lef80 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα παιδιά ! για λογαριασμό ενός αδερφικού φίλου έκανα μια σύνθεση με τον ryzen 1700x, γενικά τον ήθελε για βαριές εργασίες (render , επεξεργασία ήχου και εικόνας κτλ) η σύνθεση είναι : -ryzen 1700x -asrock x370 Faming K4 (διάβασε αρκετές κριτικές και μου φάνηκε για τα λεφτά της αξιόπιστη / δεν μας ενδιαφέρει το OC) - 32 g ram @2400 -noctua NH-D15 SE-AM4 (ότι καλύτερο και ακριβότερο σε αέρα) - phanteks full tower (τεράστιοι χώροι ) - corsair rmx 750 - asus strix 1060 gtx - ssd / hdd και φτάνω στις ερωτήσεις : με το που ανοίγω το πισι και μπαίνουν τα windows έχω 55-58 βαθμούς Κελσίου ! σε full load 77-78 ! εγώ περίμενα ένα 35αρι σε idle , η ψήκτρα είναι τεράστια με 2 ανεμιστήρια, wtf ? σκέψεις : - διάβασα ότι μπορεί να φταίει το bios της asrock (παρόμοια συμβάντα είδα ότι έχουν και κάποιες asus μητρικές btw που διαφορετική έκδοση bios είχε απόκλιση 15 βαθμούς) - τη συναρμολόγηση την έκανα μεγάλο eshop (τρομάρα τους, ας μην αρχίσω το κράξιμο ) και σκέφτομαι μήπως δεν έχει πατήσει καλά η ψήκτρα ή αν δεν μπήκε αρκετή πάστα - μήπως μέσω bios μπορώ να ανεβάσω τις στροφές για τα ανεμιστήρια της ψήκτρας ? είδα ότι γυρνάνε στις 900 στροφές μόνο ενώ η εταιρεία δίνει μαξ 1500 - μήπως τελικά αυτές είναι οι νορμαλ θερμοκρασίες του επεξεργαστή ? και απλά η AMD συνεχίζει την ''παράδοση '' στις υψηλές θερμοκρασίες ? διάβασα ότι και καλά ο ryzen είναι - 20 βαθμούς από αυτό που δείχνει και ότι ο σένσορας είναι πιο μακριά από εκεί που μετριέται η θερμοκρασία και κάτι σχετικά κουραφέξαλα αλλά θεωρώ ότι είναι καθαρά μαρκετινγκ υπάρχει κάποιος που έχει τον ίδιο επεξεργαστή ? να συγκρίνουμε θερμοκρασίες ? κάποιος να προτείνει κάτι ? ευχαριστώ πολύ !
IoaZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Στα μοντέλα με το Χ έχουμε + 20 βαθμούς . Παρακολούθησε την θερμοκρασία με το ryzen master . 1
Spartan117 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Υπολόγιζε -20C όπως είπε ο IoaZ, τα X μοντέλα προσθέτουν 20C στην πραγματική θερμοκρασία, άρα εκεί είσαι στα 35-38 C idle, 57-58 C load.
lef80 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις !! σίγουρα ισχύει αυτό ? μου φαίνεται λίγο κουλό (όπως προανέφερα , το είχα διαβάσει και εγώ στα διάφορα φόρουμ του εξωτερικού ) αλλά τι νόημα έχει να βάζεις +20 και να μη δείχνεις κατευθείαν τη πραγματική θερμοκρασία ? θα δοκιμάσω και το ryzen master αν και φοβάμαι ότι επειδή είναι της amd μήπως βγάζει ''μαγειρεμένα νούμερα'' .....
Spartan117 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 σίγουρα ισχύει αυτό ? Ναι. http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-7-have-a-temperature-20-degree-c-reporting-offset.html
kogos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Με το ryzen master θα δεις την πραγματική θερμοκρασία που θα είναι-20 από αυτά που είδες
lef80 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ πολύ παιδιά ! Διάβασα το άρθρο αν και τα σχολια από κάτω είναι κάπως καχυποπτα όπως είμαι και εγώ ... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θέματα !
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ πολύ παιδιά ! Διάβασα το άρθρο αν και τα σχολια από κάτω είναι κάπως καχυποπτα όπως είμαι και εγώ ... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θέματα ! Σε load πιασε τη βαση της ψύκτρας. Αν έχει 50 θα μπορέσεις να κρατήσεις το χερι σου για αρκετά δευτερόλεπτα.Αν έχει 70 θα μπορέσεις για ελάχιστα.
UsualSuspect__ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Είμαι σίγουρος πως θα δει τα "spikes" στο ryzen master και θα χεστεί πάνω του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα