Προς το περιεχόμενο

[SSD] PLEXTOR PX-128S3C 128GB 2.5'' 52.90 €@e-shop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Είναι off-topic και ίσως να λέω και βλακείες, αλλά είμαι της γνώμης ότι το VFM του newsletter είναι αυτός:

http://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-plextor-ex1-256gb-portable-ssd-usb-31-type-c-ti-silver-p-PER.325729?utm_campaign=newsletter170707&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=5-exoterikoi+diskoi&utm_content=5.6-exoterikos+skliros+plextor+ex1+256gb+portable+ssd+usb+31+type+c+ti+silver

στα 99 ευρώ είναι M2 με enclosure, θα είναι TLC λογικά, αλλά έχει πολυχρηστικότητα.

Επίσης έχει 5 χρόνια εγγύηση, οπότε μου μοιάζει σαν αυτός των 139 ευρώ του newsletter, μαζί με enclosure...

Ίσως να είμαι και λάθος.

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης έχει 5 χρόνια εγγύηση, οπότε μου μοιάζει σαν αυτός των 139 ευρώ του newsletter, μαζί με enclosure...

Ίσως να είμαι και λάθος.

Εκεινος των 139€ ειναι με ταχυτητες 2000ΜΒ/s και MLC, δεν νομιζω να εχει τετοιον μεσα ο εξωτερικος, αλλα καποιον φτηνοτερο των 500ΜΒ/s, πιθανοτατα TLC κλπ.

• Moderators
Δημοσ.

Αν πεφτει αν τον γεμισεις  ,παιρνεις και  νεο δισκο

Το θεμα που αναφερω με τις TLC δεν συμβαινει μονο οταν ειναι γεματος ο ssd. Κανε μια αναζητηση.

Για να παρετε μια ιδεα οσοι δεν γνωριζετε το προβλημα, δινω μια απο τις σελιδες με τις σχετικες πληροφοριες :

bx200-480a-and-960-100625661-large.jpg

Performance hits the skids when the amount of data exceeds the size of the Crucial BX200’s cache. 6GB for the 480GB model and 12GB for the 960GB models.

Πηγη  TLC NAND SSDs: The crippling problem storage makers don't advertise

What you need to know about the new breed of SSDs

Τα παραπανω στις εικονες, φανταστειτε οτι ειναι σε μεγαλους ssd (480GB/960GB) με μεγαλη cache memory. Οσο μικροτεροι, τοσο μικροτερη και η cache, αρα ξεκινα σχεδον αμεσα η πτωση ταχυτητας εγγραφης σε παρα πολλους  128αρηδες tlc.

• Like 6
Δημοσ.

Παλαιοτερα ηταν αισθητο.Οσους νεους ξερω απο φιλους,δεν εχουν θεμα .Περισσοτερο αν γεμισουν σερνονται.Ολοι τετοιους δισκους θα βγαζουν πλεον.Να πουλανε φθηνα.

Δημοσ.

Αναφερόμαστε σε εγγραφές πάνω από 6gb (το παράδειγμα έχει τέτοιοες cache) οπότε έχουμε μείωση ταχύτητας. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Ποιος γράφει με ένα copy πάνω από 6gb ή πόσο συχνά το κάνει αυτό;

Δεν είναι υπερβολικό να ασχολούμαστε με αυτό; Ο δίκσος ssd όταν μπαίνει σε ένα laptop για να το κάνει πιο γρήγορο αυτό αφορά τις εγγραφές και αναγνώσεις που κάνει το λειτουργικό (πχ ανοίγεις το word και μετά ένα αρχείο). Αυτοι οι κύκλοι εγγραφή είναι μικροί και δεν ξεφεύγουν από το μέγεθος του buffer (cache). Εφόσον ο ρυθμός τους είναι λογικό η cache προλαβαίνει να γραφεί σε επίπεδο TLC. Στα χρονικά διαστήματα που μεσολαβουν η cashe αδειάζει.

Most of the time TLC SSDs perform quite well. But copy a large amount of data to a TLC drive, and part way through the operation you’ll see something discomforting—a startling drop in write speed

Αυτό το large ποιον αφορά; Είναι αυτοί οι δίσκοι για χρήση νά πάμε κάπου να σηκώνουμε όλες τις ταινίες του με ένα copy? Με SSD θα πάμε των 128gb σε κουτάκι? Όχι αυτοί οι δίσκοι είναι για system use που οι εγγραφές είναι πολύ μικρότερες. Και εκεί δεν έχεις καμία επίπτωση επιδόσεων.

Αν και δεν έχω εμπειρία από ssd δεν βρίσκω λόγω όπως το καταλαβαίνω να σας απασχολούν αυτά τα μεγέθη (πότε πέφτει το επίπεδο εγγραφή) γιατί αυτό συμβαίνει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...