεις διακόπτη, με τίποτα !  😂

μπα, θα τον έχει ενημερώσει ο ΗΑ ότι μένει απο μπαταρία... έχεις πλάκα

• Like 1

Καλησπέρα , σκεφτόμουν να αλλάξω τον θερμοστάτη μου με εναν smart . Είχα στην ακρή εναν wiser και σήμερα με την ευκαιρια του service του καυστήρα ρώτησα τον τεχνικο αν μπορεί να το αλλάξει . Μου είπε οτι ο καυστήρας μου (Ranex) μονο με τον δικό του θερμοστάτη μπορει να δουλέψει(και με ψηφιακό με πατέντα) .

Είναι ξηρής επαφής (type c). μου είπε οτι υπάρψει πιθανότητα να δουλέψει με πατέντα και ο smart θα πρέπει απλα να τραβήξουμε απο κάπου ρεύμα κα ινα βάλουμε ενα ρελε κάτω στον καυστήρα .

Wiser-WT714R9K0902-Drayton-Thermostat-Kit-Step2.webp.d9a28903be4e815953955edf6cbaeb55.webp

η πρώτη φώτο είναι η συνδεσμολογία του θερμοστάτη μου . Βλέπετε εφικτο και να δουλεύει σωστά αυτο που μου πρότειναν ?

Καλημέρα!

Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει δυνατότητα μέσω του Mi Home App στο Mi Wireless Switch να απενεργοποιήσεις το να αναβοσβήνει το φως του Mi control Hub?

Έχω σετάρει ένα Mi Smart Home Sensor Set και θέλω να χρησιμοποιήσω το Button για άλλη χρήση.

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα τα φώτα να έχουν "starting state" το Off γιατί δεν με άφηνε να σώσω ως default κατάσταση ενώ είχα κλειστή τη λάμπα από το Mi Home App;

Ελπίζω να μη ρωτάω βλακείες απλά είμαι καινούριος σε όλο αυτό και ακόμα ψάχνω να δω τις δυνατότητες του όλου συστήματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, marksk είπε

Τι λάμπες έχεις;

Έχω και τις E27 της Xiaomi (yeelight), δυστυχώς δεν θυμάμαι τα μοντέλα, αλλά κυρίως με ενδιαφέρει για τις gu10 που βγάζει που είναι για σποτ. Η gu10 που έχω είναι η Yeelight Bulb W1 Smart.

Ο λόγος που δεν θέλω να ανάβουν είναι γιατί θέλω να τις βάλω στα σποτ του καθρέφτη του μπάνιου, οπότε με το κουμπι του σπιτιού να ανάβει μόνο το κεντρικό φως του μπάνιου και αν θέλω τα σποτ στο καθρέπτη, να πατάω το mi switch button για να ανάβουν

Επεξ/σία από jay_D

18 ώρες πριν, KinigosPsixon είπε

Καλησπέρα , σκεφτόμουν να αλλάξω τον θερμοστάτη μου με εναν smart . Είχα στην ακρή εναν wiser και σήμερα με την ευκαιρια του service του καυστήρα ρώτησα τον τεχνικο αν μπορεί να το αλλάξει . Μου είπε οτι ο καυστήρας μου (Ranex) μονο με τον δικό του θερμοστάτη μπορει να δουλέψει(και με ψηφιακό με πατέντα) .

Είναι ξηρής επαφής (type c). μου είπε οτι υπάρψει πιθανότητα να δουλέψει με πατέντα και ο smart θα πρέπει απλα να τραβήξουμε απο κάπου ρεύμα κα ινα βάλουμε ενα ρελε κάτω στον καυστήρα .

Wiser-WT714R9K0902-Drayton-Thermostat-Kit-Step2.webp.d9a28903be4e815953955edf6cbaeb55.webp

η πρώτη φώτο είναι η συνδεσμολογία του θερμοστάτη μου . Βλέπετε εφικτο και να δουλεύει σωστά αυτο που μου πρότειναν ?

Αν ο καυστήρας παίρνει μόνο μια ξηρή επαφή, τότε ναι είναι πολύ απλό στέλνεις με το θερμοστάτη σου 230 σε ένα ρελέ, το οποίο οπλίζει και δίνει μια ξηρή επαφή. Ρεύμα έχει στον χώρο του καυστήρα, οπότε είναι απλό, ένα κουτί ράγας μόνο θέλει, για να βάλει το ρελέ μέσα και καμία ασφάλεια ξέρω 'γω, μην γίνει καμία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...