Προς το περιεχόμενο

[SSD] PLEXTOR PX-128S3C 128GB 2.5'' 52.90 €@e-shop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφερόμαστε σε εγγραφές πάνω από 6gb (το παράδειγμα έχει τέτοιοες cache) οπότε έχουμε μείωση ταχύτητας. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Ποιος γράφει με ένα copy πάνω από 6gb ή πόσο συχνά το κάνει αυτό;

Πολλοί και ίσως και καθημερινά.

Δεν είναι υπερβολικό να ασχολούμαστε με αυτό; Ο δίκσος ssd όταν μπαίνει σε ένα laptop για να το κάνει πιο γρήγορο αυτό αφορά τις εγγραφές και αναγνώσεις που κάνει το λειτουργικό (πχ ανοίγεις το word και μετά ένα αρχείο). Αυτοι οι κύκλοι εγγραφή είναι μικροί και δεν ξεφεύγουν από το μέγεθος του buffer (cache). Εφόσον ο ρυθμός τους είναι λογικό η cache προλαβαίνει να γραφεί σε επίπεδο TLC. Στα χρονικά διαστήματα που μεσολαβουν η cashe αδειάζει.

Αυτό το large ποιον αφορά; Είναι αυτοί οι δίσκοι για χρήση νά πάμε κάπου να σηκώνουμε όλες τις ταινίες του με ένα copy? Με SSD θα πάμε των 128gb σε κουτάκι? Όχι αυτοί οι δίσκοι είναι για system use που οι εγγραφές είναι πολύ μικρότερες. Και εκεί δεν έχεις καμία επίπτωση επιδόσεων.

Διαφωνώ, αλλά δεν είναι της παρούσης να το τεκμηριώσω.

Αν και δεν έχω εμπειρία από ssd δεν βρίσκω λόγω όπως το καταλαβαίνω να σας απασχολούν αυτά τα μεγέθη (πότε πέφτει το επίπεδο εγγραφή) γιατί αυτό συμβαίνει 

Αυτό δικαιολογεί τα παραπάνω τότε.

Οι απαντήσεις μου με κόκκινα από πάνω.

Επί της ουσίας, αν κάποις αναζητά επιδόσεις κλπ, δεν πάει σε τέτοιου επιπέδου λύσεις.

Οι λύσεις αυτές καλύπτουν τελείως βασικές ανάγκες όπου το χαμηλό κόστος και μόνο το αυτό, είναι ο πρωταρχικός παράγοντας.

Παρόλα αυτά οι περισσότερες λύσεις TLC δεν είναι καν VFM.

• Moderators
Δημοσ.

Αφου δεν εχεις εμπειρια απο ssd και σκεφτεσαι με δεδομενα "σκληρου δισκου" ειναι εν μερη φυσικο να τα λες αυτα.  Σκεψου απλα οτι οταν θα αντιγραφεις αρχεια θα εχεις ταχυτητες χαμηλοτερες και απο σκληρο δισκο οταν υπαρχει αυτο το φαινομενο που τοσοι γνωριζουν και τους τσακιζει. Και τα 6GB που βλεπεις πανω ειναι ξαναλεω για εναν 480αρη, αναλογικα ενας 128αρης μπορει να εχει 1 ή 2GB! Δεν εχω βρει την πληροφορια για του θεματος αν και εψαξα λιγο.

Οταν εχω ssd σε ενα συστημα δεν θα βαλω για πολλους λογους (πχ θορυβος, καταναλωση, ασφαλεια δεδομενων απο πιθανα χτυπηματα στην συσκευη) πανω του και hdd αν μπορω (πχ εχοντας δευτερο ssd)

Αν καποιος θελει τον ssd μονο για να φορτωνει το λειτουργικο του και να σερφαρει, τοτε ναι, δεν θα εχει προβλημα. Αλλα με αυτη τη λογικη ας κατσει και με τον hdd, αφου παλι δεν εχει σοβαρο προβλημα, μονο τον χρονο εκκινησης.

(μου αρεσει που επι 3-4 χρονια εχουμε αυτη την ιδια κουβεντα σε θεματα με ssd, οπου καποιος με "χ" χρηση βλεπει παραλογα ολα τα αλλα που υπαρχουν γυρω του, αγνοώντας τα... και βγαινει να το γραψει κι ολας :) )

• Like 1
Δημοσ.

στο site της plextor leei 256MB DRAM Cache

http://www.goplextor.com/Product/Detail/S3C#/Spec

δλδ μετα απο αυτο σου ριχνει το tranfer rate?

σε real life scenario σε ενα laptop με εναν σκληρο ποτε θα εμφανιστει κατι τετοιο?

οταν γραφω μεγαλα αρχεια απο εξωτερικη πηγη? usb κτλ που ετσι και αλλιως σε κοβει το διαυλος?

Δημοσ.

(μου αρεσει που επι 3-4 χρονια εχουμε αυτη την ιδια κουβεντα σε θεματα με ssd, οπου καποιος με "χ" χρηση βλεπει παραλογα ολα τα αλλα που υπαρχουν γυρω του, αγνοώντας τα... και βγαινει να το γραψει κι ολας :) )

Βεβαίως και λέμε την άποψή μας. Αν και δεν είπα την "άποψη μου" αν τελικά αξίζει στην τιμή που πωλείται. Ερωτήματα έθεσα.

Εννοείται οι μισοί εδώ πέρα δεν ξέρουν πολλά και κρέμονται από απαντήσεις πιο έμπειρων. Ξεκινάει ο άλλος και λέει "δεν κάνει" γιατί αυτός γράφει στον ssd του συνεχόμενα αρχεία πάνω από 2gb. Αλλά αυτό δεν αφορά τον "μέσο" χρήστη που σε ένα παλιό laptop με ξεχαρβαλωμένο δίσκο θα το βάλει και θα δει φως (και συνεπεία του νέου φορμάτ βέβαια, όχι μόνο δίσκου, αλλά και σίγουρα του δίσκου).  

Οπότε εγώ το βλέπω ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά που το θέλουν αυτοί που αγοράζουν κάτι για να αναβαθμίσουν το παλιό laptop 6ετίας που έχουν. δεν το απαντάω. 

Άλλωστε το κριτήριο σε αυτές τις επενδύσεις δεν είναι απόδοση μόνο. Είναι κόστος και απόδοση. Και αναβαθμίσεις σε παλιά laptop κάνεις με γνώμονα περισσότερο το κόστος αν η απόδοση απλά αξίζει. Και αυτός εμπίπτει στην κατηγορία αυτή; Αξίζει τα χρήματα που ζητάει σε σχέση με άλλους ssd? (εννοείται σε επιδώσεις είναι καλύτερος του hdd όπως είναι). Εκεί απαντάμε, όχι αν πέφτει μετά από 2gb συνεχόμενης εγγραφής..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εννοείται οι μισοί εδώ πέρα δεν ξέρουν πολλά και κρέμονται από απαντήσεις πιο έμπειρων. Ξεκινάει ο άλλος και λέει "δεν κάνει" γιατί αυτός γράφει στον ssd του συνεχόμενα αρχεία πάνω από 2gb...

Καθε μερα θα βρεθει και καποιος να αλλαξει τα λογια μας ή να απαντα τελος παντως χωρις να εχει διαβασει στην καλυτερη ...

Πού/πότε ειπα "ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ"; (ουτε κανεις αλλος βλεπω να το εχει γραψει) Πληροφορια εδωσα! Εσυ ομως λες "κανει". Οπως εχω πει χιλιαδες φορες δεν υπαρχει "κανει" ή "δεν κανει". Ο καθενας εχει αλλες απαιτησεις και χρειαζεται απλα τις πληροφοριες για να κρινει μονος του αν του κανει κατι ή οχι. Αυτο που κανει στον "Α" μπορει να ειναι χαλια για τον "Β" και αντιστροφα. Οσοι λενε "κανει / δεν κανει", ειναι το λιγοτερο  ατυχεις.

Τα υπολοιπα τα παραβλεπω αφου ειναι ηδη απαντημενα νωριτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα αξιζει ο συγκεκριμενος σε σχεση με adata premier 580 και kingston uv400 120gb? ολοι TLC ειναι

Δημοσ.

Παιδια σχετικα με τους ssd δισκους απο προσωπικη εμπειρια, παρτε οποιον βρειτε πιο φθηνα με μεγαλυτερο μεγεθος... ολα τα αλλα ειναι μαρκετινγκ... απλα και λιτα... με ssd του 50αρικου εδω και 3 χρονια και το pc πεταει, αλλα να σημειωθει οτι φοραει δυνατο επεξεργαστη και 8gb ram τουλαχιστον, ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε... 

Δημοσ.

70% ακριβότερο δεν το λες "κάτι" παραπάνω...Εκτός αν χρειάζεσαι 250ρι όντως.

70% πάνω αλλα και πάλι είναι ~30 ευρώ με τα οποία παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο και vfm σε σχέση με την προσφορά του thread

Δημοσ.

Εγώ πάντως δουλεύω 2x40 Intel σε raid και έχω μόνιμα 46-52Gb free. Οπότε στα 120gb θα έχω 80-90gb free. Δε νομίζω ότι χρειάζομαι παραπάνω χώρο οπότε δε νομίζω να επηρεάζει o TLC

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...