Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες τώρα αφορμή που βρήκαν να "πιαστούν" στα σχόλια. Πως λέγεται το οξύ και τι όνομα χρησιμοποίησαν στον τίτλο. Αμα δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις στην ζωή σου...

Ενώ εσύ διέκοψες την επιστημονική σου έρευνα για να έρθεις να επιπλήξεις άτομα στο insomnia που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν... :P

• Like 5
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καταρχήν δεν αλλάζεις ονομασία. Μεθανικό οξύ είναι επίσημη. Δεύτερον είσαι τόσο αφελής που πιστεύεις ότι χρησιμοποιούν την άλλη ονομασία "μυρμηκικό" για να μην μπερδεύεται ο κόσμος ή για να προκαλεί εντύπωση; Γιατί νομίζεις ότι μπήκαν οι 3 τελείες στον τίτλο; Ο τίτλος αυτό δίνει την εντύπωση ότι παίρνουμε κάτι από τα μυρμήγκια για να κινούμε το λεωφορείο. Και αυτό το κάνει πιο εμφατικό οι "...". Και η μαζική παραγωγή του καυσίμου ουδεμία σχέση έχει με τα μυρμήγκια. Τεσπά. Απλά όπως είπα ένας ακόμη Clickbait τίτλος. Δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε τόσο μαζί του...

Έχοντας τελειώσει χημικός μηχανικός, έχω κάνει αρκετή χημεία και γενικά όσο ήμουν στη σχολή (και συνεχίζω να είμαι, γιατί κάνω PhD) κανείς δε χρησιμοποιεί αυτές τις ονομασίες, μόνο τις εμπειρικές. Και στα αγγλικά είναι formic acid, που είναι το μυρμηκικό οξύ. Οπότε πραγματικά (τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη χημεία) δε νομίζω ότι πάει το άρθρο να παραπλανήσει.

Anyway, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, καταρχήν κανείς δεν αλλάζει τις ονομασίες καμιάς ένωσης. Και οι δυο όροι , φορμικό και μεθανικό οξύ, είναι δόκιμοι.

Η IUPAC τους αναγνωρίζει και τους δύο. Τώρα γιατί χρησιμοποιήθηκε στους τίτλους των άρθρων το μυρμηκικό/φορμικό οξύ είναι καθαρά σπεκουλάρισμα. Και οι δύο ονομασίες είναι σωστές και αναγνωρισμένες πάντως.

Σπεκουλάρισμα θα ήταν αν δεν υπήρχαν οι 3 τελείες. Τώρα φανερώνεται γιατί χρησιμοποιήθηκε...

Έχοντας τελειώσει χημικός μηχανικός, έχω κάνει αρκετή χημεία και γενικά όσο ήμουν στη σχολή (και συνεχίζω να είμαι, γιατί κάνω PhD) κανείς δε χρησιμοποιεί αυτές τις ονομασίες, μόνο τις εμπειρικές. Και στα αγγλικά είναι formic acid, που είναι το μυρμηκικό οξύ. Οπότε πραγματικά (τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη χημεία) δε νομίζω ότι πάει το άρθρο να παραπλανήσει.

Anyway, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται

Πρόσεξε αυτό που έχω γράψει για τις τελίτσες...

Δημοσ.

Μα στο όνομα κολλήσαμε;

Εγώ θα ήθελα να δω για τι αυτονομία μιλάμε στην πράξη και πιο είναι το κόστος σε σχέση με πιο συμβατικά καύσιμα.

Δημοσ.

Σπεκουλάρισμα θα ήταν αν δεν υπήρχαν οι 3 τελείες. Τώρα φανερώνεται γιατί χρησιμοποιήθηκε...

Πιθανόν, πέφτει όμως στην ίδια κατηγορία  με τις λέξεις αμάξι και αυτοκίνητο. Και τα δύο χρησιμοποιούνται να δηλώσουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τώρα εάν ο αρθρογράφος έχει μηδενική επαφή με τον κλάδο και του φάνηκε περίεργο, τι να κάνουμε. Και το αμάξι παραπέμπει σε... άμαξα. (see what i did there?)

Όσο για τους υπόλοιπους που στάζει μέλι το στόμα τους, έστω και ένας να κάτσει να ψάξει και να μάθει για το τι είναι το φορμικό οξύ, κέρδος είναι. Συγνώμη αν προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε κάτι που φαίνεται θολό, δεν θα το ξανακάνουμε.

Δημοσ.

Μα στο όνομα κολλήσαμε;

Εγώ θα ήθελα να δω για τι αυτονομία μιλάμε στην πράξη και πιο είναι το κόστος μιλάμε σε σχέση με πιο συμβατικά καύσιμα.

Το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο απο τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τώρα, αλλά το κόστος της τεχνολογίας θα είναι υψηλό, ωστε να μην διαδοθεί ευρέως και πληγούν συμφέροντα

Δημοσ.

Δυστυχώς εδώ άμα πας να κανείς κατι καινοτόμο σε τρώνε και άμα είσαι φοιτητής θέλουν οι καθηγητές με απειλές να επωφεληθούν αυτοί. Οποτε αφού δεν υπάρχει κίνητρα και επιβράβευση γιατί να ασχοληθεί κάποιος εδώ....

Δημοσ.

Μα δεν προσεξε κανεις τα 25kw(aka ~34hp)?

Τι λεωφορειο θα καταφερει να κινησει?

δεν κινεί το λεωφορείο, ένα τρέιλερ είναι που τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό λεωφορείο και του αυξάνει την αυτονομία

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν προσεξε κανεις τα 25kw(aka ~34hp)?

Τι λεωφορειο θα καταφερει να κινησει?

οπα μεγαλε  εχεις μπερδεψει το συμβολο. για ρευμα μιλαει οχι για ιπποδυναμη 

• Like 1
Δημοσ.

Στην δουλειά μου (βαφείο ρούχων) έχουμε μυρμηκικό οξύ και το χρησιμοποιούμε για να χαμηλώνουμε το PH του νερού. Ας πούμε από το 7 στο 5. Όταν ανοίγουμε το μπιτόνι βγαίνει μια βρώμα από το οξύ άλλο πράμα. Μάλιστα το 2014 έκαψα το μάτι μου με δάφτο. 3 μέρες νοσοκομείο έκατσα. Πολύ τοξικό το άτιμο. Και πολύ δυνατό. Μία σταγόνα να πέσει πάνω σου και τρέχεις. Πάντως και εμείς μυρμηκικό οξύ το λέμε όπως και φορμικό οξύ. Το άλλο όνομα πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

οπα μεγαλε εχεις μπερδεψει το συμβολο. για ρευμα μιλαει οχι για ιπποδυναμη

Kw (όπως και τα hp) είναι μονάδα ισχύος και δεν έχει σημασία αν προέρχεται από ρεύμα, από καύσεις, από πτώση νερού από ύψος κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι να κανω μοναδα παραγωγης μυρμηγκιων και να αρμεγω μυρμηγκια,θήλαστρα σε τετοιο μεγεθος που θα βρω; γνωριζει καποιος να με καθοδηγησει;

• Like 1
Δημοσ.

Εν τέλει,είναι αποδοτικός αυτός ο τρόπος παραγωγής; Έχει μέλλον σε τεχνολογίες μπαταρίας για παράδειγμα(αν ξεπεραστούν προβλήματα επικινδυνότητας όπως αναφέρει κάποιος παραπάνω) ; Συμφέρει επίσης σαν παραγωγή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...