panther_512 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Φιλαράκι να σε ρωτήσω κάτι?................... Και το ποντίκι του υπολογιστή μιά χαρά σχεδιασμό έχει, αυτό δεν αποτρέπει όμως το κόσμο από το να παθαίνει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Ομοίως και για τα πληκτρολόγια. Για να ξεκαθαρίζω λίγο τα πράγματα, δεν αποδίδω αποκλειστικά στο DS4 την δημιουργία του προβλήματος, το βασικό είναι η προδιάθεση από τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος ο αγκώνας του καθενός μας. Είναι βέβαιο όμως ότι συνέβαλε στην όξυνση και επιτάχυνση εμφάνισής του. Τα συμπτώματα εμφανίζονταν κατα τη διάρκεια του gaming με το DS4: Πόνος στους αγκώνες και μούδιασμα του χεριού. Και αυτό συνέβαινε πάντα στα παιχνίδια που θέλουν γρήγορα αντανακλαστικά και σε κάνουν να κρατάς το χειριστήριο δυνατά: Dark Souls, God Eater, Dying Light κλπ. Τα συμπτώματα αυτά δεν εμφανίζονταν με τέτοια ένταση σε καμία άλλη δραστηριότητα. Μπορεί το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από άλλους παράγοντες (γυμναστική), αλλά όταν τη διέκοψα, το πρόβλημα δεν ελλατώθηκε ούτε στο ελάχιστο ακόμα και όταν πέρασαν αρκετοί μήνες. Ούτε ελλατώθηκε όταν άλλαξα την εργονομία του γραφείου μου, αντικατέστησα πληκτρολόγια και ποντίκια με εργονομικές εκδόσεις. Ούτε όταν τοποθέτησα memory foam στις καρέκλες για να προστατεύονται οι αγκώνες μου ή όταν έφτιαξα νάρθηκες για να μήν λυγίζουν οι αγκώνες το βράδυ. Μόνο όταν μου συστάθηκε να σταματήσω να χρησιμοποιώ gamepads, είδα άμεσα πραγματική βελτίωση. Απλά φαίνεται ότι δεν το πρόλαβα... Είναι ξεκάθαρη περίπτωση RSI. Δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω για να αποδείξω αν οποιοδήποτε από τα άλλα χειριστήρια που έχω θα απέδιδαν την ίδια κατάληξη. Υπόθεση κάνω λόγω του τρόπου κρατήματος του χειριστηρίου σε σχέση με τα άλλα που έχω. Από κεί και πέρα, ωλένειο νευρίτιδα μπορούν να πάθουν άτομα που γυμνάζονται, άτομα που χρησιμοποιούν εργαλεία τα οποία κρατούν πολύ σφικτά, ποδηλάτες αν κρατάνε πολύ σφικτά το τιμόνι, κιθαρίστες, τενίστες κλπ κλπ. Έχει να κάνει με το πόσο σφικτά χειρίζεσαι εργαλεία ή/και αν το νεύρο τρίβεται επάνω στο κόκκαλο του αγκώνα (pushups, ελλειπτικά, τένις, άρση βαρών κλπ) 1
yokki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Και το ποντίκι του υπολογιστή μιά χαρά σχεδιασμό έχει, αυτό δεν αποτρέπει όμως το κόσμο από το να παθαίνει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Ομοίως και για τα πληκτρολόγια. Για να ξεκαθαρίζω λίγο τα πράγματα, δεν αποδίδω αποκλειστικά στο DS4 την δημιουργία του προβλήματος, το βασικό είναι η προδιάθεση από τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος ο αγκώνας του καθενός μας. Είναι βέβαιο όμως ότι συνέβαλε στην όξυνση και επιτάχυνση εμφάνισής του. Τα συμπτώματα εμφανίζονταν κατα τη διάρκεια του gaming με το DS4: Πόνος στους αγκώνες και μούδιασμα του χεριού. Και αυτό συνέβαινε πάντα στα παιχνίδια που θέλουν γρήγορα αντανακλαστικά και σε κάνουν να κρατάς το χειριστήριο δυνατά: Dark Souls, God Eater, Dying Light κλπ. Τα συμπτώματα αυτά δεν εμφανίζονταν με τέτοια ένταση σε καμία άλλη δραστηριότητα. Μπορεί το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από άλλους παράγοντες (γυμναστική), αλλά όταν τη διέκοψα, το πρόβλημα δεν ελλατώθηκε ούτε στο ελάχιστο ακόμα και όταν πέρασαν αρκετοί μήνες. Ούτε ελλατώθηκε όταν άλλαξα την εργονομία του γραφείου μου, αντικατέστησα πληκτρολόγια και ποντίκια με εργονομικές εκδόσεις. Ούτε όταν τοποθέτησα memory foam στις καρέκλες για να προστατεύονται οι αγκώνες μου ή όταν έφτιαξα νάρθηκες για να μήν λυγίζουν οι αγκώνες το βράδυ. Μόνο όταν μου συστάθηκε να σταματήσω να χρησιμοποιώ gamepads, είδα άμεσα πραγματική βελτίωση. Απλά φαίνεται ότι δεν το πρόλαβα... Είναι ξεκάθαρη περίπτωση RSI. Δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω για να αποδείξω αν οποιοδήποτε από τα άλλα χειριστήρια που έχω θα απέδιδαν την ίδια κατάληξη. Υπόθεση κάνω λόγω του τρόπου κρατήματος του χειριστηρίου σε σχέση με τα άλλα που έχω. Από κεί και πέρα, ωλένειο νευρίτιδα μπορούν να πάθουν άτομα που γυμνάζονται, άτομα που χρησιμοποιούν εργαλεία τα οποία κρατούν πολύ σφικτά, ποδηλάτες αν κρατάνε πολύ σφικτά το τιμόνι, κιθαρίστες, τενίστες κλπ κλπ. Έχει να κάνει με το πόσο σφικτά χειρίζεσαι εργαλεία ή/και αν το νεύρο τρίβεται επάνω στο κόκκαλο του αγκώνα (pushups, ελλειπτικά, τένις, άρση βαρών κλπ) που και να παιζες κανενα Pro. απο τον ωμο θα εφευγε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα