Liapisftw Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα. Να σας πω και εγώ την ιστορία μου και να μου πείτε πως να κινηθώ. Πούλησα το Σάββατο έναν σταθερό υπολογιστή μέσω αγγελιών εδώ στο φόρουμ. Μου έκανε την κατάθεση το παιδί ( έχω αρκετές αξιολογήσεις μιας και χρησιμοποιώ τις αγγελίες συχνά χωρίς ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν αγοραστή μιας και σέβομαι τον ιδρώτα του καθένα ). Μου είχε ζητήσει να δει ένα βίντεο του υπολογιστή εν λειτουργεία το οποίο και απευθείας του έστειλα και όλα καλά. Φτάνουμε λοιπόν σήμερα που παρέλαβε το σύστημα και μου λέει ότι ενώ δουλεύει, δεν δίνει σήμα στην οθόνη και ότι με έναν "τεχνικό" του, έχει δοκιμάσει όλες τις πιθανές εκδοχές συν ότι του πρότεινα εγώ να κάνει ( να βγάλει και να ξαναβάλει τις ραμ ή να ελέγξει την τροφοδοσία cpu /mobo πχ μήπως έχουν κουνηθεί τα βύσματα του psu από το ταξίδι ) και δεν ανοίγει. Πλέον μου ζητάει να επιστρέψει το σύστημα με δικά μου μεταφορικά και επιστρέψω τα χρήματα συν τα μεταφορικά που πλήρωσε αν θέλω να ξεμπερδεψουμε "ειρηνικά" όπως μου δήλωσε.. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Το σύστημα λειτουργούσε κανονικότητα στην εντέλεια και ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο.. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους αφιερώσουν λίγο χρόνο στο να μου απαντήσουν.
petran91 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Πώς έγινε η αποστολή? Με τι μέσο?Επίσης όπως ήταν μπαμ το έστειλες? Δεν έβγαλες από μέσα δίσκους/κάρτα γραφικών/ψύκτρα?
Liapisftw Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Πώς έγινε η αποστολή? Με τι μέσο? Επίσης όπως ήταν μπαμ το έστειλες? Δεν έβγαλες από μέσα δίσκους/κάρτα γραφικών/ψύκτρα? Η αποστολή έγινε με γενική ταχυδρομική. Δεν έβγαλα κάτι μιας και πήρε ολόκληρο τον πύργο.
slk200gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα. Να σας πω και εγώ την ιστορία μου και να μου πείτε πως να κινηθώ. Πούλησα το Σάββατο έναν σταθερό υπολογιστή μέσω αγγελιών εδώ στο φόρουμ. Μου έκανε την κατάθεση το παιδί ( έχω αρκετές αξιολογήσεις μιας και χρησιμοποιώ τις αγγελίες συχνά χωρίς ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν αγοραστή μιας και σέβομαι τον ιδρώτα του καθένα ). Μου είχε ζητήσει να δει ένα βίντεο του υπολογιστή εν λειτουργεία το οποίο και απευθείας του έστειλα και όλα καλά. Φτάνουμε λοιπόν σήμερα που παρέλαβε το σύστημα και μου λέει ότι ενώ δουλεύει, δεν δίνει σήμα στην οθόνη και ότι με έναν "τεχνικό" του, έχει δοκιμάσει όλες τις πιθανές εκδοχές συν ότι του πρότεινα εγώ να κάνει ( να βγάλει και να ξαναβάλει τις ραμ ή να ελέγξει την τροφοδοσία cpu /mobo πχ μήπως έχουν κουνηθεί τα βύσματα του psu από το ταξίδι ) και δεν ανοίγει. Πλέον μου ζητάει να επιστρέψει το σύστημα με δικά μου μεταφορικά και επιστρέψω τα χρήματα συν τα μεταφορικά που πλήρωσε αν θέλω να ξεμπερδεψουμε "ειρηνικά" όπως μου δήλωσε.. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Το σύστημα λειτουργούσε κανονικότητα στην εντέλεια και ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο.. