ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Υπάρχει ένα παλιό eshop το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ . Εχει πάνω μια ψιλοκατεστραμμένη έκδοση του cs-cart από το 2012. Μου έχουν στείλει κωδικούς διαχείρισης και κωδικούς για το Plesk αλλά δεν λειτουργεί τίποτα. Ουτε καν η διαχειριση του cs-cart μεσω admin Απο και κει πέρα... Το domain ειναι ενεργό μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο. Και μου λένε από την εταιρεία οτι δεν υπάρχει τρόπος να βγάλουμε άκρη για να πάρουμε στοιχεία για το Hosting αλλά και το domain η να πάρουμε νέους κωδικούς Τι να κάνω? Να πάω σε νεο Hosting Και να αφήσουμε το domain ενεργό και να βάλουμε μια πληρωμή μέσω του registrat να ανανεωθεί απλά του χρόνου?
dominotrix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δε μπορεις να συνδεθεις γιατι δεν εχεις κωδικους; Ή συμβαινει κατι αλλο;; Τι εννοεις "δε λειτουργει τιποτα". Δοκιμασε να κανεις ενα upload το cs-cart για να δεις αν διορθωνεται (κρατα backup εννοειται). Αν μιλησεις με την εταιρεια hosting? Να σου πει ποιος εχει τα στοιχεια να επικοινωνησεις μαζι του; Κανε και ενα whois στο domain, θα σου βγαλει στοιχεια επικοινωνιας να μιλησεις με τον υπευθυνο. Δε νομιζω πως "δε βγαινει ακρη" οπως σου λενε, απλα ειναι περισσοτερο το "ποιος ασχολειται τωρα να ψαχνει..". 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Κωδικούς μου έδωσαν κάποιους από το 2012 αλλά δεν λειτουργουν. Τον καταχωρητή του ονόματος τον έχω βρει . Η εταιρεία Hosting ηταν εδω , εχει μεταφερθει Αγγλία εδώ και χρόνια και δεν έχουν καταφερει να επικοινωνήσουν αποτι μου ειπαν εδώ και καιρό Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι το οτι το Hosting και το ονομα ειναι ενεργα μιας και το eshop ειναι online, ασχετα αν δεν εχει προϊόντα. Θα το προσπαθήσω ξανά μπας και βγάλω καμιά άκρη
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Λοιπόν. Κατά πρώτον αυτός που είχε στήσει το αρχικό eshop, με ενημέρωσαν και από την εταιρεία να μην ασχοληθώ και να μην τον ενοχλήσω για διάφορους λόγους. Αυτός πέρα από τα αρχικά χρήματα για το στήσιμο δεν εχει πάρει άλλα χρήματα. Πιθανόν έχει κάποιο Hosting ενεργό δικό του από κάποια σελίδα, και μέσα σε αυτό το Hosting εχει βάλει και άλλα domains. Απο κει και πέρα. Το hosting και το eshop ειναι ενεργά σε εκείνο το Hosting. Εγώ τώρα που θέλω να πάρω νεο hosting πως θα γίνει αν δεν σβηστούν τα records από εκεί? Πως θα βάλω το domain στο νεο Hosting? Γίνεται κάτι τέτοιο? Γιατί δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω
dominotrix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Αν παρεις νεο hosting ομως και δε μεταφερεις το υπαρχων site τοτε θα ειναι αδειο. Δε θα εμφανιζει κατι δηλαδη. Αν αυτο δε σε απασχολει (σε περιπτωση που θελεις να φτιαξεις νεα σελιδα) τοτε με το που φτιαξεις στο δικο σου server νεο account και αρχισεις να στηνεις τη σελιδα τους, απλα αλλαξε τα nameservers του domain να "κοιτανε" στο δικο σου server. Αυτο βεβαια προυποθετει να μεταφερεις το domain σε σενα. Αν ο πελατης σου λεει να μην επικοινωνησεις με τον παλιο ιδιοκτητη, τοτε στην ουσια σου κοβει το δρομο. Πως θα αλλαξεις τα dns ενος domain να βλεπουν το server σου αν δεν εχεις παρει εσυ την ιδιοκτησια; Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι διαχειριστης ο προηγουμενος προγραμματιστης, αλλα ιδιοκτητης να εξακολλουθει να ειναι ο πελατης σου. Αν ο προηγουμενος προγραμματιστης το εστησε σωστα, τοτε θα πρεπει να εβαλε σαν email επικοινωνιας ιδιοκτητη το email του πελατη σου και οχι το δικο του. Κανε μια αιτηση αποστολης εξουσιοδοτησης και ενημερωσε τον πελατη μηπως λαβει καποιο email. Μπορεις να επικοινωνησεις αμεσα με την εταιρια που ειναι κατοχυρωμενο το domain και θα το κανουνε αυτοι. Δυστηχως δε μπορουνε να σου πουνε ποιο ειναι το email που θα αποσταλει. Απλα ελπιζεις να ειναι του πελατη και οχι του προγραμματιστη. Τελος, ενημερωσε τον πελατη σου για τα παραπανω, για να ξερει πως αν σου απαγορευει την επικοινωνια με τον προγραμματιστη, δε θα μπορεσει να προχωρησει το project μιας και πρεπει να ξερεις τα στοιχεια συνδεσης, ftp και domain. 2
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Νέα εγκατάσταση θα κάνω έτσι και αλλιώς. Θα επικοινωνήσω αυριο με την εταιρεία που εχει κατοχυρώσει το domain για να γίνει αυτο. Ας ελπίσουμε να είναι του πελάτη αν και δεν νομίζω. Βασικά σκέφτομαι μήπως αλλάξω και τελείως και κάνω κατοχύρωση για νεο domain το παλιό ειναι etaireia-eshop αλλά δεν εχει μπει και κανενας τόσα χρόνια γιατι δεν εχει και προϊόντα μέσα. Να το κάνω eshop-etaireia για παράδειγμα. η e-etaireia.gr Να σε ρωτήσω ..και επί της ευκαιρίας να σε ευχαριστήσω για την αμεση βοήθεια που δινεις σε όλους εδω μέσα. Και για να μην ανοίγω νέο θέμα κοίταζα και την λύση του shopify για κάτι πιο γρήγορο αλλά δεν έχω καταλάβει τι προμηθειες παιρνει ακριβως Δηλαδη να φτιάξω το domain για παραδειγμα για να το βάλω στο shopify Έχω ένα προϊόν 100 + φπα Σου λεει για να πληρώσει ο πελάτης σου μέσω κάρτας με τις μεθόδους του shopify θα υπάρξει χρεώση 2,9% + 30cents. Αυτα θα τα χρεώσουν στον πελάτη η σε εσένα μετά την συναλλαγή και θα πρέπει να τους τα αποδώσεις? Απο κει και πέρα. Το shopify υποστηρίζει αντικαταβολή η τραπεζικη καταθεση στους λογαριασμους της εταιρείας όπως στα κλασσικά ελληνικα eshop?
