Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,εχω windows 10 32 bit και τωρα ειμαι με 3 gb ram,θελω να βαλω 4 gb ram και θελω να παρω αυτη την μνημη http://www.e-shop.gr/ram-patriot-sl-2gb-ddr2-800mhz-ddr2-p-PER.559282  θα δουλεψει? το pc δεχεται μεχρι 4 gb ram, μηπως πρεπει να κανω τιποτα ρυθμισεις στο bios?

post-241016-0-67577800-1499801562_thumb.jpg

post-241016-0-86235300-1499801585_thumb.jpg

post-241016-0-76671900-1499801593_thumb.jpg

post-241016-0-74872100-1499801600_thumb.jpg

Δημοσ.

Κανένα 32bit σύστημα δεν θα δει 4gb ram. Το ανώτερο είναι 3gb και κάτι ψηλά. Επομένως δεν αξίζει αν δεν πας σε 64bit σύστημα που δεν έχει αυτό τον περιορισμό

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα 32bit σύστημα δεν θα δει 4gb ram. Το ανώτερο είναι 3gb και κάτι ψηλά. Επομένως δεν αξίζει αν δεν πας σε 64bit σύστημα που δεν έχει αυτό τον περιορισμό

αυτο το γνωριζω,το θεμα ειναι αν θα δει εστω αυτα τα 3,8 gb που μπορει να δει

Δημοσ.

πωωω!!!δηλαδη παμε και για φορματ...

με 64αρι θα τα δει και τα 4?

καπου διαβασα πως τα windows 10 32 bit μπορουνε να δουνε 4 gb ram ισχυει?

Δημοσ.

Μη δωσεις τοσα λεφτα για αυτήν τη μνημη.τουλαχιστον μεταχειρισμένη δες.με 60 ευρω παντως παιρνεις εναν 120 ssd που θα τουρμπαρει λιγο το pc σου και που δεν παει χαμενος,τον βάζεις και στο επομενο pc.

Δημοσ.

Μη δωσεις τοσα λεφτα για αυτήν τη μνημη.τουλαχιστον μεταχειρισμένη δες.με 60 ευρω παντως παιρνεις εναν 120 ssd που θα τουρμπαρει λιγο το pc σου και που δεν παει χαμενος,τον βάζεις και στο επομενο pc.

18,90 θα πληρωσω για την μνημη,η επομενη αναβαθμιση που θα κανω ειναι ο ssd   ;)

Δημοσ.

Μια τελευταια ερωτηση,εχω κλειδι για windows 10 pro και το εχω βαλει σε 32 bit,
θα δουλεψει το ιδιο κλειδι σε 64 bit windows 10 pro?
Γιατι μαλλον θα παω για φορματ για να αξιοποιησω ολη την μνημη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μολις εβαλα την μνημη και μου λεει πως εχει 2γιγα και οχι 4

στο cpuz την βλεπει μια χαρα,πρεπει να κανω καμια ρυθμιση στο bios?

κανεις??

Επεξ/σία από bill27
Δημοσ.

μολις εβαλα την μνημη και μου λεει πως εχει 2γιγα και οχι 4

στο cpuz την βλεπει μια χαρα,πρεπει να κανω καμια ρυθμιση στο bios?

κανεις??

Καρτα γραφικων εχεις ενσωματωμενη?

Δημοσ.

Η μητρική σου είναι πολύ παλαιά.

Λογικά άφησες τη transcend 2g και πρόσθεσες την patriot για να έχεις 2+2=4g...

Αν το pc βλέπει την transcend υπάρχει ασυμβατότητα της patriot με την transcend ή με τo chipset της μητρικής.

Αν βλέπει την patriot, υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών.

Γενικά το να "παντρεύεις" μνήμες από διαφορετικές εταιρίες, ακόμα και με τα ίδια χαρακτηριστικά, πάντα εμπεριέχει ένα ποσοστό κινδύνου να παρουσιαστεί κάποια ασυμβατότητα, πολύ περισσότερο σε παλαιότερες μητρικές...

Δημοσ.

Η μητρική σου είναι πολύ παλαιά.

Λογικά άφησες τη transcend 2g και πρόσθεσες την patriot για να έχεις 2+2=4g...

Αν το pc βλέπει την transcend υπάρχει ασυμβατότητα της patriot με την transcend ή με τo chipset της μητρικής.

Αν βλέπει την patriot, υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών.

Γενικά το να "παντρεύεις" μνήμες από διαφορετικές εταιρίες, ακόμα και με τα ίδια χαρακτηριστικά, πάντα εμπεριέχει ένα ποσοστό κινδύνου να παρουσιαστεί κάποια ασυμβατότητα, πολύ περισσότερο σε παλαιότερες μητρικές...

Το cpuz της εβλεπε και της 2,στο bios μου αναγνωριζε μονο 2γιγα ,παντως επειδη της εβαλα και εβγαλα μια μια παιζανε και οι 2 μια χαρα

Μετα απο αρκετο ψαξιμο εβγαλα το συμπερασμα πως μαλλον η μητρικη δεν υποστηριζει 4 γιγα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το chipset της μητρικής σου (Ρ4Μ890) παίρνει μέχρι 4g μνήμη ddr2 χρονισμένη στα 400/533Mhz:

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi47MK3uYnVAhWhI8AKHSBfBXQQFgggMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.viatech.com%2Fen%2Fsilicon%2Flegacy%2Fchipsets%2Fp4m890%2F&usg=AFQjCNGmkQwKoGz1yTEYfv0-ywBGZM_h-A

Άρα κανονικά θα έπρεπε, με W10/32, να διαβάζει 3,25g ram.

Αν τις βλέπει και τις δύο και στις δύο θέσεις (slots) αλλά όχι ταυτόχρονα τότε πρέπει να υπάρχει θέμα ασυμβατότητας των μνημών μεταξύ τους...

Επεξ/σία από blitzNikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...