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους αφιερώσουν λίγο χρόνο στο να μου απαντήσουν. Μου έτυχε και μένα εδώ μέσα ,πούλησα ένα apple tv και όταν το έβαλε δεν δούλευε ,σε μένα όμως δούλευε οπότε τον είπα να κάνει ένα δύο πράγματα και αν όχι να μιλήσουμε αύριο. Το βράδυ αν και με πείραζε γιατί πράγματι δούλευε είπα οκ θα το πάρω πίσω γιατί και το παιδί μου φάνηκε ειλιγκρινεις τελικά έφταιγε το καλώδιο του και όλα καλά, αν μου έλεγε όμως να το πάρω πίσω για την ειρήνη θα τον είχα γράψει επί τόπου και αυτο σου συμβουλεύω να κάνεις, αν ήθελε παρθενα ας πήγαινε στο πλαίσιο 3
nikos903 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μια περίπτωση: Δεν το πακέταρες σωστά, κούνησαν μέσα πράγματα στην μεταφορά, έσπασαν, game over το pc... Μια άλλη περίπτωση: Το παρέλαβε, όλα κομπλέ, έχει μια κάρτα ίδια καμμένη, την έβαλε και θέλει να στο σουτάρει πίσω για να του μείνει η καλή. Φωτογραφίες και σειριακούς απο τα επιμέρους κομμάτια που έδωσες έχεις κρατήσει; Αν ναι μπορείς να το δεις αν προσπαθεί να στην κάνει, μπορείτε δηλαδή να κανονίσετε να στο στείλει πίσω, να τσεκάρεις τα επιμέρους κομμάτια και αν είναι όλα τα δικά σου (και θες και εσύ) να το ακυρώσετε και να του κάνεις κατάθεση πίσω τα λεφτά. Απο την άλλη όμως πες οτι έγινε ζημιά στην μεταφορά, ποιος την πληρώνει; Εσύ που δεν το πακέταρες σωστά ή αυτός που ήθελε αποστολή με μεταφορική; Για μένα δηλαδή είναι θέμα που πρέπει να μιλήσεις με τον αγοραστή και να βγάλετε άκρη, εδώ οτι και να σου πούμε στον αέρα είναι.... 1
forgotten Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 μεγαλο ρισκο να παρεις ενα αδειο πυργο , ή ακομα ενα κουτι με τουβλα προσοχή 3
Demon Lord Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Η αποστολή έγινε με γενική ταχυδρομική. Δεν έβγαλα κάτι μιας και πήρε ολόκληρο τον πύργο. Ο petran εννοεί πως σε τέτοιες μεταφορές καλό είναι να αφαιρούνται οι δίσκοι, η κάρτα γραφικών κλπ. και να στέλνονται σε κατάλληλη συσκευασία. 1
petran91 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Ο petran εννοεί πως σε τέτοιες μεταφορές καλό είναι να αφαιρούνται οι δίσκοι, η κάρτα γραφικών κλπ. και να στέλνονται σε κατάλληλη συσκευασία. Αυτό. Η μισή ευθύνη είναι δική σου TS αν το έστειλες έτσι. Ειδικά αν είναι βαριά η κάρτα γραφικών, δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή. Το σωστό είναι να βγάλεις κάρτα γραφικών, σκληρούς και ψύκτρα αν είναι ογκώδης, και να τα πακετάρεις ξεχωριστά για την αποστολή. Βέβαια αν είχατε μιλήσει με τον πωλητή από πριν και σου συνέστησε να το στείλεις έτσι όπως είναι, φταίει κι αυτός. Προτείνω να συζητήσετε να βρεθεί λύση. Αν στο παίζει ιστορίας και απειλεί γράφτον εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Μπορείς να του πεις να τσεκάρει επιμέρους τα κομμάτια να δει τι χάλασε, αλλιώς να στο στείλει πίσω να το δεις εσύ και τα μεταφορικά τα μοιράζεστε. Μπερδεμένη ιστορία, αλλά κατά τη γνώμη μου έχεις ευθύνη κι εσύ για τη μεταφορά.