dominotrix Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Συμφωνω, εφοσον το ηδη υπαρχων eshop δεν εχει προιοντα, δεν εχεις να χασεις κατι (μηπως υπαρχουνε email που θελει ο πελατης να μην χασει; αυτα ισως χρειαστει να τα μεταφερεις αν τα θελει εκτος και αν χρησιμοιποιει καποιο mail client). Οσο για το shopify δυστηχως δεν το εχω δουλεψει ποτε και ετσι δε μπορω να σε καθοδηγησω. Σιγουρα υπαρχουνε οι βασικοι τροποι πληρωμης (αντικαταβολη, τραπ. καταθεση κλπ, ισως ακομη και paypal) απλα νομιζω πρεπει να αγορασεις καποια PRO version αν θελεις να βαλεις και πληρωμη μεσω καρτας. Οσο για την χρεωση χωρις να ξερω με σιγουρια πιστευω πως κατα 99% η χρεωση ειναι του ιδιοκτητη και οχι του πελατη. Το ιδιο συμβαινει και σε οσους πουλανε παγκοσμιως σε διαφορες σελιδες πχ amazon ebay κλπ. Το θεμα ειναι αν εχεις μονο ενα προιον ισως χρειαστει να κοιταξεις προς διαφορετικη κατευθυνση. Δε θελεις eshop στυλ σελιδας. Θελεις πιο πολυ landing page με στοχο το ευκολο conversion. Αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.. Να σαι καλα και εσυ, οτι χρειαστεις εδω ειμαστε
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Συμφωνω, εφοσον το ηδη υπαρχων eshop δεν εχει προιοντα, δεν εχεις να χασεις κατι (μηπως υπαρχουνε email που θελει ο πελατης να μην χασει; αυτα ισως χρειαστει να τα μεταφερεις αν τα θελει εκτος και αν χρησιμοιποιει καποιο mail client). Οσο για το shopify δυστηχως δεν το εχω δουλεψει ποτε και ετσι δε μπορω να σε καθοδηγησω. Σιγουρα υπαρχουνε οι βασικοι τροποι πληρωμης (αντικαταβολη, τραπ. καταθεση κλπ, ισως ακομη και paypal) απλα νομιζω πρεπει να αγορασεις καποια PRO version αν θελεις να βαλεις και πληρωμη μεσω καρτας. Οσο για την χρεωση χωρις να ξερω με σιγουρια πιστευω πως κατα 99% η χρεωση ειναι του ιδιοκτητη και οχι του πελατη. Το ιδιο συμβαινει και σε οσους πουλανε παγκοσμιως σε διαφορες σελιδες πχ amazon ebay κλπ. Το θεμα ειναι αν εχεις μονο ενα προιον ισως χρειαστει να κοιταξεις προς διαφορετικη κατευθυνση. Δε θελεις eshop στυλ σελιδας. Θελεις πιο πολυ landing page με στοχο το ευκολο conversion. Αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.. Να σαι καλα και εσυ, οτι χρειαστεις εδω ειμαστε Εντάξει όλα , μίλησα χτες με τον άνθρωπο που ειχε στησει το cs-cart. Θα νοικιάσουμε εμείς αλλού hosting και θα του δώσω τους Name servers Να ενημερώσει το domain. Ξεκινάμε σιγά σιγά την κατηγοριοποιηση των προϊόντων και σε λιγες μερες το στησιμο του eshop
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Σε τι πλατφορμα θα το φτιαξετε τελικα; Λέγαμε για woocommerce αλλά 99% θα πάμε σε Opencart μιας και υπάρχει μεγάλη εμπειρία σχετικά με την διαχείριση της πλατφόρμας αυτής. Και συν του ότι ειναι κάτι το οποίο είναι αποκλειστικά για eshop
dominotrix Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μια χαρα! Ωραιο το OC πολυ γρηγορο για χιλιαδες προιοντα αλλα υστερει λιγο στο κομματι του design νομιζω, σε αντιθεση με το Wordpress. Εξαρταται βεβαια και απο το template που θα χρησιμοποιησετε.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Μια χαρα! Ωραιο το OC πολυ γρηγορο για χιλιαδες προιοντα αλλα υστερει λιγο στο κομματι του design νομιζω, σε αντιθεση με το Wordpress. Εξαρταται βεβαια και απο το template που θα χρησιμοποιησετε. Ναι , το ξέρω. Το design δεν ειναι απο τα προτερηματα του. Τωρα για template δεν ξέρω ακόμα. Το ψάχνουμε για να εχουμε και καλύτερο design στις επιμέρους σελίδες που δεν αφορουν τα προϊόντα. Αλλά ειναι πολυ σταθερό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα