iced07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα στην ομάδα, ψαχνω repeater για το εξοχικό με καλο range που όμως να έχει όμως επιπλέον password απο το router, για να μην παίρνουν internet απο εμένα που θα το εχω πληρωσει μόνος μου. Περιμενω προτασεις. Ή αν υπάρχει κάποιο που να επιλέγεις ποιες συσκευές συγκεκριμένα θα συνδεθούν Edit: μήπως χρειάζομαι access point? Δεν εχω καταλάβει την διαφορά
slk200gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 ιδιο ειναι και ολα εχουν ξεχωριστα απο το ρουτερ password
iced07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Να το πάρω απο την αρχη γιατί μπορει μα μπέρδεψα λιγο. Συο εξοχικό δεν έχω ίντερνετ δικό μου και παιρνω από του ιδιοκτήτη αλλά επειδή έχει μια απόσταση εχω στο λάπτοπ μία ή και καμία γραμμή σημα. Απλά θέλω να έχω καλύτερο σήμα. Μήπως μπορω να κανω δουλειά με ένα εξωτερικό usb wifi receiver αντί το ενσωματωμένο του λάπτοπ?
dpolal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Όντως δεν έχει καμμία σχέση το αρχικό πόστ σου με αυτό που ρωτάς τώρα. Ο ιδιοκτήτης του εξοχικού σου παραχωρεί ίντερνετ εν γνώση του ; 1
iced07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Φυσικά, είναι ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος. Εννοώ φυσικά είναι είς γνώσιν του. Αυτός μου έδωσε τον κωδικό
dpolal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Κανονικά χρειάζεσαι ένα wifi repeater. Αυτό θα πέρνει σήμα από το wifi του ιδιοκτήτη, θα το ενισχύει και δημιουργεί ένα 2ο wifi πάνω στο οποίο θα συνδέεσαι εσύ. (όλα έχουν δικό τους Pass) Διάλεξε από εδώ: http://www.skroutz.gr/c/2593/wifi-repeater.html?from=catspan&keyphrase=repeater Tο θέμα είναι πως όσο ποιό κοντά είσαι στο router του ιδιοκτήτη τόσο καλύτερη απόδοση θα έχεις και εσύ μετά. Δοκίμασα εντός οικίας το πρώτο της λίστας, το TP-Link και δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς παρεμβάλλονταν πολλοί τοίχοι. Οπότε, στην περίπτωση σου και επειδή μιλάμε για συγκρότημα κατοικιών, μπορεί να χρειάζεσαι κάτι ισχυρότερο. Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις ένα access point εξωτερικού χώρου το οποίο όμως θα πρέπει να υποστηρίζει λειτουργία wifi repeater, και να το στήσεις κάπου έξωτερικά. http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html Τώρα. αφού πιάνεις 1-2 γραμμές με το λάπτοπ ξεκίνα καλύτερα με κάτι σαν TP-Link που είναι πάμθηνο ή αν σε πέρνει πάρε ένα ποιό ακριβό (θεωρητικά θα έχεις καλύτερη λήψη και εκπομπη) και κατά προτίμηση τράβα το με μπαλαντέζα έξω από το σπίτι και όσο ποιό κοντά γίνεται προς τον ιδιοκτήτη για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
isay Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Αν θες wifi repeater που εχει μοναδικό κωδικό, πρεπεικαι το αρχικό wifi (αυτό που θα αναμεταδίδεις) να εχει άλλο όνομα ssid και ξεχωριστό κωδικό. Αυτό γίνεται στο αρχικό router του ιδιοκτήτη (αν βεβαια το υποστηρίζει το router toy). Παράδειγμα. Ρουτερ ιδιοκτήτη : ονομα wifi για ολους "parekosme" με κωδικό 1234. Ονομα wifi μονο για σενα "parekosta" με κωδικό 5678. Εσύ βάζεις εξωτερικό repeater οσο πιο κοντά στο router του ιδιοκτήτη γινεται και το ρυθμίζεις να αναμεταδίδει το "parekosta" με κωδικό 5678. Τώρα εσυ θα εχεις καμπάνα το parekosta και όσοι ειναι κοντά σε σένα θα μπορουν να δουν και τα 2 δικτυα, αλλά θα μπορουν να συνδεθουν απευθείας μονο στο "parekosme". Για το πόσο θα πιάνεις και τις απώλειες στα ειπαν οι άλλοι.
iced07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Αν θες wifi repeater που εχει μοναδικό κωδικό, πρεπεικαι το αρχικό wifi (αυτό που θα αναμεταδίδεις) να εχει άλλο όνομα ssid και ξεχωριστό κωδικό. Αυτό γίνεται στο αρχικό router του ιδιοκτήτη (αν βεβαια το υποστηρίζει το router toy). Παράδειγμα. Ρουτερ ιδιοκτήτη : ονομα wifi για ολους "parekosme" με κωδικό 1234. Ονομα wifi μονο για σενα "parekosta" με κωδικό 5678. Εσύ βάζεις εξωτερικό repeater οσο πιο κοντά στο router του ιδιοκτήτη γινεται και το ρυθμίζεις να αναμεταδίδει το "parekosta" με κωδικό 5678. Τώρα εσυ θα εχεις καμπάνα το parekosta και όσοι ειναι κοντά σε σένα θα μπορουν να δουν και τα 2 δικτυα, αλλά θα μπορουν να συνδεθουν απευθείας μονο στο "parekosme". Για το πόσο θα πιάνεις και τις απώλειες στα ειπαν οι άλλοι. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κανω δουλειά απο το pc και το router του ιδιοκτήτη κάτι που θελω να αποφύγω. Αν βάλω ενα usb adapter με κεραίες στο laptop ,θα εχω μήπως καλύτερο σήμα απο το ενσωματωμένο του λάπτοπ π.χ. αυτό https://www.skroutz.gr/s/310822/TP-LINK-TL-WN822N-v4.html ?Και κάτι άλλο Τα access point τα συνδέω σε μένα (τον δέκτη) ή στο ρουτερ (πηγή)? Το σκεφτόμουν μήπως εβγαζα ενα τέτοιο στο μπαλκόνι..
dpolal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δεν κάνεις τίποτα στο πισί ή το ρούτερ του ιδιοκτήτη, όλα όσα προτείναμε αφορούν το δικό σου σύστημα. Τέλος. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Κάτι διαφορετικό από όσα είπαμε και μπορεί να γίνει τώρα είναι, με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι ο ιδιοκτήτης είναι «συνεργάσιμος», μπορείς να συνδέσεις ένα access point στο router του (θα δημιουργήσει ένα καινούργιο wifi) και έτσι να έχεις καλύτερη λήψη από το λάπτοπ σου. Το access point μπορεί να μπεί σε κάποιο παράθυρο ή αν είναι εξωτερικό να εγκατασταθεί κάπου εκτός του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Βέβαια έτσι μπορούν και άλλοι Η/Υ από το συγκρότημα που έχουν το ίδιο θέμα με σένα να πάρουν από το νέο wifi και να έχετε όλοι καλύτερη λήψη. Αυτό θέλει κουβέντα και διαπραγμάτευση. Το καλύτερο θα ήταν να αναλάβει το κόστος της αγοράς και εγκατάστασης ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και να είναι μόνιμη η εγκατάσταση ΑΛΛΑ από όσα μας έχεις πεί μέχρι τώρα δεν γνωρίζω αν έχει κάνει ήδη κάτι τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα