Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω το repeater που έχει την καλύτερη εμβέλεια για να πάρω σήμα από ένα σπίτι που είναι γύρω στα 70-80μέτρα από το δικό μου,παρεμβάλεται όμως και ένα ακόμα σπίτι,υπάρχουν δηλαδή εμπόδια μπροστά..και κάποια δέντρα επίσης..

Ποιο είναι το repeater με την μεγαλύτερη εμβέλεια που θα μου κάνει δουλειά 100%?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, κανείς δεν σου εξασφαλίζει 100% επιτυχία, σε ασύρματη ζεύξη χωρίς οπτική επαφή. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στα ασύρματα δίκτυα.

To θέμα στις ασύρματες ζεύξεις είναι ότι και οι 2 συσκευές που επικοινωνούν, πρέπει να είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων.

Π.χ. το ότι εσύ έχεις πάρει έναν τηλεβόα για να σε ακούσει ο γείτονας στα 100 μέτρα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο καλά θα τον ακούς κι εσύ, αν δεν έχει και αυτός τηλεβόα.

Ο αναμεταδότης είναι μια συσκευή που πιάνει το σήμα και το στέλνει μακρύτερα, εκεί όπου δεν υπάρχει σήμα ή είναι ελάχιστο για σταθερή ζεύξη. Αν το βάλεις στην θέση που έχεις μικρό σήμα, το ίδιο ασταθές θα είναι αυτό που θα πιάνεις από την αναμετάδοση. Κανονικά πρέπει να μπει σε σημείο που πιάνει ικανοποιητικό σήμα για σταθερή σύνδεση, άσχετα ποια θα είναι η τελική ταχύτητα επικοινωνίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις σαν την δική σου, καλύτερη λύση είναι ένα εξωτερικό ΑΡ, που πλεονεκτεί στο ότι έχει κατευθυντική κεραία, που σημαίνει ότι έχει καλύτερη λήψη κι εκπομπή σε συγκεκριμένο τόξο και όχι περιμετρικά όπως οι αναμεταδότες. Έτσι εξασφαλίζεις όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα από την δικιά σου πλευρά.

Βέβαια παραμένει το άγνωστο, αν δηλαδή είναι δυνατόν να "μιλήσει" μαζί του και η συσκευή της άλλης θέσης, ειδικά αν μιλάμε για απλό οικιακό router και μάλιστα εντός του κτιρίου, που πρέπει να υπερπηδήσει όλα τα φυσικά εμπόδια που βρίσκονται μεταξύ σας.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση,αν μπορείς στείλε μου κάποια κατευθυντική κεραία οπως λες,όμως σε περίπτωση repeater πιο είναι το καλύτερο σε εμβέλεια? αν δεν πιάνει σήμα..χαμένο δε θα πάει..θα χρησιμοποιηθεί αλλου..

Δημοσ.

Θα σου προτείνω κάτι που μπορεί να παίξει σε όλες τις καταστάσεις, αλλά και δέχεται διαφορετικές κεραίες ανάλογα την περίπτωση.

TP-LINK WA-7210N, που συνήθως παίζει ως κατευθυντικό ΑΡ, αλλά έχοντας δυνατότητα να πάρει έξτρα εξωτερική Omni κεραία παίζει και σαν αναμεταδότης όπως το θέλεις.

Υπόψη ότι οι 2 κεραίες δεν παίζουν ταυτόχρονα και η επιλογή γίνεται μέσα από το μενού της συσκευής.

Δημοσ.

η απορία μου ειναι η εξης: το tplink αυτο εχει δικο του τροφοδοτικό? ή συνδέεται μονο σε υπολογιστή μεσω utp καλωδίου? γιατι εγω θελω να το βρισκω σαν wifi router απο τις συσκευες μου..γι αυτό ρωταω..

Δημοσ.

Το δίκτυο που θέλεις να πάρεις το βλέπεις καθόλου με κάποιο κινητό λαπτοπ; έστω με ελάχιστο σήμα;

Η κεραία ειναι αυτόνομη δεν θέλει υπολογιστή να λειτουργήσει

Δημοσ.

η απορία μου ειναι η εξης: το tplink αυτο εχει δικο του τροφοδοτικό? ή συνδέεται μονο σε υπολογιστή μεσω utp καλωδίου? γιατι εγω θελω να το βρισκω σαν wifi router απο τις συσκευες μου..γι αυτό ρωταω..

Έχει δικό του ΡοΕ τροφοδοτικό που παρέχει τροφοδοσία μέσω του καλωδίου δικτύου, μαζί με τα data.

Αν το δουλέψεις ως ΑΡ με την ενσωματωμένη κεραία, θα χρειαστείς και μέσα στο σπίτι μια οποιαδήποτε συσκευή (ακόμη κι ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο), που θα μοιράζει ασύρματα ή/και ενσύρματα την σύνδεση.

Αν το δουλέψεις ως Repeater με εξωτερική κεραία, δεν θέλεις τίποτα άλλο.

Δημοσ.

το δικτυο που θελω να πιασω το εχω βρει με εναν λαπτοπ κ με usb wifi stick το οποιο ομως εχει δυνατη εμβελεια..ειναι σαν αυτες τις alfa long range που πουλανε στο ebay.Οποτε θεωρω με αυτην εδω την κεραια θα το πιανω λογικα.

Αν το δουλέψω σαν AP πιστευω καταλαβα τι εννοεις..το δουλευω σαν client..ερχεται απο την κεραια το utp καλωδιο κ στην συνεχεια το στελνω σε ενα modem/router που εχω μεσα στο σπιτι κ απο αυτο το modem/router δινω ιντερνετ στις συσκευες μου σωστα?

σαν repeater μου λες οτι δεν χρειάζεται αυτο,σε περιπτωση που το δουλεψω με εξωτερική κεραια..εννοεις να βαλω στην διαθεσιμη υποδοχη του..μια κλασικη μαυρη κεραια σαν αυτες που εχουν τα ρουτερ? κ τοτε δε χρειαζεται μεσα στο σπίτι αλλο modem/router? παρα μονο το utp απο το tplink θα πηγαινει στο ασπρο hub που δινει με την συσκευασια κ απο εκει θα φευγει το τροφοδοτικό στην πριζα κ ολα καλα? κ μετα πχ θα σκαναρω τα wifi απο το κινητο/ταμπλετ κτλπ κ θα το βρισκω κ θα συνδεομαι? αυτο εννοεις?

Δημοσ.

Ναι και στα 2.

Στην 2η περίπτωση, η εξωτερική κεραία θέλει καλώδιο να συνδεθεί, εκτός αν δεν σ' ενδιαφέρει να είναι ανοικτό το καπάκι, αφού μόνο έτσι χωρά να βιδωθεί απευθείας μια κεραία στο RP-SMA βύσμα που υπάρχει.

Δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά που έχει η USB συσκευή που δοκίμασες και το αποτέλεσμα που είχες, αλλά θεωρώ ότι το εξωτερικό ΑΡ θα έχει καλύτερη ζεύξη. Απλά επειδή είναι κατευθυντικό και λες ότι δεν έχεις καθαρή οπτική επαφή, θα πρέπει να παίξεις λίγο με τον προσανατολισμό της σκόπευσης, ώστε να βρεις το σημείο που θα έχει το καλύτερο σήμα.

Βέβαια όλα αυτά υποθετικά, καθώς όπως ανέφερα και προηγουμένως, εξαρτάται και από την άλλη συσκευή, όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο από την δικιά σου πλευρά.

Δημοσ.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου

η κεραια που χρησιμοποιησα ειναι σαν αυτην εδω :

http://www.ebay.com/itm/381214691601

η οποια ειναι αρκετα δυνατη..πιστευω κ εγω οπως λες με την tplink να εχω αποτελεσμα..το κακο οπως λες ειναι το ρουτερ απο την αλλη μερια..καθως ειναι της κοσμοτε ενα speedport και δεν βοηθαει κ πολυ στο να γινει με σιγουριά η επικοινωνια..θα δοκιμασω ομως..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...