Hal9000 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Ένα από τα "αιώνια" προβλήματα των Windows προσπαθεί να λύσει η Microsoft με τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10, κάτι που θα ισχύσει και με την επερχόμενη Φθινοπωρινή αναβάθμιση με την ονομασία Fall Creators Update. Με βάση τη νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (build 16237) που κυκλοφόρησε στο πρόγραμμα Windows Insider, μαθαίνουμε ότι η Microsoft συνεχίζει την προσπάθεια να κάνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την εναλλαγή υπολογιστών που διαθέτουν οθόνη υψηλής ανάλυσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να βλέπουν αρκετά παράθυρα εφαρμογών, θολά. Ο κύριος λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι η απόφαση του εκάστοτε κατασκευαστή να μη στηριχτεί σε πιο σύγχρονο framework, κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ένα από τα πολλά παραδείγματα φέρει τον χρήστη να χρησιμοποιεί το Surface υπολογιστή του με εξωτερική οθόνη μέσω του dock. Μόλις ο χρήστης αποφασίσει να το αποσυνδ΄σεσει από εκεί και να δουλέψει αποκλειστικά μέσω της οθόνης του φορητού υπολογιστή, τότε παρατηρεί πως πολλές εφαρμογές δεν εμφανίζονται σωστά. Με μια νέα κίνηση, η Microsoft αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα Windows αντιδρούν σε μια αλλαγή DPI καθώς και με τον τρόπο που το λειτουργικό ενημερώνει τις εφαρμογές για το πως πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα -hardware- δεδομένα. Πλέον η όλη διαδιασία γίνεται αυτόματα και δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει διάφορες ρυθμίσεις ανά εφαρμογή, μια συνθήκη η οποία παρουσιάστηκε με το Creators Update και σίγουρα δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αποτελεσματικά. Η αλλαγή στη ρύθμιση των DPI θα γίνεται αυτόματα όμως ο χρήστης θα χρειάζεται να επανεκκινήσει την προβληματική εφαρμογή προκειμένου αυτή να φαίνεται χωρίς θολούρες. Αν και ο συγκεκριμένος τρόπος δε λύνει οριστικά το πρόβλημα, εντούτοις θεωρείται μια καλύτερη λύση από αυτές που χρησιμοποιούν οι χρήστες τώρα όπως αυτή της επανεκκίνησης του υπολογιστή ή της αποσύνδεσης του λογαριασμού και της εκ νέου σύνδεσης. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο χρήστης χάνει όλες τις ανοικτές εφαρμογές του και τις οποίες θα πρέπει να επανεκκινήσει. Πάντως όπως έχει αναφέρει η Microsoft σε παλαιότερο μήνυμά της, το πρόβλημα ίσως να μη λυθεί ποτέ για τις desktop εφαρμογές των Windows όσο αυτές δεν αναβαθμίζονται με τα τελευταία εργαλεία. Η εταιρεία πάντως έχει πάρει τα μέτρα της για της UWP εφαρμογές που ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει από το Windows Store και οι οποίες προσαρμόζονται αυτόματα σε κάθε οθόνη χωρίς πρόβλημα κατά την εναλλαγή. Site: Microsoft
petroudis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Και εγώ αναρωτιόμουν γιατί οι εφαρμογές είναι θολές στα w10 ενώ στα w7 έιναι φυσιολογικές στα 125% dpi 1
SlackulatoR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Υπάρχει αυτή η λύση για 125% scaling που λειτουργεί κανονικά, με την δημιουργία startup cmd αρχείου: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3f7xfk/psa_solution_to_blurry_text_on_125_dpi_in_windows/ Το αποθηκεύετε στο C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup και ανοίγει μόνο του σε κάθε boot. 3
vali Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Εγώ τώρα που έμαθα για αυτό το πρόβλημα το παρατήρησα.Όπως μέχρι να πας στο γιατρό,αισθάνεσαι καλά και αν σου πει ότι είσαι άρρωστος, αρχίζουν οι πόνοι και τα προβλήματα. 7
freegr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Τουλάχιστον ανάλογα με την οθόνη να υπάρχει ανάλογη προσαρμογή, πάντως σε φορητούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα..
kwstasps Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 άλλαξα οθόνη και αυτό ήταν η αιτία και όλως τυχαίως τώρα το έφτιαξαν;;;πιο γκαντέμης πεθαίνεις!
Zaytsev Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δεν το έχω παρατηρήσει να πω την αλήθεια. Όμως, αυτό που κάνει, είναι περίεργα όταν από το pc με τη μεγάλη ανάλυση, μπαίνω με RDC σε άλλο που είναι 1080p. Το desktop μου το δείχνει στο 100%, ενώ τις εφαρμογές και τα περιεχόμενά τους (πχ browser) μου τα δείχνει σα να είναι 150% (125 + 125 ? ) Δεν με πειράζει, αλλά θα προτιμούσα να μην το κάνει, γιατί ειδικά σε browsing, είναι σα να τρέχω 800x600 και μερικά sites δε φαίνονται και πρέπει να scrollάρω
JohNickZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Να βρίσω η να πω επιτέλους, αφου το προβλημα υπαρχει απο τα 8αρια? Να ΄ναι καλα το προγραμματακι που τρεχει στην εκκινηση κ τα φερνει οπως πρεπει, την Microsoft περιμεναμε.
valkon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Συνήθεια που έγινε λατρεία. Βαριόμουν να ψάξω γιατί γινόταν αυτό και έλεγα "αχ γεροντο i7 860 μου, δεν βαστάς άλλο". Αλλά τελικά είναι γενικό πρόβλημα. Πάντως με sign out "φτιάχνει".
nkarama Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Ναι, οι άλλοι κατασκευαστές εφαρμογών τους φταίνε... Δεν φτιάχνουν πρώτο το Outlook που σε 14'αρα HD νομίζεις ότι βλέπεις μέσα απο θολωμένο τζάμι.... το 125% δεν είναι λύση... Πληρώνουμε καλή οθόνη για την ανάλυσή της... Αλλιώς να παίρναμε 1024χ768.... Και για να αρχίσω και πόλεμο.... η apple πως το κάνει χρόνια τώρα? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Και εγώ αναρωτιόμουν γιατί οι εφαρμογές είναι θολές στα w10 ενώ στα w7 έιναι φυσιολογικές στα 125% dpi Γιατι τα 7 ειναι καλυτερα. Τελος παντων υπαρχει λυση την οποια βρηκα καταλαθος χτες. -Δεξι κλικ στην εφαρμογη -Properties -Compatibility -Override high DPI scaling behavior
georgepppo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 άλλαξα οθόνη και αυτό ήταν η αιτία και όλως τυχαίως τώρα το έφτιαξαν;;;πιο γκαντέμης πεθαίνεις! χαχαχαχα έλεος ρε φίλε εγω πάντως δεν το έχω προσέξει ποτέ ίσως γιατί τα 10 μόνο στο λάπτοπ τα έχω γιατί ο σταθερός ακόμα με τα 7 είναι , αν και δεν έχω dx12 κάρτα για να δω έμπρακτη διαφορά μεταξύ τους, άσε που τα 10 δεν παίζουν και raven shield 1
JohnyFire Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 ms ασε τις.... και βγαλε μια εκδωση Metrocrapfree και θα εχεις το respect ολων
eliask Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Εμένα στο laptop που έχει ανάλυση 3200 χ 1800 μου το κάνουν αρκετές εφαρμογές. Και όταν το συνδεά σε εξωτερική οθόνη με 2κ ανάλυση πάλι το έκανε. Τις ίδιες εφαρμογές σε οθόνη 1080 εμφανίζονται μια χαρά. Εχώ δοκιμάσει διάφορα αλλά μετά βαρέθηκα να ασχολούμαι.
SakislolGR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Περιμένω να σχολιαστεί αυτό Ο κύριος λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι η απόφαση του εκάστοτε κατασκευαστή να μη στηριχτεί σε πιο σύγχρονο framework τώρα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα