KilliK Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Χαιρεται. Εδω και αρκετο καιρο, εχω ενα σοβαρο προβλημα με την ιντερνετ συνδεση μου και τα W10. Οριζω στο network adapter properties στα Windows, custom IP και DNS servers. ενω το ιντερνετ δουλευει κανονικα, ξαφνικα o Chrome μου πεταει DNS error, το Overwatch κανει logout,κτλ. Μετα απο τεστινγκ, ανακαλυψα οτι οποτε συμβαινει αυτο, αν ανοιξω αμεσως την καρτελα των network properties του adapter μου, το custom DNS servers που εχω βαλει εχουν εξαφανιστει τελειως. (οχι η IP του PC και του Gateway oμως) αυτο συμβαινει μονο οταν: 1.ανοιγω πολλα network connections, πχ τρεχω utorrent και Chrome μαζι η ακομη και μονο αν τρεχω Chrome αλλα ανοιξω πολλα tabs ταυτοχρονα. 2.κανω restart τον Router. αυτοματως oi DNS ip εξαφανζιονται και οταν τους ξαναβαλω χειροκινητα στην καρτελα, η συνδεση δουλευει αμεσως κανονικα και το dns error δεν ξαναβγαινει. το προβλημα oμως συμβαινει συνεχεια. οποτε πρεπει να βρω μια μονιμη λυση. δεν ξερω ομως τι το προκαλει η πως να κανω troubleshooting για να βρω τι φταιει. αυτο που εχω καταλαβει ειανι οταν τα Windows δεν βλεπουν το router, ειτε επειδη μπουκωσε η γραμμη, ειτε επειδη το εκλεισα, βγαζουν την DNS IP που εχω βαλει. πως μπορω να τα αποτρεψω να το κανουν αυτο; εχω δοκιμασει με του DNS servers της Wind και της Grnet, το προβλημα παραμενει. Το firewall στο router μου ειναι τελειως απενεργοποιημενο, οπως και το QOS/UPNP. τρεχει το DHCP για τις υπολοιπες συσκευες στο δικτυο μου. το router ειναι ρυθμισμενο με δικια του IP, την οποια δηλωνω ως Gateway στα W10. εχω βαλει και τους DNS servers της GRnet. επισης εχει αυτοματα τα DNS ip της Wind και της Google. Το Kasperky Internet Security τρεχει μονο το firewall και το antivirus. ακομη και τελειως κλειστο, το προβλημα παραμενει. Σκαναρα για malware αλλα δεν βρηκα τιποτα. Δεν τρεχω κανενα αλλο παραξενο προγραμμα, περα απο τα Chrome, total commander, utorrent και το Blizzard client. To συστημα μου ειναι: Windows 10 Pro 64x Asus Maximus VI Hero mainboard με ενσωματωμενο Ιntel network adapter Draytek Vigor 2760n router η γραμμη ειναι Wind Adsl 24αρα Wired ολες οι συσκευες, drivers, patches,firmwares, τα παντα ειναι αναβαθμισμενα στην τελευταια τους εκδοση. δεν εχω κανενα αλλο προβλημα με την συνδεση, τα παντα λειτουργουν ομαλα, videogames, torrent, streaming, κλτ, oσο δεν χανονται οι DNS ρυθμισεις. To μονο που δεν εχω κανει μεχρι τωρα, ειναι να δοκιμασω με αλλο router και network adapter. αλλα πιστευω το προβλημα ειναι με τα ιδια τα Windows. και θελω να το φτιαξω χωρις φορματ. καμια ιδεα τι μπορει να φταιει η τι να ελεγξω. το google δεν βοηθησε. θα ρωτησω και στο φορουμ της Draytek.
rfc Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Για να αποκλειεις πραγματα κανε σκαν το πισι με malwarebytes και βαλε και αλλους drivers στη καρτα δικτυου. Ακομη κανε και ενα ρεσετ στο ρουτερ μετα και ξαναστηστο μετα.
Alexlooker Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Εγω εχω περασμενους DNS servers στο router, δοκιμασα καποιους "σοβαρους" και ολλοι αποδειχτηκαν αναξιοπιστοι. μονο της google ειναι αξιοπιστοι.
rfc Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Και 2-3 φορες πιο αργοι απο τους αντιστοιχους ελληνικους μιας και ο google δεν εχει dns server στην Ελλαδα και ταξιδευει το query σου αρκετα. Εξαλλου ο φιλος αλλο προβλημα εχει. Με το πισι του, οχι με το ιντερνετ.
mike299 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Αφού έχεις τους DNS που θέλεις στον Router, δοκίμασε να αφήσεις στο pc το obtain DNS address στο αυτόματο ενώ τις IP manual όπως τώρα. Θα παίρνει από το DHCP τα DNS χωρίς να πειράζει την IP του μηχανήματος. Ίσως λυθεί έτσι το πρόβλημα σου Και 2-3 φορες πιο αργοι απο τους αντιστοιχους ελληνικους μιας και ο google δεν εχει dns server στην Ελλαδα και ταξιδευει το query σου αρκετα. Άρα μιλάμε για την τεράστια διάφορα των 30-40 ms και αυτή μόνο στο στο πρώτο name resolution, όχι στην σύνδεση καθαυτή με τον server. Ολίγον τι, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι
rfc Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Αφού έχεις τους DNS που θέλεις στον Router, δοκίμασε να αφήσεις στο pc το obtain DNS address στο αυτόματο ενώ τις IP manual όπως τώρα. Θα παίρνει από το DHCP τα DNS χωρίς να πειράζει την IP του μηχανήματος. Ίσως λυθεί έτσι το πρόβλημα σου Άρα μιλάμε για την τεράστια διάφορα των 30-40 ms και αυτή μόνο στο στο πρώτο name resolution, όχι στην σύνδεση καθαυτή με τον server. Ολίγον τι, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι καλα αυτο ελα να μου το πεις οταν εισαι σε καμια εταιρεια που εχεις πολλους hosts και δεν εισαι μονος σου στο σπιτι και με το μοντεμ ρουτερ του provider. Ακομη και σε ενα πισι ομως η διαφορα ειναι ορατη και στο ματι. Σε εταιρειες στηνουμε dns server που κανει cache επιτοπου, ακριβως για αυτο το λογο. Δε ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα αλλο προβλημα εχει ο φιλος. Πιθανον να εχει ιο, αν δεν ειναι θεμα με τους drivers της καρτας του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα