Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά !

για λογαριασμό ενός αδερφικού φίλου έκανα μια σύνθεση με τον ryzen 1700x,

γενικά τον ήθελε για βαριές εργασίες (render , επεξεργασία ήχου και εικόνας κτλ)

η σύνθεση είναι :

-ryzen 1700x

-asrock x370 Faming K4 (διάβασε αρκετές κριτικές και μου φάνηκε για τα λεφτά της αξιόπιστη / δεν μας ενδιαφέρει το OC)

- 32 g ram @2400

-noctua NH-D15 SE-AM4 (ότι καλύτερο και ακριβότερο σε αέρα)

- phanteks full tower (τεράστιοι χώροι )

- corsair rmx 750

- asus strix 1060 gtx

- ssd / hdd

και φτάνω στις ερωτήσεις :

με το που ανοίγω το πισι και μπαίνουν τα windows έχω 55-58 βαθμούς Κελσίου !

σε full load 77-78 !

εγώ περίμενα ένα 35αρι σε idle , η ψήκτρα είναι τεράστια με 2 ανεμιστήρια, wtf ?

σκέψεις :

- διάβασα ότι μπορεί να φταίει το bios της asrock (παρόμοια συμβάντα είδα ότι έχουν και κάποιες asus μητρικές btw που διαφορετική έκδοση bios είχε απόκλιση 15 βαθμούς)

- τη συναρμολόγηση την έκανα μεγάλο eshop (τρομάρα τους, ας μην αρχίσω το κράξιμο ) και σκέφτομαι μήπως δεν έχει πατήσει καλά η ψήκτρα ή αν δεν μπήκε αρκετή πάστα

- μήπως μέσω bios μπορώ να ανεβάσω τις στροφές για τα ανεμιστήρια της ψήκτρας ? είδα ότι γυρνάνε στις 900 στροφές μόνο ενώ η εταιρεία δίνει μαξ 1500

- μήπως τελικά αυτές είναι οι νορμαλ θερμοκρασίες του επεξεργαστή ? και απλά η AMD συνεχίζει την ''παράδοση '' στις υψηλές θερμοκρασίες ? διάβασα ότι και καλά ο ryzen είναι - 20 βαθμούς από αυτό που δείχνει και ότι ο σένσορας είναι πιο μακριά από εκεί που μετριέται η θερμοκρασία και κάτι σχετικά κουραφέξαλα αλλά θεωρώ ότι είναι καθαρά μαρκετινγκ 

υπάρχει κάποιος που έχει τον ίδιο επεξεργαστή ? να συγκρίνουμε θερμοκρασίες ?

κάποιος να προτείνει κάτι ?

ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.

Υπολόγιζε -20C όπως είπε ο IoaZ, τα X μοντέλα προσθέτουν 20C στην πραγματική θερμοκρασία, άρα εκεί είσαι στα 35-38 C idle, 57-58 C load.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!

σίγουρα ισχύει αυτό ? μου φαίνεται λίγο κουλό (όπως προανέφερα , το είχα διαβάσει και εγώ στα διάφορα φόρουμ του εξωτερικού ) αλλά τι νόημα έχει να βάζεις +20 και να μη δείχνεις κατευθείαν τη πραγματική θερμοκρασία ?

θα δοκιμάσω και το ryzen master αν και φοβάμαι ότι επειδή είναι της amd μήπως βγάζει ''μαγειρεμένα νούμερα'' .....

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά !

Διάβασα το άρθρο αν και τα σχολια από κάτω είναι κάπως καχυποπτα όπως είμαι και εγώ ...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θέματα !

• Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά !

Διάβασα το άρθρο αν και τα σχολια από κάτω είναι κάπως καχυποπτα όπως είμαι και εγώ ...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θέματα !

Σε load πιασε τη βαση της ψύκτρας. Αν έχει 50 θα μπορέσεις να κρατήσεις το χερι σου για αρκετά δευτερόλεπτα.

Αν έχει 70 θα μπορέσεις για ελάχιστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...