Liapisftw Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μια περίπτωση: Δεν το πακέταρες σωστά, κούνησαν μέσα πράγματα στην μεταφορά, έσπασαν, game over το pc... Μια άλλη περίπτωση: Το παρέλαβε, όλα κομπλέ, έχει μια κάρτα ίδια καμμένη, την έβαλε και θέλει να στο σουτάρει πίσω για να του μείνει η καλή. Φωτογραφίες και σειριακούς απο τα επιμέρους κομμάτια που έδωσες έχεις κρατήσει; Αν ναι μπορείς να το δεις αν προσπαθεί να στην κάνει, μπορείτε δηλαδή να κανονίσετε να στο στείλει πίσω, να τσεκάρεις τα επιμέρους κομμάτια και αν είναι όλα τα δικά σου (και θες και εσύ) να το ακυρώσετε και να του κάνεις κατάθεση πίσω τα λεφτά. Απο την άλλη όμως πες οτι έγινε ζημιά στην μεταφορά, ποιος την πληρώνει; Εσύ που δεν το πακέταρες σωστά ή αυτός που ήθελε αποστολή με μεταφορική; Για μένα δηλαδή είναι θέμα που πρέπει να μιλήσεις με τον αγοραστή και να βγάλετε άκρη, εδώ οτι και να σου πούμε στον αέρα είναι.... Το πακετάρισμα έγινε πολύ προσεκτικά κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος. Αυτός ισχυρίζεται ότι όλα δουλεύουν κανονικά, δηλαδή γυριζει ο ανεμιστήρας της ψυκτρας του cpu καθώς και τα ανεμιστηρακια της gpu αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη του.. Σειριακους δεν έχω κρατήσει δυστυχώς αλλά δεν πιστεύω να θέλει να μου κάνει κάτι τέτοιο. Απλά μου μίλησε και αρκετά άσχημα μιας και μου έδωσε τον πατέρα του και όταν πήγα να του πω την δική μου εκδοχή μου λέει δεν έχω χρόνο να μιλάω μαζί σου, αύριο θα μου έχεις βάλει τα χρήματα αν θες να ξεμπερδεψουμε ειρηνικά, κάτι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου..
petran91 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Το πακετάρισμα έγινε πολύ προσεκτικά κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος. Αυτός ισχυρίζεται ότι όλα δουλεύουν κανονικά, δηλαδή γυριζει ο ανεμιστήρας της ψυκτρας του cpu καθώς και τα ανεμιστηρακια της gpu αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη του.. Σειριακους δεν έχω κρατήσει δυστυχώς αλλά δεν πιστεύω να θέλει να μου κάνει κάτι τέτοιο. Απλά μου μίλησε και αρκετά άσχημα μιας και μου έδωσε τον πατέρα του και όταν πήγα να του πω την δική μου εκδοχή μου λέει δεν έχω χρόνο να μιλάω μαζί σου, αύριο θα μου έχεις βάλει τα χρήματα αν θες να ξεμπερδεψουμε ειρηνικά, κάτι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου.. Α καλά. Αφού έχεις να κάνεις με @@@ που δεν έχουν χρόνο να σου μιλάνε κιόλας, γράφτους εκεί που τους πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες. Εφόσον παραδέχτηκε κίολας ότι το πακετάρισμα ήταν πολύ καλό δεν υπάρχει λόγος να σκας. 1
slk200gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Γράψτον στα @@ σου και αν σου μιλήσει ξανά άσχημα πες τον να προσέξει αυτός και γειοσετον
nikos903 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Η μητρική έχει δεύτερη PCIx? Αν ναι πες του να βάλει εκεί την κάρτα, να κάνει clear CMOS και να βάλει μπρος πάλι. Αν μιλάμε για μικρό βέβαια μην κάνει και καμιά ζημιά... Μπλέξιμο...
Liapisftw Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Απλα απο οτι εχω καταλαβει μιλαμε για ατομα μεγαλης οικονομικης επιφανειας και δεν ξερω που σκοπευουν να το τραβηξουν..
paylidis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 βρε καλα κανω και δε στελνω... αλλα εδω ts εκανες μεγα λαθος, ποτε δε στελνεις πυργο με κουμπωμενη καρτα γραφικων. κατα τα αλλα η φαση εχει ως εξης, σου το επιστρεφει, ελεγχεις ότι ειναι όπως πρεπει και του επιστρεφεις τα χρήματα. τωρα για τα μεταφορικά τι να σου πω... το περι οικονομικης επιφανειας μη χεσω, ειναι σαν τις θειαδες που λενε 6 η ωρα το πρωι μεσα στο τρολλευ "ξερεις ποια είμαι εγω;;", ποια εισαι μωρη ή γιαννα αγγελοπουλου και παιρνεις το τρόλλευ για την εμπειρία; σκατα εχουν για να αγοραζουν μεταχειρισμένο Pc 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις