AlienTechGR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Όντας κάτοχος iPhone, και έχοντας γενικά μια συμπάθεια στο iOS και στο macOS σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο οικονομικό MacBook. Η χρήση του θα είναι αφενός κλασικά σερφάρισμα στο Internet, αλλά θέλω να ασχοληθώ και με το Final Cut Pro X, και ίσως και με την Unity3D για ερασιτεχνικά πράγματα. Προφανώς, το budget μου είναι σχετικά περιορισμένο, όποτε δεν παίζει η περίπτωση του καινούριο, αλλά ούτε και (πιθανότατα) η λύση ενός παλαιότερου με MacBook με Intel Core i5 / i7. Για αυτό σκεφτόμουν για κάποιο MacBook Pro mid 2010 με Core 2 Duo και με την Nvidia GeForce 320M (και φυσικά με 4GB και ίσως κάποιον SSD αργότερα). Θα με καλύψει πιστεύετε για αυτά που το θέλω; Το macOS Sierra το σηκώνει ικανοποιητικά;
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Χρησιμοποιώ C2D σε ένα μηχάνημα, ακόμα πάει καλά. Αλλά μηχάνημα 10ετίας, ειδικά σε λάπτοπ, δεν θα το εμπιστευόμουν απο άποψη διάρκειας ζωής. 1
basilis5 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 στα λεφτα που μαλλον θες να δωσεις, μπορεις να παρεις κατι πιο συγχρονο σε mac mini. Αυτο δεν αποτελει επιλογη, θες αποκλειστικά laptop; 2
georgekz750 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Μεχρι πριν απο κανα μηνα σε ενα white c2d 2009 με 4gb ram εκανα σε επαγγελματικο επιπεδο ηχογραφησεις-επεξεργασια μιξη κλπ Ακομη το εχω το (ασπρο) σκυλι για πιο απλη σπιτικη χρηση. Για βιντεο και για sierra δεν ξερω τι θα κανει.παντως σχεδον ολη του τη ζωη με snow leopard και μετα με mountain lion μια χαρα τα πηγε. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2017 από georgekz750 1
AlienTechGR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις! @Sheogorath Το συγκεκριμένο που σκέφτομαι εγώ, είναι max 7ετίας. Πιστεύω, ότι δε θα έχω πρόβλημα μιας και ήταν αρκετά αξιόπιστα τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Εδώ μερικοί λειτουργούν ακόμα, τα MacBook Pro του 2006 (νομίζω) με τις ηλίθιες 8600M. @basilis5 Παίζει και το Mac Mini σαν επιλογή, αλλά προτιμώ laptop γιατί μετακινούμαι συχνά. Αν βρω βέβαια μέχρι 300€ - 350€ (τόσα μπορώ να δώσω χοντρικά) κάποιο σύγχρονο με Core i5 (ποσό μάλλον με i7) και με μπόλικη RAM, δεν αποκλείεται να το "χτυπήσω". @georgekz750 Φαντάζομαι, το πιο σύγχρονο mid 2010, με την 320M (αντί της 9400M) και με μπόλικη RAM δεν θα έχω θέμα. Όπως είπα, δε σκοπεύω να επεξεργαστώ βίντεο 4K στο FCPX, ούτε να φτιάξω το Crysis 5 στη Unity3D. Πολύ απλά πραγματάκια θέλω να κάνω, στα συγκεκριμένα προγράμματα, και προφανώς θα κάνω και λίγο σερφάρισμα. Βέβαια, θα μπορούσε κάλλιστα να πει κάποιος "Ε γιατί μπλέκεις με μηχανήματα 5+ ετών και δε παίρνεις ένα καινούριο Windows μηχάνημα;". Ε η αλήθεια είναι, ότι εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ μόνο Windows, και θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή. Έξ άλλου, ως λειτουργικό - φιλοσοφία προτιμώ το iOS / macOS όπως ανέφερα.
najinblue3 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 mac mini και απο μενα, τοσο παλιο λαπτοπ δε λεει γενικοτερα, περισσοτερα προβληματα και τα λοιπα, δε ξερεις και τι εχει τραβηξει και τι θεμα μπορει να σου βγαλει 1
Mpegleris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Core 2 Duo αν πάρεις φρόντισε να τρέχεις και το προ 8ετίας λειτουργικό (δεν θυμάμαι καν ποιο είναι) και επίσης την τότε ver του final cut. Για σύγχρονες εφαρμογές... άπλα το ξεχνάς...
onelonelystar Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 ΟΧΙ άσε που ακόμα και αυτά τα πουλάνε περί 500 ευρώ... δεν είναι λίγα λεφτά για ένα laptop που είναι πολύ πίσω και πιθανότατα θα σου βγάλει το πολύ 2 χρόνια. Θα ξενερώσεις γρήγορα με την απόδοσή του και θα σκέφτεσαι να πάρεις κάτι πιο καινούριο. Καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή και να κάνεις ένα ωραίο budget και να πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο του 2015.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα