Προς το περιεχόμενο

Η ελληνική εταιρεία Innoetics εξαγοράστηκε από τη Samsung

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι πολυεθνικές εξαγοράζουν τις περισσότερες φορές για να μην το πάρει άλλος. Το αν θα χρησιμοποιήσουν η όχι την τεχνολογία είναι άλλο θέμα, μπορεί απλά σε λίγα χρόνια να την κλείσουν. Το πως σκέφτεται μια πολυεθνική είναι λίγο μπερδεμένο και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την δική μας σκέψη.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν ήταν χαζός, γνωρίζοντας πόσο ευκολόπιστο είναι το κοινό και το πόσο εύκολα δίνουν τα δεδομένα τους, τρελός είναι να πουλούσε την εταιρία; Τόσα δεδομένα έχει για θησαυρό και τα οικονομάει καλά από αυτά.

Πράγματι, το facebook εχει ισως το μεγαλυτερο τεραστιo feed of data και όλα τσάμπα, εν ετει 2017 παρακαλω.

μετά την crypteia, την taxibeat, τη bugsense, άλλη μια ελληνική εταιρεία πληροφορικής εξαγοράζεται από μια πολυεθνική.

μπράβο στα παιδιά, αλλά και τους καθηγητές που δημιούργησαν αυτό το spinoff και που το έφτασαν μέχρι εδώ!

Χωρίς να έχω προσωπκή εμπειρία σε τέτοιες ομάδες, μου κάνει εντύπωση πώς είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται πανεπιστημιακοί και κοινοτικοί πόροι για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας και μετά να έρχεται η εταιρία και να απομυζά μόνο το τελικό προϊόν και κάποια στελέχη.

Δεν θα έπρεπε να παραμένει και κάποια πνευματική περιουσία στους συντελεστές (οικονομικούς και μη) της προσπάθειας? 

• Like 1

Πηγαίνω συχνά Αμερική λόγω δουλειάς και τους θαυμάζω όσον αφορά την επιχειρηματικότητα.

Μετά σκέφτομαι πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα λόγω εφορίας.

Μετά έρχομαι στα σχόλια τεχνολογικού φόρουμ και συνειδητοποιώ πως δε φταίει η εφορία.

Η έλλειψη γνώσεων είναι φανερή σε έντονο βαθμό. Η εξαγορα είναι ο στόχος όλων των startup και δεν σημαίνει ξεπούλημα και προδοσία.

• Like 6

Πηγαίνω συχνά Αμερική λόγω δουλειάς και τους θαυμάζω όσον αφορά την επιχειρηματικότητα.

Μετά σκέφτομαι πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα λόγω εφορίας.

Μετά έρχομαι στα σχόλια τεχνολογικού φόρουμ και συνειδητοποιώ πως δε φταίει η εφορία.

Η έλλειψη γνώσεων είναι φανερή σε έντονο βαθμό. Η εξαγορα είναι ο στόχος όλων των startup και δεν σημαίνει ξεπούλημα και προδοσία.

Εννοείς δεν φταίει μόνο η εφορία, έτσι; Γιατί η εφορία φταίει: 30 + 30 = 60%.

Και ας μην λέμε για έλλειψη γνώσεων γιατί οι εταιρίες που εξαγοράστηκαν ήταν ελληνικές με Έλληνες επιστήμονες.

Στόχος όλων των startup δεν είναι φίλε μου η εξαγορά. Η εξαγορά είναι στόχος των venture capitals.

• Like 1

Χωρίς να έχω προσωπκή εμπειρία σε τέτοιες ομάδες, μου κάνει εντύπωση πώς είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται πανεπιστημιακοί και κοινοτικοί πόροι για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας και μετά να έρχεται η εταιρία και να απομυζά μόνο το τελικό προϊόν και κάποια στελέχη.

Δεν θα έπρεπε να παραμένει και κάποια πνευματική περιουσία στους συντελεστές (οικονομικούς και μη) της προσπάθειας? 

Δυστυχώς αυτή είναι μια κοινή πρακτική του ιδιωτικού τομέα ο οποίος κράζει κάθε φορά τον δημόσιο (όχι ότι σε κάποια πράγματα δεν είναι για κράξιμο). Και αν θέλεις να δεις και μια άλλη οπτική διάβασε αυτό:

http://info-war.gr/fake-i-ochi-afto-to-iphone-to-eftiaxe-o-dimosios-tomeas-ochi-o-kapitalismos/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...